قیمت بیت کوین حمایت خود در محدوده ۷,۸۰۰ دلار را حفظ کرد و برای پنجمین هفته متوالی در این محدوده در نوسان بود.
به گزارش کوین تلگراف، با بازگشت قیمت بیت کوین به رقم بالای ۸,۲۰۰ دلار، چندین شاخص از احتمال تغییر یافتن روند نزولی یک ماهه و بازگشت بیت کوین به روند صعودی خبر میدهند.
۱- قیمت بیت کوین بار دیگر حمایت خود را حفظ کرد
شواهد حاکی از آن است که بیت کوین فعلا یک کف قیمتی برای خود یافته است. هم در نمودارها هفتگی و هم در نمودارهای روزانه بیت کوین، این ارز چندین بار توانسته حمایت خود حفظ کند. پس از رسیدن به بیشترین قیمت هفتگی که روز دوشنبه (۱۴ اکتبر) با رسیدن بیت کوین به ۸,۴۰۰ دلار شاهدش بودیم، قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال پنج روز از ۷ روز هفته گذشته را زیر شاخص «بولینگر باندز» (روبانهای بولینگر) سپری کرد و در حال حاضر، حمایت فعلی در حدود ۷,۸۶۰ دلار قرار دارد.
با نوسان قیمت بیت کوین در نیمه پایینی شاخص بولینگرباندز در هفته گذشته، خطوط بولینگر به یکدیگر نزدیک شدند و همین مسئله سبب شد تا مقاومت در نمودارهای روزانه به ۸,۵۵۰ برسد و شاخص میانگین متحرک این شاخص نیز تا ۸,۱۲۰ کاهش یافت.
طی هفته آینده، خریداران باید شاهد تثبیت روند در قیمتی بالای ۸,۱۲۰ دلار باشند تا بدین ترتیب بتوان انتظار خروج از روند نزولی فعلی را داشت. از طرف دیگر عبور از ۸,۵۵۰ دلار میتواند موجب رسیدن به مقاومتی جدید در نمودارهای هفتگی بیت کوین شود.
چشم انداز بیت کوین در نمودار هفتگی
به دلیل تغییرات نزولی قیمت بیت کوین طی هفته گذشته، خط پایین در شاخص بولینگر باندز به ۷,۶۳۳ دلا رسید. ۷,۶۳۳ سطحی است که بیت کوین باید آن را حفظ کند، در غیر این صورت بوی خون به مشام خرسها خواهد رسید و این اتفاق نتایج ناخوشایندی برای قیمت بیت کوین به همراه خواهد داشت.
دیروز «پیتر شیف» (Peter Schiff)، از طرفداران دو آتشه طلا در توییتر خود به تشریح پیشبینیاش از سقوط قیمت بیت کوین به ۲,۰۰۰ دلار پرداخت. او در توییتش مینویسد:
نمودار بیت کوین وحشتناک به نظر میرسد. نه تنها پرچمی که به دنبال کاهش قیمت اخیر ایجاد شده وحشتناک بوده و نشاندهنده حرکت به سمت ۶,۰۰۰ دلار است، بلکه بیانگر آن نیز هست که رفته رفته شانه سمت راست الگوی «سر و شانه» در حال تکمیل است. در این الگو سر ۱۴,۰۰۰ دلار خواهد بود و خط گردن زیر ۸,۰۰۰ قرار دارد. همه اینها نشان از یک سقوط بزرگ تا ۲,۰۰۰ دلار را میدهند!
طی هفته آینده شاهد شکل گیری پنجمین کندل هفتگی (شمع) در بخش پایینی بولینگر باندز خواهیم بودیم. از طرف دیگر، همانطور که در نمودارها مشاهده میکنیم، با شروع هفته، کندلها نیز کوچکتر میشوند. آیا این هفته میتواند نقطه عطف بیت کوین باشد؟ شاید با نگاه به شاخص «قدرت نسبی» (RSI) بتوان راحتتر چنین چیزی را پیشبینی کرد.
۲- شاخص RSI اشباع فروش را نشان میدهد
شاخص RSI هفتگی اطلاعات چندانی به ما نشان نمیدهد. با این حال، شاخص RSI در تایم فریم روزانه نوید شروع یک روند صعودی برای بیت کوین را میدهد. طبق این شاخص ۱۹ اکتبر (۲۷ مهر) شاهد کمترین رقم ۳۰.۷۵ بودیم و پس از آن نیز این شاخص در حال افزایش بوده است.
کمی برای شادی زود است، اما «جیسیون ویلیامز» (Jason Williams)، از بنیانگذاران «مورگان کریک» (Morgan Creek)، توجهی به این مسئله ندارد و در توییتی، به مطلب منتشر شده توسط «پلن بی» (PlanB) اشاره کرده است. این مطلب در وبسایت «مدیوم» (Medium) منتشر شد و به تشریح نرخ عرضه و موجودی فعلی (Stock-to-Flow) و کمیابی بیت کوین میپردازد. ویلیامز در توییتر خود مینویسد:
این مدل پیشبینی میکند که پس از هاوینگ (نصف شدن پاداش شبکه استخراج بیت کوین) که ماه می سال آینده میلادی رخ خواهد داد، ارزش بازار بیت کوین به ۱ تریلیون دلار خواهد رسید و این یعنی قیمت ۵۵,۰۰۰ دلاری برای هر واحد از این ارز.
تا هاوینگ ۲۰۶ روز دیگر باقی است.
۳- همگرایی شاخص مکدی (MACD)
یکی دیگر از شاخصهایی که نشانههایی ضعیف از بهبود قیمت در بازار بیت کوین دارد، شاخص مکدی در تایم فریم روزانه است. امروز در این شاخص، خط مکدی شروع به فاصله گرفتن از خط سیگنال کرده است.
از طرف دیگر هیستوگرام مکدی پس از گذشت هشت روز بالاخره با میله سبز تیره مشخص بسته شده که نشاندهنده یک الگوی صعودی است. با این حال، از آنجایی که شاخص مکدی در تایم فریم هفتگی همچنان نزولی است، پیشبینی این اندیکاتور در تایم فریم هفتگی را نمیتوان چندان قوی دانست.
چشمانداز شاخص مکدی در تایمفریم هفتگی
با رجوع به تایم فریم هفتگی در شاخص مکدی، میتوان مشاهده کرد که پس از هشتمین میله در هیستوگرام (با رنگ قرمز تیره)، تغییری کوچک رخ داده است. با این حال ایجاد دامنه کوچکتر و بسته شدن قیمت این هفته بالای ۸,۱۵۰ دلار ممکن است موجب ایجاد کندلی با رنگ صورتی کمرنگ شود و به عقیده برخی با ظهور این کندل میتوان به بازگشت روند امیدوارتر از قبل شد.
لازم به ذکر است که نشانهای از روند صعودی در خط سیگنال و خط مکدی در تایم فریم هفتگی دیده نمیشود و تا زمانی که شیب منحنی آنها تغییر نکند، احتمال روند نزولی در آینده وجود خواهد داشت.
۴- سودآوری ماینینگ به کمترین رقم یک سال اخیر نزدیک میشود
ماینرها با آغوش باز از یک بازگشت روند استقبال میکنند، چرا که در حال حاضر با چنان کاهشی در سودآوری مواجهاند که از زمان قیمت ۳,۵۰۰ دلاری بیت کوین که در ماه فوریه (اسفند) شاهدش بودیم، مشابه آن را ندیدهاند.
در عین حال، این مسئله میتواند نوید دیگری برای روند صعودی باشد؛ چرا که ماینرها بدیهیترین فروشندگان بازارند.
بر روی کاغذ، هر چه بیت کوین به قیمت سر به سر برای ماینرها برسد، این فروشندگان به سمت نگهداری سرمایهها و کاهش فروش بیت کوینهایشان متمایلتر میشوند.
در واقع، در سطوح فعلی قیمت، ماینرهایی که قیمتی کمتر از ۱۰ سنت به ازای هر
کیلووات ساعت پرداخت میکنند، میتوانند بدون ضرر بیت کوین استخراج کنند.
حتی غولهایی نظیر «بیت مین» (Bitmain) هم که از برق صنعتی ارزان با قیمت حدودی ۰.۰۶ سنت استفاده میکنند هم با چالش در خصوص سودهایشان مواجهاند؛ پس میتوان گفت که یک کاهش قیمت دیگر برای بیت کوین میتواند تیر خلاص برای ماینرهای چینی باشد؛ ماینرهایی که مسئولیت ۶۰ درصد از هش ریت بیت کوین را بر عهده دارند.
«امیر نس» (Amir Ness)، از فعالان حوزه ماینینگ، در پاسخ به سوال کوین تلگراف در خصوص
اینکه قیمت بیت کوین تا چه حدی باید سقوط کند که دیگر استخراج برای ماینرها سودآور
نباشد؟ میگوید:
حتی در قیمت ۰.۰۵۵ سنت به ازای هر کیلووات ساعت هم قیمت بیت کوین باید بالای ۶,۵۰۰ دلار باقی بماند، در غیر این صورت ماینینگ سودآور نخواهد بود.
نس گرداننده فارم «ماین ای بلاک» (Mine A Block) است. این فارم در «ایرکوتسک» واقع در سیبری قرار دارد. در این
بخش از سیبری هر کیلووات ساعت قیمتی معادل ۰.۰۵۵ دارد.
سناریوی صعودی
برای اینکه فروشندگان، قدرت روند نزولی را حفظ کنند، بیت کوین باید در موقعیتی بالای میانگین متحرک روزانه در شاخص بولینگر باندز قرار بگیرد و این شاخص در حال حاضر در قیمت ۸,۱۲۰ است. بسته شدن قیمت در رقمی بالای میانگین متحرک، بیت کوین را آماده مواجهه با مقاومت بعدی در ۸,۵۵۰ خواهد کرد.
همچنین مقاومت بعدی پس از آن در حدود ۹,۸۴۶ دلار خواهد بود، اگر بیت کوین بتواند این قیمت را شکسته و وضعیتش را حفظ کند، به احتمال زیاد پتانسیل رشد تا ۱۲,۱۰۰ دلار را خواهد داشت.
سناریوی نزولی
صعود قیمت امروز از ۸,۰۰۰ به ۸,۱۷۰ برای فروشندگان خبر بدی است، با این حال اگر بخواهیم نگاهی جامع داشته باشیم، قیمت بیت کوین همچنان ۳۰۰ دلار بالاتر از سطح حمایت فعلی در تایم فریم روزانه بالینگر باندز است.
اگر بیت کوین زیر ۷,۸۶۰ برسد، با حمایت بعدی خود که ۲۰۰ دلار پایینتر است، رو به رو خواهد شد. در این صورت توقف بعدی قیمت در حدود ۷,۰۰۰ دلار خواهد بود و این یعنی سقوط شدید ۱۵ درصدی. در صورتی که این اتفاق بیافتد، باید منتظر فشار بیشتری از سوی فروشندگان باشیم که میتواند قیمت را به سطوحی برساند که دیگر استخراج بیت کوین برای بیشتر ماینرها سودآوری ندارد.