در حالی که بسیاری از تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که پس از رشد حدود ۵۰درصدی قیمت بیت کوین از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، بازار نزولی پایان یافته است، بررسی دادههای آنچین نشان میدهد که هنوز با اطمینان نمیتوان گفت روند صعودی آغاز شده است.
ممکن است روند نزولی پایان یافته باشد
به گزارش انتخاب، وو مینکیو (Woo_Minkyu)، مدیر انجمن بخش تایلند کریپتو کوانت، میگوید میانگین کل استیبل کوینهایی که به صرافیهای اسپات وارد میشوند، بار دیگر به یک سطح تاریخی جدید رسیده است.
بهطور کلی، این اتفاق بدان معناست که با کاهش قیمت بیت کوین به سطوحی که تقاضا برای آن وجود دارد، خریداران آمادهاند وارد عمل شوند که روندی مطلوب برای افزایش قیمت بیت کوین است.
علاوه بر این، با توجه به اینکه قیمت بیت کوین توانسته است در سطحی بالاتر از قیمت تحققیافته خود باقی بماند، ممکن است روند صعودی پیش از این آغاز شده باشد.
آیا تقاضا در بازار افزایش یافته است؟
یونسِی دنت (Yonsei_dent) یکی از تحلیلگران آنچین رسمی در کریپتو کوانت میگوید که شاخص آدرسهای فعال (Active Addresses)، معیاری که تعداد آدرسهای منحصربهفرد فرستنده و گیرنده در شبکه را اندازه میگیرد که تراکنش موفق داشتهاند، چشماندازی از میزان تقاضای بازار ارائه میکند.
این تحلیلگر استدلال میکند که قیمت یک دارایی توسط قانون عرضه و تقاضا در بازار تعیین میشود و بازار ارزهای دیجیتال نیز از این قاعده مستثنا نیست. در نتیجه، رشد قیمت یک دارایی مانند بیت کوین به افزایش علاقه و تقاضا در بازار نیاز دارد.
همان طور که در نمودار بالا مشاهده میکنید میانگین متحرک ۳۰ روزه تعداد آدرسهای فعال در شبکه بیت کوین هم در طول چرخش صعودی بازار در سال ۲۰۱۹ و هم هنگام خروج از شوک ناشی از همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است.
ونسِی دنت میگوید:
نگران این هستم که روند صعودی قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۳ با هیچ افزایشی در تعداد آدرسهای فعال همراه نبوده است. به زبان ساده، آیا تقاضا در بازار افزایش پیدا کرده است؟
شاخص مضرب پوئل در بالاترین سطح ۱۴ ماه اخیر
گاه (gaah_im)، یک تحلیلگر تکنیکال و آنچین تأییدشده دیگر در کریپتو کوانت میگوید آخرین باری که شاخص مضرب پوئل (Puell Multiple) به بالای عدد یک رسیده است، قیمت بیت کوین در حدود ۴۸٬۰۰۰ دلار بود. از نظر تاریخی، این شاخص میتواند بهدقت زمان وقوع بازار نزولی بیتکوین را مشخص کند؛ زیرا، ماینرها تنها بازیگرانی هستند که هزینه ثابتی مانند هزینه برق مصرفی دارند. بنابراین، رفتار ماینرها همیشه تا حدودی با قیمت گره خورده است.
مضرب پوئل، شاخصی است که از تقسیم میانگین درآمد روزانه ماینرها به دلار (ارزش روزانه بیت کوینهای صادرشده) بر میانگین متحرک ۳۶۵ روزه درآمد آنها بهدست میآید.
از زمان آخرین سقوط قیمت در نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱)، میانگین درآمد ماینرهای بیت کوین نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است. بنابراین، در کوتاهمدت مقادیر بالاتر از ۱ مضرب پوئل برای اندازهگیری رفتار احتمالی ماینرها در آینده مهم است.
افزایش میانگین درآمد ماینرها به معنی پوشش بیشتر هزینههای استخراج خواهد بود. در نتیجه، این بازیگران برای تأمین هزینههای خود نیاز به فروش بیت کوین نخواهند داشت. به عبارت دیگر، فشار فروش کمتری از سوی ماینرها به بازار وارد خواهد شد.
زود است که بگوییم روند صعودی آغاز شده است
گریتست تریدر (Greatest_Trader) یکی دیگر از تحلیلگران رسمی کریپتو کوانت میگوید بازار نزولی بیت کوین در ماههای اخیر افراد زیادی را، حتی سرمایهگذاران بلندمدت که معمولاً سکههای خود را در سود خرج میکنند، وارد ضرر کرده است.
بهطور معمول، سرمایهگذاران بلندمدت آخرین گروهی هستند که پس از ورود دیگر بخشهای بازار به فاز تسلیم، بیت کوینهای خود را در ضرر میفروشند. شاخص، نسبت سود خروجیهای خرجشده در سرمایهگذاران بلندمدت (LTH-SOPR) میزان سود یا زیان تراکنشهای این گروه را اندازهگیری میکند.
کاهش مقدار این شاخص به زیر عدد یک از اواخر مه ۲۰۲۲ (اردیبهشت ۱۴۰۱) به این معنا بود که سرمایهگذاران بلندمدت، بیت کوینهای خود را با زیان خرج میکنند. از لحاظ تاریخی، شروع بازار صعودی معمولاً با عبور این شاخص به بالای مقدار یک همزمان است.
همانطور که در نمودار بالا مشاهده میکنید، شاخص نسبت سود خروجیهای خرجشده در سرمایهگذاران بلندمدت بهدلیل روند صعودی اخیر قیمت بیت کوین شروع به بهود کرده و کمی افزایش یافته است.
با این حال، گریتست تریدر گفته است:
هنوز خیلی زود است که سطح ۱۵٬۵۰۰ دلاری را کف قیمت بازار نزولی و شروع روند صعودی در نظر بگیریم؛ زیرا جهش اخیر قیمت بیت کوین به نزدیکی ۲۵٬۰۰۰ دلار ممکن است تنها یک تله گاوی باشد.