لایر وان (Layer1)، یک استارتآپ حوزه ماینینگ که پیتر تیل (Peter Theil)، بنیانگذار پیپل، نیز در آن سرمایهگذاری کرده است، به طور رسمی فعالیت خود در بخش غربی تگزاس را آغاز کرد.
به گزارش بلاک کریپتو، لایر وان، چهار ماه پیش اعلام کرده بود که به زودی فعالیت تاسیسات ماینینگش را آغاز خواهد کرد. طبق گزارشها این شرکت چندین کانتینر مخصوص با توان ۲.۵ مگاوات را به مرحله بهرهبرداری رسانده است. با توجه به دمای بالای ایالت تگزاس، لایر وان از فناوری خنککنندگی با استفاده از مایعات استفاده میکند.
لایر وان اطلاعات بیشتری از جزئیات پروژه ماینینگ و توان فعلی خود خود منتشر نکرده است. طبق برآوردها، تا چند ماه آینده ۱۰۰ مگاوات دیگر نیز به ظرفیت این تاسیسات اضافه میشود؛ در این صورت سهم لایر وان از هش ریت شبکه بیت کوین، بیش از ۲ درصد خواهد بود.
الکساندر لیجل (Alexander Liegl)، مدیرعامل لایر وان در ارتباط با هدف این شرکت عنوان کرده بود که امیدوارند تا پایان سال ۲۰۲۱ و با راهاندازی تاسیسات بیشتر، ۳۰ درصد از سهم هش ریت شبکه را از آن خود کنند. در صورت تحقق این هدف، سهم لایر وان از غولهایی نظیر «F2Pool» و پولین نیز که هر کدام ۱۸ درصد از توان پردازشی شبکه بیت کوین را در اختیار دارند، پیشی خواهد گرفت.
در سال ۲۰۱۴، استخر استخراج جیهش (GHash)، بیش از ۵۰ از هش ریت شبکه را در اختیار داشت؛ رقمی که انجام یک حمله ۵۱ درصدی را به راحتی امکانپذیر میساخت. لیجل در پاسخ به این سوال که در اختیار داشتن یک سوم توان شبکه، امنیت آن را به خطر میندازد یا نه گفت:
صنعت استخراج بیت کوین، بسیار رقابتی است و تنها برنده این رقابت است که پاداشش را دریافت میکند. رسیدن به رقم ۳۰ درصدی به آن معناست که ما قادریم پایداری و امنیت شبکه را برای مدتی تامین کنیم که پیش از آن ممکن نبود. این مسئله برای بهبود عملکرد شبکه بسیار حیاتی است.
در حال حاضر چین، چیزی در حدود ۶۵ درصدِ قدرت پردازشی شبکه بیت کوین را در اختیار دارد و لایر وان به دنبال ایجاد توازن در حوزه استخراج ارزهای دیجیتال است و میخواهد به عنوان نماینده آمریکا در این زمینه فعالیت کند. از طرف دیگر بیشتر مراحل طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز برای تاسیسات ماینینگ، توسط لایر وان صورت میگیرد.
بر اساس گفته لیجل، تجهیزات این شرکت به چیپهای ۱۰ نانومتری سامسونگ مجهز هستند که بهرهوریشان همانند چیپهای ۷ نانومتری «TSMC» است. به طور کلی، چیپهای کوچکتر را میتوان در تعداد بیشتری بر روی بوردها قرار داد که در نتیجه آن قدرت پردازشی کلی دستگاه بیشتر میشود.
لیجل همچنین افزود که در تجهیزات ویژه تا اواسط سال ۲۰۲۰ آماده بهرهبرداری نخواهند بود و در حال حاضر از دستگاههایی استفاده میشود که توسط شرکتهای ثالث تولید شدهاند.
همانطور که بارها در مطالب مختلف عنوان کردیم، شرکتهای فعال در صنعت استخراج ارزهای دیجیتال به دنبال آن هستند که با توجه به نزدیکتر شدن به هاوینگ، یا نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین، تجهیزات خود را نیز بهبود بخشند. هاوینگ بیت کوین ماه می (اردیبهشت ۹۹) انجام میشود و پس از آن پاداش استخراج هر بلاک از ۱۲.۵ بیت کوین به ۶.۲۵ بیت کوین کاهش مییابد.
گرمای تگزاس، چالشی است که ماینرها این ایالت با آن دست و پنجه نرم میکنند. با این حال دو شرکت بزرگ بیت مین و دیتا ایجی (Data AG)، به منظور بهرهمندی از برق ارزان در این ایالت، تاسیسات خود را در ناحیه لون استار استیت (Lone Star State) برپا کردهاند.
تاسیسات استخراج بیت مین با توان ۵۰ مگاوات در راکدیل به زودی به ظرفیت ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید. دیتا الجی نیز با امضای قرارداد ادغام با شرکت وینستون، قرار است تا تاسیساتی ۱,۰۰۰ مگاواتی احداث کند.
در صورت محقق شدن هدف لایر وان در رسیدن به سهم ۳۰ درصدی از قدرت پردازش شبکه بیت کوین، از دو رقیب دیگر خود در تگزاس پیشی میگیرد. استارتآپ لایر وان توانسته بود ۵۲.۱ میلیون سرمایه جذب کند؛ در میان سرمایهگذاران نامهایی نظیر شرکت دیجیتال کارنسی (Digital Currency)، پیتر تیل و شرکت شاستا ونچرز (Shasta Ventures) نیز به چشم میخورد.
باید منتظر ماند دید که با توجه به شیوع ویروس کرونا در چین و قصد رقبای این حوزه برای بهروزرسانی تجهیزات خود، لایر وان به چه جایگاهی در حوزه استخراج ارزهای دیجیتال و به ویژه بیت کوین دست خواهد یافت.