Scroll Top
شبکه Keep

شبکه Keep

یکی از دغدغه های اصلی کاربران در بلاک چین های عمومی، بحث امنیت است که آنها را درگیر حفظ داده های خود می کند. امنیت داده ها و حریم خصوصی کاربران بلاک چین یکی از موانع اصلی گسترش و پذیرش جریان اصلی آن در نظر گرفته می شود اما در این بین، شبکه Keep توانست راه حل مناسبی برای رفع این مشکل ارائه دهد. ایده اصلی شبکه Keep، ذخیره و رمزگذاری داده های خصوصی بر روی یک بلاک چین عمومی است و تنها برای صاحب داده قابل دسترسی است؛ به این ترتیب، کاربران می‌ توانند داده ‌های حساس مانند اطلاعات حساب ‌های مالی و پزشکی و سوابق بیمه را در اختیار برنامه ‌های غیرمتمرکز قرار دهند، بدون اینکه ترسی از لو رفتن یا سوء استفاده از داده‌ ها داشته باشند.

Keep Network چیست؟

Keep Network چیست؟

Keep Network یک پروتکل منبع باز مبتنی بر بلاک چین اتریوم است که به کاربران بلاک چین های عمومی اجازه می دهد تا داده های خود را به صورت خصوصی و رمزگذاری شده ذخیره، نگهداری و انتقال دهند. این کار اجازه می دهد تا برنامه های غیرمتمرکز ساخته شده در Keep Network به صورت کاملاً غیرمتمرکز و بدون افشای اطلاعات خصوصی کاربران مدیریت شوند. این ویژگی باعث شده است که Keep Network در اکوسیستم دیفای اتریوم جایگاه ویژه ای داشته باشد.

شبکه فوق از قراردادهای هوشمند و فضاهای کوچک غیرمتمرکز خارج از زنجیره معتبر برای ذخیره داده ها استفاده می کند. محفظه های کیپ حتی برای تیم توسعه شبکه کیپ نیز قابل دسترسی نیستند و کاملا امن، محرمانه و غیرمتمرکز هستند. درپوش ‌ها به ‌طور تصادفی برای گره‌ های شرکت‌ کننده در دسترس هستند که از ذخیره ‌سازی و حفاظت داده ‌ها مراقبت می‌کنند؛ در ازای ارائه خدمات به شبکه، گره ‌های کیپ با ارز دیجیتال کیپ نتورک پاداش می‌گیرند.

هدف شبکه Keep چیست؟

شبکه کیپ به دنبال بهبود کارایی بلاک چین و ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین با حفظ امنیت و حریم خصوصی است. هدف این شبکه افزایش قابلیت همکاری بین شبکه های لایه یک است. یکی از محصولات این پروژه یعنی tBTC نیز همین کار را انجام می دهد. علاوه بر موارد فوق، Keep Network قصد دارد به معنای واقعی کلمه غیرمتمرکز باشد و بدین ترتیب به هدف اصلی خود یعنی امنیت داده ها و اطلاعات دست یابد.

تیم Keep Network

تیم شبکه Keep

در سال 2017، مت لونگو و کوربین پون شبکه Keep را راه اندازی کردند. لونگو و پون دو کهنه‌کار صنعت کریپتو هستند که قبلاً اپلیکیشن خرید بیت‌ کوین فولد را در سال 2014 راه ‌اندازی کردند. لونگو و پون در حین کار روی Fold متوجه شدند که فضای بلاک چین به ابزاری قدرتمند برای بهبود حریم خصوصی کاربران نیاز دارد. بنابراین، آنها ایده ایجاد یک لایه داده جدید برای افزایش امنیت اطلاعات خصوصی در بلاک چین های عمومی را مطرح کردند و شبکه Keep را طراحی کردند. تیم توسعه Keep از کارشناسان مختلفی استفاده می کند و برای نشان دادن سطح امنیت سرویس خود، جایزه ای برای یافتن اشکالات در کد شبکه Keep ایجاد کرده است. علاوه بر این، این شبکه بیمه شده است و مدعی است که می تواند در صورت بروز مشکل، به کاربران خود خسارت پرداخت کند.

همچنین جالب است بدانید که تیم توسعه کیپ برای ایمن سازی شبکه خود با ده ها پلتفرم مختلف از جمله سه حسابرس شخص ثالث کانسنسیس، تریلز آف بیتس و سرجی دلگادو همکاری می کند. نتایج حسابرسی های امنیتی این شرکت ها به طور مرتب در پلتفرم کیپ منتشر می شود. ویژگی ‌های مثبت کیپ به سرعت اعتماد و حمایت سرمایه‌گذاران معروفی مانند پالی چین، اندرسن هورویتز، پارادایم و فنبوشی را جلب کرد. این پروتکل 20 میلیون دلار توکن کیپ را طی دو دور تأمین مالی خصوصی به سرمایه گذاران خود فروخت.

روش کار شبکه Keep

شبکه Keep از داده های خصوصی با استفاده از ترکیبی از قراردادهای هوشمند و فضاهای خارج از زنجیره به نام “keeps” محافظت می کند. داده های خصوصی، به نام “secret” در شبکه، منتقل و به صورت خصوصی ذخیره می شوند. با این حال، تمام تراکنش ‌های مربوط به داده‌ ها شفاف و قابل تأیید هستند و محتویات داده ‌ها برای اشخاص ثالث قابل دسترسی نیست. کیپ ها به صورت غیرمتمرکز خارج از زنجیره ایجاد، ذخیره و نگهداری می شوند و حتی برای شرکت پشت شبکه Keep قابل دسترسی نیستند. هر بار که یک کاربر برای ذخیره کردن «راز» خود به فضای «نگهداری» نیاز دارد، یک قرارداد هوشمند روی زنجیره اجرا می‌کند تا درخواست ایجاد نگهداری ‌های خارج از زنجیره را بدهد.

پس از بررسی و تایید درخواست، شبکه Keep فضای لازم را ایجاد کرده و کلیدهای رمزنگاری ویژه ای را برای صاحب قرارداد صادر می کند تا به صورت خصوصی با Keep مورد نظر تعامل داشته باشد. امنیت «رازها» یا داده‌های خصوصی با الگوریتم‌ ها و فناوری ‌های رمزنگاری مؤثر مانند «محاسبات چند جانبه امن» تضمین می ‌شود.

کاربردهای شبکه keep

کاربردهای شبکه keep

هدف شبکه کیپ تضمین امنیت و حفظ حریم خصوصی داده های کاربران به صورت غیرمتمرکز است. این امر توسعه دهندگانی را به خود جلب کرده است که به دنبال ایجاد برنامه های غیرمتمرکز بر اساس محافظت از حریم خصوصی کاربران هستند. برای مثال، هر برنامه ‌ای که به داده‌ های شخصی، اطلاعات حساب مالی، سوابق بیمه یا سوابق پزشکی نیاز دارد، می‌تواند از حفاظت از حریم خصوصی شبکه کیپ بهره ‌مند شود.

اپلیکیشن tBTC در شبکه Keep

شبکه کیپ در تلاش است تا قابلیت همکاری بین بلاک چین های لایه اول را بهبود بخشد. برای این منظور، تیم توسعه کیپ پروژه ای به نام tBTC را در سال 2022 در شبکه راه اندازی کرد که به عنوان پلی بین بیت کوین و اتریوم عمل می کند. پلتفرم tBTC به دارندگان بیت کوین اجازه می دهد تا در شبکه اتریوم فعالیت کنند. در نتیجه، خدمات مختلف دیفای مانند وام دادن، استیکینگ و بازی از طریق پروژه tBTC برای دارندگان بیت کوین قابل دسترسی خواهند بود. اپلیکیشن tBTC بیت کوین های کاربران را طبق استاندارد ERC-20 اتریوم توکن می کند؛ بنابراین، هر توکن TBTC به طور کامل معادل یک بیت کوین ذخیره شده است.

کاربرانی که توکن های TBTC را در ازای مسدود کردن بیت کوین خود دریافت می کنند، به اکوسیستم دیفای اتریوم دسترسی پیدا می کنند و می توانند درآمد کسب کنند. علاوه بر این، هر زمان که کاربری بخواهد بیت کوین های خود را برداشت کند، به راحتی می تواند دارایی های TBTC خود را به بیت کوین تبدیل کرده و با پرداخت هزینه های مشخص، آن را برداشت کند. شایان ذکر است که علاوه بر تیم توسعه کیپ، اپلیکیشن tBTC از شرکت های فناوری سوما و کراس چین گروپ نیز پشتیبانی می کند.

چگونه در شبکه Keep شرکت کنیم؟

رازها (secret) به بخش های مختلف تقسیم می شوند و با یکدیگر ترکیب می شوند، سپس بدون افشای محتوای داده ها به طور ایمن به ارائه دهندگان کیپ ارسال می شوند. ارائه‌ دهندگان و نگهدارنده ‌های درپوش، گره‌ هایی هستند که می ‌توانند با قرار دادن مقدار معینی از ارزهای رمزنگاری شده شبکه کیپ، در شبکه شرکت کنند. گره های کیپ که امضا کننده نیز نامیده می شوند، خدماتی مانند رمزگذاری، محاسبات و ذخیره سازی را در شبکه انجام می دهند.

به منظور جلوگیری از رفتار مخرب، امضاکنندگان به‌ طور تصادفی توسط فناوری اصلی شبکه Keep به نام پروتکل تصادفی بیکن انتخاب می‌شوند. انتخاب تصادفی امضاکنندگان به حذف هرگونه احتمال تبانی و کلاهبرداری توسط امضاکنندگان برای سرقت داده ها و دارایی ها کمک می کند. گره ها اگر کار صادقانه ای انجام دهند، با توکن های کیپ پاداش می گیرند. اگر عملکرد گره ای مخرب باشد، توکن های استیک خود را در فرآیند جریمه از دست می دهد.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
پست های توضیه شده
Clear Filters

الگوریتم اسکریپت، یک الگوریتم هش است که در برخی از بلاک چین ها، بر اساس مکانیزم استخراج اثبات کار استفاده…

بیت کوین دارک، یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز است که تاکید زیادی بر حفظ حریم خصوصی دارد. این ارز دیجیتال با…

لیکوئید استیکینگ بیت‌کوین یک روش جدید برای مشارکت در فرآیند استیکینگ است که به کاربران این امکان را می ‌دهد…

عصر پلتفرم های متمرکز و اختصاصی معاملات ارزهای دیجیتال جای خود را به روند رو به رشد صرافی های غیرمتمرکز…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب