Scroll Top
دلایل رشد شدید قیمت بیت کوین در روزهای اخیر چه بود؟

دلایل رشد شدید قیمت بیت کوین در روزهای اخیر چه بود؟

بازار ارزهای دیجیتال در چند روز گذشته با صعود بیت کوین به بالاترین قیمت خود در ۵ ماه گذشته، جان تازه‌ای گرفت. اما دلایل این رشد ناگهانی چه بود؟

برای کسانی که نگاه‌ خود را به نمودارهای قیمت معطوف ساخته بودند، این اتفاق دور از انتظار نبود. پادشاه ارزهای دیجیتال روز سه‌شنبه هفته گذشته با افزایش ۱,۰۰۰ دلاری در تنها ۱ ساعت، روند گذار خود را از بازار نزولی به بازار صعودی طی کرد و بر اخباری که از چند وقت گذشته از پایان زمستان ارزهای دیجیتال خبر می‌دادند، مهر تاییدی زد.

در واقع پس از گذشت بیش از یک سال حاکمیت بازار نزولی، معامله‌گران هوشیار منتظر تغییر روند بودند تا اینکه قیمت‌ها یکی از قوی‌ترین الگوهای صعودی را ایجاد کردند؛ یک کف بالاتر به همراه سقف بالاتر در تایم‌فریم هفتگی که شکسته شدن مقاومت را در ۴,۲۰۰ دلار نشان می‌داد.

با نگاه به گذشته می‌شد فهمید که حتی برای شروع یک حرکت قدرتمند قیمتی دیر هم شده است. محدوده قیمتی معاملات و نوسان بیت کوین در ماه مارس به کمترین میزان خود در دو سال گذشته رسیده بود. در صورتی که یک دوره زمانی نسبتاً طولانی با کاهش نوسان همراه باشد، معمولاً به جهش‌ها یا سقوط‌ها بزرگی می‌تواند ختم شود.

این دوره کم‌نوسان برای بیت کوین، با یک شکست مقاومتی قدرتمند همراه بود. همچنین دلایل این جهش قیمت را می‌توان به موارد زیر ربط داد:

تحلیل تکنیکال، پیشگوی حرکت صعودی

دلایل رشد شدید قیمت بیت کوین در روزهای اخیر چه بود؟

همانطور که اشاره شد، در هفته‌های گذشته نمودارهای بیت کوین و تحلیل تکنیکال این ارز دیجیتال از به کف قیمت رسیدن آن حکایت داشتند.

در یکی از این اخبار که اواخر ماه فوریه نقل محافل رسانه‌ها شده بود، نشان داده شد که عبور رو به بالای میانگین متحرک ساده ۱۰۰ هفتگی از میانگین متحرک ساده ۵۰ هفتگی، آخرین بار در آوریل ۲۰۱۵ اتفاق افتاده است.

در آن زمان اطلاع داده شد که این شاخص تاخیردار، برای اولین بار پس از گذشت چهارسال به حالت نزولی در آمده است که می‌تواند نشان‌دهنده به کف قیمت رسیدن بیت کوین پس از طی کردن روند نزولی یک ساله باشد.

در آن زمان گفته شد:

به عبارت ساده خرس‌ها تلاش زیادی برای به زیر کشاندن میانگین متحرک ساده ۵۰ هفتگی توسط میانگین متحرک ساده ۱۰۰ هفتگی انجام دادند. بازار نزولی نیز پس از تایید تقاطع این دو شاخص قدرت خود را از دست می‌دهد که به نظر در مورد بیت کوین صادق است.

این تنها نمونه‌ای از چند خبر دیگر بود. شاخص‌های طولانی‌مدت دیگری مانند اندیکاتور MFI و مکدی، نیز از آغاز روند جدیدی خبر دادند.

در تاریخ ۴ مارس، شاخص جریان پول  (MFI) به کف خود رسید و با در نظر گرفتن قیمت بیت کوین، یک واگرایی به وجود آورد. این واگرایی صعودی در آن زمان به سرمایه‌گذاران، هشدار اولیه‌ای از تغییر روند نزولی به صعودی داد.

افزایش شاخص MFI نشان‌دهنده افزایش فشار خرید و کاهش این اندیکاتور بیانگر افزایش فشار فروش است.

نصف شدن پاداش استخراج

با این حال تمامی فرضیه‌های تکنیکال بحث شده، سبب قوت بخشیدن به نظریه افزایش قیمت بیت کوین به دلیل هالوینگ یا نصف شدن پاداش ماینینگ می‌شوند. هالوینگ فرایندی است که طی آن پاداشی که به ماینرها اعطا می‌شود، به صورت برنامه‌ریزی شده از قبل و طبق پروتکل کاهش می‌یابد.

پاداش شبکه بیت کوین در ماه می سال آینده میلادی، نصف خواهد شد. تاریخچه داده‌ها نشان می‌دهد که یک سال قبل از فرارسیدن زمان هالوینگ، این فرایند تاثیر خود را بر روی قیمت می‌گذارد. پروتکل به صورت خودکار بعد از رسیدن به بلاک‌های مشخصی، عرضه‌ی واحد‌های جدید بیت کوین را در شبکه کاهش می‌دهد.

بازار نیز این احتمال را پس از فشار فروش شدید در دسامبر ۲۰۱۸ که به قیمت ۳,۱۰۰ دلار بیت کوین منتهی شد، در نظر گرفت.

این الگوی خاص قیمتی، یادآور چگونگی پایان یافتن بازار نزولی قبلی در قیمت ۱۵۰ دلار در اوایل ژانویه ۲۰۱۵ است؛ یعنی حدود ۱۷ ماه قبل از زمان نصف شدن پاداش بیت کوین که در آگوست ۲۰۱۶ اتفاق افتاد.

در واقع تاریخچه داده‌ها نشان می‌دهد که معامله‌گران واکنش مثبتی نسبت به هالوینگ نشان می‌دهند و آن را به عنوان عاملی موثر در افزایش قیمت‌ها می‌بینند.

دلایل رشد شدید قیمت بیت کوین در روزهای اخیر چه بود؟

چرخه‌های نصف شدن پاداش شبکه و تاثیر آن بر روی افزایش قیمت بیت کوین

این حکایت هم که بیت کوین لااقل یک سال قبل از فرارسیدن زمان نصف شدن پاداش، علاقه دارد تاریخ را تکرار کرده و روند صعودی خود را آغاز کند نیز در سه ماه اخیر بیش از پیش مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت تا اینکه به رشد قیمتی خیره‌کننده روزهای گذشته منجر شد.

تحلیلگران برای ماه‌ها این موضوع را تکرار می‌کردند که با در نظر داشتن نصف شدن پاداش شبکه بیت کوین در ماه می ۲۰۲۰، زمان توجه سرمایه‌گذاران به بیت کوین فرارسیده است.

فعالیت بازار

هیچکس نمی‌تواند به بی‌نظمی‌ها و بی‌قاعدگی‌های بازار، طبق میل خویش به تنهایی جهت‌ دهد؛ هرچند عامل رشد اخیر شاید تنها یک نفر بوده باشد.

طبق خبرگزاری رویترز در روز سه شنبه، یک معامله الگوریتمی مدیریت شده به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار که در چند صرافی بزرگ (کوین‌بیس، کراکن و بیت‌استمپ) اتفاق افتاد، مسبب جهش ناگهانی و دستیابی به سقف جدید قیمتی بود.

در همین حال، داده‌های صرافی بیتفینکس از نابودی طیف وسیعی از معاملاتی که در جهت فروش استقراضی بیت کوین (Shorting) بسته شده بود، خبر می‌داد. موقعیت‌های فروش جفت‌ارز بیت کوین/دلار در این صرافی که بر روی ۲۰,۶۵۴ بیت کوین بود، در عرض ۲ ساعت به ۱۷,۱۰۳ بیت کوین تنزل یافت و سپس تا ۱۶,۹۷۸ بیت کوین پایین آمد. این مقدار از مارس ۲۰۱۸ تا به این سو بی‌سابقه بوده است.

دلایل رشد شدید قیمت بیت کوین در روزهای اخیر چه بود؟

پس از سقوط ۱۷ درصدی در روز سه شنبه، موقعیت‌های فروش تا ۱۳ درصد افزایش یافتند

احتمالات پیش‌رو

در نگاه کوتاه‌مدت پیش‌رو، بیت کوین می‌تواند شاهد کاهش جزئی تا سطوح زیر ۴,۷۰۰ دلار باشد. اما در نگاه کلی تا زمانی که بیت کوین خود را بالای ۴,۲۳۶ دلار حفظ کند، روند صعودی خواهد داشت.

دلایل رشد شدید قیمت بیت کوین در روزهای اخیر چه بود؟

بیت کوین که چند روز گذشته خود را دوباره به بالای قیمت ۵ هزار رسانده بود، با ثبت سقف پایین‌تری در شاخص قدرت نسبی (RSI) مواجه شد.

واگرایی نزولی می‌تواند نشان‌دهنده اصلاح قیمتی تا شاخص میانگین متحرک ساده ۵۰ ساعته باشد که البته این اتفاق در ۴ آوریل رخ داد. در حال حاضر قیمت در بالای این شاخص در حال حرکت است.

دلایل رشد شدید قیمت بیت کوین در روزهای اخیر چه بود؟

اما شکستن الگوی مثلث صعودی و ثبت سقف بالاتر نسبت به ۴,۲۳۶ دلار نشان می‌دهد که به ورق به نفع دیدگاه صعودی برگشته است. شاخص میانگین ساده متحرک ۵ و ۱۰ هفتگی صعودی دلیلی بر تایید این استدلال می‌تواند باشد.

با تمام این اوصاف و با در نظر گرفتن شرایط اشباع خرید، شکستن و بسته شدن کندل بر روی شاخص میانگین متحرک نمایی (EMA) ۲۱ ماهه که بر روی قیمت ۵,۲۰۰ دلار قرار دارد، دور از انتظار به نظر می‌رسد.

منبع: coindesk

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

سه تحلیل‌گر مطرح ارزهای دیجیتال هر سه به طور مشابه معتقد هستند که قیمت بیت کوین می‌تواند طی روزهای آینده…

پیتر برنت (Peter Brandt)، معامله‌گر کهنه‌کار کالا، در آخرین گزارش هفتگی خود از بازار ارزهای دیجیتال، دلایل خود را برای…

ماه ژانویه (دی) برای گاوهای بازار، ماهی خوب و پرسود بود و نوید روزهای صعودی بسیاری را داد. اما با…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب