Scroll Top
قیمت بیت کوین دوباره به زیر ۸۰۰۰ دلار سقوط کرد؛ آیا ۷۱۲۰ دلار حمایت بعدی خواهد بود؟

قیمت بیت کوین دوباره به زیر ۸۰۰۰ دلار سقوط کرد؛ آیا ۷۱۲۰ دلار حمایت بعدی خواهد بود؟

قیمت بیت کوین در هفته‌ای که گذشت وضعیت چندان مناسبی نداشت و پس از رسیدن به حداکثر قیمت ۸,۵۴۰ دلار در ابتدای هفته (۹ مهر) راه سقوط در پیش گرفت، تا جایی که در حال حاضر هر واحد بیت کوین با قیمت ۷,۹۰۰ دلار معامله می‌شود.

به گزارش «کوین تلگراف»، این سقوط قیمت در تحلیل‌های هفته گذشته پیش‌بینی شده بود. به عقیده بسیاری از تحلیل‌گران تعطیلات یک هفته‌ای چین به مناسب روز ملی این کشور از جمله عواملی بود که باعث تسریع در روند سقوط قیمت بیت کوین شد.

تغییرات قیمت بیت کوین در هفته گذشته
نمودار تغییرات قیمت بیت کوین در ۷ روز اخیر

سوال اینجاست که با آغاز هفته کاری جدید در چین، قیمت بیت کوین به حالت عادی باز خواهد گشت؟ یا باید چشم به نمودارها دوخت تا بیت کوین حمایت جدید خود را نشان دهد و آنگاه شاهد افزایش قیمت باشیم؟

حرکات افقی قیمت بیت کوین ادامه دارد

با نگاهی به نمودار روزانه قیمت بیت کوین و با توجه به حمایت و مقاومت متحرک در شاخص «نوار بولینگر» (Bollinger Bond)، طی هفته گذشته قیمت بیت کوین در بازه ۷,۶۰۰ تا ۹,۵۰۰ در نوسان بود. این در حالی است که فرصت‌های معامله اندکی در این میان و پس از ادامه یافتن خریدوفروش بیت کوین در حدود قیمت ۸,۲۰۰ دلار برای معامله‌گران پدید آمد.

وقتی بیت کوین در محدوده ثابتی به نوسان خود ادامه می‌دهد، بدان معناست که توازنی میان فروشندگان و خریداران ایجاد شده است. اینجاست که می‌توان نتیجه گرفت پیش از ادامه یا تغییر روند قبلی شاهد تثبیت قیمت خواهیم بود.

چشم خرس‌ها به حمایت 7,120؛ قیمت بیت کوین همچنان در نوسان است

آیا بیت کوین ۹۰,۰۰۰ دلاری محتمل است؟

هفته‌ای را نمی‌توان یافت که کسی ادعا نکند بیت کوین در آینده‌ای نزدیک به قیمتی باور نکردنی و دور از انتظار خواهد رسید و هفته گذشته هم از این قاعده مستثنی نبود. به نقل از کوین تلگراف و بر اساس گزارشی که بانک آلمانی «بایرن ال‌بی» منتشر کرد، این بانک مدعی شد که با توجه به نصف شدن پاداش ماینینگ بیت کوین (هاوینگ) که ماه می (خرداد) سال آینده شاهدش خواهیم بود، قیمت بیت کوین نیز با جهشی بزرگ به ۹۰,۰۰۰ دلار می‌رسد.

صد البته این اولین بار نیست که چنین رقمی برای قیمت بیت کوین پیش‌بینی می‌شود؛ «تام لی» (Tom Lee)، یکی از مشهورترین افراد فعال در حوزه ارزهای دیجیتال، ماه مارس (فروردین) سال گذشته گفته بود که قیمت بیت کوین تا سال ۲۰۲۰ به ۹۱,۰۰۰ دلار خواهد رسید.

در این میان تحلیل‌گرانی نیز هستند که برای دانستن اینکه حرف‌هایی نظیر صحبت‌های تام لی بر چه اساسی زده می‌شوند، حاضرند هر کاری بکنند؛ چرا که با نگاهی به نمودارها می‌توان به وضوح مشاهده کرد که نشانه‌ای از جهشی این چنینی در کوتاه مدت وجود ندارد.

در واقع با اینکه باور این پیش‌بینی‌های شیرین حتی از جانب تحیل‌گران لذت بخش خواهد بود، اما حقیقت چیز دیگری است و دورنمای بازار بیت کوین در کوتاه مدت نزولی است. شاخص‌های اصلی نظیر «مکدی» یا «میانگین متحرک همگرا واگرا» (MACD) و نوارهای بولینگر، نشان‌دهنده یک روند نزولی در آینده هستند.

شاخص مکدی تغییر روند را نشان می‌دهد؟

عبور خط مکدی از سیگنال می‌توانست به رشد قیمت کوتاه مدت بیت کوین منجر شود
عبور خط مکدی از سیگنال می‌توانست به رشد قیمت کوتاه مدت بیت کوین منجر شود

هفته گذشته به نظر می‌رسید که در تایم فریم روزانه‌یِ شاخص مکدی، خط مکدی (MACD line) با تغییر جهت و عبور از خط سیگنال (Signal line) وضعیت را در کوتاه‌مدت به حالت صعودی تغییر دهد.

اما این اتفاق رخ نداد. در عوض هر دو خط از یکدیگر فاصله گرفتند. این فاصله در نهایت می‌تواند به موازی شدن آنها طی یک روند نزولی منجر شود. باید با دقت وقوع یا عدم وقوع این اتفاق را زیر نظر گرفت؛ زمانی که خط آبی، خط قرمز را قطع کند، نگه‌دارندگان بیت کوین می‌توانند نفس راحتی بکشند، اما در حال حاضر همه چیز عادی است و خبری از عبور خط‌ها از روی یکدیگر نیست.

مکدی در تایم‌فریم هفتگی وضعیت نزولی را نشان می‌دهد
مکدی در تایم‌فریم هفتگی وضعیت نزولی را نشان می‌دهد

شاخص مکدی در تایم فریم روزانه، چیز دیگری نشان می‌دهد. خالی از لطف نیست که به گذشته برگردیم. این شاخص در تایم فریم هفتگی در سال ۲۰۱۷ نه تنها نوید بازار صعودی سال ۲۰۱۷ را داد (زمانی که قیمت بیت کوین کمی از ۱,۱۰۰ دلار بالاتر بود)، بلکه ۲۲ ژانویه ۲۰۱۸ (۲ بهمن ۱۳۹۵) نیز با ایجاد یک تقاطع نزولی، خبر از آغاز یک بازار نزولی داد. در حال حاضر شرایط مشابه ژانویه ۲۰۱۸ است، با این تفاوت که شیب نمودار کمتر است و نشانه‌ای از تغییر این رویه نیز دیده نمی‌شود.

چشم خرس‌ها به حمایت 7,120؛ قیمت بیت کوین همچنان در نوسان است
شاخص RSI بیت کوین در تایم‌فریم هفتگی

در تایم فریم هفتگی، شاخص قدرت نسبی (RSI) نیز نشانه‌ای از تغییر روند ندارد. در حال حاضر این شاخص حدود عدد ۴۰ را نشان می‌دهد که بدون شک رقمی خنثی است. این رقم یکبار دیگر در آوریل (اردیبهشت) سال جاری به این حدود رسید که قیمت بیت کوین در آن به حالت صعودی تغییر وضعیت داده بود. پس از دو ماه شاخص RSI به قله خود رسید و پس از آن گرفتار سقوط شد که ناشی از اشباع خرید بود.

در عین حال که رخ دادن تغییر روند در وضعیت فعلی کاملا محتمل است، با توجه به حرکات گذشته قیمت این اتفاق دور از ذهن است؛ چرا که آخرین باری که بیت کوین در تایم‌فریم هفتگی پس از ریزش از منطقه اشباع خرید جهش کرده بود، بالاتر از خط میانی (عدد ۵۰ در RSI) و در حدود ۵۸.۲۱ بود. در حال حاضر تعیین اینکه بازار نزولی است یا نه بسیار زود است، اما مشخص است که چرا بیشتر تحلیل‌گران طرف نزولی بودن بازار را می‌گیرند.

شاخص RSI روزانه در چه وضعیتی است؟

چشم خرس‌ها به حمایت 7,120؛ قیمت بیت کوین همچنان در نوسان است
شاخص RSI در تایم فریم روزانه

برای اینکه به درک درستی از وضعیت فعلی برسیم، لازم است که شاخص RSI را در نمودارهای روزانه مورد بررسی قرار دهیم. در نگاه اول، بیت کوین دچار اشباع فروش شده و آماده جهش است. این مسئله موجی از شادی را به سمت معامله‌گران روانه می‌کند اما این جهش بسیار کوچک و تنها در بازه زمانی روزانه خواهد بود.

طی بازار صعودی (گاوی) سال ۲۰۱۷، بیت کوین به صورت مداوم در حالت اشباع خرید قرار داشت، و چیزی که در حال حاضر دیده می‌شود، مشابه ابتدای سال ۲۰۱۸ است که پس از آن پادشاه ارزهای دیجیتال در یکی از نزولی‌ترین دوران خود گرفتار شد.

بله، بیت کوین در سال ۲۰۱۸ از حالت اشباع خرید و فروش عبور کرد و بار دیگر از آنها فاصله گرفت، اما از نوامبر (آبان) سال ۲۰۱۸ که برای آخرین بار به رقم ۵.۹۸ در نمودار رسید، شاهد تغییر زیادی در خصوص این شاخص نبوده‌ایم.

لزوما عملکرد گذشته، عملکرد آینده را نشان نمی‌دهد، اما بررسی آن هم خالی از لطف نیست. کمترین میزانی که هفته گذشته در شاخص RSI شاهدش بودیم ۱۶.۸۰ بود و در حال حاضر این رقم در بازه ۲۰-۳۰ در حال تغییر است. در یک روند نزولی، RSI مرتب در این بازه حرکت می‌کند.

نوارهای بولینگر چه چیزی را نشان می‌دهند؟

شاخص نوار بولینگر در تایم‌فریم روزانه
شاخص نوار بولینگر در تایم‌فریم روزانه

شاخص نوار بولینگر در نمودار روزانه بیت کوین به خوبی باز شده و سطوح حمایت و مقاومت جدیدی را به ما نشان می‌دهد.

حمایت از ۷,۶۰۰ که هفته پیش شاهدش بودیم به ۷,۱۲۰ رسیده است. سطحی که از اواسط ماه می (خرداد) سال جاری مشاهده نشده بود. این قیمت یک قیمت حیاتی برای بیت کوین است که باید آن را حفظ کند چرا که نتایج شکست این سطح حمایت در بازه‌های زمانی طولانی‌تر مشهود خواهد بود.

از آنجایی که در حال حاضر بیت کوین تا سطح حمایتش تنها چند صد دلار فاصله دارد، بخش بالایی در نمودار دو گزینه برای مقاومت در اختیارمان قرار می‌دهد. اولی میانگین متحرک بر روی بولینگر باندز در قیمت ۸,۸۹۰ است و دومی نوار بالایی در مقاومت ۱۰,۶۷۲ است.

شاخص نوار بولینگر در تایم فریم ماهانه
شاخص نوار بولینگر در تایم فریم ماهانه

نمودار ماهانه اما بدترین خبرها را برای معامله‌گران دارد! بیت کوین برای دومین بار شاهد کندل قرمز است. مشاهده کندل قرمز از آن جهت خطرناک است که احتمال دارد بار دیگر شاهد شکستن رکوردها [کمترین] باشیم، مسئله‌ای که در ابتدای بازار نزولی سال گذشته شاهدش بودیم. باقی ماندن بیت کوین بالای میانگین متحرک بولینگر باندز (در قیمت ۷,۰۰۰) ضروری است چرا که در غیر این صورت بازار خرسی از قفسش آزاد می‌شود.

ضمن اینکه نوار پایینی حمایت در بولینگر باندز ۲,۵۰۰ دلار است، احتمال بسیار کمی وجود دارد که قیمت تا این اندازه سقوط کند. حتی در بهبوهه بازار نزولی سال ۲۰۱۸ نیز بیت کوین سطوح ابتدایی بازه ۳,۰۰۰ را نپذیرفت. با وجود عصبانیت و ناامیدی خریداران بازار، نمودار تغییر نمی‌کند و باید با آن کنار آمد؛ از طرف دیگر این بازه زمانی (تایم فریم ماهانه) برای بیت کوین بسیار مهم است و باید با دقت آن را زیر نظر گرفت.

بولینگر باندز هفتگی امیدوارکننده است

شاخص نوار بولینگر در تایم‌فریم هفتگی
شاخص نوار بولینگر در تایم‌فریم هفتگی

نمودار بالا مفیدترین نمودار در تحلیل امروز است. طی هفته‌های گذشته نوار پایینی حمایت ۷,۷۰۰ شکسته شده است. این اتفاق بدان معناست که بیت کوین می‌تواند حرکتش به سمت میانگین متحرک بولینگر باندز را آغاز کند که در قیمت ۹,۸۸۰ قرار دارد.

در حالی که مقاومت‌های روزانه محتاطانه انتخاب شده‌اند، بیت کوین باید این سطوح را بشکند. این احتمال تنها در بازه هفتگی ممکن است و قیمت ۱۲,۰۰۰ سطح بعدی مقاومت در نوار بالایی است.

رسیدن به نقطه‌ای که انتظارش را داریم یک شبه و به این زودی‌ها اتفاق نمی‌افتد اما اگر بیت کوین حمایت‌های زیر ۷,۰۰۰ را به چشم خود نبیند، احتمال اینکه قیمت آن را در سطوحی بالاتر از آنچه در سال ۲۰۱۹ به آن‌ها دست یافته تا پایان سال میلادی ببینیم، زیاد است.

سناریوی صعودی

اگر حمایت ۷,۱۲۰ دلار در برابر سقوط قیمت بیت کوین ایستادگی کرده و آن را به بالای ۸,۸۹۰ دلار پرتاب کند، می‌توان به تداوم روند صعودی امیدوار شد. یک روند صعودی ادامه دار که قیمت بیت کوین را به بیش از ۹,۸۸۰ دلار برساند، افسار بازار را به دست خریداران برمی‌گرداند.

اگر بر خلاف انتظارها بیت کوین از ۱۰,۶۷۲ عبور کند، آنگاه توقف بعدی پیش از رسیدن به بالاترین قیمت جدید امسال، ۱۲,۰۰۰ دلار خواهد بود.

سناریوی نزولی

در روی دیگر سکه اگر بیت کوین زیر ۷,۱۲۰ سقوط کند، در موقعیت خطرناکی قرار می‌گیرد. سقوط بیت کوین به این سطح و سطوح پایین‌تر از ۷,۰۰۰ خبر خوبی نیست. این سطح برای بیت کوین بسیار حساس خواهد بود و در صورت شکسته شدن آن، کمترین قیمت سالیانه جدیدی با اصلاح ۸۰ درصدی (نسبت به بالاترین قیمت امسال) انتظارمان را می‌کشد. کاهشی که می‌تواند حتی تا محدوده ۲,۵۰۰ ادامه پیدا کند.

تحلیل‌ ارائه شده در این مطلب، ترجمه‌‌ی نظرات تحلیلگر کوین‌تلگراف است و سایت انتخاب مسئولیتی در قبال زیان‌های احتمالی ناشی از آن برعهده نخواهد داشت.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

بیت کوین پس از مواجهه با مقاومت روانی ۱۱,۰۰۰ دلار، با ریزش قیمتی مواجه شد و ممکن است طی ۲۴…

بیت‌ کوین هفته‌ی گذشته بازار نسبتا پرنوسانی را شاهد بود که با صعود آن به سقف قیمتی ۸,۸۰۰ دلار همراه…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب