Scroll Top
پروتکل نیر(near protocol)

پروتکل نیر(near protocol)

پروتکل نیر (near protocol)، مانند اتریوم یا سولانا اولین لایه بلاک چین است. این پلتفرم مانند دیگر بلاک چین ها از الگوریتم اثبات سهام (POS) استفاده می کند اما چیزی که آن را از سایرین متمایز می کند، اجرای شاردینگ است. از نوامبر 2021، شاردینگ در پروتکل near امکان پذیر است. تیم حامی پروژه near گروهی از بهترین ها هستند، از جمله محققان و توسعه دهندگان با تجربه کار در گوگل و MemSQL و در مسابقات بین المللی برنامه نویسی معتبر شرکت دارند. توکن این پروژه، نیر نام دارد و برای اهداف زیر استفاده می شود:

ذخیره داده های آنچین

پرداخت کارمزد تراکنش ها

امکان رای دهی با توکن های حاکمیتی

مزایای پروتکل نیر (near protocol)

مزایای پروتکل نیر

فناوری

یکی از مزایای برجسته پروژه نیر، استفاده از تکنولوژی و معماری عالی است. شبکه پروژه می تواند 3000 تراکنش در ثانیه را پردازش کند. پردازش تراکنش ها در بلاک چین حداکثر دو ثانیه طول می کشد و هزینه گس حدود 0.01 دلار است. همه این احتمالات با استفاده از یک پروتکل شاردینگ معروف به Nightshade امکان پذیر شده است.

Nightshade به شبکه اجازه می دهد تا متناسب با شارد گسترش یابد. بنابراین، با افزایش تقاضا، شبکه توانایی رسیدگی به کاربران مختلف را دارد. به نظر می‌رسد دیگر زنجیره‌های بلاک چین فعلی نیز پتانسیل توسعه مقیاس‌پذیری را دارند اما در نهایت محدودیت‌هایی دارند که مانع از پیشروی آنها با چندین تراکنش می‌شود.

1. شاردینگ: پروتکل نیر، دارای ویژگی های شاردینگ هیجان انگیز است که نیاز به سخت افزار برای اعتبارسنجی را کاهش می دهد. ویژگی ریشاردینگ پویا یا دینامیک به شبکه اجازه می دهد تا تعداد شاردها را بر اساس میزان مصرف تنظیم کنید.

2. طراحی استیکینگ: طراحی استیکینگ پروتکل نیز ایده آل است. اکثر زنجیره‌های بلاک چین باعث می‌شوند تا کاربران برای مدت طولانی پس از غیرفعال کردن حذف منتظر بمانند. این نکته بدان معنی است که زمان زیادی طول می کشد تا کاربران توکن های خود را پس بگیرند، در حالی که در پروژه near نیست.

فرآیند غیرفعال کردن استیکینگ در پروتکل near فقط 1-2 روز طول می کشد. ضمناً در Cosmos یا Polkadot این فرآیند حدود 3 تا 4 هفته طول می کشد. در پروژه نیر، فرآیند استیکینگ نیز برای جلوگیری از استخرهای بزرگ طراحی شده است.

این فرآیند با استفاده از Thresholded Proof of Stake انجام می شود و به کاربران اجازه می دهد تا سهم عادلانه ای از سرمایه گذاری در بلاک چین را به دست آورند. این بدان معناست که سرمایه گذاران کوچک در این بستر گم نمی شوند و سر خود را بدون کلاه نمی گذارند.

مناسب برای توسعه دهندگان

مناسب برای توسعه دهندگان

پروتکل near یک پلتفرم جذاب برای توسعه دهندگان است. این محیط با EVM، Rust و Wasm سازگار است. بنابراین، توسعه دهندگان می توانند از زبان های مختلف برای نوشتن قراردادهای هوشمند خود انتخاب کنند. توسعه دهندگان نیز از نوشتن این قراردادها سود می برند. به عنوان مثال، اگر 30 درصد از حق گس، افرادی که از قراردادهای هوشمند استفاده می کنند به آنها بازگردانده شود، سود خوبی نصیب آنها می شود. علاوه بر این، بودجه 800 میلیون دلاری بین تیم های فعال در توسعه و بهبود اکوسیستم پروژه near توزیع خواهد شد.

قابلیت همکاری در پروژه نیر

همکاری پروژه نیر با دیگر پلتفرم ها بسیار جذاب است و پتانسیل رشد دارد. در حال حاضر این پروتکل با Aurora، Rainbow Bridge و Octopus Network همکاری می کند.

1. Aurora

یک ماشین مجازی اتریوم است که مستقیماً بر روی شبکه پروژه نیر ساخته شده است و ویژگی های بسیار خوبی را برای توسعه دهندگان ارائه می دهد. سازندگان و توسعه دهندگان برنامه غیرمتمرکز، با کمک Aurora، می توانند خلاقیت های خود را به پلتفرم پروتکل نیر بیاورند، آن ها را با کارمزد اندک و سرعت مطلوب در آنجا پیاده سازی کنند. نکته جالب اینجا، کارمزد آرورا است که به جای توکن، باید اتریوم را به عنوان کارمزد پرداخت کرد.

2. Rainbow Bridge

امکان انتقال دارایی ها بین نیر و اتریوم را فراهم می کند. این پلتفرم از تمام توکن های ERC20 پشتیبانی می کند و تاکنون حدود 900 میلیون دلار دارایی مبادله کرده است.

شبکه ای است که بر اساس پروتکل نیر ساخته شده است و شامل بخش های مطلوب Polkadat و Cosmos است. این شبکه به کاربران اجازه می دهد تا اپلیکیشن های مبتنی بر بلاک چین را شناسایی و راه اندازی کنند. همه اینها نشان می دهد که پروژه نیر دارای امکانات متنوع و کاربردی است.

کاربر پسند بودن پروژه نیر

معایب پروتکل نیر

سهولت استفاده نیز از ویژگی های مطلوب پروتکل نیر است. در این پروژه آدرس های قابل خواندن توسط کاربر (به عنوان مثال thomas.near) وجود دارد که به طور غیر مستقیم در لایه پروتکل قرار می گیرند. خبری از اپلیکیشن های غیرمتمرکز مجزا در سامانه آنها نیست.

پروتکل نیر، به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا برای برنامه های خود برای گس فی پیش پرداخت کنند. امکان دیگر در این پلتفرم Near Drops است. با این حال، هر کاربری می تواند کدهای نیر را برای سایر کاربران با همان آدرس ارسال کند. نرخ گس فی نیز در پروژه نیر شناخته شده است و کاربرانی مانند اتریوم گاهی اوقات از هزینه ها و گس فی شوکه نمی شوند.

معایب پروتکل نیر چیست؟

تاخیر در برخی شاخص ها: در برخی ویژگی های مهم، پلتفرم نیر، تاخیر و لگ را تجربه می کند. به عنوان مثال، کل ارزش قفل شده این پلتفرم کمتر از الروند است. تعداد تراکنش های نیر، کمتر از فانتوم است. یکی از دلایل اصلی تاخیر نیر، در برخی شاخص ها این است که به خوبی در مقیاس بزرگ به بازار عرضه نشده است.

دلیل دیگر این است که توکن نیر در بسیاری از صرافی ها در دسترس نیست. این عاملی است که مانع از رشد و توسعه پروژه در ابعاد بزرگ می شود. باید دید در آینده چه اقداماتی برای حل این مشکلات انجام خواهد شد.

اشتراک گذاری

پست های مرتبط
Clear Filters
پست های توضیه شده
Clear Filters
Clear Filters

استیکینگ یکی از بهترین راه ها برای کسب ارز دیجیتال است؛ فرآیندی که در آن دارندگان ارزهای دیجیتال دارایی‌های خود…

هک بلاک چین بزرگترین چالش در دارایی های دیجیتال است اما آیا این سناریو اساسا امکان پذیر است؟ ما در…

صرافی مکسی (MEXC) یکی از بسترهای آنلاین است که کاربران ایرانی می توانند از آن برای خرید و فروش ارزهای…

در سال های اخیر بحث های زیادی در مورد NFT وجود داشته است؛ افراد زیادی مشغول خرید و فروش آنها…

Clear Filters
مارا دنبال کنید
پست های منتخب