Scroll Top
چرا اجاره ‌دادن حساب کاربری در صرافی‌های ارز دیجیتال خطرناک است؟

چرا اجاره ‌دادن حساب کاربری در صرافی‌های ارز دیجیتال خطرناک است؟

این روزها مجرمان فضای مجازی روش جدیدی را برای سرقت از کارت‌های بانکی هکی و همچنین پولشویی به کار می‌گیرند که با ارزهای دیجیتال در ارتباط است. این مجرمین معمولا با آگهی‌های اینترنتی مثل «استخدام» یا «کار در منزل» قربانیان را به دام می‌اندازند. در ادامه با انتخاب همراه باشید.

به تازگی در بعضی‌ از آگهی‌های کاریابی با عناوینی مثل «استخدام»، «درآمد نجومی در خانه»، «کار در منزل» و … از جویندگان کار درخواست می‌شود که با ثبت نام در یک «صرافی آنلاین ارز دیجیتال» و احراز هویت در آن (با مدارک شناسایی مثل شناسنامه و کارت ملی)، حساب کاربری خود را کرایه دهند تا با آن حساب، ارز دیجیتال (معمولا بیت کوین) خریداری شود. با این وعده که از هر خرید، چند درصد به صاحب اصلی حساب تعلق بگیرد.

درآمد وعده داده شده آنقدر بالاست – معمولا بین ۶ تا ۹ میلیون تومان – که هر کسی ممکن است وسوسه شود.

با استفاده از حساب کاربری صرافی، که به نام قربانی و با مدارک شناسایی او احراز هویت شده است، مجرمین می‌توانند پولشویی انجام دهند و یا مبالغ موجود در کارت‌های بانکی هک شده را که از طریق فیشینگ به‌دست آورده‌اند، به بیت کوین تبدیل کنند. این در حالی است که مسئولیت‌های قضایی و قانونی به عهده صاحب حساب خواهد بود و پس از تبدیل شدن پول به بیت کوین تقریبا ردی از مجرم باقی نمی‌ماند.

بیت کوین نیمه ناشناس است

ناشناسی بیت کوین

تراکنش‌های بیت کوین نیمه‌ناشناس هستند. به این معنی که همه می‌توانند تراکنش‌های انجام شده در بیت کوین را مشاهده کنند اما برای انجام دادن تراکنش در شبکه بیت کوین، بر خلاف سیستم بانکی، نیاز به وارد کردن اطلاعات هویتی مثل نام و نام خانوادگی و … نیست. بنابراین پیگیری تراکنش‌های بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال برای مقامات قضایی بسیار مشکل است.

از این رو، صرافی‌های ارز دیجیتال برای خرید و فروش بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری، از مشتری درخواست می‌کنند تا با ارسال تصویر (اسکن) مدارک شناسایی خود مثل شناسنامه، کارت ملی و …  احراز هویت انجام دهد. به این ترتیب در صورت وقوع جرم، امکان پیگیری قضایی وجود خواهد داشت.

کرایه کردن حساب صرافی؛ ترفند جدید مجرمان سایبری

هکرهایی که با استفاده ترفند فیشینگ، اطلاعات کارت‌های بانکی را سرقت می‌کنند، برای انتقال مبالغ موجود در کارت‌های هکی، با مشکل مواجه هستند، زیرا در صورت انجام تراکنش بانکی به حساب شخصی خود یا هر فرد دیگری، ردیابی خواهند شد.

حالا برخی از این مجرمان با گول زدن مردم ناآگاه و کرایه کردن حساب‌های صرافی آن‌ها که به اسم خودشان احراز هویت شده است، پول‌های موجود در کارت‌های هک شده را به بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری تبدیل می‌کنند و به این ترتیب رهگیری آن برای پلیس را به شدت مشکل می‌سازند.

از طرف دیگر مجرمانی هم که پول‌های زیادی از راه‌های غیرقانونی بدست آورده‌اند، می‌توانند با استفاده از این ترفند، پولشویی انجام دهند و به نوعی پول‌های کثیف خود را قانونی و تمیز کنند.

یک سناریو

دقت داشته باشید که متخلفین می‌توانند با روش‌های متنوعی، افراد را راضی کنند تا حساب صرافی خود را کرایه دهند اما اغلب اوقات روش کار به شرح زیر است:

۱- مجرم در یکی از سایت‌های آگهی رایگان (مثل دیوار یا شیپور) آگهی استخدام می‌زند. مثلا با این عنوان: «استخدام در منزل با درآمد عالی». معمولا یک حساب تلگرامی برای ارتباط با کارجو در آگهی درج می‌شود.

۲- پس از مراجعه قربانی برای استخدام، از او خواسته می‌شود تا در وب‌سایت‌های صرافی ایرانی ثبت نام کند و پس از ارسال مدارک هویتی و احراز هویت در صرافی، حساب کاربری خود را در اختیار مجرمان قرار دهد تا با آن خرید ارز دیجیتال صورت گیرد.

همچنین در برخی از موارد، اطلاعات کارت بانکی هم خواسته می‌شود زیرا برای خرید در بعضی از صرافی‌ها نیاز است تا کارت بانکی به نام صاحب حساب باشد. برای جلب اعتماد، مجرمان پیشنهاد می‌دهند که کارت بانکی قبل از واگذاری کاملا خالی شود.

دو نمونه از ترفندهای مجرمین برای به دام انداختن قربانیان

دو نمونه از ترفندهای مجرمین برای به دام انداختن قربانیان

۳- حقوق‌های پیشنهادی برای این کار بسیار بالاست و می‌تواند هر کسی را اغفال کند. همچنین در ابتدا برای جلب اعتماد بیشتر، خرید با مبالغ پایین صورت می‌گیرد و معمولا حقوق هم سر موقع پرداخت می‌شود.

۴- حالا مجرمان می‌توانند با استفاده از حساب کاربری قربانی، با کارت‌های هکی ارز دیجیتال بخرند و به کیف پول خود منتقل کنند. با این کار ردگیری مجرمین برای پلیس بسیار دشوار می‌شود زیرا مشخص نیست که ارزهای دیجیتال دقیقا به کدام کیف پول می‌روند و چگونه خرج یا فروخته می‌شوند.

۵- صاحبان اصلی کارت‌های هک شده پس از خالی شدن حسابشان اقدام به شکایت می‌کنند. مسئولیت اصلی این اتفاق با دارنده حساب کاربری در صرافی خواهد بود.

هشدار وب‌سایت رسمی پرفکت مانی در خصوص کرایه دادن حساب کاربری

هشدار وب‌سایت رسمی پرفکت مانی در خصوص کرایه دادن حساب کاربری

جمع‌بندی

دارندگان حساب کاربری در صرافی‌ها در زمان ثبت نام و خرید، قوانین صرافی را تایید می‌کنند که یکی از مفاد اصلی آن، مسئولیت کامل جرائم انجام شده با حساب کاربری برای دارنده حساب است. بنابراین در صورت وقوع جرم با حساب کاربری، اولین فردی که پاسخگو خواهد بود، صاحب حساب است. بنابراین به هیچ عنوان حساب کاربری خود در صرافی‌های آنلاین را در اختیار کسی قرار ندهید.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۲ رای

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

تغییر و نوسان قیمت‌ها در بازار ارزهای دیجیتال باعث شده است تا حتی تریدر‌ها و سرمایه‌گذارهای حرفه‌ای نیز با احتیاط…

مارا دنبال کنید
پست های منتخب