بسیاری معتقدند که هاوینگ بیت کوین میتواند بر روی قیمت آن تاثیرگذار باشد، در مقابل گروهی دیگر مانند «جیهان وو»، بنیانگذار شرکت بیت مین، عقیده دارند که هاوینگ ممکن است موجب افزایش قیمت بیت کوین نشود، اما در بلند مدت رشد قیمت بیت کوین را به همراه خواهد داشت. هاوینگ فرآیندی است که تقریباً هر ۴ سال یکبار اتفاق میفتد و طی آن تعداد واحدهایی که با ایجاد هر بلاک به ماینر تعلق میگیرد نصف میشود.
از دیدگاه تئوری هاوینگ بیت کوین نهایتا باید منجر به افزایش قیمت آن شود، چرا که مقدار کمتری از این ارز به جریان بازار وارد می شود و همچنین سر حد عرضهی سرمایهی در گردش، ۲۱ میلیون بیت کوین است. با این حال از آنجا که تاریخ هاوینگ از قبل توسط سرمایهگذاران و ماینرها مشخص است، فعالان بازار تمایل دارند که قبل از وقوع آن آماده باشند.
گروه تحلیلگری به نام TradingShot اخیراً تحلیلی مبنی بر چرخههای قیمتی بیت کوین و هاوینگها همراه با عناصر تحلیل نموداری در سایت تریدینگ ویو منتشر کرده است که ادعا میکند در بهترین مرحله برای انباشت قرار داریم.
در این تحلیل تلاش بر ایجاد چشم اندازی مبنی بر کنار هم قرار دادن عوامل همبستگی بین چرخهی قبلی و فعلی بیت کوین ایجاد شده است. پارامترهای میانگین متحرک ۱۵۰ و ۲۰۰ هفتهای، نواحی نوسان دار چرخه ها، هاوینگ دوم و سوم بیت کوین و اندیکاتور مکدی لگاریتمیک (LMACD) عواملی هستند که توجه تحلیل به آنها منعطف شده است.
ناحیه خرید در میانگینهای ۱۵۰ و ۲۰۰ هفتهای
در هر سیکل همانطور که در نمودار هفتگی مشاهده میشود، منطقهی بین میانگین متحرک ۱۵۰ هفتهای و میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای بهترین ناحیه برای ورود به معاملهی خرید بوده است.
ناحیه با نوسانات بالا
با توجه به اینکه میانگین های متحرک کف قیمتی را شناسایی میکنند، ناحیهای به خصوص در طول سیکل نزولی و سال اولی که بیت کوین شروع به بازیابی قیمتی میکند، در میانهی چرخه وجود دارد. این ناحیه به نام ناحیهی با نوسانات بالا در نمودار با رنگ نارنجی و مابین سطح ۲۳.۶ الی ۳۸.۲ درصد فیبوناچی اصلاحی ریزشهای قیمتی تعریف میشود.
قیمت بیت کوین در وضعیت فعلی روی میانگین ۱۵۰ هفتهای (خط بنفش) حمایت شده است که همانطور که در تحلیل میتوان دید سطح اصلاحی فیبوناچی ۲۳.۶ درصد نیز محسوب میشود. اگر به گذشته نگاه کنیم در فوریه و مارس ۲۰۱۶ این حرکات به طور مشابه تکرار شده است. بنابراین اکنون قیمت بیت کوین در وضعیتی مشابه با فاز تحکیم قبل از رالی صعودی قیمت در سال ۲۰۱۶ قرار دارد. ( به وضعیت میانگین متحرک ۱۵۰ هفتهای و سطوح فیبوناچی در دایرههای سفید توجه کنید.)
تنها تفاوت سیکل فعلی با سیکل قبلی قیمت در این است که قیمت بر اثر اخبار به سطح ۳۸.۲ درصد نفوذ کرده است اما در نهایت به سطح حمایت اصلی خود بازگشته است.
مکدی لگاریتمیک
در این مرحله نقش اندیکاتور مکدی در شناسایی نقطهی آغاز رشد انفجاری (پارابولیک) بعدی موثر واقع میشود. اکثر معاملهگران در قیمت بیت کوین منتظر تقاطع صعودی مکدی و سیگنال هستند که اساساً سیگنال پایان فاز تحکیم قیمت و شروع رشد پارابولیک قیمت را خبر میدهد.
هاوینگ
در این تحلیل هاوینگها نقشی اساسی را ایفا میکنند. در سال ۲۰۱۶ فاز تحکیم قیمت، قبل از هاوینگ دوم بیت کوین به اتمام رسید و پس از نزول متعاقب قیمت به دلیل فشار عرضه در بازار، قیمت وارد فاز رشد پارابولیک شد. این رشد انفجاری باعث صعود قیمت به سقف تاریخی بیت کوین در ۱۹،۹۰۰ دلار شد. در حال حاضر هاوینگ سوم بیت کوین نزدیک است و قیمت میتواند حرکاتی مشابه گذشته را تکرار کند.
نتیجهگیری
این تحلیلگر در انتها پیشنهاد به انباشت سرمایه برای سرمایه گذاران بلند مدت را میدهد. قرار گرفتن قیمت در ناحیهی پر نوسان، حمایت توسط میانگین متحرک ۱۵۰ هفتهای ، هاوینگ بیت کوین در چند ماه آینده که همیشه روند صعودی جدیدی ایجاد میکند و تقاطع صعودی قریب الوقوع مکدی و سیگنال در تایم فریم هفتگی، همگی نشانههای مثبتی برای آیندهی قیمت بیت کوین هستند که در این تحلیل به آنها اشاره شده است.