Scroll Top
سازنده آوالانچ کیست؟ زندگی‌نامه و ثروت امین گون سیرر (Emin Gün Sirer)

سازنده آوالانچ کیست؟ زندگی‌نامه و ثروت امین گون سیرر (Emin Gün Sirer)

سازنده آوالانچ (Avalanche) و ارز دیجیتال آواکس (AVAX) کسی نیست جز امین گون سیرر (Emin Gün Sirer)، دانشمند آمریکایی ترک‌تبار علوم کامپیوتر و استاد دانشگاه کورنل (Cornell) که شهرتش را مدیون فعالیت‌های پیشگامانه‌اش در زمینه سیستم‌های توزیع‌شده، فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال است. در این مطلب، بیوگرافی امین گون سیرر و فعالیت‌های دیگر او در کنار ساخت آوالانچ و ثروت او از ارزهای دیجیتال را بررسی می‌کنیم.

تحصیلات متوسطه امین گون سیرر

امین گون سیرر در سال ۱۹۷۵ در شهر استانبول ترکیه متولد شد. او تحصیلات متوسطه خود را در مدرسه رابرت کالج (Robert College) که یک دبیرستان خصوصی آمریکایی است، گذراند.

این مدرسه یکی از بهترین دبیرستان‌های خصوصی در استانبول ترکیه محسوب می‌شود و افراد مشهور زیادی از جمله دانشمندان، کارآفرینان، سیاستمداران، روزنامه‌نگاران، هنرمندان، سه نخست‌وزیر ترکیه، چهار نخست‌وزیر بلغارستان، چندین عضو کابینه ترکیه، برنده جایزه نوبل، اورهان پاموک (Orhan Pamuk) و عثمان کاوالا (Osman Kavala)، نیکوکار مشهور، در آن تحصیل کرده‌اند.

تحصیلات دانشگاهی امین گون سیرر

گون سیرر در سال ۱۹۹۳ وارد دانشگاه پرینستون شد و مدرک کارشناسی خود را در رشته علوم کامپیوتر در سال ۱۹۹۷ دریافت کرد. او در سال ۱۹۹۹ نیز توانست مدرک کارشناسی ارشد را در همین رشته از دانشگاه واشنگتن دریافت کند.

خالق آوالانچ پیش از ورود به بازار کار و فعالیت برای ساخت این پلتفرم ارز دیجیتال، دوره دکتری خود را در رشته علوم و مهندسی کامپیوتر تحت نظارت دکتر برایان ان. برشاد (Brian N. Bershad) گذراند و در سال ۲۰۰۲ فارغ‌التحصیل شد.

امین گون سیرر خالق و سازنده آوالانچ
امین گون سیرر خالق و سازنده آوالانچ

مقالات و تحقیقات امین گون سیرر

گون سیرر از اوایل دهه ۹۰ میلادی در زمینه سیستم‌های توزیع‌شده تحقیق می‌کرد. او مقالات متعددی در موضوعات مختلف از جمله اجماع توزیع‌شده، پایگاه‌های داده توزیع‌شده، ذخیره‌سازی توزیع‌شده و محاسبات توزیع‌شده دارد. وی همچنین در توسعه چندین سیستم توزیع‌شده از جمله جدول هش توزیع‌شده کادملیا (Kademlia) و کورد (Chord) مشارکت داشت.

دستاوردهای آکادمیک گون سیرر در حوزه ارزهای دیجیتال

سازنده آوالانچ فعالیت خود در زمینه توسعه ارزهای دیجیتال را پیش از ظهور بیت کوین آغاز کرد. او مقالات زیادی در مورد بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال نیز نوشته و منتقد برخی از جنبه‌های جنجالی این فناوری بوده است.

