قیمت بیت کوین در حالی روز گذشته را با افزایش قیمت پشت سر گذاشت که نوسانات نرخ سود حوزه دیفای باعث شد تا اعتماد به آنها در بلندمدت در هالهای از ابهام قرار گیرد.
به گزارش کوین دسک، بیت کوین طی ۲۴ساعت گذشته با جهشی ۴ درصدی توانست به قیمت ۱۱,۶۷۰دلار برسد. در طی این مدت، این ارز دیجیتال در محدوده ۱۱,۰۷۲ تا ۱۱,۷۳۵دلار نوسان داشت. از سوی دیگر، قیمت بیت کوین در محدودهای بالاتر از میانگینهای متحرک ۱۰ و ۵۰ روزه قرار دارد که از لحاظ تکنیکال نوعی سیگنال صعودی به حساب میآید.
بیشتر معاملهگران در روز چهارشنبه خریداران بازار بودند و همین مسئله سبب شد تا پادشاه ارزهای دیجیتال در صرافیهایی نظیر کوین بیس به قیمت ۱۱,۷۳۵دلار برسد. کریس توماس (Chris Thomas)، مدیر کارگزاری سوئیسکوت (Swissquote)، در اظهارنظری گفت:
فکر میکنم که تا روز جمعه به ۱۲,۰۰۰دلار برسیم. درحالحاضر نیروی جهش قدرتمندی در بازار فراهم است. پنجشنبه روز تجدید قوا بود، اما واکنشی منفی نسبت به آن نداشتیم.
توماس در ادامه به این نکته نیز اشاره کرد که حجم معاملات طی هفته گذشته و پس از یک ماه کاهش، افزایش یافته است. او افزود:
جریان سرمایه در حال افزایش است و مردم هم هیجانزده شدهاند. طبیعتاً این هیجان باعث میشود تا قیمت همچنان صعود کند.
در سوی دیگر، طلا که بهعنوان سرپناه امن بسیاری از سرمایهگذاران در زمان بلاتکلیفی اقتصادی شناخته میشود هم عملکرد خوبی داشت. این فلز گرانبها با افزایشی ۱ درصدی توانست از ۲,۰۴۱دلار عبور کند و به ۲,۰۵۶دلار برسد. باید به یاد داشت که قیمت بیت کوین از ماه گذشته تا به حال جهشی ۲۸ درصدی داشته است و این جهش برای طلا ۱۴درصد بوده است. جورج کلایتون (George Clayton)، از مدیران ارشد کریپتآنالیسیس کپیتال (Cryptanalysis Capital)، در اظهارنظری گفت:
دیدگاهم نسبت به بیت کوین صعودی است. دقیقا نمیدانم چه زمانی، اما انتظار دارم که قیمت بیت کوین بیشتر شود.
نوسانات نرخ بهره دیفای
اتر، ارز شماره دو بازار، روز گذشته توانست با جهشی ۳ درصدی به قیمت ۳۹۹دلار برسد. درحالحاضر هر واحد اتر در محدوده ۳۹۴دلاری معامله میشود.
نرخ بهره در امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) که عمدتا بر روی بلاک چین اتریوم اجرا میشود، طی ماههای گذشته با نوسانات گستردهای همراه بوده است. معیار نرخ وام مرکب (Composite Lend Rate) که توسط دیفای پالس (DeFi Pulse) محاسبه میشود، مشخص میکند که سرمایهگذاران با اعطای وام از طریق ارزهای دیجیتال چه میزان سود میکنند. نوسانات این شاخص تا حد زیادی بهواسطه نوسانات نرخ سود از جانب اعطاکنندگان وام در کامپاند (Compound) ایجاد شده است. این نرخ در ۱۷ ژوئن (۲۶ خرداد) در عدد ۰.۱۲۲٪ قرار داشت و ۲۶ ژوئن (۶ تیر) به ۱۸.۶٪ رسید. کامپاند بزرگترین پلتفرم اعطای وام حوزه دیفای است. روز گذشته سود اعطاکننده چیزی در حدود ۳٪ بود.
ژان مارک بونفوس (Jean-Mark Bonnefous)، از مدیران ارشد تلوریان کپیتال (Tellurian Capital) که از سال ۲۰۱۴ در حوزه سرمایهگذاری در پروژههای ارزهای دیجیتال فعالیت میکند، در صحبتهایش گفت:
تعدادی از پروژهها در حال اصلاح پروتکل خود و پاداشهایشان هستند که میتواند به نوسانات گسترده منجر شود. ورود نقدینگی هنگفت نیز در کوتاهمدت در پروتکلهای دیفای وجود دارد که نقشی پراهمیت در پایداری و پذیرش بلندمدت آنها ایفا میکند.
بازارهای دیگر
روز چهارشنبه بخش عمدهای از بازار ارزهای دیجیتال وضعیت مناسبی را پشت سر گذاشتند. زیکش، دش و بیت کوین گلد بهترتیب با ۱۴، ۶ و ۵.۵درصد سود ازجمله ارزهایی بودند که عملکرد قابلقبولی داشتند. از سوی دیگر، تزوس، کیوتوم و استلار با کاهشهای ۰.۶۶، ۰.۵۶ و ۰.۵۳ درصدی بازندههای چهارشنبه لقب گرفتند.
بازار نیکی ۲۲۵ آسیا روز گذشته را با ضرر ۰.۲۶ درصدی پشت سر گذاشت. عملکرد ضعیف سافت بانک (Softbank) و یاماها (Yamaha) را میتوان دلیل عملکرد نامناسب بازار دانست.
شاخص FTSE ۱۰۰ در اروپا با صعودی ۱.۱ درصدی عملکرد قابلتوجهی داشت. در این شاخص شرکت کامرزبانک (Commerzbank) با جهشی ۵.۵ درصدی پیشتاز بازار بود.
شاخص S&P500 نیز ۰.۶درصد رشد کرد. در این بازار سهام دیزنی ۸.۸درصد رشد داشت. اخبار مثبت پیرامون تولید واکسن کرونا از عمده دلایلی بود که سبب این افزایش شاخص شد. قیمت نفت خام هم ۱.۶درصد افزایش یافت و به ۴۲.۱۴دلار بهازای هر بشکه رسید. اوراق خزانهداری آمریکا هم روز گذشته را با سودی ۷.۵ درصدی به پایان رساند.
در این باره بیشتر بخوانید:
- وضعیت بازار: ثبات قیمت بیت کوین همزمان با جهش دوباره اتریوم
- وضعیت بازار: رکوردشکنی بیت کوین، همزمان با جهش بلند اتریوم
- وضعیت بازار: قیمت بیت کوین همچنان ۱۸,۰۰۰ دلار را حفظ کرده است
- اتریوم به بالاترین قیمت تاریخ خود رسید
- ارزش بازار ارزهای دیجیتال از ۱ تریلیون دلار عبور کرد
- وضعیت بازار؛ روز خونین بازار، اختلال در صرافیها و حجم بالای سرمایههای لیکوییدشده