Scroll Top
نسبت شارپ در ارز دیجیتال چیست؟

نسبت شارپ در ارز دیجیتال چیست؟

نسبت شارپ (Sharpe Ratio) در ارز دیجیتال یک معیار است که برای اندازه‌گیری بازدهی نسبی یک سرمایه‌ گذاری استفاده می‌شود، با در نظر گرفتن درجه ریسکی که در این سرمایه‌ گذاری وجود دارد. این نسبت، توسط ویلیام شارپ توسعه داده شده است و در ابتدا برای سنجش عملکرد سهام مورد استفاده قرار می‌گرفت اما در ادامه نیز در صنایع دیگر اعم از سرمایه‌ گذاری در ارزهای دیجیتال و بیت‌کوین نیز مورد استفاده قرار گرفته است. Sharpe Ratio بر اساس سودآوری سرمایه‌ گذاری (بازدهی) و ریسک مرتبط با آن (واریانس یا پراکندگی بازدهی) محاسبه می‌شود. این نسبت نشان می‌دهد که به ازای هر واحد ریسکی که سرمایه‌گذار در یک سرمایه‌ گذاری قبول می‌کند، چه مقدار بازدهی انتظاری را دریافت می‌کند.

فرمول محاسبه نسبت شارپ به شرح زیر است:

Sharpe Ratio = (بازدهی پورتفوی / بازدهی سرمایه بدون ریسک) / پراکندگی بازدهی پورتفوی

در این فرمول، بازدهی پورتفوی نشان دهنده بازدهی کلی سرمایه‌ گذاری است، بازدهی سرمایه بدون ریسک نشان دهنده بازدهی سرمایه‌ گذاری بدون درنظر گرفتن ریسک و پراکندگی بازدهی پورتفوی نشان‌دهنده میزان پراکندگی یا واریانس بازدهی سرمایه‌ گذاری است.

کارایی نسبت شارپ در ارز دیجیتال چیست؟

کارایی نسبت شارپ در ارز دیجیتال چیست؟

استفاده از Sharpe Ratio در ارز دیجیتال به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا عملکرد سرمایه‌ گذاری‌ های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنند و تصمیم‌گیری‌ های بهتری را انجام دهند. این نسبت به صورت عمده در دو جنبه مهم مورد استفاده قرار می‌گیرد: بازدهی و ریسک.

بازدهی: نسبت شارپ نشان می‌دهد که به ازای هر واحد ریسکی که سرمایه‌گذار در یک سرمایه‌ گذاری قبول می‌کند، چه مقدار بازدهی انتظاری را دریافت می‌کند. با استفاده از این نسبت، سرمایه‌گذاران می‌توانند بین سرمایه‌ گذاری‌ های مختلف در ارزهای دیجیتال انتخاب کنند و بر اساس بازدهی مورد انتظار، تصمیم‌ گیری کنند.

برای کسب اطلاعاتی در زمینه آموزش ارز دیجیتال بر روی لینک کلیک کنید. 

• ریسک: Sharpe Ratio با در نظر گرفتن واریانس یا پراکندگی بازدهی سرمایه‌ گذاری، ریسک را نیز محاسبه می‌کند. این به معنای این است که Sharpe Ratio نه فقط به بازدهی سرمایه‌ گذاری توجه می‌کند بلکه میزان ریسک مرتبط با آن را نیز در نظر می‌گیرد. به عبارت دیگر، Sharpe Ratio به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد تا با تعادل مناسبی بین بازدهی و ریسک، سرمایه‌ گذاری‌هایی را انتخاب کنند که هم بازدهی مناسب و هم ریسک قابل قبولی داشته باشند.

مقدار بزرگتر نسبت شارپ نشان‌دهنده‌ی عملکرد بهتر است. با این حال، برای تفسیر صحیح این نسبت، باید به شرایط خاص هر سرمایه‌گذار و فهم درستی از ریسک و بازدهی مرتبط با سرمایه‌ گذاری در ارزهای دیجیتال داشت.

در عمل، سرمایه‌گذاران ممکن است مقادیر Sharpe Ratio را برای مقایسه‌ی سرمایه‌ گذاری‌های مختلف استفاده نموده و سعی کنند سرمایه‌ گذاری با نسبت شارپ بالاتر را انتخاب کنند. با این حال، باید توجه داشت که Sharpe Ratio تنها یکی از معیارهایی است که باید در تصمیم‌ گیری سرمایه‌ گذاری در نظر گرفته شود و در نظر داشتن عوامل دیگر نیز ضروری است.

برای آشنایی با ایردراپ شاردیوم بر روی لینک کلیک کنید. 

