وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه ضمن انتقاد دوباره از لیبرا، ارز دیجیتال فیسبوک، بار دیگر بر موضع خود تاکید کرد و گفت که موجودیت لیبرا قابل قبول نیست.
به گزارش کوین تلگراف، «برونو لومر» ( Bruno Le Maire)، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه، چند روز پیش در اظهارنظری اعلام کرد که لیبرا ابتکار عمل در حوره ارزها را از دولتها میگیرد.
صحبتهای لومر یادآور اظهارات ماه گذشته «اولاف شولز» (Olaf Scholz)، وزیر اقتصاد آلمان، است. لومر در این خصوص مینویسد:
نمیتوانم اجازه دهم قویترین ابزار یک دولت، یعنی سیاستهای پولی و مالی، به دست نهادهایی بیافتاد که به صورت دموکراتیک کنترل نمیشوند.
در حالی که فشارهای بینالمللی در خصوص عرضه ارز دیجیتال لیبرا روز به روز افزایش مییابد، میتوان فرانسه را یکی از سرسختترین مخالفان لیبرا دانست.
پیشتر لومر گفته بود که فرانسه بهعنوان یک کشور مستقل [عضو اتحادیه اروپا]، اجازه توسعه لیبرا را نخواهد داد چرا که آن را تهدیدی برای ساختارهای مالی اتحادیه اروپا میداند؛ او علاوه بر این، مشکلات دیگری را نیز در خصوص لیبرا عنوان کرد.
اظهارات تازه لومر تنها تاکید بیشتر او بر گفتههای پیشینش است. وی ضمن اشاره به این مسئله که فیسبوک نمیتواند به اندازه سیستمهای مالی دولتی، اعتماد مردم را جلب کند، میافزاید:
موضع فرانسه مشخص است: ما به نوآوریهایی نیاز داریم که حاکمیت دولت را زیر سوال نبرد. نه حاکمیت مالی و نه حاکمیت سیاسی را نمیتوان از روی مصحلت و سود با دیگری به اشتراک گذاشت.
کوین تلگراف پیشتر گزارش کرده بود که سیل انتقادات نسبت به لیبرا باعث شده تا رویکردهای دولتهای مختلف از جانب طرفداران بیت کوین مسخره شود.
«سیفالدین آموس» (Saifedean Ammous) در کتاب خودش «استاندارد بیت کوین» دولتها را مسئول دستکاری و بی ثباتی بازار ارزها میداند و حالا این دولتها هستند که خود را مورد تهدید میبینند.
آموس در کتاب خود ضمن اشاره به حذف طلا بهعنوان استاندارد برای ارزهای رایج و اقتصاد کینزی که به بانکهای مرکزی اجازه دخالت در عملکرد ارزها را میداد، از آنها با عنوان دلایل بی ثباتی ارزی یاد میکند.
بیت کوین در طرف دیگر، به دنبال حذف نهادهای متمرکز و کوتاه
کردن دست آنها از نظامهای مالی است.
در این باره بیشتر بخوانید:
- فیسبوک در اقدامی مشکوک شرکت ارز دیجیتال لیبرا را در سوئیس ثبت کرد
- فیسبوک با مقامات آمریکایی برای عرضه ارز دیجیتال مذاکره میکند
- مجلس سنای آمریکا ارز دیجیتال فیس بوک را بررسی کرد/ نمایندگان قانع نشدند
- جلسه قانونگذاران آمریکا و سوئیس درباره لیبرا بینتیجه ماند
- برنامه فیسبوک برای عرضه ارز دیجیتال خود در سال ۲۰۲۰ همچنان پابرجاست!
- زاکربرگ: اگر اعتماد قانونگذاران جلب نشود از لیبرا خارج میشویم