با وجود گسترش شبکههای جایگزین و کارمزدهای سنگین اتریوم، هر ماه حدود ۱.۵ میلیون آدرس جدید به این بلاک چین اضافه میشود و اکنون تعداد کل آدرسهای اتریومی به ۷۰.۴ میلیون رسیده است. با این حال، علاوه بر کاهش نسبت آدرسهای فعال به غیرفعال در شبکه اتریوم، تعداد نهنگهای این ارز دیجیتال نیز رو به کاهش است.
به گزارش کوین تلگراف، دادههای جدید نشان میدهد که در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۸.۳ میلیون آدرس دارای موجودی جدید وارد شبکه اتریوم شده است و نرخ رشد ماهیانه آدرسهای این شبکه را به رقم درخورتوجه ۱.۵۳ میلیون رساندهاند. با این حال نکته قابلتوجه این است که در این مدت رقابت شبکههای مختلف برای کسب سهم بیشتر از بازار بهشدت رشد کرده است.
شرکت تحقیقاتی اینتو دِ بلاک (IntoTheBlock) در ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن) یافتههای خود درباره شبکه اتریوم را با دیگران به اشتراک گذاشت.
این شرکت در توییتر خود نوشته است:
شبکه اتریوم رشد بسیار زیادی داشته است. یک روش خوب برای درک میزان پذیرش اتریوم، بررسی تعداد آدرسهایی است که این ارز دیجیتال را در اختیار دارند. در حال حاضر ۷۰.۴ میلیون آدرس اتریوم هولد کردهاند.
با وجود اینکه اتریوم در سال ۲۰۲۱ توانست خودش را به دو اوج قیمتی جدید برساند، نرخ رشد تعداد آدرسهای جدید این شبکه ارتباط خاصی با افزایش قیمت آن نداشته است. از ماه اکتبر (مهر) حدود ۱۰ میلیون آدرس جدید در این شبکه ایجاد شده است.
در حالی که تعداد کل آدرسها افزایش یافته، نسبت آدرسهای فعال به غیرفعال این شبکه کمتر شده است. بهطور کلی، در یکم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۲ دی ۹۹) آدرسهای فعال ۱.۰۵ درصد از تمام آدرسها را تشکیل میدادند. در ۲۵ آوریل (۵ اردیبهشت ۱۴۰۰) این نسبت به ۱.۶۶ درصد رسید؛ اما در ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن) به ۰.۸۶ درصد کاهش یافت.
از ابتدای سال ۲۰۲۱ تعداد نهنگهایی که بیش از ۱,۰۰۰ اتریوم هولد کردهاند، کاهش یافته است. شرکت تجزیهوتحلیل دادههای درونزنجیرهای گلسنود (Glassnode)، در ۱۳ فوریه (۲۴ بهمن) گزارش داد که تعداد کیف پول نهنگها به کمترین تعداد خود در ۴ سال گذشته، یعنی ۶,۲۲۶ رسیده است.
بر اساس دادههای سایت وایچارتز (Ycharts)، میانگین تراکنشهای روزانه این شبکه از اواسط ماه دسامبر (آذر) در حدود ۱.۲ میلیون تراکنش ثابت مانده است. دلیل این امر میتواند کارمزد بالا و جایگزینهای ارزانتر و سریعتری باشد که در قالب شبکههای لایه دوم و زنجیرههای جانبی فعالیت میکنند. چندی پیش، سامیپ سینقانیا (Sameep Singhania) گفته بود که دلیل او برای ساخت پلتفرم کوییک سواپ (Quickswap) روی بلاک چین پالیگان همین مسائل بوده است.
با افزایش میزان استفاده از شبکه پالیگان در ماه مه (اردیبهشت)، میانگین حجم تراکنشهای روزانه این زنجیره جانبی، به بیش از دو برابر شبکه اتریوم رسید. در حال حاضر، روزانه حدود ۳ میلیون تراکنش در شبکه پالیگان انجام میشود.
کاربران تیم اسپوکی سواپ (SpookySwap) هم از زنجیره جانبی این تیم بیشتر از شبکه اصلی اتریوم استفاده کردهاند. اسپوکی سواپ یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) مبتنی بر اُپرا (Opera)، راهحل لایه دوم بنیاد فانتوم است.
تیم اسپوکی سواپ گفته است:
فانتوم با تراکنشهای سریعتر و کارمزد بهمراتب پایینتر، فرصت بسیار خوبی برای کاربران دیفای فراهم میکند.
از نظر ارزش کل سرمایه قفلشده (TVL)، اتریوم همچنان پلتفرم پیشرو قراردادهای هوشمند در فضای بلاک چین است. دادههای پلتفرم تحلیلی دیفای لاما (Defi Llama) نشان میدهد که اتریوم در حال حاضر با ۱۲۴.۱۳ میلیارد دلار ارزش کل سرمایه قفلشده، با فاصله زیادی در رتبه اول قرار دارد. شبکه تِرا نیز با ارزش کل سرمایه قفلشده ۱۵.۰۷ میلیارد دلاری خود، در رده دوم قرار میگیرد.