Scroll Top
آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم

نمودارهای قیمتی شامل محور افقی زمان و محور عمودی قیمت‌ هستند. تاریخچه قیمتی نمایش داده شده در این نمودارها به صورت خام و بدون تغییر است. مقیاس استفاده شده در نمودارهای خطی بصورت پیش‌فرض خطی است.

برای اینکه خطی بودن نمودار را بهتر متوجه شوید، فاصله بین ۱۰۰ تا ۱,۰۰۰ دلار (۹۰۰ دلار) در نمودار خطی ۱۰ برابر فاصله بین ۱۰ تا ۱۰۰ دلار (۹۰ دلار) نمایش داده‌ می‌شود اما این قضیه در نمودارهای لگاریتمی (نام دقیق‌تر این نمودارها نیمه لگاریتمی است چراکه تنها یک محور آن به‌صورت لگاریتمی نمایش داده می‌شود اما به خاطر یک اشتباه رایج لگاریتمی خوانده می‌شوند) به صورت دیگری است. برای درک بهتر این موضوع به نمودار زیر نگاه کنید:

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم
نمودار قیمتی بیت کوین از ژوئن ۲۰۱۶ که به صورت خطی نمایش داده شده است

در این نمودار تغییرات بین کمترین قیمت (۵۷۰ دلار) و بیشترین قیمت (۱۹,۸۹۱ دلار) در مقیاس خطی نمایش داده شده و با توجه به اختلاف قیمتی زیاد بین این دو قیمت، نمایش تغییرات در قیمت‌های زیر ۱,۰۰۰ دلار با نمودار خطی بسیار مشکل است.

اما با استفاده از نمودارهای لگاریتمی و تغییر مقیاس محور عمودی از خطی به لگاریتمی می‌توان این تغییرات را واضح‌تر از قبل مشاهده کرد. در نمودارهای لگاریتمی از درصد تغییر بین قیمت‌ها به جای تغییرات قیمت استفاده می‌شود؛ به این معنا که فاصله بین قیمت‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار با فاصله قیمت‌های ۵ تا ۱۰ دلار برابر است، چرا که در هر دو مورد قیمت دوبرابر شده است. در یک نمودار لگاریتمی استاندارد، اعداد ۰.۱ , ۱ , ۱۰ , ۱۰۰ , ۱۰۰۰ , ۱۰,۰۰۰ و … نمایش داده می‌شوند. واضح است که با قائل شدن فاصله مساوی بین اعداد ۱ و ۱۰ و اعداد ۱۰۰۰ و ۱۰,۰۰۰ تغییرات کوچکتر نیز قابل مشاهده خواهند بود.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم
نمودار قیمتی بیت کوین از ژوئن ۲۰۱۶ که به صورت لگاریتمی نمایش داده شده است. کاملاً واضح است که تغییرات قیمت در بازه‌ی کمتر از ۱,۰۰۰ دلار را در این نمودار بسیار بهتر از نمودار خطی می‌توان مشاهده کرد

حجم معاملات

حجم معاملات در واقع تعداد سهام یا ارزهای دیجیتال معامله شده را نشان می‌دهد که آن را می‌توان از قسمت Indicators یا با فشردن دکمه / در تریدینگ‌ویو به نمودار اضافه کرد. هر چقدر حجم معاملات در یک تایم‌فریم بیشتر باشد، طول میله‌ای که حجم را نشان می‌دهد نیز بیشتر خواهد بود. خط نارنجی که بر روی شکل نشان داده شده است، در واقع میانگین متحرک حجم معاملات در یک بازه زمانی (معمولا ۲۰روزه) را نشان می‌دهد. با مفهوم میانگین متحرک در بخش‌های بعدی بیشتر آشنا خواهید شد.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم
نحوه افزودن حجم معاملات به نمودار در تریدینگ ویو

حجم معاملات و قیمت دو پارامتری هستند که همه تحلیل‌های تکنیکال و سیستم‌های معاملاتی بر اساس این دو به وجود آمده‌اند. رنگ میله‌هایی که حجم معاملات را در هر تایم‌فریم نشان می‌دهند با توجه به اینکه آن کندل به‌صورت نزولی بسته شده یا صعودی، به رنگ قرمز یا سبز خواهد بود. یکی از کاربردهای حجم معاملات، تایید شکست‌های مقاومتی (Breakout) و حمایتی (Breakdown) است که درصورت مشاهده حجم بالای معاملات در جهت روند موردنظر این تایید صورت می‌گیرد.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ مقیاس نمودار و حجم معاملات – بخش سوم

بخش چهارم آموزش تحلیل تکنیکال؛ روند

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

روند (Trend) مهم‌ترین مفهومی است که در تحلیل تکنیکال باید با آن آشنا شوید. مفهوم روند که با خود واژه…

نمودارهای قیمتی شامل محور افقی زمان و محور عمودی قیمت‌ هستند. تاریخچه قیمتی نمایش داده شده در این نمودارها به…

به طور کلی در تحلیل تکنیکال با توجه به هدف معامله‌گر سه نوع نمودار پر کاربرد وجود دارد: نمودارهای خطی،…

تحلیل تکنیکال روشی برای ارزیابی بازار با استفاده از داده‌های آماری حجم و قیمت است. نکته‌ای که وجود دارد این…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب