مقامهای آمریکایی در نهادهای مختلف دولتی این کشور در تلاشند تا همه تهدیدهای احتمالی را که عرضه یوان دیجیتالی میتواند برای دلار ایالات متحده به همراه داشته باشد بررسی کنند.
به گزارش کوین دسک، گزارشها حاکی از آن است که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، نگران تأثیرات بلندمدتی است که یوان دیجیتال ممکن است بر وضعیت دلار بهعنوان ارز ذخیره جهانی داشته باشد.
بر اساس گزارش روز یکشنبه بلومبرگ به نقل از منابع ناشناس، مقامات چندین نهاد دولتی آمریکا تلاش خود را برای درک بهتر تهدیدات احتمالی این ابتکار چین افزایش دادهاند.
طبق این گزارشها، مقامات وزارت خزانهداری، وزارت خارجه، پنتاگون (وزارت دفاع) و شورای امنیت ملی آمریکا بابت تأثیرات کوتاهمدت یوان دیجیتال – یا سیستم پرداخت الکترونیکی ارز دیجیتال چین (DCEP) – بر دلار نگران نیستند؛ بلکه چالشهای بلندمدت پیشروی دلار بهعنوان ارز ذخیره جهانی، موجب نگرانی عمده میان این مقامات شده است.
از همین رو، آنها تلاش خود را بیشتر کردهاند تا از نحوه توزیع یوان دیجیتال و راهکارهایی که این ارز دیجیتال ملی برای دور زدن تحریمهای واشنگتن در اختیار دولتها قرار میدهد باخبر شوند.
چین توسعه سیستم پرداخت الکترونیک ارز دیجیتال خود را با مشارکت بزرگترین بانکهای دولتی این کشور و همچنین غولهای پرداختی مانند تنسنت (Tencent) و انت فایننشال (Ant Financial) در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد.
این پروژه تاکنون چندین مرحله آزمایشی را پشت سر گذاشته است که از میان آنها میتوان به اعطای کیف پولهای قرمز دیجیتالی به شهروندان از طریق قرعهکشی اشاره کرد. شهروندان میتوانستند از این کیف پولها برای خرید از فروشگاههای داوطلب در شهرهای منتخب چین استفاده کنند.
اقدامات چین در این راستا، بانک مرکزی چین را به اولین بانک مرکزی عمده در جهان تبدیل کرده که ارز دیجیتال ملی خود را عرضه و سیستم پرداخت الکترونیک ارز دیجیتال خود را راهاندازی میکند. این امر فرصت فوقالعادهای را در اختیار چین قرار داده که به گزارش بلومبرگ، مقامات آمریکایی را نگران کرده است.