کارت گرافیکهای مدل ۳۰۹۰ انویدیا (Nvidia RTX ۳۰۹۰) یکی از پرمصرفترین پردازندههای گرافیکی برای استخراج ارزهای دیجیتال هستند که به سیستمهای خنککننده قدرتمند نیاز دارند. با این حال، یک کارشناس علاقهمند به سختافزار، راهکاری برای کاهش مصرف برق و بهینهکردن استفاده از این کارت گرافیک ارائه کرده است.
به گزارش کریپتو پوتیتو، ایگور والوسک (Igor Wallossek)، کارشناس فعال در زمینه سختافزارهای مخصوص بازی در کامپیوترهای خانگی، بهتازگی مطلبی درباره روشهای افزایش توان پردازشی کارت گرافیک مدل آرتیایکس ۳۰۹۰ انویدیا منتشر کرده است. روشی که او پیشنهاد کرده است میتواند به صرفهجویی در هزینههای برق برای استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال قابلاستخراج با کارت گرافیک، نظیر اتریوم منجر شود.
حسن مجتبی، نویسنده اخبار فناوری وبسایت «WCCF Tech»، در رابطه با این ارتقای خانگی گزارشی تهیه کرده و درباره دلایل اهمیت آن برای افرادی که از کارت گرافیک برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده میکنند، توضیح داده است.
مجتبی گفته است:
«Nvidia RTX ۳۰۹۰ Ti» بدون شک پرمصرفترین کارت گرافیک عرضهشده تا به امروز است. این مدل بیشتر از ۵۰۰ وات انرژی مصرف میکند و برای کنترل گرما نیز به ابزارهای خنککننده بسیار قدرتمندی نیاز دارد.
با این حال، اگر بهینهسازی والوسک قابلانجام باشد علاوه بر گیمرها، افراد دیگری مانند فعالان صنعت ارزهای دیجیتال هم بهدنبال کاهش هزینههای انرژی خواهند بود.
مگر اینکه این افراد از ماینرهای ایسیک (ASIC) مخصوص استخراج ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، اتریوم، دوج کوین، لایت کوین، بیت کوین کش، مونرو و زیکش استفاده کنند. با وجود این، کارتهای گرافیک همچنان ابزارهای مؤثری برای استخراج ارزهای دیجیتال هستند.
همچنین بخوانید: آموزش کامل استخراج اتریوم + معرفی بهترین کارت گرافیکهای ماینینگ
راهکار ایگور برای بهینهسازی انویدیا ۳۰۹۰
بهگفته تولیدکننده کارت گرافیک انویدیا ۳۰۹۰، این پردازندهها دارای حداکثر توان گرافیکی (TGP) ۴۵۰ واتی هستند. این میزان، انرژی موردنیازی است که کارت گرافیک ۳۰۹۰ برای استفاده از تراشههای خود و جلوگیری از داغشدن بیش از حد نیاز دارد.
بهگفته وبسایت WCCF Tech، اکثر مدلهای سفارشی نزدیک به ۵۰۰ وات انرژی مصرف میکنند. با این حال، ایگور میگوید محدودکردن مصرف انرژی تا حداکثر ۳۰۰ وات، یعنی ۳۷ درصد کاهش در حداکثر توان گرافیکی، میتواند بدون اینکه عملکرد بازیها تا این اندازه پایین بیاید، بهرهوری این کارتهای گرافیک را افزایش دهد. این بهینهسازی با ۱۰ بازی مختلف که از وضوح تصویر «4K» پشتیبانی میکنند، آزمایش شده است.
این موضوع باعث صرفهجویی قابلتوجه در هزینه برق مصرفی موردنیاز برای محاسبات کارت گرافیک انویدیا ۳۰۹۰ و همچنین هزینههای «فوقالعاده زیاد» خنککردن آن میشود. در حال حاضر، مجموعاً ۶۰۰ وات برق از طریق یک کانکتور ۱۶ پین «PCle Gen ۵» منتقل میشود. این کانکتور اختصاصاً برای قراردادن تراشههای گرافیکی آینده با توان ۶۰۰ وات طراحی شده است.
پردازندههای گرافیکی مشکلات الگوریتم هش «SHA-256» را بهنوعی برطرف کردهاند که نقشی کلیدی در معماری پیچیده محاسباتی و اقتصادی اثبات کار ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین دارد. علاوه بر بیت کوین، مدل اثبات کار در هفت سال گذشته، پیش از اینکه شبکه اصلی با بیکن چین (Beacon Chain) ادغام شود تا بتوان از اجماع اثبات سهام استفاده کرد، کاربرد مهمی برای اتریوم داشته است.
در حالی که انویدیا ۳۰۹۰ یک ماینر قدرتمند با هش ریت ۱۳۵ مگاهرتز بر ثانیهای در اجرای الگوریتم دگر هاشیموتو (Dagger Hashimoto) برای استخراج اتریوم است، وبسایت ویپیسی (WePC) بهدلیل مصرف انرژی بسیار زیاد ریگهای ماینینگ، راهحلهای بهینهتر دیگری پیشنهاد کرده است. تغییرات ایگور برای محدودکردن مصرف برق، کارت گرافیک انویدیا ۳۰۹۰ را به یکی از بهترین گزینههای موجود از لحاظ هش ریت، مصرف انرژی و سود روزانه نسبت به مدت بازگشت سرمایه، برای استخراج ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک تبدیل خواهد کرد.
در این باره بیشتر بخوانید:
- با سقوط سهام انویدیا، واهمه سرمایهگذاران بیشتر میشود
- علیرغم رکود استخراج ارزهای دیجیتال، سودآوری انویدیا در سال ۲۰۱۸ ادامه خواهد یافت !
- طرح پیشنهادی استخراج اتریوم با الگوریتم ProgPow تامین بودجه شد
- دستورالعمل وزارت نیرو و قیمت برق استخراج ارزهای دیجیتال مشخص شد
- بیش از ۴۰ درصد درآمد ماه پیش ماینرهای اتریوم از کارمزدها بوده است
- مدیرعامل شرکت توزیع برق البرز: مشکلی برای تامین برق استخراج ارزهای دیجیتال نداریم