میتوان گفت که نیمهی اول سال ۲۰۱۹، در کل دوران خوبی برای ارزهای دیجیتال بوده اما برای بایننس کوین بهترین و برای ریپل بدترین دوره محسوب میشود. در ادامه به بررسی نمودارهای قیمت این دو ارز دیجیتال و مقایسهی آنها با بیت کوین خواهیم پرداخت.
قیمت ریپل (XRP)، سومین ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار، روز ۳۰ ژوئن (۹ تیر)، با ۱۲.۴۵ رشد نسبت به ابتدای سال، از ۰.۳۵۲ دلار به ۰.۳۹۶ دلار رسید. ممکن است که این ارقام گزارش شده برای ریپل، چندان بد به نظر نرسند اما اگر به رشد ۴۲۴ درصدی بایننس کوین (BNB) در نیمه ابتدایی سال ۲۰۱۹ دقت کنیم، متوجه میشویم که ریپل عملکرد خوبی از خود نشان نداده است.
به گزارش کوین دسک، بایننس کوین، هفتمین ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار و کوین اختصاصی صرافی بایننس بوده که از آن برای اهداف مختلفی از جمله پرداخت هزینههای معاملاتی در پلتفرمهای این صرافی استفاده میشود. قیمت این ارز دیجیتال در ابتدای سال، ۶.۱۹ دلار بوده و در روز ۳۰ ژوئن به ۳۲.۴۴ دلار رسید. میتوان گفت که بایننس کوین، بهترین عملکرد را در میان ۱۰ ارز دیجیتال برتر، در نیمهی اول سال ۲۰۱۹، داشته است. در حال حاضر، این ارز دیجیتال، به قیمت ۳۳.۵۰ دلار معامله شده و در روز ۲۲ ژوئن (۱ تیر) نیز، ارزش آن به بالاترین میزان خود یعنی ۳۹.۵۲ دلار، رسید.
بنا بر گزارشات به دست آمده، BNB، فعالیتهای معاملاتی صرافی بایننس را افزایش داده و در نتیجهی راهاندازی بایننس لانچپد (Binance Launchpad)، پلتفرم فروش توکن بایننس، شرکتکنندگان، ملزم به خرید این ارز دیجیتال شدند.
در همین حال، دیگر ارزهای دیجیتال برتر، به غیر از ارز دیجیتال باثبات تتر (tether) نیز در شش ماه اول سال، نسبت به ریپل، عملکرد بسیار بهتر و رشد سریعتری داشتهاند. به عنوان مثال، لایت کوین (Litecoin)، در این شش ماه، با توجه به نزدیک شدن ماه آگوست و رویداد نصف شدن پاداش بلاک (هالوینگ) آن، ۳۰۱ درصد رشد داشت.
اما قیمت بیت کوین (Bitcoin)، پادشاه ارزهای دیجیتال، با آن که زمان زیادی به رویداد هاوینگ ماه می ۲۰۲۰ باقی مانده، ۱۸۸ درصد افزایش پیدا کرده است. علاوه بر آن، گفته میشود که راهاندازی ارز دیجیتال جدید فیسبوک، لیبرا (Libra)، با پشتیانی دولت و ارز فیات، به نفع بیت کوین خواهد بود.
با آن که صعود ۷ هزار دلاری بیت کوین برای اکثر ارزهای دیجیتال مثبت واقع شد اما تأثیر آن روی ریپل بسیار ناچیز بود. اگر به نمودار تکنیکال آن توجه کنید بیشتر متوجهی عملکرد ضعیف ریپل خواهید شد.
در ابتدا باید گفت که میانگین متحرک ۵۰ روزهی ریپل، از میانگین متحرک ۲۰۰ روزهی آن در اواخر ماه می، فراتر رفته که این امر، نشانگر تقاطع طلایی، صعود قیمت در بلندمدت، است. همچنین، اختلاف میانگین متحرک ۱۰۰ و ۲۰۰ روزهی این ارز دیجیتال در اوایل ماه ژوئن نیز، بیانگر صعود قیمت بود.
از نمودار بالا میتوان دریافت که با وجود فروش پیدرپی ریپل، قیمت ۰.۴۷ دلاری این ارز دیجیتال تثبیت نشد. روز ۲۲ ژوئن، با تشکیل شدن الگوی مثلثی در نمودار ریپل، امید به صعود قیمت این ارز دیجیتال دوباره زنده شد اما تنها ۵ روز پس از وقوع شکست مقاومتی (breakout)، قیمت آن ۱۲ درصد افت پیدا کرد.
پس از آن، دارندگان ریپل، با فروش کوینهای خود، سبب افت شدید قیمت این ارز دیجیتال شدند؛ به طوری که در حال حاضر، ارزش آن به ۰.۳۷ دلار، کمترین میزان از تاریخ ۲۴ می تاکنون، رسیده است. میتوان گفت که اگر ریپل از رکورد ۰.۵۰ دلاری خود در ۲۶ ژوئن، فراتر برود، روند نزولی آن در بلندمدت صعودی خواهد شد.