به طور معمول، سرمایه‌گذاران در تلاشند تا با ساختن پورتفوی متنوع، ریسک خود را کاهش دهند. این کار به وسیله توزیع مناسب سرمایه بین دارایی‌ های مختلف انجام می‌شود، به طوری که بازدهی سرمایه‌ گذاری‌ها به ترتیب نسبت به ریسک آن‌ها متناسب باشد. نسبت شارپ می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا بهترین ترکیب از دارایی‌ ها را برای کاهش ریسک و افزایش بازدهی پیدا کنند.

در نهایت، مقدار Sharpe Ratio تنها یکی از عواملی است که برای ارزیابی سرمایه‌ گذاری در ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. در هر صورت، قبل از هر تصمیم سرمایه‌ گذاری، لازم است که به دقت مطالعه کرده و معیارهای مختلف را در نظر بگیرید تا تصمیمی مطابق با هدف‌ ها و استراتژی سرمایه‌ گذاری شما باشد.

چگونه می توان نسبت شارپ را تفسیر کرد؟

چگونه می توان نسبت شارپ را تفسیر کرد؟

ریسک ذاتی یک سرمایه گذاری زمانی تعریف می شود که انحراف معیار آن مشخص شود. بنابراین، نسبت شارپ بالاتر نشان دهنده ظرفیت درآمد بهتر یک ارز دیجیتال برای هر واحد ریسک اضافی است. این شاخص می تواند توجیهی برای نوسانات اساسی ارز دیجیتال باشد. در واقع، شما می توانید از شاخص شارپ کریپتوکارنسی برای مقایسه ارزهای دیجیتال استفاده کنید. محاسبه نرخ بازگشت سرمایه یا ROI نیز اطلاعات بیشتری در مورد Sharpe Ratio یک ارز دیجیتال ارائه می دهد.

شارپ را می توان با در نظر گرفتن نتیجه به صورت زیر تفسیر کرد:

  1. شارپ بالای 1.0 قابل قبول است.
  2. شارپ بالای 2.0 برای محاسبات بسیار خوب است.
  3. شارپ 3.0 یا بالاتر عالی در نظر گرفته می شود.
  4. وضوح کمتر از 1.0 حداقل بازده را به دست نمی آورد.
  5. شارپ منفی یعنی نرخ بدون ریسک بالاتر از بازده پرتفوی است یا انتظار می رود بازده پرتفوی منفی باشد.

برای آشنایی با الگوریتم تندرمینت بر روی لینک کلیک کنید. 

نکات لازم در بررسی نسبت شارپ برای سرمایه گذاری

در اینجا چند نکته را برای بررسی و توجه به آنها در ارزیابی سرمایه‌ گذاری‌ های در ارزهای دیجیتال ارائه می‌دهیم:

• محدودیت‌ها و ریسک: بررسی و درک محدودیت‌ ها و ریسک‌ های مرتبط با سرمایه‌ گذاری در ارزهای دیجیتال بسیار مهم است. باید به عواملی مانند نوسانات قیمت، عدم پایداری بازار، نقض امنیتی و قوانین محلی توجه کنید. همچنین، لازم است توجه کنید که بازار ارزهای دیجیتال ممکن است به طور قابل توجهی پویا و پیچیده باشد.

برای آشنایی با پروتکل استارگیت بر روی لینک کلیک کنید. 

نسبت شارپ برای سرمایه گذاری

• مقایسه با نسبت‌های دیگر: نسبت شارپ تنها یکی از نسبت‌های مورد استفاده در ارزیابی سرمایه‌ گذاری است. ممکن است بخواهید نسبت‌ های دیگری مانند نسبت مخاطره و بازدهی، بازدهی سرمایه سرمایه‌ گذاری در دوره‌های مختلف یا نرخ بازگشت سرمایه را نیز بررسی کنید. با توجه به اهداف و زمینه‌ی سرمایه‌ گذاری خود، معیارهای مختلف را به دقت ارزیابی کنید.

• تنوع و تعادل: ساختن پورتفوی متنوع و تعادل‌ دهنده می‌تواند به شما کمک کند تا ریسک سرمایه‌ گذاری خود را کاهش دهید. تنوع در دارایی‌ها و استراتژی‌ های سرمایه‌ گذاری، به شما امکان می‌دهد در مقابل تغییرات بازار مقاومت کنید و برای بهره‌برداری از فرصت‌های جدید آماده باشید.

• تحلیل فنی دقیق: با تحلیل فنی دقیق ارزهای دیجیتال و مطالعه در مورد پروژه‌ها، تیم توسعه‌دهنده، وضعیت بازار و عوامل دیگر بسیار اساسی است. بررسی و تحلیل اطلاعات مربوط به ارزهای دیجیتال قبل از سرمایه‌ گذاری، به شما کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرید و خطر سرمایه‌ گذاری را کاهش دهید.

برای آشنایی با بلاک یتیم بر روی لینک کلیک کنید. 

• پشتیبانی و امنیت: بررسی روند پشتیبانی توسعه‌دهنده‌ها و اعتماد به امنیت ارز دیجیتال مورد نظر قبل از سرمایه‌ گذاری بسیار حیاتی است. باید مطمئن شوید که پروژه‌ای که در آن سرمایه‌ گذاری می‌کنید، دارای تیمی قوی و قابل اعتماد است و از نظر امنیتی حفاظت شده است.

• زمان بندی و هدف‌گذاری: تعیین زمان بندی سرمایه‌ گذاری و تعیین هدف‌ های واقع‌ گرایانه برای سرمایه‌ گذاری در ارزهای دیجیتال نیز مهم است. باید مشخص کنید که آیا قصد سرمایه‌ گذاری بلندمدت یا کوتاه مدت را دارید و چه هدف‌های مالی دقیقی دنبال می‌کنید.

در نهایت، باید به خاطر داشت که سرمایه‌ گذاری در ارزهای دیجیتال ممکن است با ریسک‌ های قابل توجهی همراه باشد. لذا لازم است که پیش از هر سرمایه‌ گذاری، به دقت ارزیابی کنید و منابع و مشاوران مناسبی را در خریداری اطلاعات و ارزیابی سرمایه‌ گذاری در ارزهای دیجیتال استفاده کنید.

برای آشنایی با توکن اسکم بر روی لینک کلیک کنید. 

چگونه می توان ریسک ناشی از سرمایه گذاری را با نسبت شارپ کم کرد؟

کم کردن ریسک سرمایه گذاری با نسبت شارپ

Sharpe Ratio یکی از قدرتمندترین ابزارها برای انتخاب بهترین ارز دیجیتال است تا بتوانید بازده و سود خوبی را از این ارز دیجیتال بدست آورید. نسبت شارپ به طور کلی ریسک و سود سرمایه گذاری را نشان می دهد. اهمیت شارپ در ارز دیجیتال این است که سرمایه گذار با تنوع بخشیدن به سبد دارایی های خود، می تواند ریسک کل سرمایه را تا حد قابل قبولی کاهش دهد.

از آنجایی که ارقام و اطلاعات به دست آمده بسیار واقعی هستند، می توان بازخورد کارآمد و عینی در مورد عملکرد ارزهای دیجیتال ارائه داد. می‌توانید از Sharpe Ratio برای تخمین میزان ریسکی که دو ارز دیجیتال با بازدهی بیش از نرخ بدون ریسک در معرض آن هستند، استفاده کنید.

برای آشنایی با شاخص آلفای در دیفای بر روی لینک کلیک کنید. 

این ابزار بسیار قدرتمند، موثر و استاندارد شده برای مقایسه وجوه با استفاده از استراتژی‌های مختلف مانند رشد یا ارزش یا ترکیبی از اینها است. در حالت ایده آل، یک ارز دیجیتال با Sharpe Ratio بالاتر می تواند گزینه سرمایه گذاری بهتری باشد. با این حال، زمانی که ارز دیجیتال دارای نوسانات زیادی است، این تصور وجود دارد که نمی توان آن را یک ارز دیجیتال قابل اعتماد در نظر گرفت؛ و به این معنی است که قیمت ارزهای دیجیتال یا به طور خاص یک ارز دیجیتال که با نوسانات متوسط 7 درصد بازدهی دارد، همیشه بهتر از صندوقی است که با نوسانات بالا 8 درصد بازده دارد. بنابراین، شارپ بالاتر به این معنی است که نسبت ریسک/بازده ارز دیجیتال ایده‌آل است و ارزش بازار باثبات‌تری دارد. این دو ویژگی می تواند سرمایه گذار را نسبت به آینده سودآور ارز دیجیتال خوشبین تر کند.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

استیکینگ یکی از بهترین راه ها برای کسب ارز دیجیتال است؛ فرآیندی که در آن دارندگان ارزهای دیجیتال دارایی‌های خود…

هک بلاک چین بزرگترین چالش در دارایی های دیجیتال است اما آیا این سناریو اساسا امکان پذیر است؟ ما در…

صرافی مکسی (MEXC) یکی از بسترهای آنلاین است که کاربران ایرانی می توانند از آن برای خرید و فروش ارزهای…

در سال های اخیر بحث های زیادی در مورد NFT وجود داشته است؛ افراد زیادی مشغول خرید و فروش آنها…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب