چینآلایسس (Chainalysis)، شرکت تجزیه و تحلیل دادههای بلاکچینی، از راهاندازی دو ابزار رصد تحریمها برای کمک به نظارت بیشتر بر صرافیها و پروژههای امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) خبر داد. ابزار اول یک اوراکل درون زنجیرهای (On-chain Oracle) و ابزار دوم نیز یک رابط برنامهنویسی کاربردی (API) است.
به گزارش کوین تلگراف، چینآلایسس خبر داده است که این دو ابزار رصد تحریمها بهصورت رایگان در اختیار صنایع مرتبط با ارزهای دیجیتال قرار میگیرند.
همچنین بخوانید: دستور آمریکا به شرکتهای ارز دیجیتال برای جلوگیری از دور زدن تحریم؛ خطری سرمایه ایرانیها را تهدید میکند؟
چینآلایسس در گزارش خود که ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) آن را منتشر کرد، این ابزارهای رصد را دو جزء اصلی نرمافزار جدید خود دانست که به صرافیها برای رصدکردن کیفپولها و معاملاتی که به نظر میرسد تحریمهای اقتصادی را دور میزنند، کمک میکند. اولین ابزاری که بلافاصله در دسترس همه قرار میگیرد، یک اوراکل درون زنجیرهای است.
این اوراکل درون زنجیرهای قراردادی هوشمند است که پروژههای دیفای را مورد هدف قرار داده و استفاده کیفپولهای تحریمشده از آنها را ارزیابی میکند. این بدان معناست که تمام کیفپولهای موجود در فهرست تحریمهای اقتصادی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل بهطور خودکار برای استفادهکنندگان از این اوراکل، در دسترس خواهد بود.
ابزار دوم که قرار است ماه آینده منتشر شود، یک رابط برنامه نویسی کاربردی (API) است. این API دقیقاً از همان دادههای اوراکل درون زنجیرهای استفاده میکند تا موجودبودن کیفپول موردنظر در فهرست تحریمها را بررسی کند. این API برای استفاده برنامههای مختلف، از جمله صرافیهای متمرکز ارزهای دیجیتال و رابطهای کاربری تلفنهای همراه، طراحی شده است.
مایکل گروناگر (Michael Gronager)، از بنیانگذاران و مدیرعامل چینآلایسس، ضمن انتشار بیانیهای درباره اهمیت شفافیت در ارزهای دیجیتال گفت:
اکنون زمان آن است که صنعت ارزهای دیجیتال نشان دهد شفافیت ذاتی بلاک چین، ارزهای دیجیتال را به عاملی قدرتمند برای جلوگیری از دور زدن تحریمها تبدیل میکند.
او افزود که چینآلایسس فرایند ایجاد ابزارهای رصدگری خود را تسریع کرده است و آنها را بهصورت رایگان در اختیار همه فعالان صنعت ارزهای دیجیتال قرار خواهد داد. گروناگر در همین زمینه میگوید:
برای اینکه در مقابله با تحریمهای جاری پیشدستی کرده باشیم، توسعه این ابزارها را در اولویت قرار دادهایم تا همه فعالان بازار ارزهای دیجیتال بتوانند بهصورت رایگان ضمن کنترل این شفافیت، تحریمهای اساسی را رصد کنند.
چینآلایسس اعلام کرد که با توجه به رشد فزاینده پروژههای دیفای، توجه خود را بیشازپیش بر نظارت و بررسی تراکنشهای این حوزه معطوف خواهد کرد.
بسیاری از پروتکلها و پلتفرمهای غیرمتمرکز که اخیراً محبوبیت قابل توجهی پیدا کردهاند، از ابزارهای مناسب جهت مدیریت مؤثر ریسک تحریمها بهره نمیبرند.
در حال حاضر، کاربران پلتفرمهای دیفای نسبت به صرافیهای متمرکز که پروتکلهای احراز هویت دقیقی مثل KYC دارند، از قابلیت ناشناسماندن بیشتری برخوردارند.
کوین بیس (Coinbase)، پلتفرم صرافی ارزهای دیجیتال مستقر در ایالات متحده، نیز معتقد است که شفافیت ذاتی و ماهیت عمومی ارزهای دیجیتال در واقع میتواند به دولتها در اجرای بیشازپیش تحریمها کمک کند.
پلتفرم ارزهای دیجیتال مستقر در ایالات متحده، بیشتر از این ایده حمایت کرده است که شفافیت ذاتی و ماهیت عمومی ارزهای دیجیتال میتواند در واقع به دولتها در اجرای تحریمها کمک کند.
پل گروال (Paul Grewal) مدیر ارشد حقوقی کوین بیس اوایل هفته در پستی وبلاگی نوشت:
در محیطی که ارزهای سنتی فیات به بازیگران بد اجازه میدهند از شرکتهای صوری، بهشتهای مالیاتی و ساختارهای مالکیت غیرشفاف برای «جابهجاییهای مبهم سرمایهها» استفاده کنند، داراییهای مبتنی بر ارزهای دیجیتال اساساً عمومی و قابل ردیابی هستند و همین امر به مقامات حکومتی کمک میکند راههای فرار را شناسایی و از آنها جلوگیری کنند.
در این باره بیشتر بخوانید:
- مدیران بایننس درباره تحریم ایران: فعالیت ایرانیان مقیم خارج منعی ندارد
- بیانیه کمیسیون بلاکچین و رمز ارز سازمان نظام صنفی رایانهای کشور
- تعطیلی صرافیهای کره جنوبی ممکن است منجر به از دسترفتن ۲.۶ میلیارد دلار سرمایه شود
- کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت خواستار لغو دستور الزام اخذ اینماد برای استفاده از درگاه پرداخت شد
- سازمان توسعه تجارت الکترونیکی تأیید کرد؛ اعطای اینماد به صرافیها اولین تجربه خودتنظیمگری در کشور
- بررسی شکایت کمیسیون بورس آمریکا از بایننس و ژائو؛ پاسخ بایننس چه بود؟