در حالی که قیمت ارزهای دیجیتال رشدهای قابل توجهی طی هفتههای اخیر داشتهاند، روز گذشته بیت کوین موفق شد بیش از ۵۰۰ دلار افزایش یابد و خود را به سطح ۸,۶۰۰ دلار برساند. در این نوشته قصد داریم به تحلیل جالبی از قیمت بیت کوین که کاربری به نام بیل کریسون در تریدینگ ویو منتشر کرده، نگاهی بیاندازیم.
این تحلیل در ارتباط با شباهت و توالی الگوهای تشکیل شده در قیمت بیتکوین یا همان فراکتالهاست. کریسون در ابتدای تحلیل به این موضوع اشاره میکند که بیت کوین چه در تایم فریمهای بزرگ و چه در تایم فریمهای کوچک علاقه به تکرار الگوهای مشابه یا ترکیبی از الگوهای مشابه دارد.
در تصویر زیر نمودار سمت چپ روند صعودی قیمت بیتکوین در سال ۲۰۱۷ را در تایم فریم هفتگی و نمودار سمت راست وضعیت کنونی قیمت را در تایم فریم دو روزه را نشان میدهد.
در ابتدای تحلیل، الگوهای مشخص شده با رنگهای مختلف را در نمودار بررسی میکنیم. در روند صعودی قیمتی ۲۰۱۷ سه فاز اصلاحی قیمتی داریم که با رنگهای زرد، صورتی و سبز کمرنگ مشخص شدهاند.
پس از اتمام صعود در سقف تاریخی (ATH =All Time High) روندی نزولی در قیمت شکل گرفته است (آبی کمرنگ) و در ادامهی روند نزولی شاهد الگوی مثلث نزولی با کف مسطح (مثلث خاکستری) هستیم.
مثلث نزولی پس از شکسته شدن ضلع پایین خود در ادامه باعث ریزش قیمت بیتکوین شد و در نهایت با تشکیل الگویی به شکل مثلث صعودی در کف قیمتی ۳,۱۵۰ دلار رشد قیمت بیت کوین آغاز شد.
مشابه تمامی این الگوها را در نمودار سمت راست و حرکات فعلی قیمت نیز میتوانید مشاهده کنید.
اما تفاوتی بین این دو نمودار وجود دارد به این صورت که در روند صعودی سال ۲۰۱۷ سقف تاریخی در قیمت ۱۹,۰۰۰ دلار و سقف ماژور بعدی ۱۵,۰۰۰ دلار بود اما در وضعیت فعلی سقف ماژور اصلی و ثانویه بر طبق الگویی که قیمت را به این سطح هدایت خواهد کرد، هر دو در قیمت ۱۵,۰۰۰ دلار قرار دارند.
کریسون دلیل این تفاوت را پامپ دیوانهوار قیمت در روند صعودی قبلی میداند زیرا در آن زمان تصور عموم تحلیلگران بر تشکیل سقف قیمتی در سطوح ۱۵,۰۰۰ الی ۱۷,۰۰۰ دلار بود و کمتر کسی قیمت ۱۹,۰۰۰ دلار را حدس میزد. به علاوه اینکه برخلاف سقف اصلی فعلی (تقریبا ۱۵,۰۰۰ دلار) که مناسب به نظر میرسد، سقف تاریخی ۱۹,۰۰۰ دلار بر اساس این دیدگاه به طور تصادفی شکل گرفته است.
نکتهی جالب دیگر بررسی سطوح فیبوناچی در الگوها و خطوط حمایتی و مقاومتی در هر دو صعود است. سطوح ۲۳.۶، ۵۰ و ۶۱.۸ درصد فیبوناچی در هر دو نمودار که با خطوط افقی خاکستری و قرمز مشخص شدهاند، به شباهت حرکات دو نمودار بیش از پیش میافزایند و علاوه بر تمام این موارد فراکتالهای مشخص شده با باکس قرمز در اندیکاتور RSI نیز شباهتهای انکارناپذیری در دو نمودار دارند.
بنابراین طبق نظر این تحلیلگر در قیمت بیتکوین منتظر تشکیل الگوی مثلث صعودی با کف ۷,۷۰۰ دلار و سقف ۸,۷۰۰ دلار هستیم، که پس از شکست این سقف انتظار رالی قیمتی تا سطح ۱۵,۰۰۰ دلار را خواهیم داشت.