Scroll Top
تتر و مشکل کارمزد؛ چگونه تترها را منتقل کنیم؟

تتر و مشکل کارمزد؛ چگونه تترها را منتقل کنیم؟

با گسترش معاملات ارزهای دیجیتال در میان کاربران، اهمیت و کاربرد استیبل‌کوینهایی همچون تتر، روزبه‌روز افزایش می‌یابد. با این حال بسیاری از کاربران در هنگام انتقال تتر از کیف پول‌های شخصی خود، با مشکلاتی مواجه هستند و این سؤال برای کاربران تازه‌وارد ایجاد می‌شود که چرا باید برای انتقال تترهای خود از کیف پول اتریوم پرداخت کنیم. در این مقاله، ابتدا توضیح می‌دهیم که تتر چیست و کارمزدهای آن چگونه تعیین می‌شود. سپس با نحوه انجام تراکنش‌های تتر روی انواع شبکه‌های بلاک چین آشنا خواهید شود و در پایان بهترین راه پرداخت کارمزد تتر در کیف پول‌های شخصی را به شما آموزش خواهیم داد. با انتخاب همراه باشید.

تتر چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

تتر (Tether) با واحد اختصاری USDT یک ارز دیجیتال باپشتوانه است که قیمتی همیشه ثابت دارد. بهای هر تتر، همواره برابر با یک دلار ایالات متحده آمریکا است. در حال حاضر، تتر یکی از محبوب‌ترین استیبل‌کوین‌های بازار است که معامله‌گران به‌منظور حفظ سرمایه‌های خود در مقابل نوسانات بازار، از آن استفاده می‌کنند.

استیبل کوین‌های مشهوری همچون تتر (USDT)، ترو یو‌اس‌دی (TUSD)، یواس‌دی کوین (USDC)، پکسوس استاندارد توکن (PAX)، بایننس یو‌اس‌دی (BUSD) و … غالباً دارای پشتوانه فیات هستند و یک نهاد متمرکز آن‌ها را مدیریت می‌کند. به‌عنوان مثال بنیاد تتر که متعلق به صرافی بیتفینکس است، نهادی است که پشتوانه دلاری ارز دیجیتال تتر را تأمین کرده و عرضه آن را کنترل می‌کند.

شاید بپرسید پروژه متمرکزی همچون تتر، با پشتوانه ارزهای فیات، چه نقش و جایگاهی در دنیای ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز دارد؟ پاسخ این است که تتر، علی‌رغم تفاوت‌های ساختاری که با سایر ارزهای دیجیتال دارد، به‌نوعی در نقش یک کاتالیزور ظاهر شده و باعث گسترش معاملات کریپتو در میان کاربران شده است.

تا پیش از اینکه تتر وارد بازار ارزهای دیجیتال شود، معامله‌گران همواره در معرض نوسانات شدید بازار بودند و دارایی‌ آنها با ریسک کاهش ارزش روبه‌رو بود. بنابراین معامله‌گران برای مدیریت سرمایه و حفظ سود خود، مجبور بودند دارایی‌های خود را مدام از کریپتو به پول ملی و از پول ملی به کریپتو تبدیل کنند که این کار هم نیازمند پرداخت مبالغ زیادی کارمزد به صرافی‌ها بود.

از طرف دیگر، معاملات ارزهای دیجیتال با یکدیگر هم کار چندان ساده‌ای نبود، زیرا این معاملات فقط میان جفت‌ارزهایی صورت می‌گرفت که قیمت هر دوی آنها در حال نوسان بود. پیدایش تتر و استیبل کوین‌های بعد از آن، این مشکل را برطرف کرد. حالا تریدرهای ارزهای دیجیتال، بدون آنکه نیاز باشد دارایی خود را از صرافی خارج کنند، آن را به تتر تبدیل می‌کنند و در صورت نیاز، دوباره ارزهای دیجیتال مورد نظرشان را با استفاده از تتر می‌خرند.

همچنین بخوانید: تتر (USDT) چیست؟ هرآنچه که باید درباره USDT بدانید

انواع تتر کدام است و چه تفاوتی میان آن‌ها وجود دارد؟

چرا نمی‌توانم تترها را از کیف پولم انتقال دهم؟ کارمزد تتر چگونه پرداخت می‌شود؟

اگر به‌تازگی وارد دنیای ارزهای دیجیتال شده‌اید، احتمالاً اصطلاحاتی مانند تتر اتریومی (یا تتر ERC20)، تتر ترونی (یا تتر TRC20) و تتر اومنی را بسیار شنیده‌اید که بعضاً پیچیده و گمراه‌کننده هستند. اما حقیقت این است که این ارزها از لحاظ ماهیت و ارزش هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

ارز دیجیتال تتر، یک توکن است. به این معنی که بلاک چین اختصاصی ندارد و تراکنش‌های آن روی شبکه‌های بلاک چین دیگر ثبت می‌شود. پشتوانه تمامی تتر‌های عرضه‌شده بر روی این بلاک چین‌ها، دلار ایالات متحده بوده و مدیریت آنها برعهده بنیاد تتر است. بنابراین ماهیت و ارزش همه توکن‌های تتر با یکدیگر برابر است. در حقیقت بنیاد تتر برای ایجاد سهولت در معاملات، روی تعداد زیادی از شبکه‌های ارز دیجیتال تتر عرضه کرده است. این بستگی به کاربر و صرافی دارد که بخواهد از چه نوع تتری پشتیبانی کند. امروزه اغلب صرافی‌ها فقط از توکن اتریومی پشتیبانی می‌کنند.

همچنین بخوانید: توکن چیست و چه تفاوتی با کوین دارد؟

هریک از انواع توکن‌های تتر، بر اساس یک قرارداد هوشمند روی بلاک چین‌ میزبان خود ایجاد شده است و در حال حاضر ۸ نوع توکن تتر روی شبکه‌های بلاک چین عرضه شده است:

  • USDT-Omni: مبتنی بر بلاک چین بیت کوین
  • USDT-ERC۲۰: مبتنی بر بلاک چین اتریوم
  • USDT-TRC۲۰: مبتنی بر بلاک چین ترون
  • USDT-EOS: مبتنی بر بلاک چین ایاس
  • USDT-SLP: مبتنی بلاک چین بیت کوین کش
  • Liquid USDT: بر اساس پروتکل سایدچِین لیکویید نتورک مبتنی بر بلاک چین بیت کوین
  • USDT-Algorand: مبتنی بر بلاک چین الگورند
  • USDT-OMG Network: بر اساس پروتکل سایدچِین layer-2 مبتنی بر بلاک چین اتریوم

همچنین طبق اخبار منتشر‌شده در وب‌سایت تتر، قرار است به‌زودی توکن USDT بر روی بلاک چین سولانا (Solana) نیز منتشر شود.

علاوه بر توکن‌های رسمی تتر (که بنیاد تتر آن‌ها را ایجاد کرده است)، صرافی بایننس نیز دو توکن USDT بر اساس استانداردهای BEP2 و BEP20 روی شبکه بایننس چین ایجاد کرده که در واقع پشتوانه آن، تترهای موجود در صرافی بایننس است. این توکن‌ها تنها در تراست والت (کیف پول رسمی صرافی بایننس) پشتیبانی می‌شوند و فقط در صرافی بایننس دارای ارزش معاملاتی هستند.

از کدام تتر استفاده کنیم؟

همان‌طور که گفتیم، همه توکن‌های تتر در واقع نماینده یک پشتوانه واحد (یعنی دلار آمریکا) هستند، یک نهاد واحد آنها را عرضه می‌کند و ارزش، مقبولیت و کارکرد آنها نیز کاملاً شبیه به هم است. با این اوصاف بهتر است از کدام نوع تتر استفاده کنیم؟

در حال حاضر از میان انواع توکن‌های تتر که در بالا به آن اشاره شد، توکن‌های USDT-ERC20 (تتر مبتنی بر شبکه اتریوم)، USDT-TRC20 (تتر مبتنی بر شبکه ترون)‌ و USDT-Omni (تتر مبتنی بر لایه اُمنی شبکه بیت کوین) نسبت به سایر انواع فراگیرتر بوده و در میان کاربران از محبوبیت بیشتری برخوردارند.

به‌طور کلی برای استفاده از ارز دیجیتال تتر، باید سه نکته را موردتوجه قرار دهید؛

  • کارمزد انتقال در شبکه
  • سرعت انتقال
  • پشتیبانی توسط کیف پول‌ها و صرافی‌ها

در ادامه این سه ویژگی را در میان محبوب‌ترین انواع تتر بررسی خواهیم کرد:

مقایسه تفاوت‌های توکن‌های تتر
مقایسه تفاوت‌های اساسی انواع توکن‌های تتر

طبق جدول بالا، اگر برایتان مهم است که بتوانید تترهایتان را به هر صرافی یا کیف پولی انتقال دهید، پیشنهاد می‌کنیم از USDT-ERC20 استفاده کنید. اما در صورتی که کارمزد پایین و سرعت تراکنش‌ها برای شما اهمیت بیشتری دارد، توصیه ما استفاده از USDT-TRC20 است.

چگونه توکن‌های تتر را انتقال دهیم؟

حالا که با انواع توکن‌های تتر و مزایا و معایب هریک از آنها آشنا شدید، به سراغ انتقال تتر در کیف پول‌های دیجیتال می‌رویم.

هریک از انواع توکن‌های تتر، تنها در شبکه خاص خود قابل ‌انتقال است. بنابراین توکن مخصوص هر شبکه را فقط می‌توان در میان آدرس‌های همان شبکه جابه‌جا کرد. پس قبل از هر چیز، مهم است که بدانیم از کدام نوع تتر استفاده می‌کنیم.

اغلب کیف پول‌های چندارزی، نوع تترهای پشتیبانی‌شده را با استفاده از پروتکل توکن‌های آن (مثل ERC20 و TRC20) مشخص می‌کنند. برای اینکه ببینید کیف پول شما از کدام نوع تترها پشتیبانی می‌کند، کافی است در لیست توکن‌ها، «USDT» را جستجو کنید.

به‌عنوان مثال، توکن‌های تتر پشتیبانی‌شده در سه کیف پول گاردا، اتمیک و تراست به این صورت مشخص شده‌اند:

انواع توکن‌های تتر در کیف پول‌های گوناگون
انواع توکن‌های تتر پشتیبانی‌شده در سه کیف پول گاردا، اتمیک و تراست. برای مشاهده در سایز اصلی، بر روی تصویر کلیک کنید.

همچنین با دانستن فرمت آدرس‌های تتر نیز می‌‌توان شبکه انتقال آن را تشخیص داد:

  • آدرس USDT-Omni با ۱، ۳ یا BC1 شروع می‌شود که مشابه آدرس‌های شبکه بیت کوین است.
  • آدرس USDT-ERC20 با ۰x شروع می‌شود که مشابه آدرس‌های شبکه اتریوم است.
  • آدرس USDT-TRC20 با T شروع می‌شود که مشابه آدرس‌های شبکه ترون است.
انواع آدرس‌های تتر
نمونه‌ای از انواع آدرس‌های تتر

حالا اگر می‌خواهید از صرافی تتر بخرید و آن را به کیف پول خود واریز کنید، ابتدا باید ببینید که صرافی موردنظر شما، تتر را بر روی کدام یک از شبکه‌های بلاک چین انتقال می‌دهد. سپس برای واریز تتر به کیف پولتان، آدرس تتر مربوط به همان شبکه را در کیف پول جستجو کرده و به صرافی ارائه دهید.

همچنین در صورتی که می‌خواهید تتر را از کیف پول خود به یک آدرس دیگر ارسال کنید یا اگر می‌خواهید تترهای موجود در یک کیف پول را در کیف پول دیگری بازیابی کنید، باید به نکته توجه کنید که آیا کیف پول مقصد از آدرس‌های شبکه انتقال تتر شما پشتیبانی می‌کند یا خیر.

به‌عنوان مثال، فرض کنید می‌خواهید از کیف پول خود مبلغ ۱۰۰ دلار تتر برای دوستتان واریز کنید. اگر تترهای موجود در کیف پول شما بر روی شبکه اتریوم باشد، باید حتماً از دوستتان بخواهید که آدرس USDT-ERC20 را به شما اعلام کند.

یا اینکه فرض کنید می‌خواهید تترهای TRC20 موجود در کیف پول اتمیک خود را در یک کیف پول دیگر مثل اکسودوس بازیابی کنید. برای این کار عبارت سید (۱۲ کلمه بازیابی) کیف پول اتمیک را در کیف پول اکسودوس بازیابی می‌کنید، اما خواهید دید که موجودی تتر شما در کیف پول اکسودوس صفر است. دلیل این اتفاق آن است که کیف پول اکسودوس از توکن‌های مبتنی بر شبکه ترون پشتیبانی نمی‌کند.

خرید تتر

در این قسمت بد نیست نگاهی هم به چگونگی خرید تتر داشته باشیم. تتر ارز دیجیتالی مانند هزاران ارز دیجیتال دیگر است و مثل همه کوین‌ها و توکن‌های دیگر، برای خرید آن باید به یک صرافی ارز دیجیتال مراجعه کنید.

راحت‌ترین روش خرید تتر از طریق صرافی‌های ایرانی است. محبوبیت تتر به‌قدری زیاد است که هیچ صرافی ارز دیجیتالی پیدا نمی‌شود که این ارز را در لیست ارزهای آن نبینیم. احراز هویت در صرافی‌های ایرانی برای کاربران ایرانی بلامانع است و همین یکی از مزیت‌های این صرافی‌هاست.

برای مشاهده لیست صرافی‌های ایرانی که از تتر پشتیبانی می‌کنند پیشنهاد می‌کنیم از صفحه راهنمای خرید تتر استفاده کنید. در این صفحه قابلیت جدید انتخاب را مشاهده می‌کنید که علاوه‌بر ارائه فهرست صرافی‌ها، آن‌ها را به‌ترتیب بهترین نرخ خرید/فروش هم به شما نمایش می‌دهد.

کارمزد تتر چگونه پرداخت می‌شود؟

بسیاری از کاربران در هنگام ارسال تتر از کیف پول‌های خود، با مشکل کمبود موجودی برای پرداخت کارمزد مواجه می‌شوند. این درحالی است که موجودی تتر در کیف پول آنها کم و ناکافی نیست؛ حالا سؤال اینجاست که کارمزد تتر چگونه پرداخت می‌شود؟

همان‌طور که گفتیم، ارز دیجیتال تتر دارای بلاک چین اختصاصی نبوده و به‌صورت توکن، بر روی بلاک چین‌های دیگر فعالیت می‌کند. کارمزد انتقال توکن USDT بر روی هر بلاک چین، متناسب با کارمزدهای متعارف همان شبکه بوده و با استفاده از ارز دیجیتال اصلی (بومی) آن بلاک چین پرداخت می‌شود.

به‌عنوان مثال، کارمزد تتر ERC20، در حال حاضر چیزی بین ۶ تا ۷ دلار و کارمزد متعارف تتر اُمنی نزدیک به ۱۵ دلار است، در حالی که کارمزد تتر TRC20 کمتر از یک سِنت است.

مقایسه کارمزد تتر در شبکه‌های گوناگون
مقایسه کارمزد تتر در شبکه‌های بیت کوین، اتریوم و ترون

بنابراین برای انتقال هر یک از انواع توکن‌های تتر، باید در کیف پول خود مقداری از ارز بومی آن شبکه را داشته باشید تا کیف پول به‌صورت خودکار، کارمزد انتقال تتر را پرداخت کند. در غیر این صورت، در برخی از کیف پول‌ها (مانند اکسودوس و تراست) تراکنش با خطا مواجه خواهد شد، و در برخی از کیف پول‌های دیگر (مانند اتمیک) تراکنش به شبکه ارسال می‌شود اما تکمیل نخواهد شد.

به‌عنوان مثال، در تصویر زیر (سمت چپ تصویر)، مبلغ ۱۰ تتر TRC20 از کیف پول اتمیک انتقال داده شده است؛ اما به‌دلیل کافی‌نبودن موجودی ترون در این کیف پول، تراکنش تکمیل نشده و در حالت pending باقی مانده است. با جستجوی شناسه تراکنش (Tx hash) در سایت ترون‌اسکن (سمت راست تصویر) می‌بینیم که تراکنش با خطای FAIL-OUT OF ENERGY مواجه شده و تکمیل نخواهد شد.

چرا نمی‌توانم تترها را از کیف پولم انتقال دهم؟ کارمزد تتر چگونه پرداخت می‌شود؟
نمونه‌ای از یک تراکنش تتر با کارمزد ناکافی در کیف پول اتمیک

چگونه تتر را از یک شبکه به شبکه دیگری انتقال دهیم؟

ساده‌ترین راه برای تغییر پروتکل توکن‌های تتر یا اصطلاحاً تغییر شبکه انتقال آن، استفاده از صرافی‌هاست. بسیاری از صرافی‌های خارجی و همچنین برخی از صرافی‌های ایرانی، به‌دلیل برخورداری از حجم بالای نقدینگی، از چندین شبکه برای انتقال ارز تتر پشتیبانی می‌کنند.

به‌عنوان مثال فرض کنید، در کیف پول خود مقداری تتر ERC20 دارید و به‌دلیل کارمزدهای زیاد شبکه اتریوم، تصمیم گرفته‌اید آنها را به تتر TRC20 تبدیل کنید. برای این کار کافی است تترهای خود را یک‌بار به صرافی بایننس (یا هر صرافی معتبر دیگری) انتقال دهید. سپس کیف پول صرافی را باز کرده و وارد قسمت برداشت تتر (Withdraw) شوید. حالا آدرس تتر TRC20 کیف پول خود را وارد کرده و شبکه انتقال را روی ترون قرار دهید. همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید، کارمزد انتقال تتر در اینجا صفر است. در نهایت بر روی گزینه Submit کلیک کرده و تراکنش را ارسال کنید.

برداشت تتر از صرافی بایننس
برداشت تتر از صرافی بایننس و انتخاب شبکه انتقال آن.

در نهایت توکنی که در کیف پول خود دریافت می‌کنید، تتر TRC20 است که از این به بعد، روی شبکه ترون جابه‌جا خواهد شد.

سخن پایانی

دنیای ارزهای دیجیتال به‌سرعت در مسیر کارآمدی و مقیاس‌پذیری در حرکت است و تمامی پیشرفت‌های حاصل شده تا به امروز، مدیون آزمایش هم‌زمان هزاران پروژه بلاک چینی گوناگون است. در این میان شاید حس کنید که دانستن تمام رمز و رازهای فنی پروژه‌های گوناگون، کاری سخت و زمان‌بر است. در این مورد حق با شماست؛ اما دقت داشته باشید که با اندکی مطالعه درباره کلیات عملکرد شبکه‌های بلاک چینی، بسیاری از این سؤالات رفع شده و راه‌حل‌های بسیار ساده برای آن وجود دارد.

انگیزه تیم انتخاب از نگارش این مقاله، سؤالات مکرر کاربرانی بود که در استفاده از ارز دیجیتال تتر با مشکلاتی مواجه شده یا از پرداخت کارمزدهای سنگین گله‌مند بودند. برای هرچه بهتر و کامل‌تر شدن این رسانه، نظرات و پرسش‌های خود را از ما دریغ نکنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

کارت راکی رابیت (Rocky Rabbit) یا همان سوپرست راکی ربیت (SuperSet) امروز پنج‌شنبه ۴ مرداد از این قرار است: کارت…

مینی گیم همستر کامبت بخشی است که به تازگی به این بازی تلگرامی اضافه شده. این بخش متشکل از مجموعه‌ای…

راکی رابیت یا راکی ربیت (Rocky Rabbit) یک بازی تلگرامی جدید است که شخصیت اصلی آن یک خرگوش است. دقیقاً…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب