Scroll Top
استیبل کوین (Stablecoin) چیست؟ و معرفی انواع استیبل کوین

استیبل کوین (Stablecoin) چیست؟ و معرفی انواع استیبل کوین

در دنیای بازارهای مالی، علی الخصوص بازار مالی ارزهای دیجیتال (کریپتو کارنسی – cryptocurrency) پادشاه رمزارزها یعنی بیت کوین پیشتاز در سرمایه گذاری و کسب سود است. استیبل کوین ها رمزارزهایی همچون تتر، دای و… در مقابل ارزهای دیجیتال غیر استیبل همچون بیت کوین، اتریوم، کاردانو، ریپل و… قرار دارند. در واقع نوعی کریپتوکارنسی است که برای کاهش نوسانات قیمت طراحی می شود و به عنوان ذخیره کننده ارزش و وسیله ای برای مبادله به کار برده می شود. 

شناخت انواع استیبل کویناستیبل کوین (Stablecoin) چیست؟

معنی استیبل کوین ها از نام خودشان گرفته شده است، stablecoin به معنی ثابت بودن ارزش رمزارز است؛ stablecoinها برخلاف دیگر ارزهای بازارهای مالی کریپتوکارنسی ارزشی ثابت دارند و در بدترین حالت ممکن شاید هزارم درصد به علت حجم خرید و فروش رمزارز مورد نظر بالا و پایین شوند، قیمت بسیاری از stablecoin ها به ارزش 1 دلار است. اما برخی stablecoinها نیز معادل ارزشی دیگر هستند، به عنوان نمونه رپد بیت کوین استیبل کوینی است که ارزش هر واحد از آن، معادل یک بیت کوین است.

غیراستیبل کوین (Un stablecoin) چیست؟

رمز ارزهای غیراستیبل کوین توانایی سرمایه گذاری بلند مدت (هودل کردن) را دارند چرا که با گذشت زمان اگر شخص به عنوان معامله گر یا تریدر استراتژی معامله ای خوبی را در نظر گرفته باشد، می تواند سودهای بسیار بالایی را از بازار ارزهای دیجیتال کسب کند.

انواع استیبل کوین

انواع استیبل کوین

استیبل کوین با پشتوانه ارزهای فیات

پشتوانه stablecoinها، ارزهای فیات مانند دلار آمریکا می باشد.

stablecoin با پشتوانه کالاهای تجاری

stablecoinهایی که وثیقه و پشتوانه کالا تجاری دارند نیز یکی دیگر از انواع رمزارزهای ثابت هستند، برای مثال استیبل کوینی که به عنوان وثیقه، طلا یا نقره را برای خود دارد.

stablecoin بر پایه رمزارزها

 در این حالت رمزارزهای موجود در بازارهای مالی به عنوان پشتوانه stablecoinها مطرح می شوند، که این مقدار به علت متغیر بودن رمز ارزهای بازارهای مالی باعث یک به یک نبودن خواهد شد.

stablecoin بدون پشتوانه

توکن های این نوع از رمزارزهای ثابت به الگوریتمی متکی هستند که حجم بازار را به منظور حفظ قیمت توکن تغییر می دهند، در این باره، قراردادهای هوشمند به کار رفته در الگوریتم stablecoinهای بدونه پشتوانه، در مواردی که قیمت توکن ها به زیر قیمت تثبیت بازار مالی ارزهای دیجیتال افت پیدا کنند، این توکن ها را به فروش رسانده و در صورت افزایش ارزش توکن ها، عرضه آن ها را افزایش می دهند.

استیبل کوین ها چگونه به ثبات بازار مالی ارزهای دیجیتال کمک می کنند؟

استیبل کوین ها در بازار ارزهای دیجیتال

با توجه به عرضه نامحدود stablecoinها برخلاف دیگر رمزارزها همچون بیت کوین، این رمزارزها با توجه به شرایط بازار خرج خواهند شد، و این امر یکی از تفاوت های اساسی میان استیبل کوین ها و غیراستیبل کوین هاست، وجود وثیقه های مختلف برای پشتوانه stablecoinها باعث اطمینان و اعتماد معامله گران و سرمایه گذاران شده است، به عنوان مثال تتر یک رمز ارز استیبل است که به عنوان هر ارز دیجیتال خود که عرضه می کنند، یک دلار را به عنوان پشتوانه و وثیقه در نظر می گیرد.

جریان نقدینگی در stablecoinها

یکی دیگر از علت ها و ویژگی هایی که توسعه stablecoinها را موفق و تسریع بخشیده است، قابلیت جریان نقدینگی رمزارزهای ثابت در سرمایه گذاری های خطر پذیر است، حتی وجود نوسانات کم در stablecoinها هم نمی تواند برای سرمایه گذاران سودآور نباشد چرا که وجود مدل های جدید کسب و کار در بازار stablecoinها در دستیابی سرمایه داران خطرپذیر و نیز سرمایه گذاران معمول بازار رمزارزها به سود قابل توجه، نقش دارد.

ساده سازی P2P

قراردادهای هوشمند، به طور خودکار تبادل مالی میان دو طرف معامله را بدون حضور شخص ثالث میسر می‌سازند. این روش معامله روشی قابل ردگیری، برگشت‌ ناپذیر و با قابلیت شفافیت بالاست که موجب می‌شود ارزهای استیبل برای پرداخت وام، پرداخت هزینه اجاره، حق اشتراک و دیگر کاربردها انتخابی ایده‌آل در نظر گرفته شوند. stablecoinها، این فرایندها را با کمترین میزان کارمزد و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهند.

آشنایی با stablecoin تتر (Tether)USDT

استیبل کوین تتر

تتر یک ارز دیجییتال stablecoin رمزنگاری شده است، که ارزش یک دلار را در بازار کریپتوکارنسی دارد.

مزایای استیبل کوین تتر
روند پایدار
رواج

 

معایب استیبل کوین تتر
دستکاری در بازار
مخفی کردن اطلاعات مهم
کمبود بازرسی منظم و قابل اطمینان

روند پایدار: لحظاتی در بازار مالی ارزهای دیجیتال به وجود می آید که ممکن است ارزش این stablecoin به مقدار بسیار کمی افزایش یا کاهش پیدا کند، این تغییر قیمت کم در stablecoinها به علت حجم معاملات بازار است که در حالت معمول در زمان کم به قیمت ثابت خود برمی گردد.

رواج: به علت محبوبیت بالای stablecoin، USDT و قابلیت معامله تقریبا در تمام صرافی ها باعث رواج رمزارز تتر شده است.

دستکاری در بازار: رمزارز استیبل محبوب بازار مالی کریپتوکارنسی یعنی تتر بارها به علت دست کاری در بازار همراه صرافی بیت فینکس مورد سرزنش قرار گرفته اند، در یک تحقیق جمع آوری شده نشان داده شده است که حداقل در نیمی از مواردی که نزول یا صعود چشمگیری در بازار ارزهای دیجیتال به وجود آمده، stablecoin تتر به نوعی درگیر بوده است.

مخفی کردن اطلاعات مهم: به دلایل کاملا نامعلومی ارز دیجیتال استیبل تتر ارتباط مستقیم خود، با صرافی بیت فینکس را پنهان می کرد، این پنهان کاری تا زمانی که شواهد به طور وضوح از همکاری رمز ارز تتر با صرافی بیت فینکس منتشر می شد، ادامه پیدا کرد.

کمبود بازرسی منظم و قابل اطمینان: یکی از مشکلات اصلی رمز ارز تتر، نبود اطمینان به گفته “به ازای هر واحد از ارز دیجیتال تتر یک دلار پشتوانه به عنوان وثیقه است.” در نهایت در اول نوامبر 2018 رمزارز تتر از همکاری خود با بانک Deltec Bank & Trust Limited خبری با عنوان زیر منتشر کرد:

در پایان روز کاری 31 اکتبر سال 2018، یک حساب محدود تتر به ارزش ١،٨٣١،٣٢٢،٨٢٨ دلار وجود دارد. این یافته فقط بر اساس اطلاعاتی است که تا این زمان در اختیار داریم.

هرچند که این اطلاعات، تضمین کننده این بود که تتر منابع لازم برای تامین USDT با نسبت یک به یک برای دلار دارد، ولی هنوز پرسش‌های اساسی در مورد امنیت درونی شرکت وجود داشت.

نکات طلایی در ارتباط با رمزارز تتر

  • .تتر در ابتدا در سال 2014 با نام رلکوین عرضه شد ولی بعدها اسم آن تغییر پیدا کرد
  • شرکت آیفینیکس مالک تتر شناخته می‌شود که در سال 2019 یک ارز با ثبات دیگر به نام تتر گلد را ارائه کرد که پشتوانه آن طلا است
  • .شرکت آیفینیکس مالک صرافی ارز دیجیتال بیت فینکس نیز محسوب می‌شود

آشنایی با استیبل کوین دلار بایننس – BUSD

استیبل کوین بایننس

 

مزایای استیبل کوین دلار بایننس
کارمزد کم به علت عرضه روی شبکه بایننس
قابلیت تبدیل استیبل کوین BUSD به رمزارزهای دیگر

 

معایب استیبل کوین دلار بایننس
محبوبیت کمتر نسبت به دیگر رمزارزهای استیبل در صرافی ها

 

کارمزد کم به علت عرضه روی شبکه بایننس: پس از عرضه رمزارز تتر بر روی شبکه ارز دیجیتال ترون هزینه معامله به شدت پایین آمد، اما اگر به هر دلیلی مشکلاتی برای انتقال رمزارز تتر بر شبکه ترون بوجود بیاید، بهترین گزینه استفاده از دلار بایننس برای معاملات است، البته لازم به ذکر است هم اکنون دلار بایننس بر شبکه ترون وجود ندارد.

قابلیت تبدیل استیبل کوین BUSD به رمزارزهای دیگر: یکی از ویژگی های مهم دلار بایننس قابلیت تبدیل این رمزارز استیبل به سایر ارزهای دیجیتال است.

محبوبیت کمتر نسبت به رمزارز تتر در صرافی ها: به علت گذر کم زمان از مدت ظهور این رمزارز ثابت تمام صرافی ها نتوانسته اند، این کوین را به لیست ارزهای دیجیتال خود اضافه کنند.

نکاتی طلایی در ارتباط با دلار بایننس

  • ارز دیجیتال BUSD، برای تمامی تریدهای انجام شده خود هیچ کارمزدی دریافت نمی‌کند.
  • انواع وام‌هایی که در دلار بایننس ارائه می‌شود با سود سالیانه 15 درصدی همراه است.
  • ارز دیجیتال BUSD قابل معامله در موبایل، دسکتاپ و API است. 

آشنایی با استیبل کوین USDC

مزایای استیبل کوین USDC
پشتیبانی شرکت های شناخته شده
تامین سرمایه توسط دلار
ادغام شدن چند برنامه و پلتفرم که در صدر آن صرافی کوین بیس قرار دارد

 

معایب استیبل کوین USDC
کنترل کامل روی این استیبل کوین
شخصی سازی قرارداد هوشمند

یو اس دی سی پشتیبانی شرکت‌های شناخته‌شده را دارد و کاملا توسط دلار آمریکا تامین سرمایه شده است. این شرکت‌ها را می‌توان شناسایی و تایید کرد و مسئول این رمز ارز دانست.

شرکت‌های حامی یو اس دی کوین، تصدیق تمام داده‌های مورد نیاز را در ممیزی‌های داخلی و عمومی امکان‌پذیر کرده‌اند. علاوه بر این‌ها، ارز USD Coin با چندین برنامه و پلتفرم ادغام شده است، که در صدر آن‌ها صرافی کوین بیس قرار دارد.

یو اس دی سی یک stablecoin متمرکز و در واقع نسخه مشابه یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) است. صادرکننده این کوین کنترل کاملی روی آن دارد و می‌تواند حساب‌ها را سریعا بسته و بدون مشورت با کاربران، تصمیمات نهایی را بگیرد. حتی قرارداد هوشمند پشتیبان USDC هم قابلیت شخصی‌سازی دارد، بنابراین هر توکن نمایانگر یک پول غیر مثلی (Non-Fungible) است. این یعنی هر توکن یک هویت منحصربه‌فرد دارد اما روی قابلیت تعویض (Interchangeability) آن تاثیر نمی‌گذارد.

نتیجه گیری: stablecoin ها نوعی دیگر از رمزارزهای بازارهای مالی محسوب می شوند که ارزش قیمتی آن ها در بازار مالی عددی ثابت است، این مقدار به میزان 1 دلار است. لازم به ذکر است قیمت این کوین ها به مقدار کمی به علت حجم معاملات روزانه می تواند تغییر کند اما در مدت زمان کمی دوباره به حالت قبلی خود برمی گردد.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

استیکینگ یکی از بهترین راه ها برای کسب ارز دیجیتال است؛ فرآیندی که در آن دارندگان ارزهای دیجیتال دارایی‌های خود…

هک بلاک چین بزرگترین چالش در دارایی های دیجیتال است اما آیا این سناریو اساسا امکان پذیر است؟ ما در…

صرافی مکسی (MEXC) یکی از بسترهای آنلاین است که کاربران ایرانی می توانند از آن برای خرید و فروش ارزهای…

در سال های اخیر بحث های زیادی در مورد NFT وجود داشته است؛ افراد زیادی مشغول خرید و فروش آنها…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب