پوتین: ارز دیجیتال جایگاه خود را دارد. هیچ دولتی نمی تواند برای خود یک ارز دیجیتال داخلی داشته باشد، چرا که ارزهای دیجیتال قابلیت بومیسازی ندارند!
جایگاه ارز دیجیتال در دنیا مشخص است و روسیه باید در خصوص ورود به توسعه این بخش محتاطانه عمل کند. این بخشی از گفته های ولادمیر پوتین در جلسه پرسش و پاسخ سالانه او با شهروندان روسیه است. وی در صحبت های خود متذکر شد که اصولا نه روسیه و نه هیچ کشور دیگری نمی تواند برای خود یک ارز دیجیتال ملی داشته باشد. او همچنین در حاشیه تصمیم گیری های مردمی به ماجرای مسدودسازی تلگرام اشاره کرد.
از گاو تا ارز دیجیتال!
برنامه تلویزیونی روی خط مستقیم با ولادمیر پوتین (the Direct Line with Vladimir Putin) هر سال از شبکه های تلویزیونی راشا-۱، راشا ۲۴، آر.تی، رادیو مایاک، وِستی اف.ام، و سایر کانال های رادیویی در روسیه پخش می شود. شهروندان روسیه با این برنامه تماس می گیرند، و سوال خود را از ولادمیر پوتین می پرسند. پوتین در این برنامه به صورت زنده به سوالات تلفنی و سایر مکاتبات مردم پاسخ می دهد.
البته قبول این تا حدودی سخت است که پوتین بدون هیچگونه آمادگی قبلی چهار ساعت تمام به همه سوال ها جواب بدهد: این کار بسیار چالش برانگیز است و قدرت تفکر و تمرکز بالایی را می طلبد. در واقع یک پرسش و پاسخ زنده و بدون آمادگی، از عهده تمرکز و قدرت فکری هر کسی خارج است…
جواب های پوتین همیشه و در مورد تمام موضوعات قانع کننده است. فرض بر اینکه او هر سال خود را برای پاسخ به سوال های مختلف آماده کند؛ امسال یک نفر در کمال ناباوری سوال جدیدی از او پرسید:
چرا به گوشت گاو، بیف می گوییم؟
پوتین و معاون وزارت کشاورزی روسیه در کمال ناباوری پاسخی برای این سوال نداشتند…
امسال فرمت برنامه «روی خط مستقیم با ولادمیر پوتین» تا حدودی متفاوت بود: بلاگرها (وبلاگ نویسان) و ویلاگرها ( ویدیو بلاگرها) اجازه داشتند از طرف کاربران خود سوالاتی را مطرح نمایند. و بدین ترتیب ارز دیجیتال وارد بحث مردم و پوتین شد! این بار پوتین شانه به شانه بخش توسعه حرکت کرد.
اصولا هیچ ارز دیجیتال ملی وجود ندارد
یک ویدیو بلاگر روسی به نام Artiom Khokholikov از پوتین چند سوال (جوان پسند) پرسید:
آیا روسیه ارز دیجیتال خود را می سازد؟
اگر بله؛ آیا این ارز تحت نظارت دولت خواهد بود؟
یک سوال دیگر: به نظر شما (رییس جمهور روسیه) آیا در آینده نزدیک ارز دیجیتال جایگزین پول فیات می شود یا خیر؟
پوتین از کریپتوروبل شروع کرد، و گفت که این سوال تا حدودی نادرست است. او ضمن پاسخ به این سوال به مردم گفت که «اصولا» هیچ کشوری نمی تواند برای خود یک ارز دیجیتال ملی بسازد:
وقتی گفته می شود: «ارز دیجیتال»؛ مقصود فناوری است که (ملی نیست)، به یک کشور خاص محدود نیست و به ماوراء مرزها سفر می کند!
گفت و گوی ویدیویی پوتین با آرتیوم، بلاگر روسی:
پوتین در پاسخ به سوال های دیگر به موضوع پر طرفدار استخراج ارز دیجیتال نیز اشاره کرد. هنوز برای این بخش در روسیه قانون گذاری نشده است. البته این شرایط به زودی تغییر خواهد کرد. همانطور که پیش از این گفته شد، در حال حاضر مجلس دومای روسیه مشغول بررسی چند لایحه است. مقامات برجسته در موسکو نسبت به موضوع ارز دیجیتال رویکرد درست و دقیقی را در پیش گرفته اند.
بیشتر بخوانید: روسیه به سمت قانونگذاری ارزهای دیجیتال حرکت میکند
روسیه و فناوری ارز دیجیتال
ولادمیر پوتین در صحبت های خود گفت:
در بسیاری از کشورها، ارز دیجیتال ابزار حساب نیست.
از رییس جمهور مقتدر روسیه انتظار می رفت که در صحبت های خود نکاتی را حول مرکزیت قدرت بیان کند.
ارز دیجیتال جایگاه مشخصی در دنیا دارد، هیچ دولتی نمی تواند یک ارز دیجیتال منحصر به فرد برای خود بسازد.
پوتین در ادامه به موقعیت رسمی بانک مرکزی روسیه و بی پشتوانه بودن پول دیجیتال اشاره کرد و گفت که ارزهای دیجیتال نمی توانند به عنوان یک ابزار پرداختی یا پس انداز مورد استفاده قرار بگیرند. وی متذکر شد:
به عبارتی دیگر؛ با این حوزه باید با دقت عمل و نظارت کافی برخورد شود.
لحن گفت و گوی پوتین صورت جدیدی به خود گرفت:
با وجود این، پدیده نوظهور ارز دیجیتال جای خود را در دنیا پیدا کرده و یک سیر تکاملی را در پیش گرفته است. ما باید با دقت به بررسی این پدیده بپردازیم و به اندازه کافی از آن دانش و آگاهی کسب کنیم تا به درک درستی از ورود به این حوزه و استفاده از آن برسیم. این فناوری می تواند در دور زدن محدودیت هایی که پیرامون بخش امور مالی بین الملل وجود دارد، به کار گرفته شود.
پیشنهاد پوتین برای اتخاذ یک رویکرد «متمدن» نسبت به تلگرام
پوتین در صحبت های خود از سرانجام پیامرسان تلگرام غافل نشد. از آنجایی که بحث تلگرام با جامعه ارز دیجیتال پیوند خورده است، پوتین در ارتباط با این پیام رسان نیز صحبت کرد. او گفت که محدودسازی از تمام راه ها ساده تر است، اما باید روش های اجتماعی تر و پیشرفته تری در حل مشکلات به کار گرفته شود.
روز ۱۳ آپریل یکی از دادگاه های محلی مسکو درخواست سازمان نظارت بر رسانه های روسیه درباره مسدودسازی تلگرام را قبول کرد. مقامات روس به دنبال این دستور از تاریخ ۱۶ آپریل سعی در مسدودسازی تلگرام داشته اند. تا به امروز تلاش روسیه برای پیاده سازی این هدف ناموفق بوده، و تلگرام با چیره دستی از پس محدودیت های اعمال شده برآمده است.
پاول دوروف در جریانات اخیر موضع خود را علیه سرویس امنیت فدرال روسیه، حفظ کرده و از واگذاری کلید رمز اطلاعات تلگرام به مقامات روس امتناع ورزیده است.
بنابر گزارش رسانه های روسی بسیاری از کاربران تلگرام در روسیه معتقدند که روی صحبت های اخیر پوتین به سازمان تنظیم مقررات مخابراتی روسیه و سرویس امنیت فدرال این کشور بوده است، تا از فشارهای موجود حول این پیام رسان قدری کاسته شود.
منبع: news.bitcoin
در این باره بیشتر بخوانید:
- موسس تلگرام: بیت کوین به سلطه گری آمریکا بر جهان پایان می دهد
- سیمون دیکسون: کاربرد بیتکوین و ارزهای دیجیتال، برای هرکس متفاوت است
- آخرین نفس های بیت کوین/ همه نگاهها به ژاپن
- افزایش قیمت بیت کوین پس از اظهار نظر رئیس بانک انگلستان
- مدیرعامل توییتر اعلام کرد: در پرداختهای روزمره از بیت کوین استفاده میکنم !
- مخالف بزرگ پوتین در روسیه ۳۲ میلیون دلار بیت کوین کمک مالی دریافت کرده است