Scroll Top
ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

۲۰۲۱ سالی درخشان و به‌یادماندنی در صنعت ارزهای دیجیتال بود. بسیاری از ارزهای دیجیتال در این مدت رشد بی‌سابقه‌ای را تجربه کردند و موجب شدند تا تعداد بیشتری از کاربران با این عرصه آشنا شوند؛ اما در کنار رشد تعداد قابل‌توجهی از ارزهای دیجیتال، برخی دیگر از قافله پیشرفت جامانده‌اند و نتوانستند چندان موفق ظاهر شوند.

استقبال بی‌سابقه از NFTها، شیوع همه‌گیری کرونا، ممنوعیت‌های اعمال‌شده از سوی دولت چین و بسیاری از اتفاقات دیگر موجب شد تا برخی از این دارایی‌های دیجیتال با وجود پتانسیل بالا، کمتر دیده شوند.

در این مقاله قصد داریم با استفاده از مطلبی که در وب‌سایت مدیوم منتشر شده، ۵ ارز دیجیتالی را که در سال گذشته میلادی کمتر مورد استقبال قرار گرفته‌اند اما احتمال شکوفایی آنها در سال ۲۰۲۲ وجود دارد، بررسی کنیم؛ بنابراین از شما دعوت می‌کنیم تا در ادامه مطلب همراه ما باشید.

توجه داشته باشید موارد مطرح‌شده در این مقاله نظر شخصی نویسنده بوده است و نباید به‌عنوان توصیه مالی یا سرمایه‌گذاری تلقی شود.

مای نیبور آلیس (ALICE)

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

مای نیبور آلیس (My Neighbor Alice) یک بازی چندنفره رایگان و مبتنی ‌بر بلاک چین است. واحد پولی این بازی یعنی آلیس (ALICE)، نقش مهمی در اکوسیستم این بازی ایفا می‌کند. مای نیبور آلیس یا به‌طور مخفف MNA نه‌تنها برای بازیکنان بازی‌های بلاک چینی، بلکه برای سایر علاقه‌مندان به بازی‌های رایانه‌ای نیز جذاب به نظر می‌رسد. البته نباید فراموش کرد که این جذابیت به‌واسطه داستان سرگرم‌کننده، ویژگی‌های بصری جذاب و شخصیت‌های بامزه الهام گرفته شده‌ از کتاب‌های مصور کودکان به دست آمده است.

بازی مای نیبور آلیس در دنیایی با نام لوم‌لوندا (Lummelunda) اتفاق می‌افتد. در این جهان مجازی مجموعه‌ای از جزایر وجود دارد که هرکسی می‌تواند قطعه‌ای از آن را خریداری کرده و توسعه دهد. این بازی شباهت بسیاری به انیمال کراسینگ (Animal Crossing) دارد؛ اما تفاوت بزرگ میان این دو بازی در این است که آلیس از قابلیت امور مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای (DeFi) بهره می‌برد. همین ویژگی موجبِ محبوبیت بیشتر این بازی بین بازیکنان بازی‌های رایانه‌ای شده است.

مای نیبور آلیس داستان‌محور بوده و تعاملی خاص میان خلاقیت‌های‌ بازیکنان ایجاد می‌کند. کاربران در این بازی می‌توانند زمین‌های خود را توسعه دهند و آنچه ایجاد کرده‌اند با دیگران به‌ اشتراک بگذارند.

اکثر آیتم‌های بازی در قالب توکن‌های غیرمثلی هستند. جزایری که دنیای بازی را تشکیل می‌دهند به بخش‌های جداگانه تقسیم شده‌اند که در نهایت کنترل اکثر آنها در اختیار بازیکنان قرار می‌گیرد. قطعات زمین را می‌توان در قالب NFT با دیگر بازیکنان مبادله کرد. کاربران می‌توانند تزئینات خاص و دلخواه خود را اضافه کنند و ظاهری منحصر‌به‌فرد برای زمین‌هایشان ایجاد کنند.

مای نیبور آلیس دارای طیف گسترده‌ای از مأموریت‌ها و فعالیت‌ها برای بازیکنان است. اگرچه هنوز جزئیات دقیقی دربارهٔ نحوه عملکرد آن در دسترس نیست، وایت پیپر این بازی نشان می‌دهد که علاوه بر عملکردهای متداول در بازی، هر بازیکن می‌تواند رویدادهای موردنظر خود را ایجاد کند و در عین حال با کمک بازیکنان دیگر و جمع‌آوری منابع برای رسیدن به هدفی مشترک با یکدیگر همکاری کنند.

همان‌ طور که اشاره کردیم، دارایی‌های درون بازی در قالب NFT بوده و به‌ همین علت از نظر ارزش و کمیاب‌بودن باهم متفاوت‌ هستند. قطعات زمین در بازی تعدادی مشخص و ثابت دارد؛ اما برخی آیتم‌ها از نظر تعداد، محدود (Limited) هستند. در عین حال کاربران می‌توانند میزان محدود‌بودن آیتم‌هایی را که می‌سازند، تعیین کنند.

بیشتر بخوانید: ۱۱ پروژه متاورسی و بازی‌های درآمدزا در سال ۲۰۲۲ که باید زیر نظر بگیرید

تیم سازنده و تاریخچه

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

شرکت انتلر اینتراکتیو (Antler Interactive) واقع در شهر استکهلم سوئد توسعه‌دهنده بازی مای نیبور آلیس است. این استودیوی بازی‌سازی در زمینه بازی‌های موبایل و محصولات مبتنی بر واقعیت مجازی فعالیت دارد. کریستوپیا (Krystopia) و سِو‌رایو (SVRVIVE) از جمله عناوین محبوب این استودیو است.

مدیرعامل این شرکت، آنا نورویک (Anna Norrevik)، فردی باتجربه در امور مالی است. آنا سابقه همکاری با شرکت‌های معتبر جهان از جمله کردیت سوئیس (Credit Suisse) و اکسنچر (Accenture) را در کارنامهٔ کاری خود دارد. تیم توسعه مای نیبور آلیس از افرادی باتجربه در زمینه بازی‌سازی و امور بلاک چینی تشکیل شده است.

پس از عرضه نسخه آزمایشی این بازی در ژانویه ۲۰۲۱ تیم سازنده این بازی اعلام کرد که قصد دارند در ژانویه سال ۲۰۲۲ نسخه نهایی این بازی را در اختیار کاربران قرار دهند؛ اما این برنامه به‌دلیل برخی مشکلات تا تاریخی نامعلوم از سال ۲۰۲۲ به‌ تعویق افتاد.

زیرساخت

مای نیبور آلیس از پروتکل NFT کرومیا اورجینال (Chromia Original) در ساختار خود استفاده کرده است. کرومیا اورجینال با همکاری تیم توسعه‌دهندگان بلاک چین کرومیا و با هدف توسعه ویژگی‌های استراتژیک توکن‌های غیرمثلی ساخته شده است. این پروتکل علاوه بر عملکرد گسترده‌تر و پیچیده‌تر نسبت به NFT‌های استاندارد، از انعطاف‌پذیری بیشتری نیز بهره می‌برد.

ازآنجاکه مای نیبور آلیس از زیرساخت بلاک چین کرومیا بهره می‌برد، این بازی با پرداخت توکن‌های بومی بلاک چین کرومیا با نام CHR به نودهای شبکه شرایطی را فراهم می‌آورد که بازیکنان قادر باشند بدون نیاز به ارزهای دیجیتال دیگر بتوانند در چرخهٔ این بازی مشارکت کنند.

در عین حال نباید فراموش کرد که آیتم‌های درون بازی را یک سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) و بازیکنان کنترل می‌کنند.

هدف

همان طور که اشاره کردیم، مای نیبور آلیس بازی‌ای است که در آن بازیکنان می‌توانند جزایر مجازی و آیتم‌های NFT را خرید‌و‌فروش کنند و در عین حال با دوستان جدیدی آشنا شوند. این پلتفرم علاوه بر فراهم‌کردن امکان بازی برای کاربران، در حقیقت نوعی شبکه اجتماعی نیز محسوب می‌شود. در عین حال کاربران می‌توانند توکن‌های ALICE را در چت برای یکدیگر ارسال کنند.

تاریخچه قیمت

توکن ALICE ارز دیجیتال بومی این بازی است. علاوه بر اینکه، بازیکنان می‌توانند توکن‌های ALICE را در بازی برای دوستان خود ارسال کنند، می‌توانند از ویژگی‌های حاکمیتی آن هم استفاده‌ کرده و در فرایندهای رشد و توسعه بازی نیز مشارکت داشته باشند.

با آنکه توکن آلیس دارای استاندارد ERC-۲۰ شبکه اتریوم است، نسخه BEP-20 شبکه بایننس اسمارت چین (BSC) این توکن نیز در اختیار کاربران قرار دارد.

پایین‌ترین قیمت توکن آلیس به تاریخ ۲۲ ژوئن ۲۰۲۱ با قیمت ۳.۱۹ دلار بازمی‌گردد. بالاترین قیمت این ارز دیجیتال نیز در ۱۵ مارس ۲۰۲۱ با قیمت ۴۲.۵۵ دلار به‌ثبت رسیده است. در حال حاضر توکن‌های عرضه‌شده آلیس ۳۰٬۶۰۰٬۰۰۰ واحد بوده و قرار است در مجموع ۱۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ واحد از این دارایی دیجیتال عرضه شود.

استخراج/ سهام‌گذاری

کاربران بازی مای نیبور آلیس می‌توانند با نگهداری توکن‌ بازی و سهام‌گذاری (Staking) آن درآمد کسب کنند. این مکانیسم با این هدف طراحی شده است که کاربران را به نگه‌داشتن توکن‌ها و حمایت از اکوسیستم تشویق کند. همچنین با این روش، درصدی از درآمدهای پلتفرم (مانند فروش قطعه، فروش دارایی و کارمزد تراکنش‌ها) نیز به کاربران تعلق می‌گیرد.

