قیمت دلار در روزهای گذشته با افزایش ۵۰۰ تومانی، از مرز قیمت ۱۱,۹۰۰ تومان هم عبور کرد. اما آیا رشد قیمت دلار ناشی از اخبار و حواشی پیرامون افزایش نرخ بنزین بود؟ نمودار قیمت دلار در این باره چیز دیگری میگوید.
افزایش و کاهشها در نمودارهای قیمتی از چند جنبه قابل تجزیه و تحلیل است؛ جنبه بنیادین یا فاندامنتال و جنبه تکنیکال. در تحلیل تکنیکال، یک فرض اساسی وجود دارد که طبق آن «قیمت همه چیز را نشان میدهد»، برای همین نیز این نوع تحلیل تنها با اکتفا به نمودارهای قیمتی قابل انجام است.
با نگاه به نمودار جفت ارز دلار/ریال در دوره زمانی یک روزه (1D) و افزودن ابر ایچیموکو، به حقایق جالبی درباره قیمت دلار میتوان دست یافت.
ابر ایچیموکو که از چندین اندیکاتور استفاده میکند، دید خوبی نسبت به نواحی مقاومتی و حمایتی قیمت ارائه میدهد. مفهوم ابر ایچیموکو در دهه ۴۰ میلادی توسط یک روزنامهنگار ژاپنی ارائه و استراتژی معاملاتی آن چند دهه بعد ساخته شد. اما ابر ایچیموکو برای نمودار دلار، گویا پیشبینی روزنامهنگار ژاپنی از ۸۰ سال پیش را برای قیمت آیندهی این ارز نشان میدهد!
محدوده سبز و قرمز بر روی نمودار قیمت دلار نمایی از قدرت روند نزولی و صعودی در ابر ایچیموکو است. همانطور که مشاهده میشود، ضخامت ابر آتی کومو برای قیمت دلار رفته رفته کاهش یافته و در نهایت با افزایش ۵۰۰ تومانی بر روی ابر کومو قرار گرفته است.
نمونههای موفق از پیشبینی روند آینده، تنها به قیمت دلار ختم نمیشود و استفاده از ابر ایچیموکو در بازار ارزهای دیجیتال نیز میتواند راهشگا باشد. برای نمونه رشد قیمت بیت کوین اوایل سال جاری میلادی و خارج شدن از روند نزولی با دنبال کردن ابر کومو قابل شناسایی بود.
تشخیص روند آتی قیمت تنها یکی از کاربردهای ابر ایچیموکو به حساب میآید و این استراتژی معاملاتی را میتوان در هر بازار مالی برای هر ارز، دارایی و یا ارز دیجیتال به کار برد.