آخرین آمارها نشان میدهند که در طول سال ۲۰۲۱، کاردانو پرطرفدارترین شبکه ارز دیجیتال میان توسعهدهندگان بوده است. به عقیده کارشناسان، اضافهشدن امکان پشتیبانی از قراردادهای هوشمند به شبکه کاردانو، یکی از اصلیترین دلایل این استقبال است.
به گزارش کوین تلگراف، با گذشت سهماه از انجام بهروزرسانی آلونزو (Alonzo)، شبکه کاردانو همچنان توجه بسیاری از توسعهدهندگان را به خود جلب میکند. طبق دادههای پلتفرمهای تحلیلی کریپتو رَنک (CryptoRank) و سنتیمنت (Santiment)، کاردانو در سال ۲۰۲۱ با بیش از ۱۴۰,۰۰۰ رویداد جدید، توسعهیافتهترین پروژه ارز دیجیتال در سرویس گیتهاب (GitHub) بوده است.
در فهرست توسعهیافتهترین ارزهای دیجیتال سال ۲۰۲۱ گیتهاب، کوساما (Kusama) و پولکادات بهترتیب در جایگاههای دوم و سوم قرار گرفتهاند. البته تعداد رویدادهای این سه ارز برتر، بسیار به هم نزدیک بوده است. همان طور که مشخص است، کاردانو از نظر تعداد فعالیتهای توسعه پروژه، اتریوم را با اختلاف زیادی شکست داده است. اتریوم اکنون در رده چهارم این فهرست قرار دارد.
وبسایت تحلیلی سنتیمنت گفته است فعالیتهایی مانند اعلام یک مشکل فنی، ایجاد یک درخواست بررسی یا pull request (وقتی یکی از توسعهدهندگان تغییراتی را پیشنهاد میکند و از سایرین میخواهد آنها را بررسی کنند)، نظردادن درباره یک پروژه یا پاسخ به نظرسنجیها، فورککردن (ساخت برنامههای جدید با استفاده از کد یک برنامه دیگر)، امتیازدهی به کدها و مشاهده آنها، همه بهعنوان یک رویداد در گیتهاب در نظر گرفته میشوند.
چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، بنیانگذار کاردانو، هفته گذشته در یک برنامه زنده در یوتیوب، فاش کرد که تقریباً ۱۲۷ پروژۀ در حال توسعه در بلاک چین کاردانو وجود دارد. هاسکینسون انتظار دارد تعداد ۲ میلیونی کاربران کاردانو، بهلطف محبوبیت روزافزون NFTها، ۱۰ برابر شود.
پیشرفت فناوری شبکه کاردانو پس از بهروزرسانی آلونزو بیشتر شده است. یکی از کارهای قابلتوجه این بلاک چین در حال توسعه، ارتقای راهکار مقیاسپذیری لایه دوم هایدرا (Hydra) است. شبکه هایدرا تراکنشهای خارج از بلاک چین کاردانو را بدون نیاز به تقسیمبندی دفتر کل توزیعشده، به استخرهای سهامگذاری هدایت میکند. از لحاظ تئوری، این امر میتواند فرایند پارتیشنبندی افقی پیشرفته این شبکه را با استفاده از صدها نود شبکه هایدرا که هرکدام از آنها مسئول پردازش صدها تراکنش هستند، فعال کند.
یکی دیگر از خصوصیات قابلتوجه بلاک چین کاردانو، سازوکار جدید تأمین منابع مالی لازم برای پروژههای علاقهمند به فعالیت در این شبکه است که با نام «عرضه اولیه استخر سهامگذاری» (ISPO) شناخته میشود. در این ساختار، علاقهمندان به بلاک چین کاردانو، ارزهای دیجیتال خود را به یک پروتکل واگذار میکنند و توکنهای پروژه جدیدی را که روی آن سرمایهگذاری کردهاند، بهعنوان پاداش دریافت میکنند. در مقابل، سودهای حاصل از سهامگذاری کاردانو به توسعهدهندگان تعلق میگیرد. در این مدل سرمایه کاربران هیچگاه از کیف پولشان خارج نمیشود و همین امر باعث افزایش ایمنی نسبی این فرایند خواهد شد. در گذشته، کاربران یکی از این پروژههای راهاندازیشده با نام جِنییس ییلد (Genius Yield)، شاهد بودند که سرمایه استخرهای آن در عرض ۲۴ ساعت به ۱۱۸ میلیون دلار رسید.
همچنین بخوانید: استیکینگ یا سهامگذاری؛ آموزش کامل + معرفی ارز دیجیتال