بهترین بازارهای معاملاتی مبتنی بر شبکه های لایه 2 اتریوم کدامند؟ اصلا راه حل های لایه 2 چرا به وجود آمدند؟ همانطور که می دانید اتریوم به عنوان یکی از محبوب ترین شبکه های بلاک چین در حال استفاده است. نمی توان انکار کرد که این سایت به طور مرتب پذیرای هزاران بازدید کننده است که از خدمات آن استفاده می کنند. تعداد کل برنامه های غیرمتمرکز (یا DApps) توسعه یافته در این پلتفرم به بیش از سه هزار رسیده است. علاوه بر این، پتانسیل اتریوم برای تقویت فضای Defi نیز احتمال افزایش قابل توجهی در تعداد برنامه ها و کاربران در پلتفرم اتریوم را برجسته می کند. این موارد منجر به بروز محدودیت هایی در شبکه اتریوم شد که برای رفع آن ها راه حل های لایه 2 اتریوم ایجاد شدند.
مروری بر راهکارهای لایه ۲ اتریوم
محبوبیت اتریوم به این معنی است که کاربران بیشتری در پلتفرم ثبت نام می کنند. کاربران اضافی منجر به افزایش بار در شبکه می شوند. در حال حاضر ظرفیت شبکه محدود است و هزینه استفاده از خدمات شبکه افزایش می یابد. با رقابت بیشتر کاربران برای افزودن تراکنش ها به شبکه، نرخ های بالاتر به وجود می آید.
در واقع افزایش مداوم تعداد کاربران در شبکه و تقاضا برای پروژههای دیفای (DeFi) و توکنهای غیرمثلی (NFT)، باعث شد که اتریوم با محدودیت هایی روبرو شود. تراکنشهای روی بلاک چین به زمان نیاز دارند تا تکمیل شوند، به طور منظم با ازدحام مواجه شوند و هزینههای سنگین گس را تعیین کنند. این محدودیتها درست نقطه ای بود که راهحلهای لایه ۲ اتریوم وارد میدان شدند.
راه حل های لایه 2 نقش حیاتی در پرداختن به مسائل مربوط به عملکرد شبکه ایفا می کنند. راهحلهایی برای مقیاسبندی، آزمایش، تحقیق و پیادهسازی اتریوم وجود دارد اما این راهحل ها در مرحله توسعه باقی میمانند.
هدف مقیاس پذیری در شبکه اتریوم به بهبود سرعت تراکنش همراه با توان عملیاتی تراکنش اشاره دارد. همچنین، این راه حل های مقیاس پذیری نمی توانند ماهیت و امنیت غیرمتمرکز شبکه را به خطر بیندازند.
لایه 2 شبکه دیگری است که روی شبکه پیشرو اتریوم کار می کند. راه حل های لایه 2 از طریق قرارداد هوشمند روی لایه 1 شبکه باقی می مانند. لایه 2 می تواند با شبکه پیشرو تعامل داشته باشد و به تغییرات در پروتکل های پایه آنها متکی نباشد. راهحل های مقیاسبندی لایه ۲ اتریوم میتوانند عملکردهای دیگری مانند مقیاس پذیری پرداخت و محاسبه خارج از زنجیره را ارائه دهند.
انواع راهحلهای لایه دوم اتریوم
- Rollups به این دلیل «رول آپ» نامیده میشوند که یا چند تراکنش را در یک تراکنش شبکه اصلی می بندند و راهحلهای مقیاس پذیری لایه ۲ هستند که در نهایت امنیت ارائهشده توسط اتریوم را به ارث میبرند. بسته به نحوه ثبت دادههای تراکنش نهایی در بلاک چین لایه 1، آنها بیشتر به دو نوع طبقهبندی میشوند.
- اولین مورد، Optimistic Rollups است که بلاک چینهایی هستند که موازی با زنجیره اصلی قرار میگیرند و از محاسباتی که اتریوم را گران میکند اجتناب میکنند. اساساً با فرض معتبر بودن همه تراکنشهای ارسالشده، آنها امنیت را با امکان اجرای اثبات خطا در صورت مشکوک شدن به تراکنش نامعتبر ارائه میکنند.
- نوع دوم رول آپ های دانش صفر یا zk-Rollups هستند که در عوض از اثبات اعتبار برای محاسبه تراکنشهای خارج از زنجیره استفاده میکنند و متعاقباً صدها تراکنش را قبل از ارسال اثبات اعتبار رمزنگاری در شبکه اصلی اتریوم فشرده میکنند.
