با نزدیک شدن موعد هاوینگ بیت کوین (bitcoin halving) در سه هفتهی آینده، معاملهگران علاقه دارند تا با دید صعودی به استقبال این رویداد بروند، اما هنوز نمیتوان نظر قطعی در این باره ارائه کرد. با عملکرد موفق بیت کوین در شکستن مقاومتهای بالا سری خود، احتمالاً بقیه بازار هم با این رشد همراه خواهند شد. اولین نشانهی قدرت گرفتن بازار هنگامی خواهد بود که ارزش کل سرمایهی بازار ارزهای دیجیتال در بالای ۲۱۱ میلیارد دلار تثبیت شود.
در اغلب موارد هنگامی که قیمت بیت کوین برای مدت زمان طولانی در یک محدودهی قیمتی گیر میکند، بازار تمایل دارد در کوتاه مدت نوسانات قابل توجهی را شاهد باشد. با این اوصاف، به نظر میرسد که بسیاری از ارزهای اصلی بازار پس از جهش از سطوح حمایتی قوی، آمادهی شروع روند صعودی جدید هستند.
اخیراً شاهد معطوف شدن توجه زیادی به همبستگی بین بیت کوین و شاخص S&P ۵۰۰ بودیم، به این معنی که معاملهگران ارزهای دیجیتال بهتر است کلیت بازارهای سهام را نیز پیگیری کنند. با توجه به افزایش ارزش عناصر بنیادی بازار ارزهای دیجیتال، دیدگاه قیمت در بلندمدت مثبت خواهد بود. اما با این وجود دید کوتاهمدت به دلیل بحران جاری همچنان قطعیت ندارد.
با این حال اگرچه بیت کوین اصلیترین ارز دیجیتال محسوب میشود، اما تعدادی از آلت کوینها وجود دارند که وعدهی عملکرد بهتری را نسبت به بیت کوین در کوتاه مدت میدهند. اتریوم به عنوان سردمدار آلت کوینها یکی از این ارزهاست. روز جمعه و با تایید موفقِ اولین بلاک در یکی از شبکههای آزمایشی (تست نت) اتریوم ۲.۰، یک گام دیگر به عرضه نهایی نسخه دوم این ارز دیجیتال نزدیکتر شدیم.
ارزهایی مانند ایاس، نئو، کاردانو، استلار و تزوس بطور جدی در تلاش هستند تا جایگاه اتریوم به عنوان پلتفرم پیشرو در قراردادهای هوشمند و همچنین موقعیت آن در سهم بازار را تصاحب کنند. در حال حاضر اتریوم ارزش بازاری معادل ۲۰ میلیارد دلار دارد که ۵.۵ برابر نزدیکترین رقیب (ایاس) است. حال برای بررسی تکنیکالی اتریوم به سراغ نمودار میرویم.
در تحلیل تکنیکال گذشتهی اتریوم گفتیم که انتظار صعود دوبارهی قیمت را تا مقاومت سنگین ۱۹۰ دلاری داریم. همچنین گفتیم که احتمالاً مقاومت ۱۹۰ دلاری به راحتی شکسته نشود و قیمت پس از انباشت در زیر این سطح آن را شکسته و برای صعود به اهداف بالاتر آماده شود.
قیمت اتریوم پس از مواجهه مکرر با مقاومت ۱۷۵ دلار، در ۱۸ آوریل (دو روز گذشته) به بالای این سطح و تا ۱۹۰ دلار هم حرکت کرده است. سطح ۱۹۰ دلار برای قیمت مقاومت سنگینی محسوب میشود. در تایمفریم هفتگی طبق سیستم ایچیموکو، شاهد برخورد قیمت به زیر دو میانگین تنکان سن (Tenkan-sen) و کیجون سن (Kijun-sen) هستیم. عاملی که این سطح را به مقاومتی سنگین تبدیل میکند، قرار گرفتن سطح اصلاحی ۵۰ درصد فیبوناچی رالی نزولی اخیر قیمت (مشخص شده با پیکان سبز) بر روی آن است.
با توجه به برخورد قیمت به این مقاومت، در ابتدا انتظار اصلاح قیمت تا ناحیهی حمایتی ۱۴۰ الی ۱۵۰ دلار را داریم. پس از این حرکت قیمت میتواند تا ضلع بالای الگوی کلاسیک مثلث حرکت کند. در نهایت اگر خریداران در شکست این ضلع موفق عمل کنند و قیمت به بالای ۲۴۰ الی ۲۴۵ دلار نفوذ کند، در بلند مدت با توجه به هدف الگو انتظار رشد قیمت را تا ۴۶۰ دلار میتوانیم داشته باشیم.
جمع بندی
با توجه به برخورد قیمت اتریوم به مقاومت ۱۹۰ دلاری در دو روز گذشته، در ابتدا انتظار اصلاح قیمت تا ناحیهی حمایتی ۱۴۰ الی ۱۵۰ دلار را داریم. پس از این حرکت قیمت میتواند تا ضلع بالای الگوی کلاسیک مثلث حرکت کند. در نهایت، اگر خریداران در شکست این ضلع موفق عمل کنند و قیمت به بالای ۲۴۰ الی ۲۴۵ دلار نفوذ کند، در بلند مدت با توجه به هدف الگو انتظار رشد قیمت را تا ۴۶۰ دلار میتوانیم داشته باشیم. البته این حرکت منوط به افزایش مومنتوم در قیمت و شکست پر قدرت مقاومت تاریخی ۳۶۰ دلاری است.