Scroll Top
شبکه فانتوم چیست؟

شبکه فانتوم چیست؟

شبکه فانتوم یک پلتفرم قرارداد هوشمند غیرمتمرکز، منبع باز، بدون مجوز برای دارایی‌های دیجیتال و برنامه‌های غیرمتمرکز است که در دسامبر 2019 راه اندازی شد. معماری این شبکه قصد دارد راه حل مناسبی را برای سه گانه بلاک چین (Trilemma) از طریق ارائه تعادلی پایدار از مقیاس پذیری، تمرکز زدایی و امنیت ارائه دهد. در این مقاله قصد داریم به معرفی شبکه فانتوم، نحوه کار آن و توکنFTM بپردازیم.

شبکه فانتوم چیست؟

شبکه فانتوم چیست

شبکه فانتوم نیز مانند سایر جایگزین‌های اتریوم، قصد دارد هزینه‌های کمتر و مقیاس ‌پذیری بیشتری را نسبت به پلتفرم قراردادهای هوشمند اتریوم 1 ارائه دهد. کاربران می توانند در بلاک چین فانتوم به جای تکیه بر لایه اصلی اجماع، برای خود شبکه‌های مستقل ایجاد کنند و سپس اقدام به استقرار آن در بلاک چین کنند. در این حالت همه اپلیکیشن های ساخته شده بر روی فانتوم، قابل اجرا بر روی بلاک چین منحصر به فرد خود می باشند. این اپلیکیشن‌ها می‌توانند ضمن کار کردن بر روی بلاک چین خود، از سرعت، امنیت و نهایی ‌سازی بلاک چین اصلی فانتوم نیز بهره ‌مند شوند. بلاک چین‌های مستقل در شبکه فانتوم ساختار ماژولار دارند که این امکان را به توسعه ‌دهندگان می‌دهند تا قادر به پیکربندی آن‌ها متناسب با کاربرد خاص خود باشند.

شبکه فانتوم یک شبکه والد متشکل از شبکه‌ های فرزند مجزا است که میزبان dApp هایی با هر شکل و اندازه می باشد. زیرساخت‌های Fantom از طریق مکانیزم اجماع اثبات سهام (PoS) با قابلیت تحمل خطای بیزانسی ناهمزمان (aBFT) به هم گره خورده است که کارایی عملیاتی کل شبکه را حفظ می‌کند. ساختار شبکه aBFT برای حفظ امنیت شبکه و در عین حال به حداکثر رساندن سرعت طراحی شده است.

ساختار بلاک چین فانتوم

هسته اصلی شبکه های توزیع شده، مکانیسم یا الگوریتم اجماع است. این شبکه‌ها محیطی غیرمتمرکز دارند به طوری که هیچ سازمان و نهادی قادر به تایید و غربال تراکنش‌ های آن نمی باشد. مکانیسم اجماع در این شبکه‌ها، برای به توافق رسیدن مشارکت کنندگان در شبکه، زمینه لازم را فراهم می‌کند. Lachesis (‌لاچسیس) مکانیسیم اجماع در بلاک چین فانتوم است که از الگوریتم گراف غیر مدور هدایت شده (DAG) در آن استفاده شده است. 

در این مکانیسم نودهای شبکه می‌توانند بدون محدودیت در رعایت زمان ‌بندی، بلاک‌های حاوی هر تراکنش را تأیید کنند. این فناوری شرایطی را فراهم می‌کند که تراکنش‌ ها بدون به خطر افتادن امنیت و تمرکز زدایی و سریع تر تأیید شوند. در سایر شبکه‌های بلاک چین از جمله بیت کوین و اتریوم، قابلیت تقارن (Synchronous) وجود دارد که بر اساس آن باید با رعایت زمان ‌بندی، تراکنش‌ها در شبکه تأیید شوند و سپس وارد بلاک شوند. مکانیسم لاچسیس در بلاک چین فانتوم دارای ویژگی های متعددی ست که از مهم‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

غیر همزمانی: این ویژگی بدون نیاز به رعایت زمان‌ بندی، قابلیت و امکان پردازش دستورات توسط نودها را فراهم می‌کند.

بدون رهبر: در این شبکه نودها فاقد نقش ویژه در شبکه هستند و همه در یک سطح می باشند.

نهایی ‌سازی سریع: به دلیل وجود مکانیسم لاچسیس در این شبکه، برای تأیید تراکنش‌ها نیازی به صبر نیست و نهایی‌ سازی به صورت بدون برگشت و قطعی در مدت زمان 1 الی 2 ثانیه صورت می گیرد.

زنجیره اپرای فانتوم چیست؟

زنجیره اپرای شبکه فانتوم

زنجیره اپرای فانتوم که توسط اجماع Lachesis طراحی شده، یک شبکه اصلی فانتوم است و هدف آن دور زدن ازدحام ترافیک تراکنش است که به مقیاس پذیری بلاک‌ چین‌ های نسل اولیه و سرعت تراکنش ضربه می‌زند. Opera یک محیط بدون مجوز و منبع باز برای توسعه است. این زنجیره به دلیل پشتیبانی از زبان برنامه نویسی Solidity و ادغام با ماشین مجازی اتریوم (EVM) از طیف کاملی از قابلیت قرارداد هوشمند که اتریوم برخوردار است به خود می بالد. طراحی برنامه های ساخته شده بر روی فانتوم می تواند طوری باشد که ضمن سازگاری با پلتفرم های ساخته شده بر روی اتریوم، کارایی تراکنش های شبکه فانتوم را حفظ کند.

برای توسعه مبتنی بر فانتوم در کنار پشتیبانی مداوم از EVM یک کیت توسعه نرم‌افزار اختصاصی (SDK) معروف به ماشین مجازی Fantom منتشر می‌شود. برای جلوگیری از تراکم شبکه و ارائه مقیاس پذیری به کل اکوسیستم، برنامه های کاربردی ساخته شده بر روی Fantom به طور موثر از بلاک چین های مستقل خود استفاده می کنند. با توجه به این که هر dApp دارای زنجیره بلاک خود است، برای رفع نیازهای خاص خود می توان هر کدام را پیکربندی کرد. Tokenization، توکنومیک و حاکمیت، همه قطعات مدولار پازل هستند که می‌توانند توسط هر dApp در صورت نیاز بدون تأثیر بر ساختار زیربنایی لایه توافقی Lachesis Fantom شخصی‌سازی شوند. بلاک چین های برنامه های غیرمتمرکز مستقل به پروتکل توافقی Lachesis PoS متصل هستند و بنابراین از سرعت و امنیت زیربنایی خود بهره می برد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.

توکن FTM

توکن FTM

توکن بومی شبکه فانتوم که با نماد FTM نشان داده می شود، کل اکوسیستم بلاک چین Fantom را تقویت می کند. توکن های FTM برای استیکینگ، حاکمیت، پرداخت ها و هزینه ها در شبکه استفاده می شوند. مجموع عرضه FTM معادل 3.175 میلیارد کوین است که تا مارس 2021، 2.5 میلیارد کوین در گردش بوده است. FTM به عنوان یک کوین اصلی بومی، یک توکن ERC-20 در اکوسیستم اتریوم و یک توکن BEP-2 در اکوسیستم بایننس در دسترس است. هر کسی می‌تواند با انتقال FTM خود به آدرس کیف پول Fantom با حداقل 1 FTM در فانتوم مشارکت کند. هنگام انجام این کار، توکن های FTM مبتنی بر ERC-20 و توکن های FTM مبتنی بر BEP-2 به طور خودکار با کوین های Opera FTM مبادله می شوند. همچنین برای راه اندازی یک گره اعتبارسنجی در شبکه بدون مجوز Fantom، باید حداقل 3،125،000 FTM (به ارزش بیش از 1 میلیون دلار از مارس 2021) در نظر گرفته شود.

شبکه فانتوم یک ساختار سهام نسبتاً پویا و پرسود برای کاربران فراهم می کند. کاربران می توانند FTM خود را به میل خود با یک گره اعتبارسنجی برای پاداش 4% درصد سود سالانه (APY) استیک کنند که یک مدل استیکینگ رایج است. با این حال، کاربران همچنین می توانند با انتخاب قفل کردن FTM برای مدت زمان از پیش تعیین شده – از دو هفته تا یک سال – از مزایای Fantom’s Fluid Rewards استفاده کنند تا نرخ پاداش بالاتری تا 12٪ APY را تضمین کنند. Fantom همچنین از یک ویژگی به نام Liquid Staking استفاده می‌کند که به موجب آن سهامداران می‌توانند sFTM را با نسبت 1:1 به FTM استیک شده خود برش دهند تا به عنوان وثیقه در Fantom Finance – مجموعه‌ای از برنامه‌های DeFi ارائه شده توسط Fantom – استفاده شود، بنابراین به کاربران اجازه می‌دهد تا از آن استفاده بیشتری کنند.

کاربردهای توکن فانتوم

برخی از پیشنهادات DeFi که Fantom ارائه می دهد عبارتند از:

fUSD: یک استیبل کوین مبتنی بر فانتوم که به دلار آمریکا متصل است

fSwap: یک پلتفرم معاملاتی غیرمتمرکز دارایی مصنوعی

fLend: استخر نقدینگی که کاربران می توانند از آن وام دهند یا وام بگیرند.

موارد استفاده پیشنهادی بیشتر برای پلتفرم قراردادهای هوشمند بسیار مقیاس‌ پذیر Fantom، dAppهای مرتبط با مدیریت زنجیره تامین، پرداخت‌ها و برنامه‌های شهر هوشمند هستند، اگرچه ماهیت بدون مجوز آن به این معنی است که موارد استفاده واقعی آن احتمالاً بسیار بیشتر از این دسته‌های تجویز شده است. رویکرد Fantom برای توسعه سریع و مقیاس‌ پذیر dApp با اولین زیرساخت پیچیده و منحصربه‌فرد خود، همچنان در حال ایجاد جایگاه خود در اکوسیستم بلاک چین گسترده‌تر است. از فوریه 2022، بلاک چین فانتوم دارای ارزش کل قفل شده (TVL) بیش از 10 میلیارد دلار و 150 بلاک چین مستقل است که در شبکه آن فعال هستند. اگرچه در حال حاضر رقابت قابل توجهی در بخش بلاک چین وجود دارد، مزایای سرعت و قابلیت همکاری که شبکه فانتوم به توسعه دهندگان ارائه می دهد قابل توجه است و این پلتفرم آماده است تا جذابیت بیشتری به دست آورد.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

یکی از دغدغه هایی که صاحبان کیف پول تون کیپر دارند، این است که در صورت گم شدن موبایل یا…

تصور کنید یک ارز دیجیتال که به عنوان یک شوخی شروع شده است، ناگهان به یک پدیده جهانی تبدیل می…

در دنیای پرنوسان ارزهای دیجیتال، شبکه ECash و کوین کاربردی آن XEC، به عنوان یکی از پروژه‌ های نوآورانه پیشرو…

در امضای دیجیتال اتریوم، قابلیتی به نام تابع Ecrecover وجود دارد که صحت و یکپارچگی اطلاعات امضا شده را تایید…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب