Scroll Top
معاملات آف چین (Off chain) چیست؟

معاملات آف چین (Off chain) چیست؟

فضای کریپتو فقط یک نوع تراکنش را شامل نمی شود: در واقع، انواع مختلفی از تراکنش ها وجود دارد که به عنوان آف چین و آن چین نامیده می شوند. معاملات آف چین (Off chain Transaction) به آن دسته از تراکنش‌هایی اطلاق می‌شود که در یک شبکه ارز دیجیتال رخ می‌دهند که ارزش را به خارج از زنجیره بلوکی منتقل می‌کند. به دلیل هزینه صفر/پایین، معاملات آف چین به ویژه در میان شرکت کنندگان بزرگ محبوبیت پیدا می کنند. معاملات آف چین انتقال ارزش یا داده‌ها، از جمله تراکنش‌هاست که در خارج از یک شبکه بلاک‌ چین معین انجام می‌شود. این نوع معاملات را می توان در مقابل تراکنش های آن چین قرار داد.

درک معاملات آف چین

درک معاملات آف چین

معاملات آف چین (Off chain) به مبادله ای اطلاق می شود که در شبکه بلاک چین انجام نمی شود. تراکنش ها به صورت آنی انجام می شوند، روند تراکنش را سرعت می بخشد و زمان تاخیر را در مقایسه با تراکنش های درون زنجیره ای کاهش می دهد. (تراکنش هایی که روی بلاک چین ثبت می شوند و قبل از تکمیل نیاز به تایید شبکه دارند.)

این تراکنش ها بعداً در شبکه اصلی بلاک چین ادغام می شوند. معاملات آف چین می تواند از طریق توافق بین دو طرف تایید شود. شرکت‌کنندگان همچنین می‌توانند با استفاده از یک شخص ثالث (راه‌حل لایه 2 مانند شبکه لایتنینگ) به عنوان ضامن برای تأیید مشروعیت تراکنش موافقت کنند.

یکی از مزایای اصلی معاملات آف چین این است که مقیاس‌پذیری شبکه را بهبود می‌بخشد و می‌تواند سرعت تراکنش را افزایش دهد و در عین حال بار شبکه را کاهش دهد.

معاملات آف چین را می توان در مقایسه با تراکنش های درون زنجیره ای بهتر درک کرد. یک تراکنش درون زنجیره یا آن چین (On chain) که تراکنش نامیده می شود، زمانی رخ می دهد که بلاک چین برای منعکس کردن تراکنش در دفتر کل اصلاح شود، معتبر تلقی می شود. این کار شامل تایید و احراز هویت تراکنش توسط تعداد مناسبی از شرکت کنندگان، ثبت جزئیات تراکنش در بلوک مناسب و پخش اطلاعات لازم به کل شبکه بلاک چین است که آن را غیرقابل برگشت می کند.

این نوع تراکنش تنها پس از توافق اکثریت قدرت هش شبکه، قابل برگشت است. اساساً، هر مرحله مرتبط با یک تراکنش درون زنجیره در بلاک چین رخ می دهد و وضعیت بلاک چین برای منعکس کننده وقوع و اعتبار تراکنش اصلاح می شود.

در مقابل، یک تراکنش آف چین ارزش خارج از بلاک چین را می گیرد. می توان آن را با استفاده از چندین روش اجرا کرد. ممکن است قرارداد انتقال بین طرفین معامله وجود داشته باشد. استفاده از شخص ثالث مانند ضامن که ضمانت انجام معامله را تضمین می کند. پردازشگرهای پرداخت امروزی مانند پی پال روی این خطوط کار می کنند.

یک شرکت‌کننده در ازای توکن‌ های رمزنگاری، کوپن‌ها را خریداری می‌کند و کد را به طرف دیگری می‌دهد که می‌تواند آنها را پس‌خرید کند. بسته به ارائه دهنده خدمات کوپن، بازخرید در یک ارز دیجیتال یا در ارزهای مختلف امکان پذیر است.

به ساده‌ترین روش، دو طرف حتی می‌توانند کلیدهای خصوصی خود را مبادله کنند که شامل مقدار ثابتی از کوین های کریپتو است. به این ترتیب، کوین ها هرگز آدرس/کیف پول را ترک نمی کنند اما ارز یک مالک جدید آف چین دریافت می کند.

معاملات آف چین چگونه کار می کنند؟

همانطور که اشاره کردیم، تراکنش های آف چین در دفتر کل که توسط بلاک چین یک شبکه خاص ارائه می شود ثبت نمی شود. این موضوع پیامدهای متعددی دارد که برای کاربران معاملات آف چین به عنوان مزایایی در نظر گرفته می شود:

هیچ هزینه و تاخیری وجود ندارد: از آنجایی که نیازی به اعتبارسنجی هر تراکنش نیست، هیچ اعتبارسنجی یا ماینر نیازی به پاداش ندارد و هیچ بلاک چین شلوغی وجود ندارد.

آنها حتی بیشتر از تراکنش های زنجیره ای طرفدار ناشناس بودن هستند. این ممکن است یک پارادوکس به نظر برسد اما طرفداران این نکته تاکید می‌کنند که برخی از عناصر هویت معامله‌گر را می‌توان در صورتی که الگوهای تراکنش مطالعه کرده و از داده‌های عمومی استخراج کرده و شناسایی نمود. هنگام استفاده از تراکنش‌های آف چین، افراد می‌توانند حریم خصوصی کامل خود را حفظ کنند.

مقایسه معاملات درون زنجیره ای در مقابل معاملات آف چین

مقایسه معاملات درون زنجیره ای در مقابل معاملات آف چین

برخلاف تراکنش های Off chain، تراکنش های درون زنجیره ای در شبکه اصلی بلاک چین انجام می شود و در دفتر کل عمومی شبکه بلاک چین ثبت می شود. از آنجایی که تمام تراکنش‌های زنجیره‌ای باید توسط شرکت‌کنندگان شبکه از طریق مکانیزم اجماع تأیید شوند، ممکن است سرعت شبکه را کاهش دهد. حجم زیاد تراکنش ها ممکن است بار شبکه را افزایش داده و مقدار زیادی انرژی محاسباتی را مصرف کند.

گفته می‌شود تراکنش‌های زنجیره‌ای از امنیت بالاتر در شبکه بهره می‌برند. از آنجایی که نیازی به اعتبارسنجی در معاملات آف چین برای هیچ ماینر وجود ندارد، هیچ کارمزد تراکنش وجود ندارد.

مزایای معاملات آف چین

  • معاملات آف چین در شبکه بلاک چین اتفاق نمی‌افتد و نیازی به تأیید اعتبار ندارند.
  • این تراکنش ها به صورت آنی اجرا می شوند و زمان تاخیر کمتری دارند.
  • تراکنش‌های آف چین، ناشناس بودن بیشتری را به کاربران ارائه می‌دهند زیرا تراکنش‌ها در خارج از شبکه اجرا می‌شوند.
  • راه حل های لایه 2 را روی شبکه اصلی به کار می گیرد که سرعت و کارایی تراکنش را بهبود می بخشد.

آنها را می توان فورا اجرا کرد. از سوی دیگر، تراکنش‌های زنجیره‌ای بسته به بار شبکه و تعداد تراکنش‌هایی که در صف منتظرند تا تأیید شوند، می‌توانند زمان تاخیر زیادی داشته باشند.

تراکنش‌های آف چین معمولاً کارمزد تراکنش ندارند زیرا هیچ چیز در بلاک چین رخ نمی‌دهد. از آنجایی که هیچ ماینر یا شرکت کننده ای برای تایید تراکنش نیازی ندارد، هیچ کارمزدی وجود ندارد و آن را به گزینه ای جذاب تبدیل می کند، به خصوص اگر مبالغ زیادی در آن دخیل باشد. تراکنش‌های زنجیره‌ای ممکن است در مواقعی هزینه بالایی داشته باشند که منجر به مشکلات بیت‌کوین داست (Bitcoin Dust) می‌شود، وضعیتی که به دلیل کارمزد تراکنش‌های بالا، مقادیر کمی بیت کوین قابل معامله نیست.

معاملات آف چین امنیت و ناشناس بودن بیشتری را برای شرکت کنندگان فراهم می کند زیرا جزئیات به صورت عمومی پخش نمی شوند. در مورد تراکنش‌های زنجیره‌ای، می‌توان تا حدی هویت یک شرکت‌کننده را با مطالعه الگوهای تراکنش تعیین کرد.

مشکلات داده های آف چین

مشکلات داده های آف چین

معاملات آف چین در مقایسه با تراکنش های زنجیره ای دارای مزایایی هستند: همانطور که اشاره کردیم، بدون کارمزد و بدون تاخیر بودن از مزایای اصلی این نوع عملیات است. با این وجود، آنها نقاط ضعفی نیز دارند. در واقع، حتی زمانی که تراکنش‌های آف چین برای تضمین تراکنش‌ها به اشخاص ثالث متکی هستند، حل و فصل اختلافات بسیار سخت‌تر است. هنگامی که اختلافی رخ می دهد، هیچ مدرکی مبنی بر ثبت تراکنش های خاص به صورت پاک نشدنی در دفتر کل وجود ندارد. این بدان معنی است که هیچ ابزاری وجود ندارد که بتوان آن را به طور عمومی بررسی کرد. (مانند تراکنش های زنجیره ای)

این مسئله اصلی تراکنش‌های آف چین در نظر گرفته می‌شود: این سیستم شفافیت ندارد و یکی از ویژگی‌ های اصلی سیستم رمزنگاری مبتنی بر فناوری بلاک چین (عدم وجود اعتماد) را ندارد. مانند سیستم مالی سنتی، اگر ضامن لازم باشد، همچنان به سیستمی تکیه می کنید که نیاز به اعتماد اساسی است و این همان مسئله ای است که فضای کریپتو از همان ابتدا می خواست حل کند.

به همین دلیل است که همه افرادی که می‌خواهند در مورد استیک آف چین اطلاعات بیشتری کسب کنند، باید بدانند که این نوع خدمات توسط پلتفرم‌ های متمرکزی ارائه می‌شود که نیاز به راه‌ اندازی برنامه‌های داخلی دارند تا به شما امکان ‌دهند برای دارایی‌هایی که به حساب‌های آف چین منتقل می‌شوند، پاداش دریافت کنید. از این نظر، رویه بسیار شبیه به آنچه در مورد مؤسسات مرکزی که حساب های مالی را مدیریت می کنند، رخ می دهد.

فقط برای یادآوری سخنان معروف ساتوشی ناکاموتو، سیستم مالی سنتی هنوز از ضعف های ذاتی مدل مبتنی بر اعتماد رنج می برد. «وایت پیپر بیت کوین: به تمام معایب یک سیستم اقتصادی و مالی مبتنی بر اعتماد اشاره کرد و جایگزینی برای مردم فراهم کرد.»

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

یونی سواپ با معرفی شبکه لایه دوم خود (L2) یا همان شبکه یونی چین، فضای دیفای را متحول کرد. هدف…

سایتی که قراردادهای هوشمند را برای ما ترسیم می کند تا درک آنها راحت تر باشد، سایت Evm.storage است. این…

تاثیر زیست محیطی ارزهای دیجیتال از زمان عرضه بیت کوین در سال های 2008 و 2009 مورد بحث قرار گرفت…

پس از ایردراپ های ناموفق همستر کامبت و کتز، محبوبیت بازی های تلگرام به میزان قابل توجهی کاهش یافت. با…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب