قیمت بیت کوین روز گذشته در کمتر از ۱۵ دقیقه با سقوط ۱۴ درصدی از ۱۰,۱۸۰ به ۸,۶۰۰ دلار رسید و در همین مدت کم، تنها در صرافی بیتمکس بیش از ۱۰۰ میلیون دلار قرارداد خرید (لانگ) لیکویید شد.
به گزارش کوین تلگراف، سه عامل اصلی این سقوط قیمت عبارتاند از: قراردادهای لانگ که اکثریت قریب به اتفاق بازار بیت کوین را تشکیل میدادند، واکنش بیت کوین نسبت به مقاومت چند ساله در قیمت ۱۰,۵۰۰ دلار و دامپ (کاهش قیمت) از سوی نهنگها.
تعداد بالای قراردادهای لانگ
قبل از اینکه سقوط قیمت اتفاق بیفتد، نرخ تأمین سرمایه (funding rate) برای بیت کوین و اتر به ترتیب روی حدود ۰.۱۶٪ و ۰.۱۹٪ قرار داشت.
اصطلاح نرخ تأمین سرمایه در بازار قراردادهای آتی بیت کوین به معنای مقداری کارمزد است که دارندگان قرارداد لانگ (آنهایی که معتقدند قیمت افزایش پیدا میکند) و دارندگان قرارداد شورت (آنهایی که معتقدند قیمت کاهش پیدا میکند) باید به یکدیگر پرداخت کنند تا بازار تعادل پیدا کند.
به عنوان مثال، فرض کنیم قیمت بیت کوین در حال افزایش است و نرخ تأمین سرمایه که معمولاً روی ۰.۰۱٪ قرار دارد به ۰.۱۶٪ میرسد. اگر یک معاملهگر یک موقعیت لانگ به ارزش ۱۰۰,۰۰۰ دلار داشته باشد، این معاملهگر باید هر هشت ساعت ۱۶۰ دلار به معاملهگری که یک موقعیت شورت به ارزش ۱۰۰,۰۰۰ دلار دارد، پرداخت کند. این فرایند به صورت خودکار توسط سیستم صرافی انجام میشود.
این مکانیزم باعث میشود جلوی اینکه اکثریت بازار قرارداد لانگ یا شورت داشته باشند، گرفته شود، زیرا وقتی قیمت بیت کوین در حال افزایش است، کسی که قرارداد شورت داشته باشد میتواند مقداری پول دریافت کند و این به معاملهگران انگیزه میدهد که همه به یک سمت هجوم نبرند.
چیزی که روز گذشته کمتر کسی به آن توجه میکرد این است که قبل از سقوط قیمت، نرخ تأمین سرمایه بیت کوین به شدت بالا رفته بود و ۷۵ درصد بازار دارنده قراردادهای لانگ بودند.
این یعنی ۷۵ درصد از معاملهگران فکر میکردند قیمت افزایش پیدا میکند. این موضوع باعث شد که بهشکل ناگهانی بازار وارد فاز معکوس شود و قراردادهای لانگ نتوانند بیش از این افزایش پیدا کنند. به همین ترتیب، در کمتر از ۱۵ دقیقه حدود ۱۲۰ میلیون دلار قرارداد لانگ لیکوئید شد. لیکوئید شدن به معنای از بین رفتن سرمایه اولیه معاملهگر است.
همچنین، سقوط قیمت بیت کوین دقیقاً همزمان با باز شدن بازارهای آمریکا رقم خورد. این نشان میدهد که احتمالاً بازار قراردادهای آتی بیت کوین CME هم در سقوط قیمت بیت کوین نقش داشته است.
پلنبی (PlanB)، سرمایهگذار و تحلیلگر مطرح گفت:
با باز شدن بازار آمریکا (دقیقاً در یک زمان) قیمت بیت کوین در ۱۵ دقیقه ۱,۰۰۰ دلار سقوط کرد و حجم معاملات هم مشابه با ۲۰ و ۲۱ می بود [که در آن زمان هم قیمت سقوط شدیدی را تجربه کرده بود.]
تلاش برای شکستن ۱۰,۵۰۰ دلار دوباره شکست خورد
بیت کوین در مجموع طی هشت ماه گذشته، سه بار برای عبور از مقاومت ۱۰,۵۰۰ دلار تلاش کرده که هر سه بار موفق نبوده است.
پادشاه ارزهای دیجیتال در اکتبر ۲۰۱۹ (آبان ۹۸) به ۱۰,۵۰۰ دلار رسید. سپس طی چهار هفته به ۶,۴۰۰ دلار سقوط کرد و شش هفته در کف قرار داشت.
در ماه فوریه (بهمن ۹۸)، بیت کوین دوباره برای عبور از ۱۰,۵۰۰ دلار تلاش کرد که بازهم ناموفق بود. این بار قیمت تا ۸,۴۰۰ دلار کاهش پیدا کرد و سپس با یک سقوط آزاد طی چهار هفته به ۳,۶۰۰ دلار رسید.
روز گذشته، بیت کوین برای سومین بار طی هشت ماه گذشته تلاش کرد که از سد ۱۰,۵۰۰ دلار عبور کند. سوال اصلی معاملهگران اکنون این است که آیا بیت کوین برای شکستن این مقاومت و شکل دادن به یک روند صعودی قدرتمند طی هفتههای آینده آماده است یا نه.
با توجه به شدت سقوط اخیر و نزولی شدن ساختار بازار در کوتاهمدت، احتمال رسیدن قیمت بیت کوین به مقاومتهای ۱۱,۵۰۰، ۱۲,۴۰۰ و ۱۴,۰۰۰ دلار طی روزهای آینده کاهش پیدا کرده است.
نهنگها وارد بازی شدند
چند ساعت قبل از سقوط، نهنگها داراییهای خود را به بیتمکس و بایننس منتقل کردند.
کی جونگ جو، مدیرعامل شرکت کریپتوکوانت، گفت:
چند ساعت قبل از سقوط شاهد ورود مقدار زیادی بیت کوین به بایننس و بیتمکس بودیم.
فروش بیت کوین از سوی نهنگها دقیقاً روی یک مقاومت چندساله همراه با بالا بودن نرخ تأمین سرمایه و اکثریت قراردادهای لانگ، دست به دست هم دادند تا در مدت کوتاهی شاهد یک سقوط شدید و لیکوئید شدن تعداد زیادی قرارداد لانگ باشیم.