روی نمودار قیمت بیت کوین نشانههای نزولی تکنیکال زیادی در بازههای زمانی مختلف دیده میشود. تحلیلگران میگویند بستهشدن کندل هفتگی بیت کوین زیر سطح ۱۸٬۳۰۰ دلار برای دو هفته متوالی، میتواند سقوط قیمت تا حمایت ۱۳٬۹۰۰ دلاری را به دنبال داشته باشد.
به گزارش کوین دسک، کمتر از ۱۲ ساعت مانده به اعلام تصمیم نهایی بانک مرکزی آمریکا برای افزایش مجدد نرخ بهره بانکی در این کشور، بازار بیت کوین حالتی تدافعی به خود گرفته است و بهعقیده کتی استاکتون (Katie Stockton)، مدیر مجموعه فیرلید استراتجیز (Fairlead Strategies)، به نظر میرسد قیمت در مسیر آزمایش دوباره حمایت ۱۸٬۳۰۰ دلاری قرار دارد؛ سطحی که اگر شکسته شود وضعیت بازار نزولی فعلی وخیمتر خواهد شد.
بیت کوین در حال حاضر در محدوده ۱۹٬۰۰۰ دلار در نوسان است و قیمت در ۲۴ ساعت گذشته نزدیک به ۲درصد افت داشته است. این ارز دیجیتال هفته گذشته در عبور از خط روند ۱۰ ماهه خود و مقاومت اندیکاتور ابر ایچیموکو که با هم تلاقی پیدا کرده بودند، ناموفق ظاهر شد. همین اتفاق، فروشندگان را بار دیگر بر بازار مسلط کرد.
استاکتون دراینباره میگوید:
بیت کوین به دادههای مربوط به تورم ماه اوت (مرداد) آمریکا که هفته قبل منتشر شد، واکنشی منفی نشان داد و موفق به عبور از مقاومت ابر ایچیموکو (۲۲٬۰۰۰ دلار) در نمای یکروزه نشد.
آنطور که از نمای یکروزه بازار بیت کوین پیداست، هیستوگرام شاخص مکدی (MACD) به زیر سطح صفر رسیده است که میتواند نشاندهنده شروع یک جریان نزولی جدید باشد.
مدیر مجموعه فیرلید استراتجیز در این رابطه گفته است:
مطابق با سیگنال فروشی که در مکدی یکروزه دیده میشود، میتوان گفت شتاب کوتاهمدت قیمت از مثبت به منفی تغییر شکل داده است. رسیدن دوباره قیمت به حمایت بلندمدت ۱۸٬۳۰۰ دلاری نیز خطر سقوط بیت کوین [به سطوح پایینتر] را افزایش میدهد.
سیگنال فروشی که استاکتون به آن اشاره کرده است، پس از آن نمایان شد که خریداران در عبور از خط روند نزولی روی نمودار، مقاومت ابر ایچیموکو و میانگینهای متحرک ۵۰ و ۱۰۰ روزه ناموفق ظاهر شدند.
اندیکاتور ابر ایچیموکو که گوئیچی هوسادا (Goichi Hosoda)، روزنامهنگار ژاپنی، آن را در دهه ۶۰ میلادی اختراع کرده است، شامل دو خط مجزاست؛ یکی خط پیشرو A و دیگری خط پیشرو B. هردو این خطوط ۲۶ روز جلوتر از آخرین کندل روی نمودار ترسیم میشوند و از این طریق حمایتها و مقاومتهای احتمالی آینده را به نمایش میگذارند.
همچنین بخوانید: ابر ایچیموکو (Ichimoku Cloud) چیست؛ آموزش استفاده در تحلیل تکنیکال
عبور از بالا یا پایین ابر ایچیموکو عمدتاً بهعنوان اولین نشانههای تغییر روند (صعودی یا نزولی) در بازار در نظر گرفته میشوند. ضمن اینکه ناتوانی قیمت در عبور از مقاومت این شاخص، مانند وضعیت کنونی بیت کوین، میتواند نشانهای برای تقویت روند نزولی حاکم بر بازار باشد.
تمرکز معاملهگران اکنون بر یکی از سطوح اصلاحی فیبوناچی است که حمایتی را در نزدیکی ۱۸٬۳۰۰ دلار تشکیل داده و در نمودار زیر مشهود است.
استاکتون میگوید:
بستهشدن کندل هفتگی بیت کوین زیر سطح ۱۸٬۳۰۰ دلار برای دو هفته متوالی، نشاندهنده گسترش روند نزولی است و خطر سقوط به حمایت کلیدی بعدی در ۱۳٬۹۰۰ دلار را نیز افزایش خواهد داد.
استاکتون هشدار داده است که شتاب نزولی بلندمدت قیمت در حال افزایش بوده و این مسئله بهوضوح از هیستوگرام مکدی یکماهه پیداست. دادههای پلتفرم دلفی دیجیتال (Delphi Digital) نشان میدهد بیشتر معاملات بیت کوین (از نظر حجم) طی ۳ ماه گذشته، در قیمتهایی بالاتر از قیمت فعلی بیت کوین انجام شده است. در نتیجه سقوط به زیر ۱۸٬۳۰۰ دلار میتواند با از بین بردن موقعیتهای معاملاتی لانگ (خرید)، یک فشار فروش جدی در بازار ایجاد کند.
اندرو کران (Andrew Krohn)، محقق و تحلیلگر مجموعه دلفی دیجیتال، گفته است:
تقریباً تمام کسانی که طی ۳ ماه گذشته بیت کوین خریده و آن را نگه داشتهاند (و همین طور کسانی که طی ۲ سال گذشته دست به این کار زدهاند)، اکنون یا در ضرر هستند یا اینکه فاصله بسیار کمی با واردشدن به وضعیت زیاندهی دارند. اگر قیمت به کاهش خود ادامه دهد، بخشی از سرمایهگذاران دست به فروش خواهند زد.