- زنجیرههای جانبی (Sidechain) نیز نوع دیگری از راه حل های لایه 2 اتریوم هستند. مانند زنجیره اثبات سهام (PoS) پالیگان. این راه حل ها به دلیل سازگاری با ماشین مجازی اتریوم منجر به کاهش ازدحام تراکنشهای لایه ۱ اتریوم می شوند.
بهترین بازارهای معاملاتی مبتنی بر شبکه های لایه ۲
تا به اینجا با راه حل هایه لایه 2 اتریوم و لزوم آن ها آشنا شدیم اما موضوع اصلی بهترین بازارهای معاملاتی مبتنی بر شبکه های لایه ۲ است که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
پلتفرم CompliFi
یکی از بهترین بازارهای معاملاتی مبتنی بر شبکه های لایه ۲، پلتفرم کامپلیفای است. این پلتفرم یک پروتکل بیمه مشتقات و بازار ساز خودکار (AMM) است که روی شبکه پالیگان مستقر شده و به دنبال کاهش هزینه تراکنش هاست.
پلتفرم BarnBridge
یک پروتکل ریسک توکنیزه شده محسوب می شود که از معاملات کاربران دربرابر نوسانات قیمتی محافظت می کند. این پروتکل با پالیگان و آربیتروم یکپارچه است.
Synthetix و Kwenta
پلتفرم سینتتیکس یک پلتفرم نقدینگی و Kwenta یک صرافی غیرمتمرکز است که برای آسان کردن روند معاملات دارایی های ترکیبی در Synthetix ایجاد شده است. این دو پلتفرم روی آپتیمیزم و رولآپهای آپتیمیستیک (ORU) اجرا می شوند و شما با اضافه کردن شبکه آپتیمیزم به کیفپول خود می توانید فعالیت هایی مانند استیکینگ، ضرب کردن یا ترید را در آن انجام دهید.
پلتفرم Dopex
داپکس یکی از بهترین بازارهای معاملاتی مبتنی بر شبکه های لایه ۲، در واقع یک صرافی غیرمتمرکز برای معاملات option و متکی به استخرهای نقدینگی است که از سال 2021 قراردادهای خود را روی شبکه آربیتروم مستقر کرد. هدف این پلتفرم به حداکثر رساندن نقدینگی، به حداقل رساندن ضرر برای نویسندگان و به حداکثر رساندن سود برای خریداران آپشن است و همه اینها به روشی منفعلانه برای مشارکت کنندگان در تامین نقدینگی است.
پروتکل Dydx
صرافی بازار مشتق غیرمتمرکز Dydx به دنبال ایجاد پلتفرمی برای انجام مبادلات دائمی است. این صرافی خدمات متنوعی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد و امکان وام گیری و وام دهی را برای آن ها فراهم می آورد. وام های کم ریسک کاملاً وثیقه ای، امکان معاملات مارجین، معاملات اسپات، درخواست خرید و فروش و معاملات دائمی با حداکثر 25 برابر اهرم از جمله ویژگی ها و خدمات این صرافی است.
پلتفرم Lyra
Lyra یکی از کاملترین پروتکل های معاملاتی غیرمتمرکز و بازارساز خودکار برای معاملات آپشن و یکی از بهترین بازارهای معاملاتی مبتنی بر شبکه های لایه ۲ است که بر روی اتریوم ساخته شده است. Lyra بهترین گزینههای سنتی بازارسازی (قیمتگذاری و مدیریت ریسک) را با دو تا از بزرگ ترین نقاط قوت یعنی مقیاس پذیری و ترکیبپذیری کریپتو ترکیب میکند.
پلتفرم Thales
Thales یک پروتکل اتریوم و یکی از بهترین بازارهای معاملاتی مبتنی بر شبکه های لایه ۲ است که اجازه ایجاد بازارهای اصولی همتا به همتا را می دهد که هر کسی می تواند به آن ملحق شود. این بلوک ساختمانی، پایه و اساس ابتکارات جدید روی زنجیره است، از یک پلتفرم برای بازارهای موقعیتی مبتنی بر AMM گرفته تا تجربیات گیمی فای شده همه جانبه و خیلی چیزهای دیگر.
پلتفرم Premia
Premia یک بازار آپشن غیرمتمرکز است که از طریق معماری AMM ایجاد شده است. هدف Premia دموکراتیک کردن تجارت آپشن ها با کمک فناوری بلاک چین و تمرکززدایی است. به جای داشتن یک پلتفرم متمرکز که از کارمزدهای معاملاتی سود می برد، Premia هر کسی را قادر می سازد تا به یک ارائه دهنده نقدینگی و معامله گر تبدیل شود.