وزارت خزانهداری آمریکا روز گذشته گزارشی را ویژه قانونگذاری استیبل کوینها منتشر کرد که در آن بر لزوم نظارت دستگاههای دولتی بر فعالیت استیبل کوینها تأکید شده است. نام تتر و استیبل کوین دییم (Diem) هم که فیسبوک قرار است آن را عرضه کند، در متن این گزارش دیده میشود.
به گزارش کوین تلگراف، کارگروه بازارهای مالی دفتر ریاستجمهوری آمریکا گزارشی را منتشر کرده که در آن گفته شده است عرضهکنندگان استیبل کوینها باید مانند بانکها تحت نظارت دستگاههای دولتی قرار بگیرند.
در گزارش جدید خزانهداری که روز گذشته و با همکاری دفتر کنترل ارز و شرکت بیمه سپرده فدرال آمریکا منتشر شد، گفته شده است کنگره آمریکا باید «هرچه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهد تا بتواند مقامات را متقاعد کند که دستگاههای دولتی بهخوبی پرداختهای مبتنی بر استیبل کوینها را پایش میکنند و شیوه کار این نظارت، پایه و اساس منسجم و جامعی دارد». سازمانهای دولتی ایالات متحده که این گزارش را بهصورت مشترک منتشر کردهاند، گفتهاند فعالیت عرضهکنندگان استیبل کوینها باید مطابق با استانداردهای مؤسسات سپردهگذاری بیمهشده، مانند بانکهای دولتی و فدرال و انجمنهای فعال در حوزه پسانداز دارایی باشد؛ چراکه این مؤسسات از سپرده مشتریان خود محافظت کرده و «در صورت ورشکستگی بانک، تأثیرات منفی مربوط به سیستمها را محدودتر میکنند».
در این گزارش مشخص نشده است که معاملات استیبل کوینها و ارزهای دیجیتال باید تحت نظارت کدام سازمان دولتی باشد، با این حال گفته شده است که کمیسیون بورس و اوراق بهادار و نیز کمیسیون معاملات آتی کالا، تاکنون «اقدامات، قانونگذاری و نظارت گستردهای» برای رسیدگی به وضعیت تراکنشها و شرکتهای فعال در حوزه ارز دیجیتال داشتهاند. از طرفی دیگر، کارگروه بازارهای مالی دفتر ریاستجمهوری گفته است که احتمالاً با توسعه فضای ارزهای دیجیتال خطرات مربوط به استیبل کوینها هم افزایش مییابد و ممکن است در برخی از موارد رسیدگی به آنها خارج از محدوده اختیارات کمیسیون بورس و کمیسیون معاملات آتی کالا قرار بگیرد.
در گزارش خزانهداری آمریکا آمده است:
از آنجا که استیبل کوینها داراییهای مالی در حال ظهور هستند و بهسرعت توسعه پیدا میکنند، قانونگذاری میتواند انعطافپذیری دستگاههای نظارتی را بیشتر کند تا بتوانند به تحولات آتی [این بخش] پاسخ دهند و با خطرات ساختارهای سازمانی مختلف مقابله کنند.
داراییهای مالی که به آنها داراییهای کاغذی هم گفته میشود، داراییهایی هستند که ارزش آنها بر اساس پشتوانهای که دارند تعیین میشود.
این گروه از سازمانهای دولتی آمریکا که در تهیه گزارش استیبل کوینها با یکدیگر همکاری کردهاند، گفتهاند قانونگذاری در این حوزه «برای مقابله با خطرات احتمالی مربوط به استیبل کوینها ضروری است». در این گزارش همچنین آمده است که سازمانهای دولتی باید همچنان از اختیارات خود استفاده کنند تا بتوانند همزمان با اقدام کنگره برای تصویب یک قانون در رابطه با این موضوع، با خطرات موجود در فضای ارزهای دیجیتال مقابله کنند. توصیه کارگروه بازارهای مالی دفتر ریاستجمهوری این است که اگر کنگره در قانونگذاری استیبل کوینها موفق نبود، شورای نظارت بر ثبات مالی این کشور وارد عمل شود و استانداردهای قانونی مضاعفی برای استیبل کوینها ارائه کند.
نام بسیاری از عرضهکنندگان استیبل کوینها و شرکتهای فعال در حوزه ارز دیجیتال، در گزارش خزانهداری آمده است. صرافیهای کوین بیس و جمینای (Gemini) و همچنین عرضهکنندگان استیبل کوینهای تتر، پکسوس (Paxos) و انجمن دییم، از جمله شرکتهایی هستند که نام آنها در گزارش خزانهداری آمده است.
گزارش خزانهداری بهدنبال شکلگیری اختلافنظر قانونی بین دستگاههای دولتی ایالات متحده منتشر میشود. گری گنسلر (Gary Gensler)، رئیس کمیسیون بورس آمریکا، در ماه سپتامبر (شهریور) اعلام کرده بود که کمیسیون بورس و کمیسیون معاملات آتی کالا هر دو از ورود کنگره به مسئله قانونگذاری استیبل کوینها و اقدام در این زمینه بهرهمند خواهند شد، اما گزارش بعدی بلومبرگ نشان داد مسئولیت قانونگذاری و نظارت بر استیبل کوینها را کمیسیون بورس بهعهده گرفته است.
در این باره بیشتر بخوانید:
- فیسبوک در اقدامی مشکوک شرکت ارز دیجیتال لیبرا را در سوئیس ثبت کرد
- لایحهای برای قانونگذاری استیبل کوینها در کنگره آمریکا ارائه شد
- مقام فدرال رزرو: تتر ثبات مالی را به چالش میکشد
- گزارش: این احتمال وجود دارد که استیبل کوینها تحت نظارت SEC قرار بگیرند
- وزیر خزانهداری آمریکا: به شرط رعایت قوانین ضد پولشویی با لیبرا مشکلی نداریم
- کاخ سفید: استیبل کوینها باید محدود شوند