Scroll Top
مدیرعامل ریپل: دولت‌های جهان به بلاک چین به‌عنوان راهی برای کاهش قدرت دلار نگاه می‌کنند

مدیرعامل ریپل: دولت‌های جهان به بلاک چین به‌عنوان راهی برای کاهش قدرت دلار نگاه می‌کنند

برد گارلینگهاوس، مدیرعامل ریپل، می‌گوید که فناوری بلاک چین پاسخی جایگزین برای نگرانی‌ دولت‌ها درباره سیستم‌های مالی‌ فعلی‌شان است و دولت‌ها باید نگاهی جدی به آن داشته باشند.

به گزارش کوین تلگراف، مدت‌هاست که مدافعان ارزهای دیجیتال مشتاقانه نقاط ضعف ارزهای فیات را گوشزد می‌کنند. اکنون که جهان در حال دست و پنجه نرم کردن با یک بحران است و اختلافات جغرافیایی-سیاسی بین قدرت‌های جهانی نیز مجدداً شعله‌ور شده است، صحبت از نقاط ضعف ارزهای فیات بیش از هر زمان دیگری به بحث باب روز تبدیل شده است.

گارلینگهاوس، در تاریخ ۳ اوت در حساب کاربری توییتر خود مقاله‌ای را که اخیراً در وب‌سایت بلومبرگ منتشر شده بود به اشتراک گذاشت. این مقاله جایگزین‌های احتمالی دلار را که می‌توانند به‌عنوان ارز ذخیره جهانی به کار گرفته شوند معرفی کرده است.

این مقاله از طلا، ارزهای فیات اصلی (ین، یوآن و یورو)، حق برداشت مخصوص (SDR) صندوق بین‌المللی پول و در نهایت ارزهای دیجیتال به‌عنوان جایگزین‌های احتمالی دلار نام برده است.

گارلینگهاوس از نیروی فزاینده‌ای که در آغاز دهه ۲۰۲۰ به حوزه ارزهای دیجیتال تزریق شد سخن می‌گوید و این سؤال را مطرح می‌کند که آیا درنهایت شاهد اعتماد به سیستم‌های مالی خواهیم بود یا نه؟

وی در ادامه گفت:

همان‌طور که مردم جهان اعتماد خود را به ارزهای فیات از دست می‌دهند (موضوعی که در مورد دلار آمریکا شاهد آن هستیم) و به متنوع‌سازی دارایی‌های خود روی می‌آورند، سیستم‌های مالی جهانی آینده نیز کار مشابهی انجام خواهند داد.

این استدلال‌ها قرابت زیادی با صحبت‌های تام لی (Tom Lee) بنیان‌گذار فاند استرت (Fundstrat) دارد. لی در مصاحبه خود با وب‌سایت بلومبرگ گفته بود:

اعتماد به سیستم‌های مالی سنتی به‌شدت در حال ازبین‌رفتن است. هر چه اعتماد شما به دلار کمتر باشد، خواهان گزینه‌های جایگزین بیشتری خواهید بود.

گارلینگهاوس استدلال می‌کند که با توجه به دورنمای تحولات اقتصادی، ایجاد شکاف در نظم جغرافیایی-سیاسی جهانی پس از انقلاب‌های سال ۱۹۸۹ و مسائل مرتبط با تجارت و سرمایه‌گذاری جهانی، مزایای ذاتی ارزهای دیجیتال بیش از پیش آشکار شده است:

یک سال پیش، بسیاری به ارزهای دیجیتال به‌عنوان یک کلاه‌برداری نگاه می‌کردند اما اکنون اکثر دولت‌ها به‌طور جدی فناوری بلاک چین را در گوشه ذهن دارند. بلاک چین مسائلی نظیر تسویه و شفافیت را در نقل‌و‌انتقالات مالی که تا پیش از این غیرقابل حل به نظر می‌رسید برطرف کرده است. ارزش ارزهای دیجیتال ۸۰ درصد افزایش داشته و این در حالی است که از ارزش دلار (از ابتدای سال جاری تا کنون) ۳٪ کاسته شده است.

توسعه ارز دیجیتال ملی چین را نیز می‌توان نمونه‌ای مهم از تغییر رویکرد این کشور در حوزه فناوری‌های نوظهور دانست. چین که در حال تبدیل‌شدن به یک ابر قدرت است، در نظر دارد تا نقشی محوری در رقابت‌های جغرافیایی-سیاسی، پولی و رقابت‌های حوزه فناوری ایفا کند.

بحران اقتصادی ناشی از ویروس کووید- ۱۹ به‌شدت به ارزش دلار آمریکا آسیب رسانده است و همان‌طور که سایه بحران کرونا گسترده‌تر می‌شود، این وضعیت نیز قوت می گیرد. ژوییه (مرداد) بدترین ماه برای دلار در یک دهه اخیر بود. شیب نزولی اخیر ارزش دلار بازتاب تنش‌های سیاسیِ رو به گسترش میان ایالات‌متحده و چین و به پایان رسیدن تسلط دلار در دنیایی پرآشوب و چندقطبی است. دنیایی که حالا خود را درگیر بحرانی به‌نام کرونا می‌بیند.

بااین‌حال، همه تحلیل‌گران (همان‌گونه که گارلینگهاوس نیز اشاره می‌کند) اتفاق‌نظر دارند که احتمال پایان سلطه دلار بر دنیا در آینده‌ای نزدیک، بسیار کم است.

گارلینگهاوس می‌نویسد که موقعیت دلار به‌عنوان ستون فقرات زیرساخت مالی جهانی به این زودی‌ها با طلا، یوآن، کریپتو و یا هر دارایی دیگری از دست نمی‌رود؛ «اما آیا دلار امروز ضعیف‌تر نشده است؟» پاسخ [گارلینگهاوس] مثبت است.

واکنش ضعیف ایالات متحده به بحران بهداشت عمومی و دوقطبی‌های سیاسی داخلی، مسلماً به ازدست‌رفتن قدرت نرم این کشور منجر می‌شود. سرمایه‌گذاران بازار اوراق قرضه آمریکا نیز با نوع قیمت‌گذاری‌شان نشان دادند که نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی ناامید هستند.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخست‌وزیر وقت هند، تازه‌ترین قربانی یک هک توییتری است. آن‌طور که پیداست، مهاجمان سایبری با هک…

عده‌ای از شهروندان کالیفرنیا با الهام از طرح برگزیت که به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا انجامید، درصدد استقلال کالیفرنیا…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب