Scroll Top
کپی تریدینگ چیست؟ آموزش Copy Trading در معاملات ارز دیجیتال

کپی تریدینگ چیست؟ آموزش Copy Trading در معاملات ارز دیجیتال

کپی تریدینگ (Copy Trading) همان طور که از نامش پیداست، به‌معنای کپی‌کردن استراتژی معاملاتی یک تریدر دیگر است. این روش برای معامله‌گران تازه‌واردتر مناسب است و به آن‌ها اجازه می‌دهد معاملات تریدرهای باتجربه و موفق را اصطلاحاً تقلید کنند.

تریدرهای بسیاری تلاش دارند از بازار ارزهای دیجیتال به‌طور مداوم سود کسب کنند. اما پیگیری و شناخت کامل این بازار پرنوسان و متلاطم کار دشواری است که شاید هر تریدری نتواند از پس تحلیل درست آن بربیاید. در چنین شرایطی، بد نیست ببینیم تریدرهای حرفه‌ای‌تر چگونه در تلاطم امواج صعودی و نزولی بازار دست به معامله می‌زنند. این دقیقاً همان کاری است که کاربران در کپی تریدینگ انجام می‌دهند. اما کپی تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در ادامه این مقاله از ارز دیجیتال، تلاش می‌کنیم نگاه دقیق‌تر و عمیق‌تری به فرایند کپی تریدینگ داشته باشیم. همچنین، با انواع کپی تریدینگ و استراتژی‌های مختلف این سبک معامله‌گری آشنا می‌شویم و برخی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های کپی تریدینگ را از نظر می‌گذرانیم.

علاوه‌براین، مزایا و معایب کپی تریدینگ را هم مرور می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که هنگام کپی تریدینگ بهتر است چه نکاتی را رعایت کنیم. اگر شما هم در مورد این روش معامله‌گری و سرمایه‌گذاری کنجکاو هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ (Copy Trading) نوعی استراتژی سرمایه‌گذاری است که از طریق تکرار خودکار اقدامات معاملاتی معامله‌گران باتجربه و استفاده از آن‌ها در حساب ترید افراد انجام می‌شود. این رویکرد به سرمایه‌گذاران تازه‌کار و باتجربه اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به تحقیق و تحلیل پیچیدگی بازار، در بازارهای مالی مشارکت فعال داشته باشند. کپی تریدینگ به دو شکل دستی و اتوماتیک انجام می‌شود.

کاربردهای Copy Trading

در کپی تریدینگ، افراد تریدری ماهر را در یک پلتفرم معاملاتی Copy Trading انتخاب و دنبال می‌کنند. به این ترتیب، هرگاه تریدر منتخب معامله‌ای انجام دهد، همان معامله در حساب دنبال‌کننده هم عیناً تکرار می‌شود. این رویکرد فرایند سرمایه‌گذاری را ساده و آسان می‌کند، زیرا دنبال‌کننده‌ها می‌توانند بدون نیاز به تحلیل پیچیدگی بازار، از تخصص تریدرهای موفق بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ سوتفاهم درباره سرمایه‌گذاری و ترید در بازار ارزهای دیجیتال

مزیت اصلی کپی تریدینگ دسترس‌پذیری است، زیرا به کسانی که زمان یا تخصص محدودی دارند اجازه می‌دهد در معاملات مشارکت داشته باشند و سود کسب کنند. همچنین، این روش برای مبتدیان و افرادی که به دنبال یک رویکرد معاملاتی ساده‌تر هستند، می‌تواند ابزار ارزشمندی برای تنوع‌بخشیدن به پورتفو و برخورداری از استراتژی‌های معاملاتی مختلف باشد.

استراتژی‌های Copy Trading

استراتژی

استراتژی‌های کپی تریدینگ بر اساس اهداف و تحمل ریسک هر کپی‌کننده متفاوت است. افراد می‌توانند براساس میزان ریسک‌پذیری خود تریدرهای مختلفی را دنبال کنند. اگر فردی به‌دنبال سود بالاست، باید ریسک بیشتری هم به جان بخرد. در مقابل، استراتژی‌هایی که بر مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه تأکید بیشتری دارند، معمولاً به‌دنبال کسب سودهای قابل‌توجه نیستند.

برخی از تریدرهایی که در پلتفرم‌های کپی‌تریدینگ دنبال می‌شوند، استراتژی متنوع‌سازی سبد دارایی خود را دنبال می‌کنند. این تریدرها اغلب از سبک‌‌های معاملاتی مختلف استفاده می‌کنند یا حتی ممکن است هم‌زمان در بازارهای مختلفی مانند فارکس و ارز دیجیتال فعال باشند. همچنین، برخی تریدرها برای کسب سود بیشتر، پذیرای ریسک بالاتر هستند و برخی ترجیح می‌دهند محافظه‌کاری پیشه کنند و حفظ سرمایه را بر بازده بالا اولویت می‌دهند.

بیشتر بخوانید: چطور از شر فومو خلاص شویم و به استراتژی خود پایبند بمانیم؟

علاوه‌براین، مدت‌زمان دنبال‌کردن تریدر هم می‌تواند در استراتژی کپی تریدینگ نقش داشته باشد. فرد ممکن است برای کوتاه‌مدت، میان‌مدت یا بلندمدت تریدر خاصی را دنبال کند. کاربران در استراتژی بلندمدت، از نوسانات کوتاه‌مدت چشم می‌پوشند و در استراتژی‌های کوتاه‌مدت‌تر مانند اسکالپینگ و معاملات روزانه، احتمالاً از سود روند صعودی بلندمدت‌تر بازمی‌مانند.

برخی تریدرها هم در استراتژی‌های میان‌مدت‌تر به‌دنبال انجام معاملات نوسانی هستند و موقعیت‌ها را برای چند روز تا چند هفته باز نگه می‌دارند. همچنین، بعضی از تریدرها موافق جهت بازار دست به معامله می‌زنند و برخی دیگر موضعی مخالف جهت بازار اتخاذ می‌کنند. در هریک از این حالات، کاربر  باید مراقب ضررهای احتمالی و تنظیم سفارش‌های حد ضرر باشد.

انواع کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ درقالب اشکال و روش‌های متنوعی انجام می‌شود. هریک از روش‌های کپی تریدینگ با اولویت‌ها و سبک‌های معاملاتی سرمایه‌گذاران مختلف مطابقت دارد. در این بخش، قصد داریم به چند مورد از پرکاربردترین انواع کپی تریدینگ اشاره کنیم. بااین‌حال، مهم‌ترین نکته‌ای که تریدرها باید در هریک از این روش‌ها در نظر بگیرند، مسئله مدیریت ریسک است.

بیشتر بخوانید: نوسان ‌گیری ارز دیجیتال چیست و چگونه انجام می‌شود؟

اگرچه برخی از پلتفرم‌های کپی تریدینگ خدمات ویژه‌ای مانند تنظیم اندازه موقعیت یا سفارش‌گذاری حد ضرر برای مدیریت ریسک در پلتفرم خود گنجانده‌اند، نباید فراموش کنیم که هریک از انواع کپی تریدینگ مزایا و محدودیت‌های ویژه‌ای دارد که ممکن است برای حد مشخصی از ریسک مناسب باشد و اهداف معاملاتی خاصی را دنبال کند.

بنابراین، معامله‌گر باید پیش از تصمیم‌گیری درخصوص انتخاب هریک از روش‌های کپی تریدینگ در مورد ویژگی‌ها و خطرهای خاص مربوط به هر روش تحقیق کند و با چالش‌های آن آشنا شود.

کپی تریدینگ مبتنی بر سیگنال

ترید مبتنی بر سیگنال

این روش، رایج‌ترین شکل کپی تریدینگ است که در آن سرمایه‌گذاران، سیگنال‌ها و فعالیت‌های تریدرهای باتجربه را دنبال و آنها را تکرار می‌کنند. تریدرهای حرفه‌ای و ارائه‌دهندگان سیگنال به‌طور مرتب سیگنال‌های معاملاتی شامل نقاط و زمان ورود و خروج به بازار را به اشتراک می‌گذارند.

در این روش، معامله‌گرهای کپی‌کننده می‌توانند انتخاب کنند که این سیگنال‌ها را به‌صورت خودکار دنبال می‌کنند یا به صورت دستی معاملات را انجام می‌دهند. یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های کپی تریدینگ که از روش کپی تریدینگ مبتنی بر سیگنال استفاده می‌کند، پلتفرم ای‌تورو (eToro) است.

کپی تریدینگ پورتفو

در این روش، کپی‌کننده‌ها از پورتفوهای ازپیش‌آماده‌شده تریدرهای باتجربه یا الگوریتم‌هایی خاص پیروی می‌کنند. در این روش، سرمایه‌گذاران می‌توانند به‌جای کپی جداگانه هر معامله یا تریدر، کل سبد دارایی را کپی کنند. پورتفوهایی که برای کپی تریدینگ در نظر گرفته می‌شوند، اغلب براساس استراتژی‌های مشخص یا ترکیب خاصی از دارایی‌های متنوع عرضه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: انواع بازار صعودی، بازار نزولی و بازار رنج چیست؟

پلتفرم ناگا (NAGA) یکی از پلتفرم‌های مشهور ارائه‌دهنده پورتفوهای Copy Trading با موضوع مشخص است. در این پلتفرم، پورتفوی کریپتوتریدر (CryptoTrader) شامل ترکیب متنوعی از ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، اتریوم و سایر آلت کوین‌های برتر است.

کاربرانی که استراتژی این پورتفو را کپی می‌کنند، بدون نیاز به جستجو در بازار و انتخاب دارایی‌های دیجیتال به‌صورت جداگانه، می‌توانند از سود حاصل از ترید چندین دارایی بهره‌مند شوند.

کپی تریدینگ به سبک معاملات آینه‌ای

یکی از اصلی‌ترین و پرطرفدارترین سبک‌های کپی تریدینگ، معاملات آینه‌ای (mirror trading) نام دارد که شامل تکرار کل استراتژی معاملاتی تریدرهای حرفه‌ای یا الگوریتم‌های خودکار می‌شود. در این سبک، به‌جای انتخاب معاملات به‌صورت جداگانه، سرمایه‌گذاران به‌صورت آینه‌وار عملیات الگوریتم مشخصی را منعکس و تکرار می‌کنند.

در رویکرد معاملات آینه‌ای همه معاملات براساس قوانین الگوریتمی مشخص و به‌صورت خودکار انجام می‌شوند؛ به‌این‌ترتیب، تریدر استرس نظارت بر بازار را تحمل نمی‌کند. اما این سبک محدودیت‌هایی از جمله عدم آگاهی از میزان ریسک استراتژی را نیز به همراه دارد.

بخش کانوستینگ (Covesting) در پلتفرم پرایم‌ایکس‌بی‌تی (PrimeXBT) استراتژی معاملاتی الگوریتمی ارزهای دیجیتال به‌نام کریپتوبولز (CryptoBulls) ارائه می‌کند. این استراتژی به کاربران اجازه می‌دهد، به‌صورت خودکار در حساب خود سفارشات خریدوفروش را مانند الگوریتم کریپتوبولز انجام دهند.

بیشتر بخوانید: ترید ارزهای دیجیتال چه تفاوتی با سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال دارد؟

کپی تریدینگ الگوریتمی

این روش خودکار کپی تریدینگ به الگوریتم‌های کامپیوتری برای شناسایی و تکرار فرصت‌های معاملاتی متکی است. این الگوریتم‌ها ازپیش‌تعریف‌شده هستند و پارامترهای مشخصی را دنبال می‌کنند. سرمایه‌گذاران می‌توانند الگوریتم‌هایی را انتخاب کنند که با میزان تحمل ریسک و اهداف سرمایه‌گذاری آنها هماهنگ باشد.

یکی از برجسته‌ترین پلتفرم‌های کپی تریدینگ الگوریتمی پلتفرم Shrimpy است که طیف وسیعی از الگوریتم‌های معاملات ارزهای دیجیتال را ارائه می‌دهد. هریک از این الگوریتم‌ها استراتژی خاصی دارند و پروفایل‌ ریسک متفاوتی ارائه می‌دهند.

استراتژی‌های ترکیبی

برخی از پلتفرم‌های کپی تریدینگ روش‌های مختلف معامله‌گری را به‌صورت متنوع و ترکیبی ارائه می‌دهند. در این روش، افراد می‌توانند برای دسته ویژه‌ای از دارایی‌ها تریدرهای مشخصی را دنبال کنند و در عین حال، برای سایر دارایی‌ها از استراتژی‌های الگوریتمی بهره ببرند.

به‌عنوان مثال، کاربر ممکن است برای ترید بیت کوین سیگنال‌های معامله‌گر خاصی را دنبال کند، اما برای اتریوم به‌دنبال یک استراتژی الگوریتمی در سرویس متفاوتی از پلتفرم باشد. یکی از مثال‌های مطرح این سبک پلتفرم ZuluTrade است.

بیشتر بخوانید: ۷ روش کسب درآمد از ارزهای دیجیتال بدون نیاز به ترید کردن

سوشال تریدینگ

سوشال تریدینگ

برخی سوشال تریدینگ (social trading) را مترادف با کپی تریدینگ در نظر می‌گیرند؛ اما سوشال تریدینگ و کپی تریدینگ را می‌توان دو رویکرد متمایز برای معامله‌گری دانست. پلتفرم‌های سوشال تریدینگ عناصری از رسانه‌های اجتماعی (سوشال مدیا) را با ترید ترکیب می‌کنند. در این پلتفرم‌ها، سرمایه‌گذاران می‌توانند به‌صورت همتابه‌همتا با یکدیگر تعامل داشته باشند، دیدگاه‌های خود را به اشتراک بگذارند و فعالیت‌های تجاری همتایانشان را مشاهده کنند.

در پلتفرم‌های سوشال تریدینگ، کاربران با منطق تصمیم‌گیری معاملاتی، تحلیل بازار و مدیریت ریسک سایر تریدرها آشنا می‌شوند. ارتباط شخصی بین معامله‌گران و سرمایه‌گذاران هم افزایش اعتماد و شفافیت بین کاربران کمک می‌کند. علاوه بر این، سوشال تریدینگ جامعه‌ای برای تریدرها ایجاد می‌کند که به کمک آن در مباحث مختلف مربوط به ترید شرکت می‌کنند، احساسات بازار را دنبال می‌کنند و با دیگران همکاری می‌کنند.

یکی از پلتفرم‌های محبوب سوشال تریدینگ CoinSocialCopy است. کاربران می‌توانند با عضویت در این پلتفرم، فعالیت‌های ترید اعضای دیگر را دنبال کنند و در صورت تمایل، استراتژی‌های موردتوجه خود را به‌صورت دستی تکرار کنند.

بیشتر بخوانید: مقایسه تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال در بازارهای مالی

تفاوت سوشال تریدینگ و کپی تریدینگ چیست؟

هر یک از روش‌های سوشال تریدینگ و کپی تریدینگ مزایا و معایب منحصربه‌فردی دارد. شبکه‌های سوشال تریدینگ صرفاً کپی تریدینگ نیستند و به معامله‌گران اجازه می‌دهند تا از سوابق عملکرد یکدیگر آگاه شوند و دانش و تجربه بیشتری از همتایان خود کسب کنند. درواقع، سوشال تریدینگ بستر مناسب‌تری برای آموختن ترید فراهم می‌کند که اغلب در پلتفرم‌های کپی تریدینگ اتفاق نمی‌افتد.

همچنین، در سوشال تریدینگ تریدرها می‌توانند به‌شکلی منعطف کار ترید را به‌صورت دستی انجام دهند و تغییرات لازم را در معاملات خود اعمال کنند. درواقع، کاربران پلتفرم‌های سوشال تریدینگ می‌توانند اطلاعات و ایده‌های مختلف به دست آورند و سپس، خود در مورد معاملاتشان تصمیم بگیرند.

بااین‌همه، انعطاف‌پذیری سوشال تریدینگ می‌تواند برای تازه‌کارها یا افرادی که زمان و دانش کافی برای تحلیل بازار ندارند، نکته منفی تلقی شود. زیرا، ترید با روش سوشال نیاز به تصمیم‌گیری و نظارت مداوم بازار دارد و در مقایسه با روش‌های خودکار مثل کپی تریدینگ می‌تواند وقت‌گیرتر باشد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با ۵ استراتژی مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال

مزایا و معایب کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ مزایا و معایب متعددی دارد که در این بخش، به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

مزایای کپی تریدینگ

  • ایدئال برای تازه‌واردها: کپی تریدینگ ترید را برای تازه‌کارها ساده می‌کند. این روش به افرادی که دانش و تجربه زیادی در مورد بازار ندارند، اجازه می‌دهد استراتژی‌های باتجربه‌ترین و ماهرترین تریدرها را دنبال و از آنها کسب سود کنند.
  • تنوع داراییها: سرمایه‌گذاران می‌توانند با کپی‌کردن از چندین معامله‌گر، پورتفوی خود را متنوع کنند و با توزیع ریسک در دسته‌های مختلف دارایی و سبک‌های معاملاتی مختلف، مدیریت سرمایه بهتری داشته باشند.
  • صرفه‌جویی در زمان و انرژی: کپی تریدینگ زمان کمتری نسبت به روش تحلیل بازار احتیاج دارد. همچنین، معمولاً نیاز تریدرها به نظارت و تحلیل مداوم بازار را از بین می‌برد. در این رویکرد، کاربر می‌تواند پس از انتخاب الگوریتم یا تریدر ارائه‌دهنده سیگنال، کار انجام معاملات و مدیریت پورتفوی خود را به دست پلتفرم بسپارد.
  • مدیریت ریسک: دسترس‌پذیری آمار، داده‌ها، گزارش‌ها و اطلاعات مربوط به تریدرها در کپی تریدینگ به مدیریت ریسک و سرمایه‌گذاری کمک می‌کند.
  • فراگیری استراتژی‌های ترید: کپی‌ تریدرها می‌توانند عملیات تریدرهای حرفه‌ای را مشاهده کنند و اندک‌اندک، با دقت در رفتار معاملاتی آنها، استراتژی‌های مختلفی را در این حوزه یاد بگیرند و تمرین کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت یک سیستم معاملاتی؛ از کجا شروع کنیم؟

ناگفته نماند که برای تریدرهای ارائه‌دهنده سیگنال هم مزایایی از جمله امکان دریافت کارمزد یا هزینه اشتراک از تریدرها و دنبال‌کننده‌ها وجود دارد. همچنین، این افراد می‌توانند سهمی از سود کپی‌ تریدرها به دست آورند و به‌صورت بالقوه سود معاملاتشان را افزایش دهند.

معایب کپی تریدینگ

کپی تریدینگ چیست؟

با وجود مزایای متعدد کپی تریدینگ، کپی‌کننده‌ها باید از ریسک‌های مرتبط با این روش معامله‌گری هم آگاهی داشته باشند که در ادامه، به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم.

  • احتمال ضرر: موفقیت‌ گذشته یک تریدر لزوماً نمی‌تواند تضمینی برای بازده آینده معاملات او باشد. معاملات باتجربه‌ترین تریدرها هم ممکن است بازنده از آب دربیایند و احتمال ضرر و خطا در ترید هیچ‌گاه صفر نیست.
  • ریسک‌های پنهان: برخی از پلتفرم‌های کپی تریدینگ ممکن است همه خطرهای مرتبط با کپی‌کردن معاملات را افشا نکنند. مثلاً، تاریخچه معاملات ناقص پلتفرم یا استراتژی‌های پرخطر تریدرها در پروفایل آنها قابل مشاهده نیست.
  • کارمزد پلتفرم: انجام معامله به کمک پلتفرم‌های معاملاتی کپی تریدینگ اغلب با هزینه‌هایی از جمله کمیسیون اشتراک و کارمزد عملکرد همراه است که می‌تواند سود کلی ترید را کاهش دهد.
  • انعطاف‌پذیری محدود: کپی تریدرها اغلب متعهد به استراتژی‌ها و تصمیم‌های معامله‌گرانی هستند که از آنها پیروی می‌کنند. به این ترتیب، فرد فرصت‌هایی را که با استراتژی‌های تریدرهای انتخابیش همخوانی ندارد، به‌طور بالقوه از دست می‌دهد.
  • مشکلات فنی و تکرار کُند: مواردی همچون اشکالات فنی یا سرعت پایین تکرار معاملات در برخی پلتفرم‌ها می‌تواند باعث لغزش قیمت شود و بخشی از سود کپی تریدرها را از بین ببرد.

بیشتر بخوانید: ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال که قبل از سرمایه‌گذاری باید بشناسید

چگونه کپی تریدینگ کنیم؟

پلتفرم‌های ویژه‌ای درقالب نرم‌افزار، اپلیکیشن یا وب‌سایت‌های آنلاین خدمات کپی تریدینگ در اختیار افراد قرار می‌دهند. همچنین، برخی صرافی‌ها و پلتفرم‌های معاملاتی بخش مجزایی برای کپی تریدینگ در نظر می‌گیرند. تریدرهای کپی‌کننده باید در سرویس‌های کپی تریدینگ ثبت‌نام و ایجاد حساب کنند یا وارد بخش کپی تریدینگ در صرافی موردنظر خود شوند.

پلتفرم‌های کپی تریدینگ آمار و داده‌های عملکرد معامله‌گران ارائه‌دهنده سیگنال، از جمله بازده ماهانه و سودآوری تریدهای آنها را در دسترس کپی‌کننده‌ها قرار می‌دهند. به‌این‌ترتیب، کاربران می‌توانند با توجه به استراتژی سیگنال‌دهنده و ترجیحات شخصی خود، یک یا چند تریدر را انتخاب و دنبال کنند.

همچنین، به‌تناسب خدمات پلتفرم کپی تریدینگ، کپی‌کننده‌ها می‌توانند اولویت‌هایی برای دارایی و مدیریت ریسک خود تنظیم کنند. پس از انجام تنظیمات موردنیاز، هر تراکنش انجام‌شده توسط معامله‌گر سیگنال به‌طور خودکار در حساب‌های کپی‌کننده‌ها هم تکرار می‌شود. در صورت انجام معاملات برنده، سیگنال‌دهنده هم درصدی از سود خدمات خود را از کپی‌کننده‌ها دریافت می‌کنند.

نکاتی برای Copy Trading

توجه داشته باشید که مطالب این مقاله صرفاً جهت آشنایی شما با کپی تریدینگ نوشته شده است و نمی‌تواند مشاوره یا توصیه سرمایه‌گذاری تلقی شود. بنابراین، اگر تصمیم دارید از پلتفرم‌های کپی تریدینگ استفاده کنید، حتماً خودتان تحقیق لازم را انجام دهید. درنظرگرفتن نکات زیر هم به‌هنگام کپی تریدینگ می‌تواند به شما کمک کند.

ریسک معاملات را ارزیابی کنید

پیش از انجام معاملات کپی، میزان تحمل ریسک و اهداف مالی خود را ارزیابی کنید. تمام معاملات حتی اگر با تحلیل حرفه‌ای‌ترین تریدرها انجام شوند، درصدی ریسک به همراه دارند. علاوه بر این، عملکرد خوب تریدر در گذشته لزوماً ممکن است در آینده تکرار نشود. همچنین، از ابزارهای مدیریت ریسک مانند سفارش‌های حد ضرر که پلتفرم‌های کپی تریدینگ اغلب ارائه می‌کنند، استفاده کنید.

مدیریت ریسک در کپی تریدینگ

پلتفرم معتبر انتخاب کنید

یک پلتفرم کپی تریدینگ معتبر و شناخته‌شده انتخاب کنید که امنیت و شفافیت ارائه می‌دهد. همچنین، بهتر است در این پلتفرم با طیف گسترده‌ای از معامله‌گرها سروکار داشته باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید. در بخش‌های بعدی این مقاله، ما فهرستی از برخی پلتفرم‌های برتر کپی تریدینگ در اختیارتان قرار می‌دهیم.

در مورد تریدرها تحقیق کنید

تاریخچه معاملات، استراتژی، مدیریت ریسک و معیارهای عملکرد معامله‌گرانی را که قصد دارید کپی کنید، به دقت مورد ارزیابی قرار دهید و عناصر تأثیرگذار در موفقیت تریدهای آن را بسنجید. همچنین، میزان سرمایه تخصیص‌یافته به هر معامله‌گر را محتاطانه کنترل کنید.

بیشتر بخوانید: چطور در بازار ارز دیجیتال تحقیق کنیم؟

پورتفوی خود را متنوع کنید

تمام سرمایه خود را تحت عملکرد یک استراتژی یا تریدر خاص قرار ندهید. از چندین معامله‌گر با استراتژی‌های مختلف کپی کنید تا بتوانید با توزیع ریسک، مدیریت سرمایه بهتری داشته باشید. علاوه بر این، دارایی‌های خود را با درصدی منطقی به تریدرهای مختلف اختصاص دهید. از استفاده از اهرم بیش‌از‌حد یا سرمایه‌گذاری پرریسک تا حد ممکن اجتناب کنید.

از کپی‌ تریدینگ انتظارات واقع‌بینانه داشته باشید

به یاد داشته باشید که هیچ معامله‌گری نمی‌تواند سود تمام تریدهایش را تضمین کند و کپی تریدینگ راهی تضمینی برای کسب درآمد نیست. انتظارات واقع بینانه‌ای از بازده ترید تعیین کنید و برای سود و زیان آماده باشید.

عملکرد معامله‌گرها را از نزدیک دنبال کنید

به‌طور منظم، بر عملکرد معامله‌گرانی که کپی می‌کنید نظارت کنید. اگر عملکرد یک تریدر پیوسته پایین‌تر از حد انتظارتان است، معاملات مرتبط با آن تریدر را متوقف کنید و براساس تحقیقات به‌روز خود، تریدرها و الگوریتم‌های جدید برای کپی‌کردن به پروفایلتان اضافه کنید.

دانش خود را به‌روز کنید

اگرچه کپی تریدینگ می‌تواند به تازه‌کارها و افرادی که دانش کمتری از بازار دارند کمک کند، اما این مسئله به معنای عدم نیاز به اطلاع از بازار نیست. تا حد ممکن اخبار و تحولات بازار را که ممکن است بر سرمایه‌گذاری شما تأثیر بگذارند، دنبال کنید. فراموش نکنید که در فضای پرتلاطم ارزهای دیجیتال، شرایط بازار می‌تواند به‌سرعت تغییر کند.

بیشتر بخوانید: بزرگ‌ترین اشتباهات تازه‌کارها در دنیای ارزهای دیجیتال

با اصول اولیه بازارهای مالی از جمله بازار کریپتو آشنا شوید و تلاش کنید دانش تکنیکال و فاندامنتال خود را افزایش دهید. نکات بیشتری درخصوص سرمایه‌گذاری یاد بگیرید تا بتوانید تصمیم‌های آگاهانه‌تری در این زمینه اتخاذ کنید.

پیش از هر اقدامی، از قوانین و کارمزدهای پلتفرم اطلاع کسب کنید

با ساختار کارمزد پلتفرم کپی تریدینگ، از جمله هرگونه کارمزد مرتبط با کپی‌کردن معامله‌گرها یا برداشت وجه آشنا شوید. سیاست‌های پلتفرم را دنبال کنید و محدودیت‌های اهرمی، محدودیت‌های اندازه موقعیت و سایر تنظیمات پلتفرم را بشناسید. درصورت وجود ویژگی چت یا پیام‌رسان، تلاش کنید با معامله‌گرانی که کپی می‌کنید، ارتباط برقرار کنید.

عجله نکنید و از کم شروع کنید

اگر در کپی تریدینگ تازه کار هستید، قبل از ورود مبالغ بزرگ‌تر، با سرمایه کم کارتان شروع کنید تا تجربه بیشتری به دست آورید. همچنین، کار بازبینی و اصلاح تریدها و استراتژی‌ها را به‌طور مرتب انجام دهید. آرام و صبور باشید. از تصمیم‌گیری تکانشی بر اساس نوسانات کوتاه‌مدت بازار پرهیز کنید و به برنامه سرمایه‌گذاری خود پایبند بمانید.

بهترین پلتفرم‌ برای کپی تریدینگ چیست؟

در این بخش، با تعدادی از بهترین پلتفرم‌ها برای کپی تریدینگ ارزهای دیجیتال آشنا می‌شویم که هریک می‌توانند نیازهای خاصی از تریدرها را برآورده کنند.

کامازتری

بهترین پلتفرم کپی تریدینگ چیست؟

پلتفرم کامازتری (Commas3) ربات‌های ترید و ابزارهای مدیریت پورتفوی متنوعی ارائه می‌دهند که قابلیت سفارشی‌شدن دارند. به این ترتیب، پلتفرم Commas3 می‌تواند پلتفرمی مناسب برای معامله‌گران مبتدی و پیشرفته باشد.

بیشتر بخوانید: ۸ مورد از رایج‌ ترین اشتباهات تریدرها که باید بدانید

اف‌اکس‌تو

پلتفرم اف‌اکس‌تو (FX2) نیز قابلیت‌های منحصربه‌فردی ارائه می‌دهد و سرعت قابل‌قبولی در انجام معاملات کپی دارد. همچنین، این پلتفرم در تنظیمات مربوط به معاملات نیز انعطاف‌پذیری خوبی نشان می‌دهد.

آواترید

پلتفرم آواترید (AvaTrade) برای حرفه‌ای‌ها و مبتدیان مناسب است و شامل طیف گسترده‌ای از دارایی‌های معاملاتی می‌شود. آواترید کاملاً در چارچوب قانون عمل می‌کند و امنیت محیط معاملاتی را تضمین می‌کند.

ناگا

ناگا تریدر

پلتفرم ناگا (NAGA) خدمات سوشال تریدینگ به کاربرانش ارائه می‌دهد. در این پلتفرم، افراد می‌توانند از مجموعه وسیعی بیش از ۹۰۰۰ تریدر پیشرفته پیروی کنند. ناگا انتخابی عالی برای افرادی است که به دنبال یک جامعه سوشال تریدینگ هستند.

اکی‌اکس

پلتفرم اکی‌اکس (OKX) برای تریدرهای قراردادهای آتی و همچنین معاملات لحظه‌ای ارز دیجیتال ایدئال است. ابزارهای کپی تریدینگ اکی‌اکس به کاربران اجازه می‌دهد تا استراتژی‌های معامله‌گران خبره در بازار ارزهای دیجیتال را تکرار کنند.

تریدینگ‌فاندز

شرکت بازرگانی تریدینگ‌فاندز (TradingFunds) زیرساخت‌های فنی و سرمایه‌ای را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد. این پلتفرم همچنین به کاربرانش اجازه می‌دهد فعالیت‌های معامله‌گری خود را تنظیم و سود حاصل از آنها را به‌طور مرتب برداشت کنند.

ای‌تورو

برترین پلتفرم کپی تریدینگ چیست؟

پلتفرم ای‌تورو (eToro) را می‌توانیم بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین پلتفرم کپی تریدینگ در جهان بدانیم. این پلتفرم از طیف گسترده‌ای از دارایی‌ها، از جمله ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کند و رابطی کاربرپسند در اختیار معامله‌گران تازه‌کار و حرفه‌ای قرار می‌دهد.

بی‌توبروکر

تمرکز بی‌توبروکر (B۲Broker) بر کپی تریدینگ سازمانی است. این پلتفرم عملیات ترید کسب‌وکار به کسب‌وکار (B2B)، راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری، ابزارهای ترید و سایر موارد را در اختیار مشتریان سازمانی قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: ۶ راه برای کنترل احساسات در زمان خرید و فروش ارزهای دیجیتال

زولوترید

پلتفرم زولوترید (ZuluTrade) پایگاه کاربری گسترده‌ای دارد و ارائه‌دهنده خدمات کپی تریدینگ خودکار است. تنوع دارایی‌های این پلتفرم نیز یکی دیگر از نکات قابل‌ملاحظه درخصوص زولوترید محسوب می‌شود.

نکاتی برای انتخاب بهترین تریدر کپی تریدینگ

در پلتفرم‌های کپی تریدینگ، هرچه تریدر بهتر و ماهرتری انتخاب کنید، شانس کسب سود و موفقیت شما هم افزایش می‌یابد. در این بخش به تعدادی از ویژگی‌هایی اشاره می‌کنیم که برای انتخاب بهترین تریدر باید مورد توجه قرار دهیم.

تریدرهای مورداعتماد و باثبات

به‌جای ارزیابی تعداد دنبال‌کننده‌ها، به میزان پولی که سایر کاربران روی تریدری خاص سرمایه‌گذاری می‌کنند، دقت کنید. همچنین، ثبات را اولویت قرار دهید. تریدرهایی را برای دنبال‌کردن در نظر بگیرید که ماه‌های متوالی با حداقل ضرر، سودآور بوده‌اند. مطمئن شوید که تریدر به‌مدت حداقل ۱۲ ماه فعال بوده است و سابقه عملکرد پایداری دارد.

همچنین، سطح فعالیت تریدر را هم بررسی کنید. فعال‌بودن معامله‌گر به‌ویژه طی پنج هفته گذشته معیار مهمی است که نباید از قلم بیفتد. علاوه‌براین، فعالیت معامله‌گر باید با تایم‌فریم او، چه بلندمدت و چه کوتاه‌مدت همخوانی داشته باشد.

بازده معاملات تریدر

سودآوری در کپی تریدینگ چیست؟

مراقب تریدرهایی که وعده سود بسیار بالا می‌دهند، باشید. سود بیش‌ازحد ممکن است به‌علت شانس یا استراتژی‌های پرخطر اتفاق بیفتد. فراموش نکنید که ثبات در سود مهم‌تر از رشد سریع است. نمودارهای سود تریدر را بررسی کنید تا میزان افزایش یکنواخت یا ثابت سود تریدر در طول زمان مشخص شود.

ریسک‌پذیری تریدر

مسئله ریسک‌پذیری هم نکته دیگری است که به‌هنگام بررسی سودآوری تریدرها باید در نظر بگیرید. معمولاً اکثر پلتفرم‌های اجتماعی نمره‌ای بین ۰ تا ۱۰ برای رتبه‌بندی ریسک‌پذیری تریدرهای خود در نظر می‌گیرند. به دنبال معامله‌گرانی باشید که نمره ریسک ثابتی دارند و این نمره با تحمل ریسک شما همخوانی دارد. برای رویکرد محافظه‌کارتر، معمولاً سطح ریسک‌پذیری ۰ تا ۵ توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: چگونه ریسک سبد سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهیم؟

علاوه‌براین، بررسی اندازه معاملات را فراموش نکنید. تریدهایی که بخش زیادی از سرمایه تریدر را به خود اختصاص می‌دهند، اغلب با ریسک بیش‌ازحدی همراه هستند. ایدئال‌ترین اندازه موقعیت برای ورود به ترید، کمتر از ۱۰ درصد از کل سرمایه تریدر است. به‌دنبال تریدرهایی باشید که میانگین اندازه معاملات کمتر و منطقی‌تری دارند و برای یک معامله خاص، تمام سرمایه خود را به خطر نمی‌اندازند.

تعداد معاملات

هرچه تریدر پرسود معاملات بیشتری انجام دهد، برتری تخصص او نسبت به عامل شانس بیشتر مشخص می‌شود. البته، در این بین استراتژی معامله‌گر را هم باید در نظر بگیرید. معامله‌گران بلندمدت احتمالاً تعداد تریدهای کمتری دارند که این مسئله را با رویکرد آنها می‌توان توجیه کرد.

توجه داشته باشید که تعداد بیش‌ازحد معاملاتِ باز می‌تواند یک نقطه ضعف تلقی شود. بااین‌همه، شرایط بازار و استراتژی معامله‌گر را هم برای نگه‌داشتن موقعیت‌های باز در نظر بگیرید.

استراتژی و رفتار معاملاتی تریدر

توضیحات پروفایل معامله‌گر را بخوانید و سبک سرمایه‌گذاری، استراتژی‌ها و تمرکز ویژه آنها را در بازار درک کنید. به دنبال تریدرهایی باشید که در بازارها یا محصولات خاصی تخصص دارند. به‌این‌ترتیب، می‌توانید سبد سرمایه‌گذاری خود را با استراتژی‌های مختلف، متنوع کنید.

مسئله نظارت مستمر بر تصمیم‌گیری‌های تریدر و تنوع‌سازی را جدی بگیرید و با شناخت و تحلیل کافی وارد جریان کپی تریدینگ شوید. همچنین، بهتر است به‌دنبال معامله‌گرانی باشید که با دنبال‌کننده‌های خود ارتباط موثر برقرار می‌کنند و در هر دو نوع معاملات برنده و بازنده، حرفه‌ای رفتار می‌کنند. این ویژگی‌ها می‌توانند زمینه‌ساز معاملات کپی تریدینگ سودآور تلقی شوند.

سوالات متداول

در پایان، به برخی از رایج‌ترین پرسش‌هایی که در مورد کپی تریدینگ مطرح می‌شوند، اشاره می‌کنیم:

کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ نوعی ترید آنلاین است که به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد به‌صورت خودکار معاملات تریدرهای باتجربه و موفق را تکرار کنند. این مسئله به افراد اجازه می‌دهد تا از تخصص تریدرهای حرفه‌ای بدون نیاز به مشارکت فعال در بازارهای مالی بهره‌مند شوند.

روش انجام کپی تریدینگ چیست؟

در کپی تریدینگ، سرمایه‌گذاران یک یا چند تریدر را برای کپی‌کردن انتخاب می‌کنند تا تصمیم‌ها و استراتژی‌های معاملاتی تریدرهای کپی‌شده به‌صورت خودکار در حساب افراد انجام شود. این روش می‌تواند برای افرادی مناسب باشد که به‌تازگی وارد بازار شده‌اند؛ زمان و انرژی تحلیل‌ بازار ندارند یا به‌دنبال یادگیری بیشتر هستند.

کپی تریدینگ چه مزایایی دارد؟

دسترسی به تخصص و تجربه سرمایه‌گذاران حرفه‌ای، صرفه‌جویی در زمان و انرژی برای تحلیل بازار، متنوع‌سازی پورتفو و درآمد غیرفعال می‌تواند مزایای کپی تریدینگ تلقی شود.

چه پلتفرم‌هایی خدمات کپی تریدینگ ارائه می‌دهند؟

برخی از برترین پلتفرم‌های کپی تریدینگ شامل Commas3، AvaTrade، FX2، NAGA، TradingFunds eToro، ZuluTrade و B2Broker می‌شوند.

چگونه یک تریدر برای کپی‌کردن انتخاب کنم؟

عواملی مانند تاریخچه عملکرد، ثبات سود، استراتژی‌های مدیریت ریسک، نسبت سود به تعداد معاملات، استراتژی معاملاتی و نحوه ارتباط با دنبال‌کننده‌ها برخی از مواردی هستند که می‌توانند به شما در انتخاب بهترین تریدر در پلتفرم‌های کپی‌ تریدینگ کمک کنند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

FCAS مخفف عبارت Fundamental Crypto Asset Score به معنای امتیاز بنیادین دارایی دیجیتال است. این امتیاز از بررسی اصول اولیهٔ…

تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های تحلیل قیمت و بررسی بازارهای مالی است که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در کنار تحلیل فاندامنتال…

موقعیت Short و Long در بازارهای مالی به قابلیتی گفته می‌شود که به وسیله آن می‌توانید در کاهش‌ها و افزایش‌های…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب