Scroll Top
بانک مرکزی هلند: با طلا می‌توان اقتصاد را از نو ساخت

بانک مرکزی هلند: با طلا می‌توان اقتصاد را از نو ساخت

یک دهه از در پیش گرفتن سیاست تسهیلات کمی بی‌وقفه از جانب بانک‌های مرکزی می‌گذرد، و حالا بار دیگر شاهد بالا گرفتن بحث‌ها در خصوص لزوم ایجاد یک ارز کارآمد و تمام عیار هستیم. در همین راستا، بانک مرکزی هلند به تازگی صحبت‌های برخی دوستداران طلا را تکرار کرده و گفته که این فلز گرانبها می‌تواند پایه‌گذار یک آغاز دوباره در اقتصاد باشد.

به نقل از بیت کوینیست، بانک مرکزی هلند در آخرین اظهارنظر خود اعلام کرده است که از ذخایر طلای بانک‌ها می‌توان به عنوان یک شروع دوباره در هنگام فروپاشی اقتصادی استفاده کرد. این بانک در همین خصوص می‌گوید:

اگر تمام سیستم اقتصادی از هم بپاشد، از ذخایر طلا می‌توان به‌عنوان وجه التزام استفاده کرد و از پایه همه چیز را دوباره ساخت.

این اظهارات در حالی انجام می‌شود که فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) وارد چرخه دیگری از تسهیلات کمی شده است. این بانک در اقدامی تازه به منظور کاهش نرخ‌ وام‌های کوتاه مدت (با سر رسید روزانه) میان بانکی، نرخ بهره را به ۲.۲۵ درصد کاهش داده و تزریق سرمایه در خصوص بازخریدهای روزانه را آغاز کرده است. این اقدامات نشان از ورود گسترده ارزهای فیات به چرخه اقتصادی است.

بانک‌های مرکزی در سرتاسر دنیا در ماه‌های اخیر خرید طلای خود را افزایش داده‌اند. طلا همیشه به‌عنوان عضوی از سبد سرمایه‌گذاری بانک‌ها شناخته می‌شده، اما در شرایط فعلی نقش آن پر رنگ‌تر نیز شده است. در دنیایی که نرخ سودها منفی یا صفر است و اوراق قرضه به ابزاری پر سود بدل شده‌اند، طلا به جایگاه ویژه‌ای در حفاظت سرمایه‌ها در مقابل تورم‌ها و حباب‌ها رسیده است. این حباب‌ها و تورم‌ها را می‌توان ناشی از نقدینگی اضافه دانست.

بانک‌های مرکزی ترکیه و روسیه بزرگترین خریداران طلا هستند. نکته جالب اینجاست که هر دوی این کشورها به‌عنوان کشورهای دوستدار ارزهای دیجیتال شناخته می‌شوند. از طرف دیگر ابر تورم‌های داخلی رویدادی آشنا در هر دوی این کشورها هستند. ترکیه در حال حاضر با مشکل تغییرات نرخ تبادل لیر دست و پنجه نرم می‌کند و روسیه نیز هنوز از تاثیرات ابر تورمی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی گریبانش را گرفته، خلاص نشده است.

ترکیه و روسیه میزبان طیف وسیعی از اعضای جامعه ارزهای دیجیتال هستند و این
ارزها را به‌عنوان ابزاری برای کم اثر کردن کسادی بازار و تورم در داخل مرزهای
استفاده می‌کنند. از همین رو می‌توان گفت که تقاضا برای طلا و بیت کوین هر دو به
یک میزان در حال افزایش‌اند.

با وجود اینکه بیت کوین نسبت به طلا، تغییرات قیمت بیشتری دارد، اما از طرف دیگر رشد آن نیز سریعتر خواهد بود. می‌توان از بیت کوین به منظور پرداخت‌های برون مرزی استفاده کرد. انتقال سرمایه‌های بزرگ به خارج از کشور به‌وسیله شبکه بیت کوین نسبت به انتقال حجم مشابه به شکل ارزهای رایج، هم از سرعت بیشتری برخوردار است و هم هزینه کمتری را به همراه دارد.

تنها در سه ماه گذشته، طلا با رشد ۳۰۰ دلاری، از ۱,۲۰۰ دلار به ۱,۵۰۰ دلار به ازای هر اونس (۲۸ گرم) رسیده است. در مدت زمان مشابه، بیت کوین ۳۰ درصد از ارزشش را از دست داده؛ این در حالی است که در بازه زمانی یک ساله، قیمت بیت کوین ۲۰۰ درصد رشد کرده است. با توجه به کارایی پایین ارزهای رایج و توانایی بالقوه آنها در ایجاد حباب، یک ارز تمام عیار می‌تواند راهکاری برای مقابله با اقتصاد اشباعی باشد که گرفتار نقدینگی اضافه است. حتی بیت کوین نیز به واسطه نقدینگی اضافه موجود در ارزهای رایج، در حال رسیدن به بالاترین قیمت‌های خود است و همین مسئله آن را به ابزاری برای سرمایه‌گذاری بدل می‌کند.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

در جدیدترین نظرسنجی انجام گرفته در آمریکا، سرمایه گذاران انتظار سود و برگشت پول بیشتری را در سال آینده میلادی…

دولت کره جنوبی برای ارزیابی وضعیت محلی بازار و تجارت ارزهای دیجیتال یک جلسه اضطراری برگزار کرد. روز جمعه یک…

امروز، شاهد تغییر مسیر در بازار قیمتی بیت کوین هستیم. علی رغم اینکه پیش بینی شده بود، معاملات آتی بیت‌کوین…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب