قیمت بیت کوین روز ۱۲ مارس (۲۲ اسفند)، برای لحظاتی تا ۳,۷۰۰ دلار هم سقوط کرد و روز را با ۴,۹۷۰ دلار به پایان برد. روز ۱۳ مارس، پس از روند نزولیِ شدید، قیمت به سمت بالا اصلاح شد و روز را با ۵,۵۶۳ دلار به پایان برد که نشان از بازگشت ۱۱ درصدی نسبت به سطح ۳,۷۰۰ دلار دارد.
آشفتگی اخیر بازار چه در بازارهای سنتی و چه در فضای کریپتو، سؤالاتی را در مورد تحولات قیمت بیت کوین و همچنین ویژگیهای حیاتی شبکه آن مطرح کرد. حالا بیایید تا با کمک تحلیلی از وبسایت کوین تلگراف، ۴ معیار مهم در شبکه و قیمت بیت کوین را بررسی کنیم تا بتوانیم به چشماندازی از آینده بازار بزرگترین ارز دیجیتال بازار برسیم.
مدل انباشت به جریان همچنان پابرجاست
انباشت به جریان مدلی برای پیشبینی قیمت بیت کوین است که میزان بیت کوینهای در گردش (انباشت) و میزان تولید واحدهای جدید (جریان) را بررسی میکند. طبق این مدل، قیمت حقیقی بیت کوین روز پنجشنبه زیر خط پیشبینی شده بوده است، اما هنوز در سطح مورد انتظار قرار دارد.
این اولین باری نیست که قیمت بیت کوین به زیر مدل قیمتی ۳۶۵ روزه میرسد. قیمت بیت کوین بین اواسط نوامبر ۲۰۱۸ تا اواسط می ۲۰۱۹ به مدت ۶ ماه زیر قیمت پیشبینیشده این مدل قرار داشت، و پس از آن دوباره به بالای سطح پیشبینیشده رسید.
پلنبی (PlanB)، تحلیلگر مطرح و خالق مدل انباشت به جریان، روز ۱۳ مارس در توییتی گفت بیت کوین به خوبی طبق این مدل در حال نوسان است. بنابراین، طبق گفته پلنبی، با توجه به نزدیک شدن به هاوینگ، قیمت مورد انتظار تغییری نکرده است. مدل فعلی پیشبینی میکند که قیمت بیت کوین در زمان هاوینگ یعنی می ۲۰۲۰ (اردیبهشت ۹۹)، ۸,۴۲۶ دلار خواهد بود.
پارامتر NVT بیت کوین
روز یکشنبه، قیمت بیت کوین حدود ۵,۴۰۰ دلار بود، در حالی که پارامتر NVT به ما میگوید که قیمت واقعی بیت کوین باید ۵,۵۹۶ دلار باشد. این نشان میدهد که این دارایی پس از کاهش شدید قیمت در روز پنجشنبه، حالا در محدوده خرید قرار دارد. در زمان نگارش این تحلیل، سیگنال NVT روی ۴۹.۵ واقع است و اگر روی ۴۵ باشد، نشاندهنده وضعیت اشباع فروش است.
برای معاملهگرانی که خرید کوتاه مدت را در نظر دارند، این مدل میگوید که طبق قیمت حقیقی و میانگین متحرک ۲۰۰ هفته، فرصتی برای سود سریع وجود دارد. از آنجایی که میانگین متحرک ۲۰۰ روزه بر روی ۸,۵۸۷ دلار واقع است، میتوان گفت که بیت کوین در بلند مدت جای رشد زیادی دارد و هاوینگ پیشرو در ماه می هم ممکن است مکمل این جریان صعودی باشد.
درباره نرخ هش چطور؟
نرخ هش یا همان هش ریت، میزان قدرت پردازشی است که استخراجکنندگان برای تأیید تراکنشهای بیت کوین و حفظ امنیت، به این شبکه اختصاص دادهاند. نرخ هش شبکه بیت کوین از ابتدای مارس تاکنون پس از رسیدن به سطوح تاریخی، روند کاهشی در پیش گرفته است. با این وجود، از روز ۱۱ مارس و حتی پس از سقوط شدید ۵۰ درصدی قیمت، نرخ هش به آرامی در حال افزایش است.
در روز ۱۳ مارس، هش ریت بیت کوین حدود ۱۱۰.۳۸ میلیون تراهش در ثانیه بود که در سطح مشابهی با اواخر فوریه است. با این حال، اصلاحهای اخیر هش ریت در ماه فوریه روند صعودی بلند مدت را متوقف نکرد، چون بالاترین میزان هش ریت در ابتدای سال ۲۰۲۰ ثبت شد.
افزایش سختی شبکه = افزایش قیمت بیت کوین
سختی شبکه بیت کوین که به معنای میزان تلاش مورد نیاز ماینرها برای رسیدن به پاداش بلاک است، طبق معمول در روند افزایشی قرار دارد. روز ۸ مارس در حالی که حرکت قیمت نزولی بود، سختی افزایش پیدا کرد که نشان میدهد علیرغم نامطلوب بودن شرایط بازار، مشارکت در ماینینگ افزایش یافته است.
رشد تراکنشها
تعداد تراکنشهای بیت کوین روز ۱۲ مارس افزایش یافت که در زمان نوسانات شدید در بازار، رایج است. همچنین میزان بیت کوینهای ارسال شده بر حسب دلار روز ۱۳ مارس افزایش یافت و از طرف دیگر تعداد روزانه تراکنشها به سطوح اواخر فوریه یعنی حدود ۲۷۷,۰۰۰ تراکنش رسید. تراکنشها از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون روی یک الگوی ثابت بالا و پایین میشوند.
اگر چه نظرات در مورد اطمینان سرمایهگذاران از آینده بیت کوین شک و ترید ایجاد میکند، ویژگیهای شبکه بیت کوین حاکی از ثبات هستند، حتی اگر کل بازار ارزهای دیجیتال درگیر آشوب و بلاتکلیفی باشد.
خبر خوب این است که با وجود چنین وحشتی در بازار، شاید بازیگران اصلی به دنبال فرصت خرید در قیمتهای پایین باشند تا در بلند مدت به سود برسند.
با این وجود، نگرانیهای جهانی از شیوع ویروس کرونا ممکن است ادامه پیدا کند و در کوتاه مدت مشکلاتی را در خصوص نقدینگی در بازار به وجود بیاورد و در نهایت موجب پیدایش شرایط بد اقتصادی شود.
علاوه بر تحلیل موارد بنیادین شبکه بیت کوین و با وجود اینکه قیمت بیت کوین در یک روند نزولی قرار دارد، پناهگاه امن بودن این دارایی دیجیتال در کنار طلا، ممکن است در طول این بحران میان مدت، موجب حفظ سرمایهگذاران شود.