در روزها و هفتههای اخیر شاهد ورود موج تازهای از کاربران به پروژههای لایه اول بودیم. همزمان با این اتفاق، بالارفتن هزینههای استفاده از اتریوم باعث شده است تا شبکههایی مثل اولنچ و کاردانو فرصتی برای عرضاندام پیدا کنند.
به گزارش کوین تلگراف، رشد حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و توکنهای غیرمثلی (NFT)، باعث شده است سرمایهگذاران سودهای خوبی از این بازارها به جیب بزنند. با این حال، چنین رشدهایی بدون تکیه بر پروژههای لایه اول مطرح نظیر بیت کوین و اتریوم ممکن نبود.
قراردادهای هوشمند و پروژههای لایه دوم ایجاد تحولاتی را در صنعت لجستیک و حوزه امور مالی نوید میدهند، ولی آنها برای کارکرد خود به شبکههای توزیعشدهای امن و پرقدرت نیاز دارند تا به این اطمینان برسند که دادههایشان دستکاری نمیشود.
در حال حاضر بسیاری از پروژههای لایه دوم روی شبکه اتریوم کار میکنند و همین مسئله باعث افزایش هزینه تراکنشها روی شبکه اتریوم و کندترشدن روند تأیید آنها شده است.
هارد فورک لندن با مکانیزم سوزاندن کارمزدها که میتواند اتریوم را به یک دارایی ضدتورمی تبدیل کند، توجهات زیادی را بهسوی خود جلب کرد؛ با این حال، نتوانست در بحث کاهش کارمزدها تغییر گستردهای ایجاد کند و میانگین کارمزدها از زمان اجرای آن همچنان روندی صعودی دارد.
افزایش کارمزدها به پروتکلهای لایه دوم نظیر اولنچ، ترا و کاردانو این فرصت را داد تا خود را بیش از پیش نشان دهند. قیمت این ارزهای دیجیتال در ماههای اخیر رشد کرده است و کاربران بیشتری به استفاده از آنها روی آوردهاند، چراکه پروژههای محبوب بهدنبال برقراری ارتباط بین اکوسیستم خودشان و این «پروتکلهای بلاک چینی نسل بعدی» هستند.
بیت کوین و اتریوم
قیمت بیت کوین چند روزی است که در یک بازه ثابت بین ۴۷,۰۰۰ تا ۴۹,۰۰۰ دلار در حال نوسان است. پادشاه ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته با ۱ درصد نوسان، به زیر ۴۸,۵۰۰ دلار رسید.
در حال حاضر هر واحد بیت کوین در محدوده ۴۸,۴۰۰ دلاری معامله میشود. اخبار حوزه ارزهای دیجیتال در روزهای گذشته بیشتر حول محور آلت کوینها چرخیده است و بیت کوین هفتهای آرام را پشت سر میگذارد.
در سوی دیگر، اتریوم هم وضعیتی مشابه دارد. هر واحد اتریوم در حال حاضر در محدوده ۳,۲۰۰ دلار معامله میشود. ارز دیجیتال شماره ۲ بازار در ۲۴ ساعت گذشته، ۱.۵ درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است.
ارزش بازار ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۱ تریلیون دلار است و بیت کوین و اتریوم بهترتیب با ۴۲ و ۱۷.۳ درصد، بیشترین سهم از بازار را در اختیار دارند. کاردانو با ۴.۲ درصد، سومین ارز دیجیتال از نظر ارزش بازار است.
هجوم بهسمت اولنچ
قیمت اولنچ در ماه اوت با رشدی قابلتوجه همراه شد. این رشد تا حدی بود که شاید بتوان AVAX را برنده بازار ارزهای دیجیتال در این ماه لقب داد.
این رشد پس از راهاندازی اولنچ بریج (Avalanche Bridge) در تاریخ ۲۰ ژوییه (۷ مرداد) اتفاق افتاد. اولنچ بریج نوعی پل برای برقراری ارتباط میان بلاک چین اولنچ و اتریوم بوده و محصولی کاربرپسند است که راه را برای ورود کاربران تازه پروژه اولنچ باز کرد.
تا هفته گذشته، این پل ارتباطی بیش از ۱ میلیارد دلار تراکنش را میان این دو شبکه پردازش کرد. طبق برنامهها، قرار است بهزودی پشتیبانی از داراییهای تازهای نظیر استیبل کوین یواسدی کوین (USDC) هم به اولنچ بریج اضافه شود.
این پروتکل در قالب «برنامه تشویقی حرکت دیفای به اولنچ» با شرکتهای مطرحی در حوزه دیفای نظیر آوی، کرو و سوشی سواپ همکاری کرده است. این برنامه، طرحی با ۱۸۰ میلیون دلار استخراج نقدینگی است که با هدف واردکردن اپلیکیشنها و داراییهای بیشتر به اکوسیستم توسعه یافته است.
در این برنامه، از بودجه ذکرشده برای ارائه پاداش بهعنوان مشوق استخراج نقدینگی برای آوی، کرو و سوشیسواپ در یک بازه ۳ ماهه استفاده خواهد شد.
پروتکلهای دیفایی هم که از ابتدا روی اولنچ فعالیت میکردند با رشدی قابلتوجه مواجه شدهاند و ارزش قفلشده روی آنها با افزایش همراه بوده است. بر اساس دادههای دیفای لاما (DeFi Llama)، پانگولین (Pangolin) با ۳۷۹.۴ میلیون دلار و بنکی (Benqui) با بیش از ۱ میلیارد دلار دارایی قفلشده از جمله این پروتکلها هستند.
اولنچ همچنین یک مکانیزم سوزاندن کارمزد هم ایجاد کرده است. در حال حاضر از طریق این مکانیزم چیزی بیش از ۱۸۲,۰۰۰ توکن AVAX سوزانده شده است.
ترا و تمرکز بر حوزه استیبل کوینها
پروتکل بلاک چینی ترا را میتوان از آن جهت منحصربهفرد دانست که بهطور گسترده روی استیبل کوینهایی با پشتوانه ارزهای فیات تمرکز کرده است. ترا یواسدی (TerraUSD) یکی از همین استیبل کوینهاست.
لونا (LUNA) توکن بومی پروتکل ترا است. این ارز دیجیتال از ۲۰ ژوییه تا ۲۴ اوت، رشدی ۵۳۰ درصدی را تجربه کرد. رأیگیری شبکه ترا برای ارتقای شبکه و مکانیزم سوزاندن توکنهای منحصربهفرد این شبکه باعث این افزایش قیمت گسترده شده است.
هفته گذشته، اعضای جامعه ترا ضمن رأیگیری، اعلام کردند که شبکه ترا را به شبکه اصلی کلومبوس ۵ (Columbus ۵) منتقل خواهند کرد. انتظار میرود این مهاجرت ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) انجام شود.
از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا به حال، بسیاری از پروژههای مطرح در حوزه دیفای نظیر یرن فایننس و کرو از ترا در استخرهای استیبل کوین خود استفاده کردند. پروژههای جدیدی هم که روی بلاک چین ترا راهاندازی میشوند از قابلیتهای آن در زمینه پرداخت با استیبل کوین بهره میبرند.
انکر پروتکل (Anchor Protocol)، یکی از محبوبترین پروتکلهای ترا است. این پروتکل به کاربران خود سود سپردهگذاری با نوسانات کم ارائه میکند و دارندگان لونا میتوانند از توکنهای خود بهعنوان وثیقه برای دریافت وام بهصورت استیبل کوین استفاده کنند.
این پلتفرم پس از اضافهکردن اتر بهعنوان یکی از گزینههای وثیقه در اواسط ماه جاری میلادی، به افزایش فعالیت شبکه و توکنهای مرتبط به اکوسیستم کمک کرد.
بر اساس دادههای دیفای لیما، از زمان پشتیبانی از اتر بهعنوان وثیقه در اکوسیستم ترا، مجموع ارزش قفلشده در این پروتکل به بیش از ۶ میلیارد دلار رسید. این مسئله باعث شد تا ترا بهعنوان سومین بلاک چین بازار از حیث ارزش قفلشده مطرح شود. اتریوم و بایننس چین در ردههای اول و دوم این فهرست قرار دارند.
کاردانو
کاردانو یکی دیگر از پروژههایی است که در هفتههای اخیر با رشد چشمگیری مواجه شده است. این رشد پس از پیشرفتهای کاردانو در پشتیبانی از قراردادهای هوشمند صورت گرفت.
پشتیبانی از قراردادهای هوشمند باعث رشد بیش از ۱۹۰ درصدی کاردانو در سه هفته گذشته شد. در حال حاضر بسیاری از کاربران برای استفاده از اپلیکیشنهای دیفای در این بلاک چین هیجانزده هستند.
مشارکت بالا در استخرهای سهامگذاری کاردانو یکی از نتایج پشتیبانی از قراردادهای هوشمند است. دادههای پولتول (PoolTool) نشان میدهد که در حال حاضر ۷۰.۹۸ درصد از عرضه کاردانو در شبکه سهامگذاری شده است.
پروتکل کاردانو امکان ساخت توکنهای غیرمثلی را هم برای کاربران خود فراهم کرده است. این امر بدون نیاز به قراردادهای هوشمند است و از طریق توکنهای بومی انجام میگیرد.
در سال ۲۰۲۱، توکنهای غیرمثلی و حوزه دیفای بیشترین توجهها را بهسمت خود جلب کرده بودند؛ از همین رو میتوان عملکرد خوب قیمت کاردانو را به دیفای و توکنهای غیرمثلی نسبت داد.
همزمان با نزدیکترشدن ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین به پذیرش عمومی و گسترده، رقابت پروتکلها و شبکههای مختلف هم برای پیشیگرفتن از یکدیگر بیشتر میشود.
در حال حاضر اتریوم پلتفرم لایه اول شماره یک بازار است که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکند و تعداد استخرهای فعال آن نیز ظرفیت بالایی را در اختیار کاربران میگذارد، با این حال باید به پیشرفت تدریجی خود ادامه دهد، چراکه تعدادی از پروژههای رقیب آن بهسرعت دارند میدان را از آنِ خود میکنند.
Related posts:
- وضعیت بازار؛ تثبیت امیدوارکننده بیت کوین همزمان با جهش برخی آلت کوینها
- وضعیت بازار؛ روز خونین بازار، اختلال در صرافیها و حجم بالای سرمایههای لیکوییدشده
- کدام ارزهای دیجیتال از ابتدای ۲۰۲۱ تاکنون بیشترین سود را داشتهاند؟ سرمایهگذاریهایی که زندگیتان را تغییر میداد
- آمارهای تازه: تعداد تراکنشهای لایه دوم اتریوم بیشتر از تراکنشهای بیت کوین است