کارمزدهای اتریوم کماکان در اوج تاریخی خود قرار دارد و ماینرهای این شبکه نیز همچنان در تقلا هستند تا با افزودن به ظرفیت استخراجی خود سود بیشتری به جیب بزنند.
به گزارش دیکریپت، متوسط کارمزد تراکنشهای شبکه اتریوم از هفته گذشته به این سو بیش از دو برابر شده و در روز ۱۷ سپتامبر (۲۷ شهریور) به ۱۱.۶۱ دلار رسیده است. اکنون بیش از یک ماه است که متوسط کارمزد تراکنشها از آستانه ۲ دلار پایینتر نیامده است. این طولانیترین زمانی است که متوسط هزینه تراکنشها در این سطوح بالا باقی میماند.
نرخ هش بلاک چین اتریوم نیز که نمایانگر توان رایانشی پشتیبان این شبکه است، با افزایشی جهشوار به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ به این سو رسیده است. بخشی از این افزایش به تلاش فزاینده ماینرها برای ارتقای ظرفیت استخراجیشان بازمیگردد و این امر نیز باعث شده تا فعالیتها در دو سمت عرضه و تقاضای بازار به سطوحی برسد که پیشتر مشاهده نشده است.
گفتنی است کارمزدهای پرداختشده از سوی کاربران برای ارسال توکنها یا تعامل با قراردادهای هوشمند، معیاری است که میتوان از آن برای اندازهگیری میزان فعالیتهای شبکه اتریوم استفاده کرد. هرچه میانگین کارمزدها بالاتر باشد، یعنی تراکنشهای بیشتری روی شبکه در حال انجام است. کارمزد ۱۱.۶۱ دلاری، دومین کارمزد روزانه بالایی است که در شبکه اتریوم ثبت میشود و تنها اندکی با رکورد تاریخی ۱۴.۵۸ دلار ثبتشده در روز ۲ سپتامبر (۱۲ شهریور) فاصله دارد.
کل توان استخراجیای که به پردازش تراکنشها روی بلاک چین اتریوم کمک میکند نیز روی مدار افزایش قرار دارد. گفتنی است ماینرهای اتریوم از ساختارهایی به نام ریگ برای اتصال کارت گرافیکها به هم و تولید بلاک برای شبکه اتریوم استفاده میکنند و به این ترتیب، توان هش خود را به شبکه میافزایند. هرچه توان هش زیادتر میشود، ماینرها پاداش بلاک کمتری برای استخراج اتر دریافت میکنند. علاوه بر این، کارمزدهای استخراج پرداختشده از سوی کاربران نیز به آنها تعلق میگیرد.
این روزها با افزایش سرسامآور کارمزدها، ماینرها درصدد افزایش توان استخراجی خود برآمدهاند و همین باعث شده تا کل توان هش شبکه اتریوم به محدوده ۲۵۰ تراهش برثانیه برسد. ۲۵۰ تراهش برثانیه یعنی در هر ثانیه ۲۵۰ تریلیون بار تلاش میشود تا معمای ریاضی که پاسخ آن کلید یافتن بلاک بعدی است، حل شود. دادههای اتراسکن (Etherscan) نشان میدهد که از ابتدای ژوییه (انتهای خرداد)، توان هش اتریوم، افزایشی ۳۰ درصدی را تجربه کرده است. گفتنی است این نرخ هش، پیشتر تنها در فاصله زمانی فوریه تا نوامبر ۲۰۱۸ (بهمن ۹۶ تا آبان ۹۷) مشاهده شده است که طی آن نرخ هش شبکه اتریوم به ۲۹۰ تراهش بر ثانیه رسیده بود.
امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای، اصلیترین عامل ثبت رکوردهای تازه در شبکه اتریوم است. گفتنی است دیفای، سامانهای از اپلیکیشنهای غیرمتمرکز است که امکان ارائه خدمات وامدهی غیرامانی مبتنی بر ارزهای دیجیتال را فراهم میکند. در این حوزه، کاربرانی تحت عنوان تأمینکنندگان نقدینگی میتوانند از معاملات انجامشده روی صرافیهای غیرمتمرکز کارمزد دریافت کنند. دیفای درصدد است تا نقش نهادهای مالی متمرکز سنتی اعطای تسهیلات اعتباری را در دنیای غیرمتمرکز ایفا کند؛ با این تفاوت که در دیفای، این پروتکلها هستند که قواعد بازی را میچینند و کنترل پروتکلها هم بهجای آنکه متمرکز باشد، در دستهای اعضای جامعه کاربری قرار دارد.
با اوجگیری تاریخی کارمزد تراکنشها و تلاش فزاینده ماینرها برای ارتقای ظرفیت شبکه اتریوم، چندان دور از انتظار نیست که قیمت اتریوم که اکنون از رکورد ۴۸۰ دلاری خود در روز اول سپتامبر (۱۰ شهریور) فاصله دارد، دوباره روی مدار رشد قرار بگیرد.
در این باره بیشتر بخوانید:
- افزایش شدید کارمزدهای اتریوم؛ برنامههای دیفای با مشکل مواجه شدند
- اتریوم حالا در میان ۲۰۰ دارایی بزرگ جهان قرار دارد
- سختی استخراج اتریوم به بالاترین حد دو سال اخیر رسید
- قیمت اتریوم به ۶۰۰ دلار رسید؛ بررسی ۳ دلیل اصلی
- قیمت اتریوم به نزدیک اوج تاریخی خود رسید
- جیپی مورگان: اتریوم ۲.۰ میتواند آغازکننده صنعت ۴۰ میلیارد دلاری سهامگذاری باشد