سیرر در تحقیقات خود درباره استخراج خودخواهانه یا همان سلفیش ماینینگ (Selfish Mining) که با همکاری محققی به‌نام ایتای ایال (Ittay Eyal) انجام داد، به نقاط ضعف در فرایند استخراج بیت کوین اشاره کرد. آن‌ها نشان دادند که برخلاف آنچهدر وایت پیپر بیت کوین آمده است، حمله به شبکه بیت کوین می‌تواند با کمتر از ۵۰ درصد توان هش آن هم انجام شود. او در این تحقیقات با همکاری چند تن از دیگر نویسندگان، راهکار مقیاس‌پذیری بیت کوین-ان‌جی (Bitcoin-NG) و راهکار امنیتی بیت کوین کاوننتس (Bitcoin Covenants) را توسعه داد.

دوران حرفه‌ای و کاری امین گون سیرر

امین گون سیرر پیش از فعالیت به‌عنوان استادیار دانشگاه کرنل، در شرکت‌های معتبری همچون ای‌تی اند تی بل لبز (AT&T Bell Labs)، مرکز تحقیقات سیستم‌های دی‌ای‌سی (DEC SRC) در پالو آلتوی کالیفرنیا و شرکت چندملیتی ان‌ای‌سی (NEC) در توکیو خدمت کرد. در شرکت ان‌ای‌سی، او بر توسعه راه‌حل‌های فناوری اطلاعات و شبکه تمرکز داشت که شامل رایانش ابری، هوش مصنوعی، پلتفرم‌های اینترنت اشیاء، تجهیزات ارتباطی و نرم‌افزار بود.

سازنده آوالانچ همچنین مشارکت‌های مهمی در زمینه سیستم‌های همتابه‌همتا، سیستم‌های عامل و شبکه‌های کامپیوتری داشته است. او در دوران تحصیل در دانشگاه واشنگتن، در توسعه سیستم‌عامل اسپین (SPIN) که یک پروژه متن‌باز و پیاده‌سازی‌شده به زبان برنامه‌نویسی ماجولا-۳ (Modula-3) بود، همکاری داشت. هدف از اسپین، دستیابی به انعطاف‌پذیری، ایمنی و عملکرد بالاست.

فعالیت‌های امین گوین سیرر در حوزه کریپتو محدود به آوالانچ نیست. او در توسعه چندین پروژه کریپتویی دیگر از جمله اتریوم، زی‌کش، کادنا و آیوتا همکاری داشته است.

استادیاری دانشگاه کرنل و ریاست IC3

امین گون سیرر در سال ۲۰۰۱ به‌عنوان دانشیار در دانشگاه کرنل کار خود را آغاز کرد و از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۱ به‌عنوان استادیار فعالیت داشت. او طی ۱۴ سال فعالیت به‌عنوان استادیار در این دانشگاه، ریاست مشترک ابتکار ارزهای دیجیتال و قراردادهای هوشمند، موسوم به IC3، را در دانشگاه کرنل بر عهده داشت.

ساخت کارما، اولین ارز دیجیتال همتابه‌همتا – ۲۰۰۳

گون سیرر در سال ۲۰۰۳، هنگامی که استادیار دانشگاه کرنل بود، کارما (Karma) را معرفی کرد؛ اولین ارز همتا‌به‌همتا و توزیع‌شده که بر اساس پروتکل اثبات کار طراحی شده بود. این نوآوری، شش سال پیش از تولد بیت کوین در سال ۲۰۰۹ مطرح شد و هدف آن، حل مشکل «فری لودرها» (Free-loaders) بود؛ فری لودرها افرادی هستند که بدون اضافه کردن ارزش، منابع را مصرف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اثبات کار (PoW) در بلاک چین چیست؟

ساخت بلو اکس‌روت لبز – ۲۰۱۷

خالق آوالانچ در سال ۲۰۱۷ بلااکس‌روت لبز (bloXroute labs) را تأسیس کرد. هدف این پلتفرم به‌عنوان یک راهکارمقیاس‌پذیری برای شبکه‌های لایه صفر، توسعه فناوری بود که اصول بی‌طرفی شبکه را به بلاک چین اعمال کند و انتقال کارآمد داده‌های مالی را امکان‌پذیر سازد.

ساخت آوا لبز و راه‌اندازی آوالانچ – ۲۰۱۹

مهم‌ترین رسالت امین گون سیرر در دنیای ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۹ محقق شد؛ سالی که آوالانچ را راه‌اندازی کرد. او در سال ۲۰۱۹ و در دوران حضورش در دانشگاه کرنل، به‌همراه تیمی از دانشجویان دکترا، شرکت آوا لبز را تأسیس کرد که نتیجه آن، معرفی پروژه آوالانچ بود. اولانچ یک پروتکل اجماع توزیع‌شده است که برای تسهیل تراکنش‌های سریع‌تر و ایمن‌تر کاربرد دارد.

شبکه اصلی اوالانچ در سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی شد و توکن بومی آن به‌نام آواکس (AVAX) کار خود را به‌صورت رسمی آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: پروتکل اولنچ و ارز دیجیتال AVAX چیست؟

توسعه پروتکل اولانچ-اکس

گون سیرر به‌عنوان سازنده آوالانچ، علاوه‌بر توسعه پروتکل اجماع این پروژه، پروتکل اولانچ-اکس (Avalanche-X) را نیز توسعه داد. این پروتکل، نسخه‌ای توسعه‌یافته از پروتکل اصلی آوالانچ است که به پردازش سریع‌تر تراکنش‌ها و بهبود مقیاس‌پذیری کمک می‌کند.

توسعه ابزارها و کتابخانه‌های اولانچ

علاوه‌بر پروتکل آوالانچ-اکس، گون سیرر چندین ابزار و کتابخانه برای کمک به توسعه‌دهندگان در ساخت برنامه‌ها روی پروتکل اولانج توسعه داده است. از جمله این ابزارها می‌توان به اولانچ-جی‌اس (Avalanche-JS)، رابط کاربری جاوااسکریپت ساده برای ساخت برنامه روی این پروتکل، و اولانچ-سی‌ال‌آی (Avalanche-CLI)، رابط خط فرمان برای تعامل با شبکه، اشاره کرد.

توسعه‌های آوالانچ در سال ۲۰۲۱

در اوایل سال ۲۰۲۱، آوا لبز برنامه مشوق آوالانچ به‌نام راش دیفای (Avalanche Rush DeFi) را راه‌اندازی کرد که باعث جلب توجه توسعه‌دهندگان شد. آن‌طور که از داده‌های دپ رادار (DappRadar) برمی‌آید، هم‌اکنون در سال ۲۰۲۴، بیش از ۶۰۰ برنامه غیرمتمرکز روی این شبکه ساخته شده است. برخی از محبوب‌ترین برنامه‌های غیرمتمرکز عرضه‌شده روی این شبکه شامل چین لینک، سوشی سواپ، سرکل و گراف هستند.

پروژه اولانچ

دستاوردهای امین گون سیرر

سازنده آوالانچ یکی از حامیان سرسخت استفاده از فناوری بلاک چین در صنایع مختلف است. او تا کنون در کنفرانس‌ها و رویدادهای مختلف، درباره پتانسیل فناوری بلاک چین صحبت کرده و یکی از اعضای مؤسس اندیشکده توسعه فناوری بلاک چین به‌نام بلاک چین ریسرچ اینستیتوت (Blockchain Research Institute) است.

جوایز و افتخارات سازنده آوالانچ

آقای گون سیرر تا کنون جوایز متعددی به‌پاس فعالیت‌هایش در زمینه سیستم‌های توزیع‌شده و فناوری بلاک چین دریافت کرده است. در سال ۲۰۰۷، جایزه معتبر «Brilliant-10» از سوی مجله پاپیولر ساینس (Popular Science) به‌جهت قدردانی از فعالیت‌های او در زمینه ساده‌سازی مفاهیم علمی به وی اعطا شد.

گون سیرر همچنین جایزه «CREER» را از سوی بنیاد ملی علوم (National Science Foundation) دریافت کرده است. این جایزه تنها به افراد استثنایی اعطا می‌شود که پتانسیل بالایی را در زمینه کاری خود نشان داده و به تحقیق و آموزش تعهد زیادی داشته باشند.

از دیگر جوایز گون سیرر می‌توان به جایزه «ACM SIGOPS Mark Weiser» ،« ACM SIGCOMM Test of Time» و «IEEE Internet» اشاره کرد. بد نیست بدانید که سایت کوین‌دسک (CoinDesk) نیز او را به‌عنوان یکی از ۱۰ فرد تأثیرگذار در حوزه بلاک چین معرفی کرده است.

اختراعات سازنده آوالانچ

امین گون سیرر از طریق اختراعات خود نیز کمک‌های زیادی به دنیای فناوری کرده است. یکی از اختراعات مهم او، «فرایندی برای بازنویسی محتوای اجرایی روی یک سرور شبکه یا ماشین رومیزی به‌منظور اجرای ویژگی‌های خاص سایت» نام دارد. او این اختراع را به‌همراه دکتر برایان ان. برشاد در سال ۲۰۰۵ ثبت کرد.

ثروت سازنده آوالانچ چقدر است؟

ازآنجاکه امین گون سیرر فردی دانشگاهی و کارآفرینی برجسته با طیف گسترده‌ای از علاقه‌ها و پروژه‌هاست، تعیین دقیق میزان دارایی خالص او نیز دشوار است. اما می‌توان گفت که او به‌عنوان استادیار در دانشگاه کرنل، به احتمال زیاد حقوق قابل توجهی دریافت می‌کند و به منابع پژوهشی و علمی دسترسی دارد.

آقای گون سیرر در هنگام تأسیس شرکت آوا لبز توانست ۶۰ میلیون دلار از سوی سرمایه‌گذاران مختلف جذب کند و مشخصاً به‌عنوان سازنده آوالانچ، سهام قابل‌توجهی در این شرکت دارد. علاوه‌براین، او یکی از چهره‌های شناخته‌شده در جامعه ارزهای دیجیتال است و به احتمال زیاد در پروژه‌های مختلف بلاک چینی و ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کرده است.

با اینکه تعیین دقیق دارایی خالص گون سیرر بدون دسترسی به سوابق مالی او ممکن نیست، وبسایت BTCPeers در سال ۲۰۲۲ لیستی از ۱۰۰ چهره ثروتمند حوزه کریپتو را منتشر کرد که نام امین گون سیرر نیز با ۳۰۰ میلیون دلار ثروت خالص در رتبه ۵۴ این فهرست قرار داشت.

ثروت امین گون سیرر
ثروت امین گون سیرر

سؤالات متداول

سازنده آوالانچ کیست؟

امین گوین سیرر (Emin Gun Sirer) استاد دانشگاه کرنل، سازنده و هم‌بنیان‌گذار پروژه آوالانچ (Avalanche) و ارز دیجیتال آواکس (AVAX) است.

ثروت سازنده آوالانچ چقدر است؟

براساس رتبه‌بندی وبسایت BTCPeers، امین گون سیرر با ۳۰۰ میلیون دلار ثروت، در جایگاه ۵۴ افراد ثروتمند حوزه کریپتو قرار دارد.

جمع‌بندی

امین گون سیرر استاد دانشگاه کرنل و سازنده پروژه بلاک چینی آوالانچ است. او در سال ۲۰۱۹ به‌همراه تعدادی از دانشجویان دکترای دانشگاه کرنل، آوا لبز و سپس پروژه اولانچ را راه‌اندازی کرد. ثروت خالق و سازنده اولنچ براساس تخمین‌ها به ۳۰۰ میلیون دلار می‌رسد.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
پست های توضیه شده
Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب