در ماه ژانویه (دی)، استیبل کوینها بیشترین سوددهی را بین ارزهای مطرح بازار داشتند. اکنون به نظر میرسد با بیشترشدن قدرت دلار در بازارهای جهانی، بخشی از سرمایهگذاران به تبدیلکردن داراییهایی خود به استیبل کوینهای دلاری روی بیاورند.
به گزارش کوین دسک، در میان ارزهای دیجیتالی که ارزش بازار آنها بیش از ۱۰ میلیارد دلار است، تمام ۴ توکن برتر از نظر میزان سوددهی در این ماه، استیبل کوین بودند. سرمایهگذاران تنها با هولدکردن استیبل کوینهای خود میتوانستند از یکی از بدترین روزهای بازار ارز دیجیتال جان سالم به در ببرند؛ روزهایی که در آن بیت کوین ۱۷ درصد از ارزش خود را از دست داد.
در این مدت، ارزش تتر، یواسدی کوین (USDC) و «UST»، استیبل کوین شبکه ترا (Terra)، بهترتیب ۰.۰۲، ۰.۰۳ و ۰.۱۴ درصد افزایش یافته و قیمت بایننس یواسدی (BUSD) هم هیچ تغییری نکرده است.
به عبارت دیگر، این ارزهای دیجیتال توانستند ارزش سرمایه معاملهگران خود را حفظ کنند. این در حالی است که محبوبترین ارزهای دیجیتال بازار بخش زیادی از ارزش خود را از دست دادند. برای مثال، قیمت اتریوم در این مدت ۲۵ درصد سقوط کرد.
بسیاری از ارزهای دیجیتال بزرگ بازار در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۱ رشد چشمگیری داشتند؛ تا حدی که بیت کوین در ماه نوامبر (آبان) توانست خودش را به رکورد جدید ۶۹,۰۰۰ دلار برساند. با این حال، این ارز دیجیتال از آن زمان تاکنون بیش از ۴۰ از ارزش خود را از دست داده و به محدوده ۳۸,۲۰۰ دلار رسیده است.
در این بازار آشفته، بازدهی تقریباً ثابت استیبل کوینها برای برخی از سرمایهگذاران بهاندازه یک روند صعودی حائز اهمیت است.
همچنین بخوانید: استیبل کوین (Stablecoin) یا ارز دیجیتال باثبات چیست؟
جو دیپسکوال (Joe DiPasquale)، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری بیتبول کپیتال (BitBull Capital)، گفته است:
در ماههایی که ارزهای دیجیتال نوسان زیادی دارند، سرمایهگذاران از استیبل کوینها استفاده میکنند تا در بطن نوسانها نباشند. وقتی قیمت ارزهای دیجیتال مدام تغییر میکرد و ریسک آنها افزایش مییافت، به سراغ استیبل کوینها رفتیم تا امنیت سرمایه خود را حفظ کنیم. سپس با تغییر اندک قیمتها، وارد بازار و کمی بعد از آن خارج میشدیم.
اولریک لیکه (Ulrik Lykke)، مدیر اجرایی «Ark36»، میگوید:
از استیبل کوینها میتوان بهعنوان داراییهای مولد برای ایجاد بازدهیهای جذاب استفاده کرد.
افزایش قدرت دلار آمریکا در بازارهای بینالمللی عامل دیگری است که معاملهگران را به استیبل کوینها علاقهمند کرده است.
هفته گذشته، فدرال رزرو به این نکته اشاره کرد که احتمالاً، از ماه مارس (اسفند)، نرخ بهره بانکی را در سه نوبت افزایش خواهد داد. با این حال، کارشناسان بنک آو اَمریکا (Bank of America) فکر میکنند که فدرال رزرو این سیاست را در هفت نوبت اجرا خواهد کرد. بر این اساس، در هر نوبت نرخ بهره بانکی که در حال حاضر ۰ درصد است، ۰.۲۵ درصد افزایش مییابد.
سیاست پولی انقباضی فدرال رزرو، سرمایهگذاری در داراییهای با درآمد ثابت را در ایالات متحده برای معاملهگران جذابتر میکند. این مسئله باعث میشود دلار آمریکا در مقایسه با سایر ارزهای ملی جذابیت بیشتری داشته باشد.
با توجه به اینکه فدرال رزرو بهتازگی کمپینی برای خنثیکردن رشد سریع تورم در کشور خود راهاندازی کرده است، قدرت دلار احتمالاً در سال ۲۰۲۲ هم حفظ میشود. در نتیجه، معاملهگران ارزهای دیجیتال دلیل محکمتری برای این دارند که پول خود را به استیبل کوینهای دلاری اختصاص دهند.
از طرف دیگر، کمیته امور مالی مجلس نمایندگان ایالات متحده قرار است در ۸ فوریه (۱۹ بهمن)، طی یک جلسه مجازی، درباره استیبل کوینها توضیحاتی ارائه و مشخص کند که بازار این ارزهای دیجیتال در آینده چگونه قانونگذاری میشود.