یکی از مشارکت کنندگان کد پایه (codebase) شبکه لایتنینگ با نام مستعار ZmnSCPxj، اخیرا با ارسال یک ایمیل استدلالی به لیست پستی توسعهی لایتنینگ، با ذکر جزئیات توضیح داده که چه چیزی از نظر او یکی از محدودیتهای شبکه لایتنینگ به حساب میآید؛ شبکهای که از نظر بسیاری از افراد آینده مقیاس پذیری و پذیرش بیت کوین را شامل میشود.
هویت اصلی ZmnSCPxj ناشناخته است؛ او در وب سایت خود نوشته که ترجیح میدهد بر اساس کیفیت کارش قضاوت شود. این شخصیت اینترنتی ناشناس تاکید کرده که کریگ رایت، لوک جونیور، یا تام الویس جادوسور (ریدل) نیست.
همانطور که ذکر شد، او یک شخصیت مادیگرا نیست؛ از کسی پول نمیخواهد، یا ادعاهایی را مطرح نمیکند که تنها در صورت ثابت شدن هویتش قابل باور باشند. (مثل ماجرای کریگ رایت و ساتوشی ناکاموتو)
بنابر ادعای ZmnSCPxj، در حال حاضر با توجه به ساختار فنی این شبکه، استفاده از شبکه لایتنینگ برای انتقال بی عیب و نقص چند دارایی مختلف محدود است. او در مورد توانایی کانالهای لایتنینگ برای استفاده از قراردادهای اختیار معامله آمریکایی صحبت کرده و اشاره میکند که این اساسا در شرایطی که ارزش داراییهای معامله شده در طول دورههای تجاری به طرز قابل توجهی تغییر کند، مشکل ساز خواهد بود.
دلیل اصلی این مانع فنی بزرگ، استفاده از قراردادهای HTLC یا زمان دار هش شده برای تعیین مسیر پرداختها است. […] اگر نودهای مبادلهگر میان چند دارایی در شبکه لایتنینگ وجود داشته باشند، از آنها برای ایجاد قراردادهای اختیار معامله آمریکایی استفاده خواهد شد که فاقد ریسک هستند. آنها متوجه میشوند که در چنین قراردادهایی، بخش عمدهای از نقدینگی مشکل پیدا میکند و (بهویژه در زمان بروز نوسانات) ضرر خواهند کرد.
او زمان زیادی را صرف بحث در مورد سناریوهای مختلفی کرده که قراردادهای زماندار هش شده میتوانند در آنها نقش قراردادهای اختیار معامله سبک آمریکایی را ایفا کنند، و در مورد مشکل آن نتیجه گرفته است که «در میان داراییها، توانایی قراردادهای HTLC برای ایجاد قراردادهای اختیار معامله آمریکایی مشکلساز میشود.»
قراردادهای اختیار معامله؛ یک مشکل بالقوه در انتقالات میان-دارایی
این توسعهدهنده ناشناس ادعا میکند که در حال حاضر با توجه به ساختار فنی این شبکه، استفاده از شبکه لایتنینگ برای انتقال بی عیب و نقص چند دارایی مختلف محدود است.
دلیل این محدودیت امکان سواستفاده تریدرها از قراردادهای موجود، در زمان تغییر قیمتها عنوان شده است. این مساله در نهایت کانالهای لایتنینگ را به یک راه نامطلوب برای انتقال داراییهای مختلف تبدیل میکند. مسلما، این مشکل زمانی که تنها یک دارایی مثل بیت کوین انتقال داده میشود، وجود ندارد. اما، همانطور که ZmnSCPxj نتیجهگیری کرده است:
علاوه بر این، از آنجایی که سطح تجربه کاربری UX لایتنینگ در غیر این صورت پایین میآید، نقصهای پرداختی عاری از هزینه خواهند بود، به موجب این امر قراردادهای اختیار معامله نیز هزینه premium در بر نخواهند داشت؛ بدان معنی که ایجاد چنین قراردادهایی فاقد ریسک هستند و پس از نوسانات شدید نرخ تبادلات، احتمال سود وجود خواهد داشت. […] بنابرین احتمال میرود که یک شبکه لایتنینگ با چند دارایی، از لحاظ اقتصادی ماندگار نباشد. در عوض، شبکه لایتنینگ میتواند به خوبی فعالیت یک دارایی واحد در سرتاسر شبکه را مدیریت کند.
بیشتر بخوانید: سه مشکل بالقوه در شبکهی لایتنینگ بیت کوین
جدیدترین درخواست اعمال تغییرات یا pull request این توسعهدهنده برای لایتنینگ، چند هفته پیش بود. این نشان میدهد که او یک توسعهدهنده نسبتا فعال است و صحبتهای او از اعتبار و اهمیت برخوردار هستند.
اگرچه او در نامهای که برای دیگر توسعهدهندگان نوشته اشاره مستقیمی به این موضوع نکرده، اما ظاهرا هدفش از بررسی توانایی مدیریت فعالیت چند دارایی -مثل بیت کوین و لایت کوین- در کانالهای شبکه لایتنینگ این بوده که بگوید «این شبکه برای داشتن چنین قابلیتی، به توسعه راههایی نیاز خواهد داشت که چنین امکانی را در بستر آن فراهم میآورند.» از وضعیت کنونی شبکه لایتنینگ پیداست که چنین قابلیتی در آن قابل اجرا نیست. یک راه حل احتمالی این است که شبکه برای «نقصهای پرداختی» از کاربران هزینه کسر کند. یک راه حل احتمالی دیگر نیز میتواند استفاده از یک مکانیزم متفاوت یا حتی کاملا جدید برای مدیریت چنین تراکنشهایی باشد.
در ادامه توسعه دهنده دیگری به نام تاماس بلامر پاسخ داده است:
گرچه نمیتوان استدلال فوق را انکار کرد، یک بازارساز همچنان میتواند تا زمانی که ارزش قرارداد کمتر از شکاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش باشد، سود کند. بنابرین این مشکل حاکی از این نیست که انجام مبادله میان چند دارایی در شبکه لایتنینگ امکان پذیر نباشد، بلکه نشان میدهد نسبت به هزینه premium قرارداد، محدودیت کمتری بر شکاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش قرار دارد.
در پایان اینکه لایتنینگ تنها یک پروتکل پرداخت لایه دوم است که به عنوان راه حلی برای مشکل مقیاس پذیری شبکه بیت کوین معرفی شده است. اگر قرار باشد بیت کوین در آینده بتواند انتقالات میان چند دارایی را مدیریت کند، ظاهرا با همکاری توسعه دهندگان لایتنینگ یا اقدام مستقیم خود آنها، محصولاتی با هدف تسهیل این فرایند توسعه داده خواهند شد.