بررسیها نشاندهنده آن است که در سال میلادی گذشته، کمکهای مالی که با استفاده از ارزهای دیجیتال پرداخت شدند، رشدی ۱۶ برابری نسبت به سال پیش از آن داشتهاند. میانگین کمکهای پرداختی با ارزهای دیجیتال ۱۰,۴۵۵ دلار و ۸۲ برابر میانگین کمکهای نقدی با ارزشی معادل ۱۲۸ دلار بوده است.
به گزارش کوین تلگراف، حمایتهای مالی که با ارزهای دیجیتال انجام شدهاند، در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰) برابر با ۶۹.۶ میلیون دلار و در سال پیش از آن ۴.۲ میلیون دلار تخمین زده شده است. این امر رشدی ۱,۵۵۸ درصدی را نشان میدهد. میانگین این مبالغ اهدایی نیز با رشدی ۲۳۶ درصدی در یکسال اخیر از ۳,۱۰۹ دلار به ۱۰,۴۵۵ دلار رسیده است.
همچنین گزارشها حاکی از آن است که میانگین هر کمک پرداختی با ارزهای دیجیتال، ۸۲ برابر میانگین کمکهای نقدی است. میانگین کمکهای پرداخت شده با ارزهای دیجیتال ۱۰,۴۵۵ دلار و میانگین کمکهای پرداخت شده نقدی ۱۲۸ دلار تخمین زده میشود.
با بررسی بیشتر کمکهای ماهانه، نکات جالب دیگری درباره اهداکنندگان مشخص میشود. کمکهای اهدایی با ارزهای دیجیتال در چهارماه پایانی سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰) به بالاترین حد خود رسیده است. حجم مبالغ این کمکها نیز با نزدیکتر شدن به پایان سال افزایش پیدا میکند. برای مثال حجم این کمکها در ماه ژانویه (دی ۱۳۹۹) برابر با ۳۰۰,۰۰۰ دلار بوده است که این شاخص در ماه دسامبر (آذر ۱۴۰۰) به ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار رسیده است. ۴۱ درصد از کل کمکهای انجامشده با ارزهای دیجیتال، در دو ماه پایانی سال انجام شده است.
از جمله دلایل رشد کمکهای پرداختی با ارزهای دیجیتال میتوان به مواردی چون رشد قیمتها و همچنین پذیرش بیشتر ارزهای دیجیتال در میان عموم مردم و سازمانها طی یکسال گذشته، اشاره کرد. دادهها نشان میدهد که بیش از ۱,۰۰۰ سازمان طی یکسال گذشته کمکهای پرداختی با ارزهای دیجیتال را پذیرفتهاند.
حجم ارزهای دیجیتال اهدا شده در هر سه ماه با افزایش روبهرو بوده است. این مقدار در سهماهه ابتدایی سال در مجموع ۱.۶۹ میلیون دلار بوده و در سهماهه پایانی سال به ۴۳.۱ میلیون دلار افزایش یافته است. برای پرداخت این کمکها از ۷۰ ارز دیجیتال مختلف استفاده شده؛ اما اکثر پرداختها با اتریوم صورت گرفته است و پس از آن بیت کوین و استیبل کوین USDC، به عنوان ابزار پرداخت مورد استفاده قرار گرفتهاند، به طوری که ۸۵ درصد کمککنندگان از این ۳ ارز دیجیتال برای پرداخت بهره بردهاند.
گزارشها حاکی از آن است که استفاده از ارزهای دیجیتال در میان فعالان سیاسی، سیاستمداران و حتی دولتهای سایه نیز رو به گسترش است. در سال میلادی گذشته بیت کوین در اعتراضات هنگکنگ نقش پررنگی داشت. دولت سایه میانمار که علیه دولت نظامی مستقر میجنگد نیز تتر را بهعنوان ارز رسمی خود اعلام کرده است. با توجه به قابلیت بلاک چین در ایجاد ارزهای دیجیتال بدون مرز، استفاده از ارزهای دیجیتال به بهترین گزینه برای جمعآوری کمکهای مالی تبدیل شده است.
همچنین بخوانید: صلیب سرخ ایتالیا برای مقابله با کرونا دریافت کمک با بیت کوین را پذیرفت