Scroll Top
سرمایه‌گذار بزرگ آمریکایی: در نهایت چیزی جایگزین دلار خواهد شد

سرمایه‌گذار بزرگ آمریکایی: در نهایت چیزی جایگزین دلار خواهد شد

به‌دنبال انتشار خبرهایی مبنی بر تصمیم احتمالی چین برای آزادسازی و فروش گسترده اوراق قرضه ایالات متحده، جیم راجرز (Jim Rogers)، سرمایه‌گذار برجسته آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه خبر راشاتودی گفت که دلار در آستانه ازدست‌دادن جایگاه ویژه خود به‌عنوان اصلی‌ترین ارز ذخیره‌ای جهان است.

به‌ گزارش راشاتودی، راجر می‌گوید که ایالات متحده با داشتن بدهی ملی بیش از ۲۶.۵ تریلیون دلاری، بزرگترین دولت بدهکار تاریخ است و هر روز هم بر حجم بدهی‌های آن افزوده می‌شود. راجر می‌افزاید که ادامه چنین وضعیتی می‌تواند جایگاه دلار را به‌شدت تضعیف کند.

راجر در ادامه با اشاره به سرنوشت پوند بریتانیا و گیلدر هلند (یکای پول رسمی هلند تا سال ۲۰۰۲) که در قرون گذشته در صدر فهرست معتبرترین ارزهای جهانی قرار داشتند، گفت:

از دیرباز تا به امروز، دلار آمریکا به‌عنوان سالم‌ترین و استوارترین ارز در جهان شناخته می‌شده است، اما طوفان تغییرات در حال وزیدن است و دارد چارچوب‌های سنتی پیشین را به هم می‌ریزد.

من یک آمریکایی هستم و دوست ندارم چنین حرفی بزنم، اما نگرانم که دوران دلار نیز در حال به‌سر‌آمدن باشد یا آنکه چیرگی آن در بازار به پایان خط برسد و ارز دیگری جایگزین آن شود.

راجر می‌گوید که پس از خاتمه آشفتگی کنونی ناشی از جنبش حمایت از سیاه‌پوستان و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، احتمال دارد دلار دوباره در بازار جهانی عرض اندام کند و قدرت خود را به رخ بکشد، اما این آخرین قدرت‌نمایی دلار خواهد بود.

گفتنی است اظهارت راجر در مورد قدرت رو به افول دلار به انتشار گزارش‌هایی از سوی گلوبال تایمز، روزنامه دولتی چین بازمی‌گردد که مدعی شده پکن درصدد است در بحبوحه تنش‌های تجاری کنونی خود با آمریکا دست به کاهش ۲۰ درصدی ذخایر خود از اوراق قرضه آمریکا بزند. همچنین این روزنامه هشدار داد که احتمال دارد چین در بدترین حالت و وقوع یک درگیری نظامی، تمامی ذخایر خود از اوراق قرضه ایالات متحده را به فروش برساند.

راجر می‌گوید:

اگر پکن واقعاً یک‌پنجم از ذخایر خود از اوراق قرضه آمریکا را بفروشد، فشار زیادی بر نرخ بهره در ایالات متحده وارد می‌شود.

راجر که سابقه تأسیس چندین صندوق سرمایه‌گذاری از جمله کوانتوم فاند (Quantum Fund) و سوروس فاند منیجمنت (Soros Fund Management) را در کارنامه دارد، می‌افزاید:

با حراج اوراق قرضه آمریکا در بازار، نرخ‌های بهره در ایالات متحده، افزایش می‌یابد و چنین اقدامی از نظر چین یک اقدام اقتصادی، سرمایه‌گذاری و حتی سیاسی هوشمندانه خواهد بود.

حتی چنین اقدامی می‌تواند به تقویت هرچه بیشتر یوان بینجامد. راجر خاطرنشان می‌کند:

اگر چینی‌ها دست به فروش اوراق قرضه آمریکا بزنند، درواقع دلارهای خود را در بازار می‌فروشند و این باعث می‌شود نرخ برابری یوان در برابر دیگر ارزهای جهان تقویت شود.

ناگفته نماند که طی چند هفته گذشته نیز ارزش یوان در بازارهای جهانی، سیری صعودی را طی کرده است.

از سویی دیگر، چین همانند بسیاری دیگر از کشورها ممکن است به‌دلیل آشفتگی کنونی حاکم بر جامعه آمریکا و سیاست‌های خارجی سخت‌گیرانه کاخ سفید، خواهان خلاص‌شدن از شر ذخایر خود از اوراق قرضه آمریکا باشد.

اگر واشنگتن از دست کشوری خشمگین شود، به‌راحتی می‌تواند با وضع تحریم، آن را مجازات کند. از این رو، همه کشورها از جمله چین، روسیه، هند و برزیل درصدد یافتن یک ارز جایگزین برای دلار آمریکا هستند.

به‌گفته راجر، برنامه‌هایی که پکن به‌عنوان دومین دارنده بزرگ اوراق قرضه آمریکا در جهان در سر دارد، اصلاً برای آمریکا خوب نیست؛ اما از سویی دیگر احتمال دارد که واشنگتن، این تهدید را به اندازه کافی جدی نگیرد.

راجر می‌افزاید:

ترامپ فکر می‌کند از همه زرنگ‌تر است و بنابراین او و تیم‌ مدیریتی‌اش در کاخ سفید، گمان می‌کنند هر کاری که بخواهند می‌توانند بکنند، بی‌آنکه نگران عواقب آن باشند.

بر اساس پیش‌بینی جدید مورگان استنلی (Morgan Stanley)، تلاش پکن برای رواج هرچه بیشتر یوان ممکن است این ارز را طی یک دهه به جایگاه سومین ارز ذخیره‌ای اصلی دنیا برساند؛ به‌گونه‌ای که تا سال ۲۰۳۰ پنج تا ۱۰ درصد از دارایی‌های جهان در قالب یوان ذخیره شده باشند.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخست‌وزیر وقت هند، تازه‌ترین قربانی یک هک توییتری است. آن‌طور که پیداست، مهاجمان سایبری با هک…

عده‌ای از شهروندان کالیفرنیا با الهام از طرح برگزیت که به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا انجامید، درصدد استقلال کالیفرنیا…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب