دادگاه ناحیهای ایالاتمتحده با تایید دادخواست
کمیسیون بورس و اوراق بهادار این کشور (SEC)، دستور داد تا
تلگرام عرضه توکنهای گرام (GRAM) را متوقف کند. لازم به ذکر است که این حکم
تنها تا ادامه روند رسیدگی به پرونده اجرایی است.
به گزارش کوین تلگراف، روز گذشته (۶ فروردین) دادگاه با درخواست SEC مبنی بر توقف عرضه توکن گرام از سوی تلگرام موافق کرد. در حکم دادگاه میخوانیم:
طبق یافتههای دادگاه، SEC در اثبات این مسئله که قراردادهای مربوطه، شامل فروش ۲.۹ میلیون [توکن] گرام به ۱۷۵ خریدار در یک صرافی، در ازای ۱.۷ میلیارد دلار سرمایه، بخشی از یک طرح بزرگتر برای توزیع گرامها در یک بازار همگانی است، موفق عمل کرده است. این گرامها پس از عرضه در این بازار همگانی توسط فعالیتهای آتی تلگرام پشتیبانی خواهند شد. با توجه به تعریف ابزارهای مالی و با توجه به تعاریف ارائهشده در چارچوب تست هاوی (Howey)، دادگاه به این نتیجه رسیده است که، با توجه به طرح [تلگرام]، باز فروش گرامها در یک بازار همگانیِ ثانویه، به نوعی فروش بدون مجوز اوراق بهادار به حساب میآید.
داستان تلگرام و کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا از ماه اکتبر سال گذشته میلادی (مهر ۱۳۹۸) آغاز شد. SEC معتقد است که بر مبنای تست ۱۹۳۴ هاوی، عرضه اولیه سکه (ICO) تلگرام در سال ۲۰۱۸ برای ایجاد و انتشار شبکه باز تلگرام (TON)، عرضه بدون مجوز اوراق بهادار به حساب میآید و غیرقانونی است.
به گفته تلگرام، این شرکت فرم «دی ۵۰۶ سی» را پیش از اولین دور از عرضه اولیهاش تکمیل کرده است و بر همین اساس میتوانسته تا توکنها را بدون مشکل در اختیار سرمایهگذاران قرار دهد. این فرم، فرمی است که با عنوان «اظهار معافیت در عرضه اوراق بهادار» شناخته میشود و در هنگام عرضه چنین اوراقی، تکمیل آن از سوی عرضه کننده ضروری است.
با وجود ادعای تلگرام، دادگاه عنوان کرده است
که تلگرام مجاز به عرضه توکنهای گرام به بازارهای ثانویه نیست. در این بخش از حکم
دادگاه میخوانیم:
فروش گرام توسط تلگرام به خریدارن اولیه، که خریداران اولیه سهام به حساب میآیند، اولین قدم تلگرام به سمت توزیع همگانی اوراق بهادار[ش] تلقی میشود؛ از همین رو تلگرام مشمول معافیتهای بند 4(a) یا قانون 506(c) نمیشود.
دادگاه همچنین با ادعای تلگرام مبنی بر اینکه SEC صلاحیت بررسی و
رسیدگی به مشکلات مربوط به توکنهای گرام را ندارد، نیز مخالفت نمود. مخالفت دادگاه
با این ادعا را میتوان مرتبط با تمام پروژههایی دانست که از طریق عرضه اولیه سکه
عرضه شدهاند. در بخش دیگری از حکم دادگاه میخوانیم:
دادگاه همچنین ادعای تلگرام در خصوص ارائه تعریف از اوراق بهادار در این پرونده را نیز رد میکند. در عین حال که چنین تعریفی مختصرا درست است، اما [تعریف] اوراق بهادار در این پرونده صرفا [توکن] گرام نیست. گرام تنها یک توالی رمزنگاریشده از حروف و اعداد نیست. تست هاوی نشان میدهد که گرام یک قرارداد [واحد] سرمایهگذاری است که خود شامل رشتهای کامل از قراردادها، معافیتها و تفاهماتی است که با محوریت توزیع گرام ایجاد شده است. تست هاوی نشان میدهد که ارائه تمامیت تفاهمات و انتظارات طرفین [در قرارداد] ضروری است.
حکم دادگاه در بخش پایانی خود ضمن توقفِ فعلی
عرضه گرام توسط تلگرام عنوان میکند:
به عقیده دادگاه عرضه گرامها به خریداران اولیه، که خود قصد فروش دوباره توکنها در بازارهای همگانی را دارند، قریب به یقین، موجب به وجود آمدن خطر در آینده خواهد شد. این خطر را میتوان عرضه کامل اوراق بهادار بدون ثبت آن در نهادهای قانونی دانست. منع عرضه در این شرایط مناسب و لازم الاجراست. این منع عرضه توکنهای گرام به خریداران اولیه را ممنوع میکند و به تبع آن امکان نقض بیشتر قوانین را متوقف خواهد کرد.
در این باره بیشتر بخوانید:
- شرایط استفاده از کیف پولهای ارز دیجیتال تلگرام اعلام شد؛ ممنوع برای ایرانیها؟
- دستور توقف پروژه ارز دیجیتال تلگرام توسط SEC صادر شد
- تلگرام نسبت به ممنوعیت فعالیتش از سوی SEC واکنش نشان داد
- جلسه دادگاه ارز دیجیتال تلگرام تا سال ۲۰۲۰ به تعویق افتاد؛ گرام فعلا عرضه نمیشود!
- تلگرام: تعویق در جلسه دادگاه گرام را باید به فال نیک گرفت!
- جدال تلگرام و کمیسیون بورس آمریکا ادامه دارد؛ رای مجدد دادگاه به تاخیر عرضه گرام