بر اساس گزارش موسسه دویچه بانک ریسرچ (Deutsche Bank Research)، شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان ممکن است باعث تسریع در روند بهکارگیری پول دیجیتال و جایگزین کردن آنها با سیستمهای سنتی، در بسیاری از کشورها شود.
به گزارش دیکریپت، این موسسه تحقیقاتی، ۳ آوریل (۱۵ فروردین) در توییتی، ضمن اشاره به مقالهای که با همکاری ماریون لابور (Marion Laboure)، استراتژیست کلان دویچه بانک به رشته تحریر درآمده است، نوشت:
با توجه به اینکه استفاده از اسکناسهای فیزیکی به زعم بسیاری از دولتها یکی از فاکتورهای پرخطر برای انتقال بیماری کووید-۱۹ است، همهگیری این ویروس به روند ایجاد و ارائه پولهای دیجیتال سرعت بخشیده است؛ این موضوع میتواند آغازی برای حرکت به سمت پول دیجیتال باشد.
در این مقاله که با عنوان «خروج پول نقد، کووید ۱۹» منتشر شده است، آمده است که اکنون کشورهای جهان دلیلی روشن برای تجدید نظر در استفاده از پول نقد دارند، چرا که انتقال دست به دست ارزهای فیزیکی میتواند راهی برای شیوع بیشتر ویروس کرونا باشد.
محققان در این پژوهش، خاطرنشان کردند که چین در حال حاضر یکی از معدود کشورهایی است که ضدعفونی و حتی از بین بردن گسترده اسکناسها را آغاز کرده تا از شیوع هر چه بیشتر بیماری کووید-۱۹ جلوگیری کند. به گفته نویسندگان این تحقیق، سایر دولتها در سراسر جهان نیز در آیندهای نزدیک باید این گزینه را به عنوان یک راهحل در نظر بگیرند.
در بخشی از این مقاله میخوانیم:
چنین شیوعی، در این ابعاد، نیازمند راهحلهایی متناسب و با همین مقیاس است؛ [این] زمانی بدیهی برای شروعِ [روند] سرعت بخشیدن به تحولی اجتناب ناپذیر در تغییر رویه به سمت پرداختهای دیجیتال است.
در تحقیق دویچه بانک ریسرچ، ضمن بیان این مسئله که کووید-۱۹ ممکن است به عنوان یک عامل تسریعکننده، باعث شود تا پرداختهای دیجیتال به طور کامل توسط عامه مردم مورد پذیرش قرار گیرند، میافزاید:
جای تعجبی نیست که صنعت پرداختهای دیجیتال، در حال حاضر بر روی فرصتهای ایجاد شده ناشی از بحران کرونا، متمرکز شده است.
با این حال، استفاده از پول نقد هنوز هم به عنوان بخشی جدا ناشدنی از زندگی روزمره برای مردم شناخته میشود. به عنوان مثال، بر اساس نتیجه نظرسنجی اخیر دویچه بانک، یکسوم از پاسخ دهندگانی که در کشورهای توسعهیافته زندگی میکنند، از پول نقد به عنوان روش پرداخت مورد علاقه خود نام بردهاند. این در حالی است که بیش از نیمی از شرکت کنندگان در نظرسنجی با اطمینان به این مسئله اشاره کردند که پول نقد همیشه به عنوان یک گزینه پرداخت وجود خواهد داشت.
به باور محققان، وجود همیشگی پول نقد به عنوان یک گزینهی باب میل افراد، اجرای ایده تغییر رویکرد و استفاده بیشتر از ارزهای دیجیتال را پیچیدهتر خواهد کرد. در شرق، مقامات چینی به طور مستمر خبر از ارتقای زیرساختهای بانکی آنلاین خود میدهند و به دنبال ایجاد یک ارز دیجیتال ملی هستند؛ در غرب اما، گامهایی به مراتب کمتر از چین برداشته شده و روند دیجیتالی کردن پرداختها، به کندی پیش میرود.
علاوه بر این، در اروپا، هیچ شرکت بزرگی در حوزه فناوری یا اقتصاد فعالیت نمیکند و همین مسئله کشورهای عضو اتحادیه اروپا را مجبور کرده تا به سراغ راهکارهایی نظیر اپل پی (Apple Pay)، گوگل پی (Google Pay)، پی پال و نظایر آنها بروند که آمریکاییها آنها را توسعه دادهاند.
در پایان باید گفت که در حال حاضر، پول نقد، به عنوان یک روش پرداخت یکه تازی میکند، اما به نظر نمیرسد این سلطه دوام چندانی داشته باشد.
در این باره بیشتر بخوانید:
- نوسانات قیمت نفت برای اولین بار بیشتر از بیت کوین شد!
- روزنامهنگار چینی برای جلوگیری از سانسور، گزارشهای ویروس کرونا را روی بلاک چین اتریوم منتشر میکند!
- نووگراتز: ۲۰۲۰ سال درخشش بیت کوین است
- آخرین وضعیت لایحه محرک مالی در آمریکا؛ دلار دیجیتال در شرف حذف شدن
- رونق صنعت ماینینگ در دوران کرونا؛ چین بازنده اصلی!
- رئیس مجلس نمایندگان با بسته محرک مالی ۱.۸ تریلیون دلاری ترامپ مخالفت کرد