کارگروه مبادلات رمزارز به دستور شورای عالی فضای مجازی و با ابلاغ معاون اول ریاستجمهوری به منظور ساماندهی بازار مبادلات رمزارز و برنامهریزی برای ساماندهی صرافیهای رمزارزی تشکیل شده است.
به گزارش انتخاب و به نقل از پیوست، در این کارگروه علاوه بر اینکه به وظیفه نهادهای مختلف و انجمنهای مختلف در این حوزه پرداخته میشود، یکی از موضوعات دارای اهمیت در آن موضوع مدیریت ریسک خرید و فروش رمزارز خواهد بود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با اعلام این خبر در کلاب هاوس اعلام کرد که یکی از اولین خروجیهای مشخص این کارگروه بررسی بیشتر درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارزی است. طبق گفته مهران محرمیان در این کارگروه مقرر شده است که برای نتیجه گیری قطعی و تصمیمنهایی در این خصوص نظر تمامی دستگاههای ناظر در این زمینه گرفته شود و پس از رسیدن به جمعبندی مشخص اقدام به تصمیمگیری در خصوص درگاههای پرداختی مورد استفاده صرافیهای رمزارزی شود.
در شرایطی معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی این خبر را اعلام میکند که رئیس کل بانک مرکزی نیز روز سهشنبه اعلام کرد که در شرایط فعلی تا زمان مشخص نشدن نقشه راه فعالیت رمزارزها و مشخص نشدن تصمیمنهایی هیچ اقدام شتابزدهای در این زمینه صورت نخواهد گرفت.
شایعه بستهشدن درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارزی طی روزهای ابتدایی هفته موجب شده تا بازار پلتفرمهای فعال در این بستر تا حدودی ملتهب شود. از همین رو رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نطقی بهصورت شفاف و رسمی اعلام کرد که مجلس خواستار ساماندهی این بازار است نه مسدود کردن آن.
حال محرمیان گفت که در این کارگروه مقرر شده است تا موضوعات مدیریت ریسک بازار خرید و فروش رمزارز و همچنین ریسکهای موجود در بازار بهصورت کامل مورد بررسی قرار گیرد. او با اشاره به اینکه طرحهایی که هماکنون از سوی بانک مرکزی تهیه شده است برای تمامی دستگاههای مسئول ارسال شده است تاکید کرد که در جلسه آتی این کارگروه این موضوعات به صورت دقیقی بررسی خواهد شد.
او یکی از دغدغههای اصلی بانک مرکزی را بررسی دقیق و همهجانبه موضوع دانست و افزود:
ما در این دوره زمانی تلاش کردهایم تا با همکاری افراد اطلاعات لازمه در این خصوص را جمعآوری کنیم.
محرمیان فعالیت حوزه مبادلات رمزارز را به دو قسمت تقسیم کرد یکی از این بخشها فعالانی حضور دارند که می خواهند به صورت شفاف و مجاز در این فضا فعالیت کنند. البته او تاکید کرد که قید کلمه مجاز بهمعنای قانونی بودن فعالیت آنان طبق مصوبه سال ۹۸ در خصوص رمزارزها نیست، بلکه آنها میخواهند شرایطی فراهم شود تا بتوانند رمزارز را عرضه کنند و ریال کاربر را دریافت کنند یا بالعکس. او ادامه داد:
البته از سوی دیگر نیز بخشی در این بازار سالم فعالیت نمیکنند، از همین رو برای بسیاری از شهروندان که وارد این بازار میشوند شناخت فعالان سالم از غیر سالم و کلاهبردارانه وجود ندارد.
او تأکید کرد:
در خصوص این وضعیت فقط بانک مرکزی بهتنهایی نمیتواند تصمیمگیری کند بلکه بخشهای دیگر حاکمیت و سطوح بالاتر نیز برای تصمیمگیری در این زمینه باید حضور داشته باشند. از همین رو کارگروه مبادلات رمزارز ذیل شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شده است.
طبق نظر معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی یکی از اصلیترین نهادهایی که میتواند در این زمینه تصمیمگیری و سیاستگذاری کند مجلس شورای اسلامی است ما از آنها میخواهیم که در این زمینه اقدام به تصویب قانون کنند. البته طبیعی است که جزئیات آن قانون پس از تصویب و ابلاغ از سوی نهادهای دیگر از جمله بانک مرکزی تدوین و اجرا خواهد شد.
او با اشاره به فعالیتهایی که در بانک مرکزی صورت گرفته است گفت:
از شهریورماه سال ۹۹ کارگروهی در بانک مرکزی تشکیل شد و این کارگروه اقدام به تنظیم سندی برای حوزه رمزارز بر مبنای سناریونگاری کرد و بانک مرکزی نیز این سند را در اختیار مرکز ملی فضای مجازی قرار داد. طبق گفته او تشکیل کارگروه مبادله رمزارز و سایر کارگروههایی که با محوریت وزارت صمت و پلیس فتا در این زمینه برگزار شده است نتایج خروجی آن سند است.
در این باره بیشتر بخوانید:
- دستور شاپرک به پرداختیارها: خدمات مربوط خریدوفروش ارزهای دیجیتال را قطع کنید
- مخاطرات سنگاندازی در مسیر پلتفرمهای معاملات رمزارزها
- طرح جامع ارزهای دیجیتال بهزودی در مجلس قرائت میشود
- درخواست فوری رئیس مجلس از بانک مرکزی برای تعیین تکلیف ارزهای دیجیتال؛ تا اطلاع ثانوی به صرافیهای فاقد مجوز درگاه پرداخت ندهید
- سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: قانونگذاری ارزهای دیجیتال نباید فعالیت صرافیهای داخلی را محدود کند
- وزیر اقتصاد: مصوبه قانونی ارزهای دیجیتال تا چند روز دیگر در دولت تصویب میشود