قیمت بیت کوین امروز از مرز روانی و سطح کلیدی ۱۰،۰۰۰ دلاری خود فراتر رفت. جهش قیمت پس از تحکیم آن حوالی ۹,۷۵۰ دلار اتفاق افتاده است و روند همچنان شکل صعودی قوی خود را حفظ کرده است است. آخرین باری که قیمت بیت کوین این سطح مهم را دید، در تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۱۹ و پس از تاکید رئیس جمهور چین برای استفاده از فناوری بلاک چین بود. البته در آن زمان قیمت در بالای این سطح تثبیت نشد و به سرعت روند نزولی خود را از آن آغاز کرد.
طبق گزارش Fxstreet، با وجود شدید بودن نوسانات قیمت، روند همچنان صعودی باقی مانده است. اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) در ناحیهی اشباع خرید قرار گرفته است و همچنان در حال پیشروی در این ناحیه است. این موضوع بیانگر این است که خریداران کنترل قیمت را به دست گرفته و حاضر به تسلیم آن نیستند.
اکثر تحلیلگران بر این باورند که این حرکت صعودی میتواند در کوتاه مدت ادامه یابد اما شاید قبل از آن کمی اصلاح را شاهد باشیم. در زمان نگارش این تحلیل، قیمت بیت کوین پس از افزایش حدوداً سه درصدی در کندل روزانه در نزدیکی ۱۰,۱۰۰ دلار معامله میشود.
اگر قیمت در بالای ۱۰,۱۰۰ دلاری تثبیت نشود، احتمالاً بیت کوین برای ایجاد تعادل در حرکات و تقاضای بیشتر بار دیگر به سمت ۱۰,۰۰۰ دلار عقبنشینی کند و کاهش یابد. تصویر تحلیل قیمت در تایمفریم ۴ ساعته که را در زیر مشاهده کنید.
خط روند اول (سبز) برای نگه داشتن قیمت بالاتر از ناحیهی ادغام قبلی قیمت در ۹,۷۵۰دلار تنظیم شده است. دومین خط روند (نقطهچین) نیز مانع از نزول بیشتر قیمت به ۹,۵۰۰ دلار خواهد بود و در نهایت خط روند اصلی (مشکی) جلوی ضررهای حرکت قیمت به زیر آن در ۹,۲۵۰ و به سمت ۹,۰۰۰ دلار را بگیرد. پس در اصلاح قیمت بیت کوین، حمایتهای آن به ترتیب در ۹,۷۵۰، ۹,۵۰۰، ۹,۲۵۰ و ۹,۰۰۰ دلار قرار دارند.
در تحلیل تکنیکال اختصاصی گذشته، به تاریخ ۱۸ دی ماه (تقریباً یک ماه قبل) اشاره کردیم که اگر قیمت بتواند ناحیه مقاومتی ۸,۵۰۰ دلار و کانال نزولی را بشکند، احتمال یک رالی صعودی تا ناحیهی ۹,۶۰۰ الی ۱۰,۱۰۰ دلار را میتوانیم داشته باشیم. قیمت با شکست مقاومت ۸,۵۰۰ دلاری را در ماه گذشته هم اکنون در نزدیکی سطح ۱۰,۱۰۰ دلار قرار دارد.
ایچیموکو چه سطوح مقاومتی را پیش روی قیمت پیشنهاد میدهد؟
با استفاده از سیستم ایچیموکو به دنبال مقاومتهای پیش روی قیمت میگردیم تا ببینیم در کدام نواحی ممکن است ترمز قیمت کشیده شود. با اضافه کردن اندیکاتور ایچیموکو به نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم ماهیانه با وضعیت زیر روبهرو میشویم.
قیمت بیت کوین در تایمفریم ماهانه به زیر «سنکو اسپن ب» صاف شده (فلت شده) و به ابر کومو برخورد کرده است. این عناصر به عنوان مقاومتی قوی بر اساس این سیستم، در ناحیهی ۹,۹۹۳ الی ۱۰,۰۸۵ دلار قرار گرفتهاند. توجه کنید که این ناحیهی مقاومتی در تایمفریم ماهیانه تشخیص داده شده است، پس مقاومتی سنگین برای رشد قیمت محسوب میشود.
در تایمفریم هفتگی نیز ناحیهی مقاومتی زیر با همین سیستم شناسایی شده است.
با توجه به دو عامل سنکوی اسپن ب صاف شده و چرخش کیجن سن، این سیستم در این تایمفریم، ناحیهی مقاومتی ۱۰,۳۰۰ تا ۱۰,۳۷۰ دلار را به عنوان ناحیهی مقاومتی بعدی معرفی میکند.
به طور خلاصه، این روش دو ناحیهی مقاومتی ۹,۹۹۳ الی ۱۰,۰۸۵ دلار و بالاتر از آن ۱۰,۳۰۰ تا ۱۰,۳۷۰ دلار را به عنوان نواحی مقاومتی بعدی که باید به آنها توجه داشت، معرفی میکنند. با توجه به نفوذ قیمت به ناحیهی مقاومتی اول و مومنتوم صعودی قوی قیمت، میتوان انتظار رشد قیمت تا ناحیهی مقاومتی دوم یعنی ۱۰,۳۰۰ تا ۱۰,۳۷۰ دلار را داشت.
ناحیهی عرضه بر اساس پرایس اکشن کجا قرار دارد؟
سطوح عرضه همان سطوح مقاومتی قوی در نمودار قیمت هستند که معاملهگرانی که با سطوح عرضه و تقاضا و پرایس اکشن معامله میکنند، در این سطوح اقدام به فروش میکنند. بهترین روش برای پیدا کردن مناطق عرضه و تقاضا، نگاه کردن به نمودار کندل استیک است. در زیر ترتیب این فرآیند را مشاهده میکنید:
- به نمودار نگاه کنید و سعی کنید کندلهایی متوالی با بدنههای بزرگ را پیدا کنید. این موضوع که حرکات قیمت قوی باشد، حائز اهمیت است.
- منشأ (Base) حرکات سریع و قوی قیمت را تعیین کنید.
- معمولاً قبل از حرکات بزرگ قیمت حرکاتی کوچک و عرضی در قیمت وجود دارد که همان نواحی عرضه و تقاضا هستند.
انواع مختلفی از الگوهای نواحی عرضه و تقاضا وجود دارد، یکی از این الگوها (Drop-Base-Drop (DBD یا ریزش-منشأ-ریزش نام دارد، که در اینجا قصد پیدا کردن ناحیهی عرضه بر اساس آن را داریم. این الگو شامل یک ریزش (D)، سپس تشکیل مبنای قیمتی (B) و در ادامه ریزش دوبارهی قیمت (D) است.
این نواحی به این دلیل در بازار شکل میگیرند که معاملهگران سود خود را از موقعیتهای معاملاتی باز ذخیره میکنند. منشأ حرکتی که در قیمت بیت کوین در تایم فریم ماهانه بعد از الگوی DBD تشکیل شده را مشاهده کنید.
ناحیهی عرضهی پیشنهادی قیمت بین ۱۰,۲۵۰ و ۱۰,۳۳۰ دلار قرار دارد که به سطوح مقاومتی که قبلتر در همین تحلیل به آن اشاره کردیم، تاکید میکند. پس از رسیدن قیمت به این ناحیه، انتظار ذخیرهی سود توسط نهنگهای بازار، بانکها و موسسات مالی بزرگ وجود دارد که باعث ریزش و اصلاح در قیمت میشود (که در واقع منشأ حرکت را به وجود می آورد).
این ریزشها میتوانند فرصت خرید برای سرمایه گذاران جا مانده از بازار به وجود آورند. دوباره با جمعآوری معاملات خرید در زیر این ناحیه قیمت به احتمال زیاد برای صعود دوباره آماده خواهد شد.
نتیجهگیری
دو ناحیهی مقاومتی ۹,۹۹۳ الی ۱۰,۰۸۵ دلار و بالاتر از آن ۱۰,۳۰۰ تا ۱۰,۳۷۰ دلار، به عنوان نواحی مقاومتی هستند که باید به آنها در صعود قیمت توجه داشت. با توجه به نفوذ قیمت به ناحیهی مقاومتی اول و مومنتوم صعودی قوی قیمت میتوان گفت انتظار رشد قیمت تا ناحیهی مقاومتی دوم یعنی ۱۰,۳۰۰ تا ۱۰,۳۷۰ دلار را در کوتاه مدت داریم.
پس از رسیدن قیمت به این ناحیه انتظار ذخیرهی سود توسط نهنگهای بازار، بانکها و موسسات مالی بزرگ وجود دارد که باعث ریزش و اصلاح در قیمت میشود. دوباره با جمعآوری معاملات خرید در زیر این ناحیه قیمت به احتمال زیاد برای صعود دوباره آماده خواهد شد.