در اوایل سال جاری «تام لی» بنیانگذار مؤسسه مشاوران بینالمللی Fundstrat (اولین سازمان استراتژی والاستریت که بیت کوین را پذیرفت) در ماه فوریه اعلام کرد که بازار ارزهای دیجیتال، ورق را به نفع خود برگردانده و در ماه جولای شاهد جهش قیمتی جدیدی خواهیم بود.
پس از گذشت ۹ ماه، و چندین باری که وی پیشبینی خود برای قیمت بیت کوین در پایان سال را کاهش داد، بازار داراییهای دیجیتال چیزی جز سقوط را تجربه نکرد. در واقع، بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط OnChainFX تقریباً تمام ارزهای دیجیتال اصلی، شاهد کاهش ۹۰ درصدی نسبت به قیمت اوج خود بودهاند.
سهچهارم از ارزهای دیجیتال برتر، حداقل ۹۰ درصد ارزش خود را از دست دادهاند
ارز دیجیتال ریپل (XRP) از زمانی که جایگاه دوم را ماه پیش از اتریوم ربوده و خود را بهعنوان دومین ارز دیجیتال برتر از سایر رقبا متمایز نموده است، یکی از ارزهای کاربردی با حجم سرمایه بالاست که بازگشت سود یکساله آن، هنوز هم مثبت است.
البته این مسئله برای بلندمدت صادق نخواهد بود زیرا قیمت کنونی ریپل نسبت به جهش سهمیوار آن در اوایل ماه ژانویه، با کاهشی ۹۱ درصدی روبروست. در شرایط موجود، ارز XRP که هنوز هم به لیست ارزهای صرافی کوینبیس افزوده نشده است، در حدود قیمت ۰٫۳۴ خریدوفروش میشود.
در عین حال، قیمت کنونی اتریوم (ETH) برابر با ۱۰۷ دلار است که نسبت به قیمت اوج ۱٬۴۳۱ دلاری خود، کاهشی ۹۲ درصدی را تجربه کرده است. شایان ذکر است که با توجه به گزارش CCN نهنگهای ارز دیجیتال در طول سال جاری، در حال انباشتن اتریوم بوده و بهعنوان نقطه متقابلی برای همتایان ناامید خود عمل کردند که با خروج از بازار، موج فروش شدیدی را ایجاد کرده بودند. این نهنگها، میزان دارایی خود را مجموعاً تا ۸۰ درصد (حدود ۲۰ میلیون اتریوم) افزایش داده بودند که این میزان، تقریباً برابر با یکپنجم موجودی کل اتریوم بود.
آن دسته از سکهها که حجم سرمایه بالایی داشته و سختترین آسیبها را از رکود بازار دیدند، بیت کوین کش (BCH) و کاردانو (ADA) هستند. هرکدام از این ارزها به ترتیب، متحمل سقوط ۹۷ درصدی از قلههای ۴٬۳۲۹ دلاری و ۱٫۳۳ دلاری شدهاند. بر اساس گزارش CCN، بیت کوین کش که برای بازگشت قیمت خود تقلا میکرد، در پی هاردفورک خود که به نزاع شدیدی منجر شد، به دو ارز مستقل ازهم تقسیم شد که باهم به رقابت میپردازند (بیت کوین کش نیز از بیت کوین منشعب شده است).
از سوی دیگر، کاردانو در طول سال گامهای بلندی در جهت توسعه ارز ADA برداشته است ولی با این وجود، از زمستان ICO در امان نبوده است.
نئو (NEO) و نم (XEM) نیز هرکدام به میزان ۹۶ درصد از ارزش خود نسبت به قیمت اوج را از دست دادهاند که در مورد نم، هک صرافی ژاپنی کوینچک در ماه ژانویه و سرقت ارز XEM به ارزش ۵۳۰ میلیون دلار از این صرافی، مزید بر علت شد تا این ارز هرگز بهصورت کامل از آثار رکود بازار رهایی نیابد. پس از آن، ترون (TRX)، آیوتا (IOTA) و دش (DASH) در حال حاضر با کاهش ۹۵ درصدی از قیمت حداکثری خود در اواخر سال ۲۰۱۷ و اوایل سال ۲۰۱۸، در حال معامله هستند. ۱۵ ارز برتر دیگر، شامل لایت کوین (LTC) و ایاس (EOS) حداقل ۹۰ درصد از ارزش خود را از دست دادهاند.
ارزهای دیجیتالی که بهترین عملکرد را داشتهاند، هنوز هم با کاهش ۷۰ درصدی مواجهاند
در میان ۱۵ ارز دیجیتال برتر از لحاظ حجم موجودی در گردش (ارزهای باثبات به دلایل واضح از این لیست کنارگذاشته شدهاند)، بلاک چین هرکدام از این ارزها حداقل ۷۰ درصد کاهش داشته و چهار ارزی که کاهشی کمتر از ۹۰ درصد را تجربه کردهاند، بیت کوین (BTC)، استلار (XLM)، مونرو (XMR)، و بایننس کوین (BNB) هستند.
بیت کوین (BTC) پیشوای بازار ارزهای دیجیتال، از زمانی که در اوج ۲۰ هزار دلاری خود قرار داشت با سقوط ۸۱ درصدی روبرو بوده و در زمان نگارش این مطلب، با قیمت ۳,۸۱۲ دلاری معامله میشود. استلار (XLM) که اکثراً از حرکات ریپل الگوبرداری میکند، اندکی بهتر از XRP عمل کرده است. هرچند این ارز، ۸۵ درصد پایینتر از قیمت حداکثری خود در ابتدای سال معامله میشود. در همین حال، مونرو (XMR) با وجود اینکه که ارزی مبتنی بر حریم خصوصی بوده و یکی از عمدهترین موارد استفاده آن در دارکوب میباشد، با کاهش ۸۹ درصدی روبرو بوده است. با این حال مونرو مستقل از بازار بوده و کارمزد تراکنشهای این ارز نیز اخیراً در طی ارتقاء شبکه، به میزان بسیار زیادی کاهش یافته است اما این مسئله نیز به بهبود قیمت آن کمک چندانی نکرده است.
بهترین عملکرد در میان این ۱۵ ارز برتر، متعلق به BNB است که برخلاف همتایانش پشتیبانی مداومی را برای خریدش ایجاد نموده است. این حرکت در قالب برنامه بازخرید سهماهه اتفاق میافتد. به این صورت که صرافی بایننس متعهد میشود که از ۲۰ درصد سود خود برای بازخرید و از بین بردن توکنهای BNB استفاده کند و اینکار را آنقدر ادامه دهد تا موجودی کل به نصف کاهش یابد. با این حال، با احتساب قیمت ۶.۰۸ دلاری کنونی آن، رکود بازار ارزهای دیجیتال کاهشی ۷۳ درصدی را برای این ارز رقم زده است.
منبع : ccn
در این باره بیشتر بخوانید:
- ۳۰ ارز دیجیتال مطرح بازار در سال ۲۰۲۰ بهطور میانگین ۳۰۰ درصد رشد کردهاند
- وضعیت بازار؛ روز قرمز آلت کوینها پس از اصلاح قیمت بیت کوین
- وضعیت بازار؛ رسیدن قیمت اتریوم به ۴ هزار دلار همزمان با عبور قیمت بیت کوین از ۵۰ هزار دلار
- وضعیت بازار؛ پولکادات همچنان میتازد
- وضعیت بازار؛ رکود بازار آلت کوینها و تثبیت قیمت بیت کوین
- وضعیت بازار: یک ماه کسلکننده دیگر در پیش است؟