چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao)، مدیرعامل بایننس در مصاحبه اخیر خود با بلومبرگ گفت که برخلاف باور عمومی، سرمایهگذاران خرد هنوز نقش عمدهای در هدایت قیمت بیت کوین دارند. در ادامه با هم به صحبتهای CZ در خصوص نحوهی تاثیرگذاری این سرمایهگذاران بر قیمت بیت کوین خواهیم پرداخت.
به گزارش بیتکوینیست، تحلیلگران بازار در اوایل سال ۲۰۱۸ و هنگامیکه بیت کوین موقتاً به قیمت ۲۰,۰۰۰ دلار رسید، پیشبینی کردند که ورود قریبالوقوع محصولات قراردادهای آتی و صندوق قابل معامله در بورس (ETF) بیت کوین، و همچنین، تزریق سرمایههای سازمانی، سبب رسیدن قیمت این ارز دیجیتال به ۳۰,۰۰۰ یا حتی ۵۰,۰۰۰ دلار خواهد شد.
البته همه ما میدانیم که این داستان چگونه به پایان رسید و آغاز سال ۲۰۱۹ نفس راحتی برای سرمایهگذاران دنیای ارزهای دیجیتالی که ۱۵ ماه بازار نزولی را تحمل کرده بودند، به حساب میآید.
بیت کوین از ماه آوریل تاکنون رشد بسیار چشمگیری داشته و باور عمومی بر این است که سرمایهگذارهای سازمانی باعث حرکت صعودی اخیر آن شدهاند. البته با توجه به شرکتهایی مثل فیدلیتی، جیپی مورگان، گلدمن ساکس، بکت، تیدی امریترید (TD Ameritrade) و تعداد بیشماری از سرمایهگذاران خطرپذیر که تمایل خود را برای سرمایهگذاری در بخش ارزهای دیجیتال بهطور واضح اعلام کردند، این ایده کاملاً قابلباور و عقلانی به نظر میرسد.
در حال حاضر انتظار عمومی آن است که بیت کوین با توجه به پشتیبانی سازمانی اخیر، دوباره به سوی قیمت ۲۰,۰۰۰ دلاری حرکت کند. البته همچنان امید است که این دارایی دیجیتال بتواند پیش از پایان سال ۲۰۱۹ راه خود را به سمت قیمت ۴۰,۰۰۰ دلاری ادامه دهد.
بایننس به سرمایهگذاران خرد اشاره میکند
ظاهراً از نظر چانگ پنگ ژائو، این نتیجهگیری چیزی بیش از یک فرضیهی نادرست نیست. مدیرعامل بایننس در مصاحبه اخیر خود با بلومبرگ گفت که برخلاف باور عمومی، سرمایهگذاران خرد هنوز نقش عمدهای در هدایت قیمت بیت کوین دارند. وی عنوان کرد:
ما هنوز شاهد رشد سریعتر سازمانها نبودهایم و چیزی که مشاهده کردهایم رشد در هر دو سرمایهگذاری سازمانی و خرد بوده است. واقعیت آن است که تعداد سازمانهایی که در سال ۲۰۱۹ در این صنعت سرمایهگذاری کردند، هنوز رشد چندانی نداشته است.
او در ادامه توضیح داد که معاملات سازمانی و خرد (خردهفروشی) بهطور مداوم افزایش داشته اما سهم سرمایهگذاران خرد از حجم معاملات این صرافی در حدود ۶۰ درصد است. این درصد از حجم معاملات تقریباً مشابه سال قبل بوده و این میزان رشد با وجود اعلام مشارکت گستردهی شرکتهایی مانند بکت، جی پی مورگان و گلدمن ساکس در صنعت ارزهای دیجیتال، ارزش چندانی ندارد.
مطابق گفتههای ژائو، رشد فعالیتها در بایننس میتواند به معاملات مارجین مربوط باشد. بایننس در تاریخ ۱۱ جولای، پلتفرم معاملات مارجین را برای کاربرانش راهاندازی کرده و به معاملهگران این امکان را داد تا بتوانند هنگام سرمایهگذاری در ارز دیجیتال موردنظرشان، تا سه برابر اصل سرمایه خود را وام بگیرند.
مدیرعامل بایننس اعلام کرد که ده هزار معاملهگر تاکنون برای این وام ثبتنام کرده و تنها در روز نخست، بیش از پانزده میلیارد دلار قرض گرفتهاند. دیگر صرافیها مانند کراکن (Kraken) و بیتفینکس (Bitfinex) به معاملهگرها اجازه میدهند که ۵ تا ۱۰۰ برابر ارزش حساب خود را وام بگیرند. گفته میشود که احتمالا این معاملهگران از ابتدای ماه ژوئن تاکنون، سبب افزایش قیمت بیت کوین تا ۳۶ درصد شده باشند.
بازار به حجم و نوسان بیشتری نیاز دارد
ژائو معتقد است:
با بالا رفتن تعداد صرافیهای ارائهدهندهی معاملات مارجین، تا پایان سال اکثر مردم بهنوعی از مارجین استفاده خواهند کرد زیرا باید صادقانه بگویم که استفاده از آن کاملاً امن است. البته در نتیجهی این کار حجم معاملات بیشتر و درنتیجه نوسان بالاتر خواهد رفت اما در حاضر حجم بالا دقیقاً همان چیزی است که بازار به آن نیاز دارد.
در این باره بیشتر بخوانید:
- مدیرعامل بایننس: اجازه نمیدهم قیمت بیت کوین به صفر برسد!
- مدیرعامل بایننس: ما در ابتدای چندین سال جهش بازار ارزهای دیجیتال قرار داریم
- آیا قیمت بیت کوین از یک چرخه ۴ ساله پیروی میکند؟
- خالق اتریوم تنفر خود از پیشبینی قیمت ارزهای دیجیتال را ابراز کرد
- بایننس پیشبینی کرد: قیمت بیت کوین تا ۲۰۲۲ به ۱۰۰,۰۰۰ دلار میرسد
- گزارش ماه آبان بازار ارزهای دیجیتال؛ بیت کوین در آستانه رکوردشکنی در ایران