سهام‌گذاری درون بازی را می‌توان نوعی استخراج توکن آلیس تلقی کرد. کاربران می‌توانند در ازای انجام مأموریت‌های تعریف‌شده در بازی یا به‌عنوان پاداش در پایان برخی رویدادها نیز توکن آلیس به‌دست آورند.

ایلین وردز (TLM)

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

ایلین وردز (Alien Worlds) یکی دیگر از بازی‌های متاورسی است که از ویژگی‌های امور مالی غیرمتمرکز بهره می‌برد. این بازی بلاک چینی که روی مرورگر‌ها اجرا می‌شود، بازیکنان را به ماجراجویی فضایی در سال ۲۰۵۵ می‌برد.

نکته‌ جالب‌توجه در این بازی این است که هر آیتم در این دنیای متاورسی توکنیزه شده است. کاربران در این بازی برای به‌دست‌آوردن NFT‌های خاص و ارزشمند با یکدیگر رقابت می‌کنند و ارز بومی این پلتفرم هم رابطه‌ٔ تنگاتنگی میان توکن‌های غیرمثلی بازی ایجاد کرده است.

بازیکنان با داشتن TLM می‌توانند در مأموریت‌های گوناگون حضور یابند و به سیارات دیگر سفر کنند. با توجه به حاکمیتی‌بودن این دارایی، می‌توان از آن برای حضور در رویدادها و رقابت‌های مختلف استفاده کرد.

علاوه بر موارد یاد‌شده می‌توان توکن این بازی را برای استخراج بیشتر TLM و برخی NFT‌ها در سیاره‌های مختلف سهام‌گذاری کرد. در عین حال می‌توان کنترل سازمان‌های خودگردان غیرمتمرکز آن سیاره یا به اصطلاح پلنت دائو (Planet DAO) را در اختیار گرفت. این بازی دارای ۶ سیاره مختلف بوده و ‌زمین‌ها، اسلحه‌ها و ابزارهای آن در قالب NFT در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

‌به‌دلیل مدل و سازوکاری که ایلین وردز ارائه می‌دهد، مورد استقبال مخاطبان زیادی قرار گرفته است. این بازی در دسامبر سال گذشته توانست به رکورد ۷۶۰ هزار کاربر برسد که برای یک بازی بلاک چینی رقم قابل‌ملاحظه‌ای به شمار می‌رود.

تیم سازنده و تاریخچه

این بازی را مجموعه‌ای با نام داکوکو (Dacoco) واقع در شهر زوگ (Zug) سوئیس ملقب به کریپتو ولی (Crypto Valley)، توسعه داده است.

مایکل یتیز (Michael Yeates) که پیش از این سابقه کار روی شبکه بلاک چین ایاس (EOS) را در کارنامه کاری خود داشته‌، به‌همراه راب آلن (Rob Allen) و ساروجینی مک‌کنا (Sarojini McKenna) بنیان‌گذاران این بازی هستند.

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

زیرساخت

ایلین وردز روی بایننس اسمارت چین، اتریوم و وکس (WAX) اجرا می‌شود. قرارداد توکن تریلیوم نیز در هر سه بلاک چین پیاده‌سازی شده است. بایننس اسمارت چین از عملیات سهام‌گذاری پشتیبانی کرده و پلتفرم وکس نیز از یک لایه تراکنش بدون هزینه برای هسته‌ٔ اصلی بازی حمایت می‌کند.

NFTهای ایلین وردز در بایننس اسمارت چین و وکس پشتیبانی شده و برای تضمین حفظ داده‌ها به‌شکلی غیرمتمرکز، این NFTها در یک سیستم توزیع فایل همتابه‌همتا و غیرمتمرکز (IPFS) ذخیره‌سازی می‌شوند.

هدف

هدف ساخت و توسعه بازی ایلین وردز، تفاوت چندانی با سایر همتایانش ندارد. این بازی هم به‌دنبال ایجاد بستری است تا بازیکنان بازی‌های رایانه‌ای را با ارائه پاداش در قالب ارز‌های دیجیتال و NFT‌های ارزشمند به‌سوی خود جذب کند.

تاریخچه قیمت

ارز دیجیتال TLM بالاترین قیمتش را در ۱۱ آوریل ۲۰۲۱ با قیمت ۷.۱۹ دلار به ثبت رساند؛ اما کمی بعد و در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۱ کمترین ارزش خود این دارایی با قیمت ۰.۰۶۶۶ دلار رقم خورد. سرمایه یا عرضه در گردشِ (Circulating Supply) این توکن در زمان نگارش این متن ۹۱۴٬۰۳۰٬۳۷۰ واحد است.

استخراج/ سهام‌گذاری

استخراج در بازی ایلین وردز معنا و مفهوم سنتی خود را ندارد؛ اما کاربران می‌توانند با استفاده از ابزارهایی که در قالب NFT ارائه می‌شوند، توکن تریلیوم را از سیارات موجود در بازی استخراج کنند.

بنابراین فرایند استخراج در داخل بازی و بدون استفاده از تجهیزات ماینینگ انجام می‌شود.

سینتتیکس (SNX)

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

این پروتکل در سپتامبر ۲۰۱۷ و با نام هاون (Havven) راه‌اندازی شد. یک سال پس از عرضه این پروژه نام آن به سینتتیکس تغییر یافت. سینتتیکس را می‌توان یک پروتکل امور مالی غیرمتمرکز دانست که روی بلاک چین اتریوم ساخته شده است و نقدینگی را برای دارایی‌های دیجیتال فراهم می‌کند.

کاربران می‌توانند دارایی‌های سایر شبکه‌های بلاک چین را در پروتکل سینتتیکس معامله کنند. در حقیقت سینتتیکس یک پروتکل غیرمتمرکز صدور دارایی‌های ترکیبی است. تأمین وثیقه این دارایی‌های ترکیبی هم به‌وسیله توکن SNX انجام شده و با قفل‌شدن این توکن‌ها در یک قرارداد هوشمند، مجوز ساخت و صدور دارایی‌های مرکب صادر می‌شود.

SNX به‌عنوان یک توکن ERC-20 توسعه داده شده است. این توکن به کاربران اجازه می‌دهد که دارایی‌های ترکیبی خود را با پشتیبانی SNX ایجاد کنند.

کل توکن‌های قابل‌عرضه این ارز دیجیتال ۲۱۲٬۴۲۴٬۱۳۳ واحد تعیین شده و سرمایه در گردش این شبکه در زمان نگارش این مقاله، ۱۱۴,۸۴۱,۵۳۳ واحد بوده است.

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

تیم سازنده و تاریخچه

در رأس تیم سازندهٔ این پلتفرم، کین وارویک (Kain Warwick) قرار دارد. او یکی از علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال بوده و فعالیت‌های متعددی در عرصه ارزهای دیجیتال در کشور استرالیا داشته است.

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

وارویک علاوه بر مدیریت در سینتتیکس، مدیرعامل شرکت بلوشیفت (blueshyft) نیز هست. بلوشیفت شبکهٔ پرداخت ارز دیجیتال با بیش از ۱۲۰۰ شعبه در سراسر استرالیا است. این شرکت در حال حاضر بزرگترین درگاه پرداخت ارز دیجیتال در استرالیا محسوب می‌شود و قادر است ده‌ها میلیون دلار تراکنش را پردازش کند.

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

جاستین جی.موزس (Justin J. Moses)، مدیر اجرایی این پروژه و یکی از بنیان‌گذاران آن است. او پیش از همکاری با سینتتیکس به‌عنوان مدیر بخش مهندسی شرکت مونگودی‌بی (MongoDB) و جانشین سرپرست لب۴۹ (Lab49) مشغول‌به‌کار بوده است.

کلینتون انیس (Clinton Ennis) یکی دیگر از افراد مهم در پروژه سینتتیکس است. او مهندس نرم‌افزار با سابقهٔ کاری ۱۸ ساله است و تا پیش از همکاری با این تیم، به‌عنوان معمار ارشد در جی پی مورگان چیس (JP Morgan Chase) فعالیت داشت.

با توجه پیشینه و تجربه افرادی که در تیم توسعه سینتتیکس حضور دارند، به‌ نظر می‌رسد این پروژه پتانسیل لازم را برای حضور پررنگ در سال ۲۰۲۲ داشته باشد.

زیرساخت

سینتتیکس از اوراکل‌های (Oracle) غیرمتمرکز که در واقع پروتکل‌های کشف قیمت (Price Discovery) و مبتنی بر قرارداد هوشمند هستند، استفاده می‌کند. از این پروتکل‌ها برای رصد و ره‌گیری قیمت دارایی‌های ارائه‌شده استفاده می‌شود.

به این ترتیب، سینتتیکس امکان کسب درآمد از دارایی‌هایی را که معمولاً برای سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال جذاب بوده اما در این پلتفرم‌ها در دسترس نیستند، فراهم می‌کند. دارایی‌هایی مانند طلا و نقره از جمله این موارد هستند. در عین حال پلتفرم‌هایی مانند سینتتیکس می‌توانند با تسهیل فرایند کشف قیمت و ایجاد محافظی در برابر نوسانات، به ایجاد بازارهای بالغ (Mature Markets) کمک فراوانی کنند.

از آنجا که توکن‌های سینتتیکس‌ در اتریوم ساخته و صادر می‌شوند، می‌توان آنها را در سایر پلتفرم‌های دیفای مانند کرو (Curve) و یونی‌سواپ سهام‌گذاری کرد یا از آنها برای تأمین نقدینگی و کسب سود بهره برد.

هدف

تأمین‌ نقدینگی برای بازارهای مشتقه، امکان معامله دارایی‌های خارج از چهارچوب ارزهای دیجیتال، گسترش اکوسیستم دارایی‌های دیجیتال به سایر بخش‌ها، برداشتن محدودیت‌های معاملاتی و زمینه‌سازی برای ساخت بازارهای بالغ را می‌توان از اهداف بلندپروازانهٔ سینتتیکس و تیم توسعه آن دانست.

تاریخچه قیمت

قیمت فعلی توکن شبکه سینتتیکس ۵.۳۹ دلار بوده و تعداد ۱۱۴٬۸۴۱٬۵۳۳ از این توکن در گردش مالی قرار دارد. این توکن با ارزش بازار ۵۹۷.۴ میلیون دلار در رتبه ۹۴ وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ (CoinMarketCap) قرار گرفته و کمترین و بیشترین قیمت ثبت‌شده برای این ارز دیجیتال به‌ترتیب ۰.۰۳۲ و ۲۸.۷۷ دلار است.

استخراج/ سهام‌گذاری

ارز بومی سینتتیکس را نمی‌توان به‌وسیله استخراج به دست آورد؛ چراکه این پروتکل از الگوریتمی با نام اثبات ظرفیت (Proof of Capacity) استفاده می‌کند. بنابراین سهام‌گذاری تنها گزینه برای به‌دست‌آوردن این ارز دیجیتال به شمار می‌رود.

برای انجام فرایند سهام‌گذاری به یک کیف پول سازگار با استاندارد ERC-20 نیاز دارید. در مرحله بعد باید کیف پول را به صرافی سینتتیکس متصل‌ و توکن‌ها را به‌عنوان وثیقه در کیف پول قفل کنید. پاداش این وثیقه‌گذاری به‌وسیله دریافت کارمزد تراکنش‌‌ها پرداخت می‌شود. در زمان نوشتن این مطلب، نرخ این کارمزدها حدود ۰.۳ درصد از مبلغ هر تراکنش است.

میکر (MKR)

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

میکردائو (MakerDAO) یک پروژه متن‌باز (Open Source) و سازمانی خودگردان و غیرمتمرکز روی شبکه اتریوم است. این پلتفرم امکان وام‌دهی و استقراض ارزهای دیجیتال بدون نیاز به واسطه را فراهم می‌کند. میکردائو از یک سرویس قرارداد هوشمند تشکیل شده است که استقراض و فرایند وام‌دادن را مدیریت می‌کند. این پلتفرم دارای دو ارز دیجیتال با نام‌های دای (DAI) و میکر (MKR) است.

MKR نام توکن پلتفرم مالی غیرمتمرکز میکردائو بوده و در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شده است. توکن این پروژه روی بلاک چین اتریوم توسعه یافته و از استاندارد ERC-20 استفاده می‌کند. این پلتفرم یک استیبل کوین هم با نام DAI دارد که با دلار آمریکا پشتیبانی می‌شود. در حقیقت وظیفه و ماهیت MKR حمایت از تولید دای و ثبات قیمت آن است.

علاوه بر این، کاربران میکر می‌توانند درباره به‌روزرسانی‌ها و پیشرفت‌هایی که در پلتفرم ایجاد می‌شود، رأی دهند. میکر این امکان را فراهم کرده تا کاربران بتوانند ارز DAI را تولید کنند، وام دهند یا در قالب وام دریافت کنند. هر شخصی که به میزان مشخصی اتر (ETH) و کیف پول متامسک دسترسی داشته باشد، می‌تواند با قفل‌کردن این ارز دیجیتال در قراردادهای هوشمند، استیبل کوین DAI را ایجاد کند.

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

تیم سازنده و تاریخچه

این پلتفرم در سال ۲۰۱۴ توسط رون کریستینسن (Rune Christensen)، کارآفرین دانمارکی و فارغ‌التحصیل از دانشگاه کپنهاگ ایجاد شد.

کریستینسن پس از مطالعه در زمینه تجارت بین‌المللی و بیوشیمی، شرکت استخدامی ترای چاینا (Try China) را تأسیس کرد و پس از مدتی وارد حوزهٔ بلاک چین شد.

کریستینسن به‌عنوان مدیرعامل این بنیاد فعالیت می‌کند. در کنار او افرادی مانند استیون بکر (Steven Becker)، مؤسس سابق کوبیت کپیتال (Cubit Capital) و شفالی روی (Shefali Roy) اقتصاددان، بنیاد میکردائو را تشکیل می‌دهند.

زیرساخت

دای در سال ۲۰۱۷ به‌طور رسمی در شبکه اتریوم راه‌اندازی شد و میکر نیز تنها ۱۲ ماه بعد پا به عرصه گذاشت. ازآنجاکه میکر بر اساس یک سیستم خودگردان غیرمتمرکز هدایت می‌شود و کاربران حق دارند در فرایندهای آن اظهار‌نظر کنند، مشارکت‌کنندگان در این پروتکل می‌توانند با استفاده از پورتال حاکمیت، پیشنهادهای مطرح‌شده را مشاهده کرده و به آنها رأی دهند.

کاربرانی که مایل باشند در این رأی‌گیری شرکت کنند، می‌توانند از طریق اتصال کیف‌ پول‌هایی سخت‌افزاری یا مواردی که از فناوری وب ۳.۰ پشتیبانی می‌کند، به پورتال حاکمیتی دسترسی داشته باشند و جزئیات پیشنهادهای توسعه خود را در صفحه رأی‌گیری مشاهده کنند.

بیشتر بخوانید: وب ۳.۰ چیست؟

از آنجا که رأی‌گیری در شبکه اتریوم انجام می‌شود، کاربرانی که بخواهند با MKR رأی دهند باید اتر کافی در کیف پول خود داشته باشند تا کارمزد‌های این فرایند را پوشش دهد.

عملکرد وام‌دهی پروتکل میکر بر اساس قراردادهای هوشمند روی شبکه اتریوم بنا نهاده شده است. از نظر فنی به این قراردادهای هوشمند موقعیت‌های بدهی وثیقه (CDP) یا میکر والتس (Maker Vaults) گفته می‌شود.

وقتی کاربری می‌خواهد ارز دیجیتال DAI را به‌شکل وام دریافت کند باید اتر یا سایر دارایی‌های قابل‌وثیقه‌گذاری را در پروتکل میکر سپرده‌گذاری کند. این دارایی‌ها در میکر والتس قفل می‌شوند و سپس نسبت به میزان وثیقه، وام در غالب DAI به کاربر پرداخت می‌شود.

هدف

هدف اولیه ساخت میکردائو ایجاد زیرساختی عملیاتی و حاکمیتی به‌شکل غیرمتمرکز بوده است؛ زیرساختی که امکان ایجاد یک استیبل کوین باثبات و با مقبولیت جهانی را فراهم کند. این طرح با استفاده از مکانیسم‌های تشویقی اجازه می‌دهد کسانی که روی این پروتکل سرمایه‌گذاری کرده‌اند بتوانند در فرایندهای عملیاتی و توسعه آن مشارکت کنند.

در عین حال میکردائو به‌دنبال ایجاد مکانیسمی است که دسترسی به امور مالی غیرمتمرکز را با استفاده از ارزهای دیجیتال تسهیل کند؛ مکانیسمی که افراد را تشویق می‌کند اتر را به DAI تبدیل کنند.

بنابراین کاربران می توانند به یک ارز باثبات که به‌طور گسترده در پروتکل‌های دیگر پذیرفته شده‌‌ است، دسترسی یابند. به این ترتیب شبکه، کارایی و شفافیت بازارهای مالی را با ایجاد یک ارز دیجیتالی غیرمتمرکز و شفاف افزایش می‌دهد.

تاریخچه قیمت

میکردائو وظیفه عرضه و توزیع کل توکن‌های MKR را بر عهده دارد؛ بنابراین این توکن نه از طریق استخراج و نه از طریق تولید کاربران به بازار عرضه می‌شود.

میکردائو در ابتدا با عرضه ۱ میلیون توکن MKR راه‌اندازی شد. در حال حاضر عرضه در گردش آن ۹۷۷٬۶۳۱ واحد بوده و این میزان به ارزش بالغ بر ۲ میلیارد دلار رسیده است. با این حال، کل عرضه توکن‌های میکر بسته به قیمت‌ها و شرایط بازار تغییر می‌کند.

در صورتی که دای جمع‌آوری‌شده برای پوشش تعهدات خزانه کافی نباشد، توکن‌های جدید میکر تولید خواهند شد. از سوی دیگر، اگر از توکن دای بیش از حد مورد نیاز تولید شده باشد، برای بازخرید از توکن‌های میکر استفاده شده و پس از بازگشت، سوزانده می‌شوند. عرضه کل میکر به‌صورت پویا تغییر می‌کند و در نتیجه بر قیمت آن تأثیر می‌گذارد. این در حالی است که ارزش و قیمت دای همواره روی ۱ دلار ثابت می‌ماند.

استخراج/سهام‌گذاری

اشاره کردیم که میکر یک توکن ERC-20 است که در بلاک چین اتریوم ساخته شده و قابل‌استخراج نیست. توکن‌های میکر بر اساس نوسانات قیمت DAI ایجاد یا نابود می‌شوند و تضمین می‌کنند که DAI بتواند ارزش خود را متناسب با دلار آمریکا حفظ کند.

در حقیقت میکر یک توکن حاکمیتی و ابزاری در میکردائو به شمار می‌رود که به‌منظور تثبیت ارزش DAI با استفاده از قراردادهای هوشمند، معروف به موقعیت‌های بدهی تضمین‌شده، ساخته می‌شود.

میکر علاوه بر ثابت‌نگه‌داشتن ارزش DAI در برابر دلار و تضمین سطح بالای شفافیت آن، کنترل سیستم را هم در اختیار کاربران قرار می‌دهد. کاربران می‌توانند با استفاده از MKR به مشارکت در توسعه پلتفرم رأی دهند.

انکر (ANKR)

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

انکر در سال ۲۰۱۷ و با ایده ایجاد یک پلتفرم کاربردی و با دسترسی آسان به وب ۳.۰ توسعه داده شد. انکر یک زیرساخت میان‌زنجیره‌ای و مبتنی بر بلاک چین و امور مالی غیرمتمرکز است که امکان سهام‌گذاری و توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز (Dapp) را فراهم می‌کند. این زیرساخت می‌تواند میزبان پروتکل‌های مرتبط با توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز و بخش امور مالی غیرمتمرکز باشد.

انکر برای گسترش یک اینترنت جدید و مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده (Distributed Ledger) که بتواند با برنامه‌ها، پروتکل‌ها و سیستم‌های غیرمتمرکز، تعامل داشته باشد، طراحی و توسعه یافته است .

ایده اصلی انکر، حذف نیاز به مدیریت مرکزی، واسطه‌ها، اعطای مالکیت و کنترل کامل داده‌ها به کاربران و مشارکت‌کنندگان شبکه است. انکر نه‌تنها یک پروژه دفتر کل غیرمتمرکز است، بلکه یکی از برجسته‌ترین پروژه‌ها در بخش دیفای محسوب می‌شود؛ پروژه‌ای که هدف آن تمرکززدایی از اینترنت و کمک به توسعه وب ۳.۰ است.

ارزهای دیجیتالی که به آنها بها داده نشد ولی در سال ۲۰۲۲ امکان رشد دارند

تیم سازنده و تاریخچه

چندلر سانگ (Chandler Song) در سال ۲۰۱۷ انکر را ایجاد کرد. از زمان آغازبه‌کار این پروژه تاکنون، تیم انکر به مجموعهٔ بزرگی از متخصصان تبدیل شده که برای ایجاد زیرساخت‌های کاربردی وب ۳.۰ تلاش می‌کنند.

تیم توسعه انکر مجموعه‌ای از کارشناسان را تشکیل می‌دهد که از ۱۶ کشور مختلف گرد هم آمده‌اند؛ متخصصانی که روی تمرکززدایی از وب و امکان دسترسی آسان به برنامه‌های کاربردی وب ۳.۰ و پروتکل‌های سهام‌گذاری فعالیت می‌کنند.

انکر در حال حاضر میزبان بیش از ۴۰ پروتکل مختلف برای توسعه و سرمایه‌گذاری بوده و به‌عنوان یک شبکه غیرمتمرکز جهانی که قصد دارد دسترسی آسان به وب ۳.۰ را امکان‌پذیر کند، همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد.

شبکه اتریوم در ابتدا میزبان انکر بود و توکن این پروتکل نیز با استاندارد ERC-20 عرضه شد؛ اما در حال حاضر این ارز دیجیتال با استاندارد BEP-2 نیز در دسترس کاربران قرار دارد.

زیرساخت

اشاره کردیم که تیم سازنده انکر در فکر ایجاد و توسعه اینترنت غیرمتمرکز نسل بعد است. این پلتفرم برای دستیابی به تمرکززدایی از فرایندهای سهام‌گذاری، پشتیبانی از زیرساخت‌های وب ۳.۰ و توان محاسباتی دفتر کل توزیع‌شده برای جمع‌آوری منابع با هزینه اندک در زیرساخت خود استفاده می‌کند.

ANKR به‌عنوان توکن بومی و اصلی شبکه دارای چندین کاربرد مختلف است. از جمله این کاربردها می‌توان به پرداخت‌ها، دسترسی به برنامه‌های موجود در شبکه، سهام‌گذاری و رأی‌گیری‌های حاکمیتی اشاره کرد.

انکر از فناوری اینتل اس‌جی‌ایکس (Intel SGX) استفاده می‌کند. این فناوری جزو هسته اصلی سیستم است و به برنامه‌های غیرمتمرکز اجازه می‌دهد با سیستم‌های سخت‌افزاری ارتباط برقرار کنند. به این ترتیب، انکر می‌تواند روش‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای را برای توسعه‌دهندگان و شرکت‌ها ارائه دهد و امکانات کاربردی برای توسعه‌دهندگان، سهام‌داران و سایر کاربران شبکه فراهم کند.

اینتل اس‌جی‌ایکس فناوری شرکت اینتل برای محافظت از داده‌ها و کد متن‌باز برنامه‌ها در مقابل بدافزارها و حملات هکرها است. این فناوری برای اولین بار با پردازنده‌های سری اسکای‌لِیک (SKYLAKE) معرفی شد.

هدف

هدف پلتفرم انکر پشتیبانی از پروتکل‌های بلاک چین با چشم‌انداز توسعه وب ۳.۰ و ایجاد یک اینترنت کاملاً غیرمتمرکز، خصوصی‌ و ایمن است. در عین حال این پروتکل به‌دنبال استفاده از قدرت محاسباتی رایانه‌های غیرفعال برای رایانش‌های ابری است.

تاریخچه قیمت

تیم توسعه انکر برای جمع‌آوری بودجه مورد نیاز در ۱۶ سپتامبر سال ۲۰۱۸ عرضه اولیه سکه (ICO) این پلتفرم را برگزار کردند. در مدت شش روز، تیم انکر توانست ۱۸.۷ میلیون دلار از این طریق جمع‌آوری کند. حدود ۱۵.۹۵ میلیون دلار از این مبلغ از طریق پیش‌فروش و ۲.۷۵ میلیون دلار آن هم از طریق فروش عمومی به‌دست آمد.

در مجموع حدود ۳.۵ میلیارد واحد از ۱۰ میلیارد واحد توکن‌های ANKR توزیع شد و در اختیار کاربران قرار گرفت. در حال حاضر نیز حدود ۸ میلیارد واحد از این توکن در گردش مالی قرار دارد. البته باید به این موضوع اشاره کرد که این مجموعه تا به‌حال ده‌ها میلیون دلار از شرکت‌های برجسته در حوزه بلاک چین مانند پنترا کپیتال و نئو گلوبال کپیتال (NGC) هم دریافت کرده است.

ارزش توکن انکر نسبت به زمان عرضه اولیه آن افزایش یافته و در حال حاضر نیز قیمتی حدود ۰.۰۷۵۹ دلار دارد. به‌ نظر می‌رسد با توجه به شرایط موجود و استقبال فراوان از فناوری وب ۳.۰، این ارز دیجیتال بتواند در آینده رکوردهای قیمتی جدیدی را به ثبت برساند.

استخراج/ سهام‌گذاری

توکن انکر نیز مانند سایر مواردی که پیش‌تر دربارهٔ آنها صحبت کردیم، قابل‌استخراج نیست. با آنکه انکر از نوع خاصی از الگوریتم اثبات کار با نام اثبات کارِ مفید (Proof of Useful Work) استفاده می‌کند، این توکن با سهام‌گذاری قابل‌دستیابی است.

یکی از ویژگی‌های توکن ANKR این است که فرایند سهام‌گذاری و تأیید تراکنش‌ها را برای کاربران تسهیل می‌کند. به‌عنوان مثال، اگر کاربری بخواهد به‌عنوان یک ولیدیتور (Validator) یا اعتبارسنج در اتریوم ۲.۰ فعالیت داشته باشد، باید حدود ۳۲ اتر پرداخت کند. این در حالی است که با استفاده از استیک‌فای (StakeFi) انکر، می‌توان تنها با پرداخت ۰.۵ اتر به پرسودترین استخر‌ها متصل شد و بیشترین سود را به‌ دست آورد. در این فرایند کاربر تنها با قفل‌کردن دارایی خود در کیف پول می‌تواند درآمد داشته باشد.

کاربران در ازای این مشارکت، ارز دیجیتال aETH را به‌عنوان پاداش دریافت می‌کنند. aETH نسخه ترکیبی و مصنوعی از ارز دیجیتال اتر بوده که از نظر قیمت و ارزش با همتای خود تفاوتی ندارد. با دریافت این دارایی دیجیتال کاربران می‌توانند از آن در پروژه‌ها و پروتکل‌های مختلف دیفای استفاده کنند.

جمع‌بندی

با آنکه سال ۲۰۲۱ زمینه‌ساز درخشش بسیاری از فناوری‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال بود، برخی از دارایی‌های دیجیتال نتوانستند با وجود ویژگی‌های برجسته و خاص چندان موفق ظاهر شوند.

به‌طور کلی نمی‌توان با قاطعیت دربارهٔ موفقیت یا شکست پروژه‌های ارزهای دیجیتال اظهارنظر کرد و این موضوع به شرایط متعددی بستگی دارد. اتفاقاتی از جمله وضعیت بازار، شرایط اقتصادی، وقوع جنگ‌، و بیماری‌های واگیردار، همگی می‌توانند در موفقیت یا شکست هر ایده‌‌ای مؤثر باشند.

پروژه‌هایی مانند انکر، میکردائو، ایلین وردز، مای نیبور آلیس و سینتتیکس تنها جمع کوچکی از ارزهای دیجیتالی هستند که بنا به نظر برخی کارشناسان در سال ۲۰۲۲ فرصت نشان‌دادن پتانسیل و ویژگی‌های خود را خواهند داشت. باید منتظر بود و دید آیا در پایان سال، این دارایی‌های دیجیتال می‌توانند جایگاهی را که شایسته آنهاست به دست آورند یا خیر.

به‌نظر شما کدام پروژه‌ها و ارزهای دیجیتال امسال فرصت درخشیدن پیدا خواهند کرد؟

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

کمبو کارت های جدید همستر کامبت برای امروز چهارشنبه ۲۴ مرداد از این قرار هستند: کارت یک: Licence Asia در…

کارت راکی رابیت (Rocky Rabbit) یا همان سوپرست راکی ربیت (SuperSet) امروز چهارشنبه ۲۴ مرداد از این قرار است: کارت…

برای حل پازل امروز همستر کامبت و دریافت کلید طبق ویدیوی زیر کندل ها را جابه‌جا کنید و کلید همستر…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب